Test: Vilken är den Bästa elgrillen 2024?

Bor du i en lägenhet med tillgång till en balkong är elgrillen ett utmärkt verktyg för att stilla grillusten. Läs om vilka produkter vi utsåg till testvinnare 2024.

Elgrillen har länge varit ett favoritredskap för matlagningsentusiaster, och det är inte svårt att förstå varför. Den kombinerar bekvämligheten hos inomhusgrillning med den autentiska smaken av utomhusgrillning. Med en Elgrill kan du njuta av läckra grillade rätter året runt, oavsett väder. Elgrillar drivs av elektricitet istället för kol eller gas, vilket gör dem till ett miljövänligare alternativ. Dessutom erbjuder de en jämn värmefördelning, vilket garanterar perfekt tillagade rätter varje gång.

Den stora fördelen med en Elgrill är dess mångsidighet. Oavsett om du bor i en lägenhet utan tillgång till en trädgård, eller om du bara vill kunna grilla på ett säkert och bekvämt sätt inomhus, är en Elgrill lösningen. Den kan användas året runt och är idealisk för alla typer av matlagning - från sommarens grillfester till vinterkvällarnas mysiga middagar. Med sin kompakta design och lätthanterliga storlek passar den perfekt på balkongen, i trädgården eller till och med på köksbänken.

I vårt omfattande test av Elgrillar har vi funnit att Weber Q1400 utmärker sig som det bästa valet. Denna Elgrill erbjuder en unik kombination av prestanda, hållbarhet och användarvänlighet. Den har en kraftfull värmeelement som snabbt når önskad temperatur, och dess robusta konstruktion garanterar att den står sig genom åren. Dessutom är den otroligt enkel att använda, vilket gör den till en favorit bland både nybörjare och erfarna grillmästare.

Testvinnare - Bästa elgrillen 2024

Här är en överblick över årets bästa elgrillar.

 1. Elgrill bäst i test: Weber Q1400
 2. Bästa premiumvalet: Severin Sevo GTS elgrill
 3. Bästa budgetvalet: Alpina Elgrill 2-In-1
 4. Bästa stående elgrillen: Severing Senoa Boost
 5. Bästa stående elgrillen: Severin Elgrill med Lock och Termometer

Våra 5 bästa elgrillar (april 2024)

1. Weber Q1400- Elgrill bäst i test

Weber Q1400 - Elgrill bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Oavsett om du bor ute på landet eller i en liten lägenhet i en stad, ska du ha möjlighet att kunna njuta av sena grillkvällar i den sköna kvällssolen. För dig som bara vill kunna gå ut på balkongen eller terrassen och starta upp grillen är Weber Q1400 ett utmärkt val. Trots sin lilla storlek har den inte bara en effekt på 2200 watt. Utan den har även tillräcklig grillyta för att klara av en grillning till en hel familj, ett gäng vänner eller arbetskollegor.

Weber Q1400 är också utrustad med en dropplåda vilket är väldigt smidigt för att slippa för mycket olja eller flott i grillen. Den har även värmebevarande insatser i aluminium för att grillen ska hålla nere energiförbrukning samtidigt som din mat effektivt blir grillad.

Varför vi valde ut just Weber Q1400 till testvinnare var dels av dessa ovanstående funktioner men även tack vare den steglösa värmeregleringen vilken denna fantastiska elgrill är utrustad med vilket gör det så smidigt att hålla efter rätt temperatur under grillningen.

Det medföljande grillgallret tillverkat av porslinsemaljerat gjutjärn tycker vi väldigt mycket om. Eftersom grillgallret inte bara är tillverkat för att hålla länge utan även vara lätt att rengöra får du mer tid att njuta av själva grillaftonen. Samt att den har en lång kabel på nästan två meter vilken tillåter dig att placera den lite var du vill.

