Test: Vilken är den Bästa Pizzastenen 2023?

Det finns inte mycket som slår en god nybakad pizza. Med en egen pizzasten kan du ta matlagningen till "the next level" så vad väntar du på?

En pizzasten är något som alla pizzaälskare borde ha i sina hem. Med detta fantastiska kökstillbehör kommer du att kunna baka dina egna utsökta pizzor minst lika bra som dem gör nere på pizzerian i Centrum. Med en pizzasten eller pizzaplåt får du till den där perfekta konsistensen på pizzabotten precis som om den vore bakad i en riktig pizzaugn.

Då det finns en hel del olika modeller av pizzastenar eller plåtar så kan det vara svårt att veta vilken variant just du ska välja som passar dina behov och talanger bäst. Vi har därför gjort ett test och valt att presentera fyra stycken utvalda produkter vilka är överlägsna sina marknadskonkurrenter. Varför vi valde ut dessa fyra produkter samt just Backaryd Grill Pizza/baksten 38 cm till vinnare av testet kan du läsa mer om här nedan.

Testvinnare - Bästa Pizzastenen 2023

Här är en överblick över årets bästa Pizzastenar.

 1. Pizzasten bäst i test: Backaryd Grill Pizza/baksten 38 cm
 2. Bästa pizzastålet: Pizza Angels Pizzastål
 3. Bästa XL Pizzasten: Åh nej! Sidan kunde tyvärr inte hittas.
 4. Bästa billiga pizzastenen: Pizzawares Exclusive Pizzasten Deluxe Rund

Våra 4 bästa Pizzastenar (juni 2023)

1. Backaryd Grill Pizza/baksten 38 cm- Pizzasten bäst i test

Backaryd Grill Pizza/baksten 38 cm - Pizzasten bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Cervera)

För dig som letar efter den perfekta pizzastenen är detta ett utmärkt val. Den är lagom i storleken och klarar att göra stora, mättande pizzor. Den här produkten passar även perfekt som grillsten då du kan lägga den över grillen utan problem. Var försiktig bara vid hanteringen för att inte bränna er då det kan vara otympligt tillsammans med grill ibland.

Detta är en hållbar produkt om du sköter den väl. Eftersom det är en sten ska du aldrig hälla kallt vatten på den då den är varmt eftersom det kan leda till att din pizzasten får sprickor. Vi fick fantastiskt bra resultat när vi testade Backaryds pizzasten i vårt test av elgrillar.

Vi har dels valt ut Anders Petter Backyard Grill Pizza/baksten till bäst i test mycket tack vare att den klarar av att leverera utsökta pizzor med krispig välbakad pizzabotten utan några problem. Samt att den är hållbar vilket tillåter dig att skära upp pizzan direkt ovanpå keramikstenen.

Något vi speciellt gillar är att du inte bara kan göra pizza med denna pizzasten utan den passar även perfekt som baksten. Eftersom du får till lite extra fluffiga bröd med hjälp av den tunna bottnen på stenen.

Har visserligen endast använt den en gång men den blir väldigt missfärgad om den bränns vid. Men jag får väl helt enkelt bränna den fler gånger så den bli jämnare i färgen.

Omdöme

.

Priser

2. Pizza Angels Pizzastål- Bästa pizzastålet

Pizza Angels Pizzastål - Bästa pizzastålet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Cervera)

Med denna stilfulla pizzaplåt kommer du att lyckas med dina pizzor varje gång. Den är tillverkad av en väldigt tunn plåt vilket ger dig möjligheten att baka pizzor med bottnar till och med bättre en pizzerian nere på hörnet.

Modern house Pizza Angels Pizzastål bör du diska för hand för att förlänga livslängden något. Den har en bra storlek för en hel familj eller ett sällskap av goda vänner med sina 35 cm bredd x 40 cm längd.

Vi valde Modern house Pizza Angels Pizzastål till bästa pizzastålet tack vare sina fantastiska egenskaper vilka tillåter dig baka krispiga goda pizzabottnar att imponera på dina middagsgäster med. Samt att den kortar gräddningstiden något genom att den tunna plåten effektiviserar hela bakprocessen. Vi använde bland annat det här pizzastålet i vårt test för att hitta den bästa gasolgrillen.

Vad vi kanske uppskattar allra mest är att den går att använda till så mycket mera än bara pizzabak. Du kan även använda den till brödbakning i ugnen eller till grillning. Dock vid grillning var lite extra vid hantering för att undvika brännskador.

Omdöme

.

Priser

3. Åh nej! Sidan kunde tyvärr inte hittas.- Bästa XL Pizzasten

Åh nej! Sidan kunde tyvärr inte hittas. - Bästa XL Pizzasten
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Cervera)

Den här pizzastenen passar alldeles utmärkt till den lite större familjen eller för en fotbollskväll med vännerna eller arbetskollegorna kanske. Med sina hela 43.5 cm yta kan du göra stora, utsökta samt mättande pizzor till alla middagsgäster.

För en rökigare smak på pizzorna eller bröden du bakar kan du ställa in denna pizzasten i en träkolseld. Stenen kommer absorbera fukt samt fett för att du ska få en färdig pizza med krispig, god botten.