Egenskaper

 • Effekt: 2200 W
 • Grillyta: 43 x 32 cm
 • Sladdlängd: 1,8 m

Fördelar

 • Optimal storlek för balkongen
 • Bra grillyta
 • Instruktionsbok medföljer

Nackdelar

 • Saknar en del extrafunktioner

Omdöme

En stabil elgrill som levererar fin grillyta och smak på din mat.
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Effektivitet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Enkelhet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

2. Severin Sevo GTS elgrill- Bästa premiumvalet

Severin Sevo GTS elgrill - Bästa premiumvalet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Du som vill bjuda över vänner, familj eller dina kollegor för en riktig grillkväll och vill ha en grill med det där lilla extra kan känna dig lugn och sluta leta. Det här är nämligen den ultimata grillen för dig som gillar rejäla, lite mer högteknologiska apparater av hög kvalitet. En grill du stolt kan visa upp för dina gäster med många praktiska samt imponerande funktioner.

Tack vare att den här grillen har en så snabb uppstart slipper ni den annars sedvanliga långa väntetiden innan själva grillningen kan börja. Som exempelvis med en kolgrill. Tack vare den effektfulla grillugnen vilken du kan köra i ända upp till 500°C. Får du möjlighet att tillaga en mängd olika rätter i ditt alldeles egna femstjärniga grillkök.

Severin Sevo GTS elgrill blev utvald till bästa premium tack vare att vi uppskattar alla dess fantastiska egenskaper. Som till exempel Digital OLED-displayen med timer vilken är väldigt hjälpsam för att både hålla reda på samt reglera temperaturen under tiden medan du grillar.

Vi gillar också den smarta designen som ger dig mycket utrymme till rätterna som ska tillagas samt tillbehören. Du behöver alltså inte strula på för att behöva leta någon plats att lägga alla saker på.

Egenskaper

 • Effekt: 3000 W
 • Grillyta: 41,5x24 cm
 • Sladdlängd: 2,0 m

Fördelar

 • Integrerad termometer
 • Robust och tålig
 • Inbyggd timer upp till 24 timmar

Nackdelar

 • Något klumpig

Omdöme

Högteknologisk elgrill som når 500 grader på mindre än 10 minuter.
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Effektivitet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Enkelhet:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

3. Alpina Elgrill 2-In-1- Bästa budgetvalet

Alpina Elgrill 2-In-1 - Bästa budgetvalet
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Whiteaway)

Egenskaper

 • Effekt: 2000 W
 • Grillyta: 60 x 43 cm
 • Sladdlängd: 2 m

Fördelar

 • Prisvärt budgetalternativ
 • Bra storlek för placering på balkongen
 • Även lämplig för inomhusbruk

Nackdelar

 • Andra alternativ levererar bättre grillsmak och yta
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Effektivitet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Enkelhet:
Betyg 9/5
4,0/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

4. Severing Senoa Boost - Bästa stående elgrillen

Elgrill benstativ Boost 3000 W - Bästa stående elgrillen
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Cervera)

Elgrillen Boost 3000 W från Severin är både stadig och effektiv. Den har en imponerande uppvärmningskapacitet på 0-500 °C på endast 10 minuter vilket är en stark indikation på dess höga effekt. Grillen, som stöds av ett benstativ, erbjuder en bekväm arbetshöjd på 91 cm och en praktisk avställningsyta undertill. Dess dubbla värmeelement och 3000 W effekt garanterar att även större köttbitar kan grillas till perfektion.

Förutom dess höga prestanda kommer den här elgrillen med flera användbara funktioner och tillbehör. Den är utrustad med Safetouch för att förhindra att du bränner dig under grillningen, samt ett vindskydd för att skydda maten från vind och damm. Dock finns det vissa klagomål gällande rengöring av grillplåten och gallret, vilket kan påverka användarvänligheten negativt. Dessutom finns det ingen mellanläge på termostaten vilket kan vara ett problem för vissa användare.

Trots dessa mindre nackdelar är elgrillen Boost 3000 W ett robust och effektivt alternativ för utomhusgrillning. Den smidiga designen, snabba uppvärmningen och starka effekt gör den till ett utmärkt val för alla som vill ha en pålitlig grill. Med tanke på dess pris på 2499 kr, erbjuder den här elgrillen definitivt bra valuta för pengarna.

Egenskaper

 • Effekt: 3000 W
 • Grillyta: 42 x 24 cm
 • Sladdlängd: 2m

Fördelar

 • Behaglig arbetshöjd
 • Avställningsyta undertill
 • Vindskydd ingår

Nackdelar

 • Kunde vart enklare att rengöra

Omdöme

Stadig och kraftfull grill med safetouch och dubbla värmeelement.
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Effektivitet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Enkelhet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

5. Severin Elgrill med Lock och Termometer- Bästa stående elgrillen

Severin Elgrill med Lock och Termometer - Bästa stående elgrillen
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Om du letar efter en prisvärd, högkvalitativ, mångfunktionell grill då behöver du inte leta mer då Severin Elgrill med Lock och Termometer är en ultimat stående grill vilken erbjuder allt som förväntas av en grill. Den ger ett utsökt grillresultat samt att det är en lättanvänd grill.

Den är trots sin kanske inte alltför imponerande storlek väldigt effektfull med sina 2000 watt. Att den är liten gör den däremot väldigt behändig att flytta på samt ställa undan. Den är dessutom utrustad med både termostat och termometer för att du lättare ska kunna hålla kolla samt reglera värmen under grillningen.

Vi har dels valt ut Severin Elgrill med Lock och Termometer till bästa stående grill för att den är utförd på ett smidigt sätt. Samtidigt som den är väldigt modern och stilren vilket gör att den smälter in i omgivningen, utan att det ser skräpigt ut. Men också för att det är en bra elgrill i överlag som ger väldigt bra grillresultat.

Det där lilla bordet under själva grillen som den är utrustad med tycker vi är en smart lösning för att inte ta upp extra plats som om bordet skulle vara på sidan av grillen till exempel. Till slut, sist men inte minst också tack vare grillplattan tillverkad med keramisk nonstick- beläggning för att främst underlätta själva grillningen, ge ett bättre grillresultat samt för att göra rengöringen av grillen lättare.

Egenskaper

 • Effekt: 2000 W
 • Grillyta: 41 cm i diameter
 • Sladdlängd: 2,8 m

Fördelar

 • Robust design
 • Både räfflade och släta partier
 • effektiv uppvärmning

Nackdelar

 • Monteringsmanualen kunde vart tydligare

Omdöme

Prisvärd elgrill med robust ställning som levererar härliga grillresultat.
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Effektivitet:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Enkelhet:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

Så hittar du bästa Elgrill

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer elgrill?

När det kommer till att välja en Elgrill finns det en rad faktorer att ta hänsyn till. Det är inte bara priset som spelar roll, utan även grillens prestanda, hållbarhet, enkelhet i användning och mycket mer. Här nedan går vi igenom några av de mest kritiska kriterierna som du bör överväga när du letar efter den bästa Elgrillen för dina behov.

Prestanda

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer en Elgrill är dess prestanda. Det innebär att grilla snabbt och effektivt, att uppnå rätt temperatur och att hålla den konsekvent. Värmeelementets kvalitet spelar en stor roll här. Det ska kunna värma upp grillen snabbt och fördela värmen jämnt över hela grillgallret. En bra Elgrill bör också ha ett justerbart värmekontrollsystem för att tillåta flexibilitet i matlagningen, oavsett om du vill grilla långsamt på låg värme eller snabbt på hög värme.

Hållbarhet

Hållbarheten hos en Elgrill är också en viktig faktor att beakta. Grillen ska vara robust och tålmodig nog att stå emot både värme och slitage. Materialval spelar här en stor roll. Rostfritt stål och gjutjärn är två populära materialval för grillgaller på grund av deras hållbarhet och förmåga att behålla värme väl. Dessutom bör Elgrillen vara enkel att rengöra och underhålla, vilket kommer att förlänga dess livslängd.

Användarvänlighet

Användarvänlighet är en annan kritisk aspekt att överväga när man väljer en Elgrill. Grillen bör vara enkel att montera, använda och rengöra. Funktioner som ett avtagbart grillgaller, en löstagbar fettbricka och en lättåtkomlig temperaturkontroll kan göra grillningen mycket mer bekväm. Dessutom bör Elgrillen vara kompakt nog för att passa på ditt utrymme, oavsett om det är en liten balkong eller ett stort utekök.

Säkerhet

Säkerhet är alltid av yttersta viktighet, speciellt när det kommer till grillning. En bra Elgrill bör ha inbyggda säkerhetsfunktioner som automatisk avstängning och överhettningsskydd. Dessutom bör grillens yttre delar inte bli för varma att röra vid när den används. En lång strömkabel kan också vara en fördel för säker användning, eftersom det ger mer flexibilitet i var du kan placera grillen.