Lotus Pizzasten XL 43.5 cm har vi valt ut just till bästa XL pizzasten inte enbart tack vare det uppenbara, sin behändiga storlek. Utan att vi anser att den är det perfekta köksredskapet för att involvera barnen i matlagningen för er som har barn och vill ha det lite trevligt en lördag eller söndagseftermiddag tillsammans som familj. Det är roligt för barnen att kunna välja ingredienser själva.

Vi gillar en annorlunda sak med denna pizzasten, det är att du kan köpa ett tillhörande lock till den för att få till ännu bättre resultat på dina pizzor samt bröd. En pizzasten vilken klarar av att fördela värmen jämt över hela Cordierite - stenen för tillfredsställande resultat.

Omdöme

.

Priser

4. Pizzawares Exclusive Pizzasten Deluxe Rund- Bästa billiga pizzastenen

Pizzawares Exclusive Pizzasten Deluxe Rund - Bästa billiga pizzastenen
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Cervera)

Nu behöver du inte längre leta vilken pizzasten du ska köpa då denna är det mest logiska valet. Perfekt storlek för en normalstor till lite mindre familj eller ett sällskap på några goda vänner. Den är tillverkad i Cordorite - keramik vilket bidrar till jämn värmefördelning över hela pizzastenen för utmärkta resultat med krispiga, goda bottnar.

Denna pizzasten är av god kvalitet men då det trots allt är en sten bör du inte hälsa kallvatten på den ännu varma stenen för att undvika sprickor. Du bör även handdiska den noggrant efter användning alltså inte i diskmaskin.

Vi valde dels ut Boska Holland Pizzawares Exclusive Pizzasten Deluxe Rund till bästa billiga pizzastenen för att den sitt låga pris till trots levererar delikata pizzor av god kvalitet med krispiga bottnar. Vill du imponera på vännerna kan du bjuda dem på dina egna professionellt hembakade pizzor.

Vi tycker mycket om att det blir så bra bottnar samt luftiga pizzor och bröd med denna pizzasten. Den passar också med sin stilrena design perfekt som gåva till en annan pizzaälskare. Eller varför inte till din partner så att denne kan bjuda dig på fantastiska hemgjorda pizzor.

Omdöme

.

Priser

Så hittar du bästa Pizzasten

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer pizzasten?

Du bör däremot inte bara köpa första bästa pizzastenen du ser. Utan tänk igenom ditt köp först. De kan ha lite olika funktioner och är alla av olika kvalitet därför bör du ha med vissa faktorer i beräkningarna innan du gör inköpet. Vi har här sammanställt en liten lista på saker att tänka på.

 • Priset bör du tänka på. Dyrast är inte alltid bäst. Men de absolut billigaste produkterna brukar inte hålla så länge heller. Handla efter din budget. Titta runt mellan olika återförsäljare eftersom prisskillnaderna kan vara stora.
 • Vad ska du använda din pizzasten till. Kommer den att bli använd ofta eller mer sällan. Är ni flera så du behöver lite storlek på den eller räcker det med en mindre variant.
 • Vilken värmekapacitet har din ugn. Titta upp det innan du köper din pizzasten då produkterna är gjorda för olika grader av värme. Vissa pizzatallrikar klarar alltså inte för höga temperaturer.
 • Ska du ge bort den som en gåva, eller som pizzafat till serveringen kan det också vara bra om den är estetiskt tilltalande.
 • Hållbarheten är viktigt då du vill ha kvar den länge samt ifall ni är en familj kanske barnen vill göra pizza eller hjälpa till någon gång då kan det vara bra om den tål att exempelvis åka i golvet.
 • Om du köper den som exempelvis en gåva till någon. Kan du även tänka på designen. Då du givetvis vill ge bort en fin gåva. Istället för en pryl vilken ser ut som något du hittat på tippen.

Jämför de bästa Pizzastenarna i testet

Pizzasten Material Storlek Varumärke Totalbetyg Pris
Backaryd Grill Pizza/baksten 38 cm Keramik 38 cm Anders Petter Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
322 kr
Pizza Angels Pizzastål Stål 35x40 cm Modern House Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
60 kr
Åh nej! Sidan kunde tyvärr inte hittas. Sten 43,5 cm Lotus Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
899 kr
Pizzawares Exclusive Pizzasten Deluxe Rund Cordorit 29 cm Boska Holland Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
270 kr
pizzasten test

Så gjorde vi testet

När vi genomförde testet jämförde vi en mängd olika egenskaper de olika produkterna har samt att vi tagit hänsyn till en del andra relevanta faktorer. Exakt vad ska vi gå in på lite tydligare här.

 • Funktionsduglighet. Fungerar produkten riktigt som den bör eller blir det inte riktigt bra resultat.
 • Prissättning. Är det ett rättvist satt pris på pizzastenen. Eller har dem överskattat den och satt ett för högt pris vilken produkten kanske inte riktigt lever upp till.
 • Kvalitet. Håller produkten som den ska, eller går den lätt sönder. Får den lätt sprickor. Rostar den eller är den rostfri.
 • Användarvänlighet. Är produkten lättanvänd samt behändig. Eller skulle du lätt kunna råka skada dig på den.
 • Rengöring. Är pizzastenen, plåten lättrengjord. Eller finns kanter och hörn vilka är svåra att komma åt under diskning. Tål den maskindisk eller inte.
 • Design. Är det en estetiskt tilltalande produkt eller något som stör ögat.

Senast uppdaterad: 27 januari 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
31 röster, Genomsnitt: 5 / 5