Kundrecensioner

Slutligen är kundrecensioner ett ovärderligt verktyg när det gäller att bedöma en produkts prestanda och tillförlitlighet. Även om en Elgrill ser bra ut på papperet, kan riktiga användares erfarenheter ge dig en mer realistisk bild av hur grillen fungerar i praktiken. Så ta dig tid att läsa recensioner och se vad andra kunder tycker om grillen du överväger. Det kan hjälpa dig att undvika eventuella fallgropar och säkerst

Jämför de bästa elgrillarna i testet

Elgrill Effekt Grillyta Sladdlängd Totalbetyg Pris
Weber Q1400 2200 W 43 x 32 cm 1,8 m Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
3017 kr
Severin Sevo GTS elgrill 3000 W 41,5x24 cm 2,0 m Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
6479 kr
Alpina Elgrill 2-In-1 2000 W 60 x 43 cm 2 m Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
459 kr
Elgrill benstativ Boost 3000 W 3000 W 42 x 24 cm 2m Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
2499 kr
Severin Elgrill med Lock och Termometer 2000 W 41 cm i diameter 2,8 m Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
1390 kr
elgrill test

Så gjorde vi testet

Några av de faktorer vilka varit med och spelat roll när vi gjort testet ska vi berätta om här nedan.

 • Användarvänlighet. Är grillen lätt att använda, eller krånglar den. Kanske den är designad så att det lätt skvätter olja.
 • Effekt. Vi har också tänkt på vilken effekt grillen har då det är viktigt att du köper en grill vilken klarar av även större köttbitar som exempelvis en rejäl flintastek vilken under fel omständigheter blir genombränd eller tar evigheter att tillaga.
 • Funktioner/tillbehör. Vad har grillen för funktioner samt tillbehör. Fungerar allt som det ska. Är det användningsråd, smarta funktioner den är utrustad med.
 • Smidighet. Är det portabla grillar bör de vara smidiga att förflytta. För att beräkna detta har vi tittat efter och lagt samman storlek, vikt, design samt om de är utrustade med hjul eller liknande för underlättande av förflyttning.

Fördelar med Elgrill

Elgrillar har blivit allt mer populära på grund av de många fördelar de erbjuder jämfört med traditionella kol- eller gasgrillar. De är inte bara praktiska och bekväma att använda, men de erbjuder också en mer kontrollerad grillupplevelse. Här är några av de mest framstående fördelarna med att välja en Elgrill:

 • Enkel att använda: En av de största fördelarna med Elgrillar är att de är oerhört enkla att använda. Du behöver inte oroa dig för att tända kol eller byta gasbehållare. Istället kopplar du bara in grillen i ett eluttag, ställer in önskad temperatur och börjar grilla. Många Elgrillar kommer också med lättförståeliga instruktioner och tydliga kontroller, vilket gör dem tillgängliga även för de minst tekniskt kunniga användarna.
 • Konsistent värmefördelning: Till skillnad från kol- eller gasgrillar, som kan ha ojämn värmefördelning, ger Elgrillar en mycket jämn värmefördelning över hela grillgallret. Detta innebär att all mat som grillas får samma mängd värme, vilket resulterar i jämnt tillagade rätter varje gång.
 • Miljövänlig: Eftersom Elgrillar drivs av elektricitet istället för kol eller gas, producerar de inga skadliga utsläpp. Detta gör dem till ett mycket mer miljövänligt alternativ. Dessutom kräver Elgrillar inget tillbehör som kol eller gasol, vilket minskar avfallet och gör dem mer hållbara i det långa loppet.
 • Säker att använda: Elgrillar är vanligtvis mycket säkrare att använda än gas- eller kolgrillar. De har ingen öppen låga, vilket minskar risken för bränder. Många modeller kommer också med inbyggda säkerhetsfunktioner som automatisk avstängning och överhettningsskydd.
 • Användbar året runt: En annan stor fördel med Elgrillar är att de kan användas året runt, oavsett väder. Du behöver inte oroa dig för regn, snö eller stark vind som kan påverka din grillupplevelse. Du kan enkelt sätta upp grillen inomhus eller på en skyddad balkong och njuta av läckra grillade rätter året runt.

Nackdelar med Elgrill

Trots sina många fördelar finns det också några nackdelar med Elgrillar som du bör vara medveten om innan du gör ett köp. Även om dessa nackdelar inte nödvändigtvis gör Elgrillar till ett dåligt val, kan de påverka din grillupplevelse beroende på dina specifika behov och förväntningar. Här är några av de mest framträdande nackdelarna med att välja en Elgrill:

 • Begränsad rökig smak: En av de största nackdelarna med Elgrillar är att de inte ger maten samma rökiga smak som kol- eller gasgrillar. Eftersom el inte producerar rök, kommer du inte att få den distinkta grillade smaken som många förknippar med traditionell grillning. Om du är en stor fan av den rökiga smaken kanske en Elgrill inte är det bästa valet för dig.
 • Beroende av eluttag: En annan nackdel med Elgrillar är att de kräver tillgång till ett eluttag för att fungera. Detta kan begränsa var du kan placera grillen och kan göra det svårt att använda grillen på platser utan tillgång till el, som till exempel en strand eller park. Dessutom kan strömförbrukningen vara hög, vilket kan påverka din elräkning.
 • Långsammare uppvärmning: Även om Elgrillar ger en jämn värmefördelning, kan de ta längre tid att värma upp än gas- eller kolgrillar. Detta kan vara frustrerande om du grillar för en stor grupp och behöver få maten klar snabbt. Men om du planerar i förväg och inte har bråttom kan detta vara ett mindre problem.
Vanliga frågor om elgrill

Vanliga frågor om Elgrillar

Kan jag använda Elgrill inomhus?

Ja, en av de stora fördelarna med Elgrillar är att de kan användas både inomhus och utomhus. Eftersom de inte producerar öppna lågor eller skadliga utsläpp, är de säkra att använda inomhus. De genererar dock fortfarande värme och ånga, så det är viktigt att du har tillräcklig ventilation. Se också till att Elgrillen står på en stabil och värmetålig yta för att undvika eventuella skador.

Behöver Elgrillar mycket ström?

Elgrillars strömförbrukning varierar beroende på deras storlek och effekt. Generellt sett kan en medelstor Elgrill förbruka lika mycket ström som en stor mikrovågsugn när den är i drift. Om du ofta använder din Elgrill kan detta påverka din elräkning. Det är dock viktigt att notera att även om Elgrillar kan förbruka mycket ström, är de fortfarande mer energieffektiva än kol- eller gasgrillar.

Hur rengör jag min Elgrill?

De flesta Elgrillar är relativt enkla att rengöra. För det mesta kan du bara ta bort grillgallret och den löstagbara fettbrickan och rengöra dem separat. Använd en mjuk borste eller svamp och ett milt rengöringsmedel för att ta bort matrester och fett. Undvik dock att använda hårda skrubbsvampar eller slipande rengöringsmedel eftersom de kan skada grillens yta. Kom ihåg att alltid koppla ur grillen och låta den svalna helt innan du börjar rengöra den.

Ger Elgrillar maten samma smak som kol- eller gasgrillar?

En av de största skillnaderna mellan Elgrillar och kol- eller gasgrillar är smaken. Eftersom Elgrillar inte använder kol eller gas, ger de inte maten samma rökiga smak. Vissa människor föredrar den distinkta smaken av mat som har grillats på en kol- eller gasgrill. Men om du föredrar en renare, mer neutral smak, kan en Elgrill vara ett bra val för dig.

Kan jag använda Elgrill på balkongen?

Ja, de flesta Elgrillar är kompakta nog att användas på en balkong. De producerar inte öppna lågor eller skadliga utsläpp, så de är säkra att använda i närheten av byggnader och andra strukturer. De kräver dock tillgång till ett eluttag, så se till att du har en nära till hands. Kom ihåg att alltid följa alla säkerhetsriktlinjer när du grillar på balkongen.

Vilken är den bästa Elgrillen att köpa?

Det finns ingen enkel svar på denna fråga eftersom det bästa valet av Elgrill beror på dina specifika behov och preferenser. Några saker att överväga inkluderar grillens storlek, prestanda, hållbarhet, användarvänlighet och pris. I vårt omfattande test av Elgrillar fann vi att Weber Q1400 utmärker sig som det bästa valet på grund av dess överlägsna prestanda, robusta konstruktion och användarvänlighet.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
37 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5