Test: Vilken är den Bästa popcornmaskinen 2024?

Läs om vårt test och vår köpguide för att hitta den bästa popcornmaskinen.

Popcornmaskin är en praktisk och rolig apparat som hjälper till att framkalla biostämning hemma. Med denna maskin kan man enkelt och snabbt poppa popcorn, precis som på bio, med perfekt resultat varje gång. Maskinen fungerar genom att värma upp popcornkärnor till den punkt då de exploderar till fluffiga, krispiga popcorn. Popcornmaskiner finns i olika storlekar och modeller, från små bordmodeller för hemmabruk till stora kommersiella varianter som man kan hitta på biografer och nöjesparker.

En popcornmaskin är en utmärkt investering för alla som älskar popcorn och vill ha möjligheten att göra dem hemma närhelst de önskar. Den är perfekt för filmkvällar, barnkalas, sportevenemang eller bara när man känner för att unna sig något gott. Oavsett om du vill ha en hälsosammare snackalternativ till chips, eller bara njuta av den nostalgiska känslan av att äta nygjorda popcorn, kommer en popcornmaskin definitivt att förhöja upplevelsen.

I vår genomgående granskning av popcornmaskiner har vi analyserat flera populära modeller på marknaden baserat på deras prestanda, användarvänlighet och prisvärdhet. Efter noggrant övervägande har vi utsett OBH Nordica BigPopper till det bästa popcornmaskinet i vårt test. Denna maskin har visat sig leverera konsekvent goda resultat och har fått höga betyg från användare för sin robusta design och enkel användning.

Testvinnare - Bästa popcornmaskinen 2024

Här är en överblick över årets bästa popcornmaskiner.

 1. Bäst i test: OBH Nordica Popcornmaskin BigPopper
 2. Bästa biopopcornen: Great Northern Popcornmaskin Little Bambino 2-3 liter Röd
 3. Bästa premiumvalet: Great Northern Popcornmaskin Skyline 8-10 liter
 4. Smidigaste valet: Lékué Popcorn Maker 28 cl Silikon Röd
 5. Bästa budgetvalet: Champion Popcornmaskin Röd

Våra 5 bästa popcornmaskiner (maj 2024)

1. OBH Nordica Popcornmaskin BigPopper- Bäst i test

OBH Nordica Popcornmaskin BigPopper - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Big Popper från OBH Nordica är en prisvärd popcornmaskin som ger goda popcorn. Den är lätt att använda, du fyller bara botten med popcornkärnor och lite olja innan du sätter igång maskinen. Tack vare den roterande metallpinnen i botten bränner inga popcorn fast, vilket också gör den enkel att rengöra efter användning. Maskinen torkar du enkelt av med en trasa, medan locket kan köras i diskmaskinen. Du får 4,5 liter popcorn vid en poppning och det tar runt 4,5 minuter från de börjar poppa tills de är klara.

Anledningen till att Big Popper är vårt val för bäst i test är för att den är enkel att använda, har en hög kapacitet och är utrustad med en non-stick-beläggning som minimerar brännrisken och dessutom gör maskinen lätt att rengöra. Dessutom kan locket användas som skål, vilket ger mindre disk.

Egenskaper

 • Popkapacitet: 4,5 liter
 • Varumärke: OBH Nordica
 • Poptid: ca 5 min

Fördelar

 • Poppar 4,5 liter per gång
 • Lätt att rengöra
 • Locket är en skål

Nackdelar

 • Måste vila mellan poppningarna
 • Ingen automatisk avstängning

Omdöme

Prisvärd popcornmaskin som poppar en stor mängd popcorn på några minuter.
Våra betyg
Prestanda:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Hållbarhet:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Enkelhet:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Priser

2. Great Northern Popcornmaskin Little Bambino 2-3 liter Röd- Bästa biopopcornen

Great Northern Popcornmaskin Little Bambino 2-3 liter Röd - Bästa biopopcornen
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Little Bambino ser ut som popcornmaskinerna på bio och tivoli och ger dessutom supergoda popcorn. Den är tillverkad av den största tillverkaren av popcorn i USA och har funnits i Sverige sedan 2013. Den är inte större än en vanlig kaffebryggare och är snygg att ha framme. Rengöring behöver du inte tänka på förrän efter tre till fyra gångers användning. Du rengör den enkelt med en fuktig trasa. En poppning ger mellan två och fyra liter popcorn så du kan enkelt bjuda vännerna på filmkväll med biopopcorn. Från maskinen slås på tills popcornen är klara tar mellan fem och sju minuter.

Anledningen till att vi utsett Little Bambino till bästa popcornmaskinen för bioupplevelsen är för att den både ser ut som en biomaskin och popcornen doftar likadant. Den är både snygg och liten, vilket gör att den blir en fin inredningsdetalj i ditt kök. Dessutom har den en funktion som håller popcornen varma i flera timmar.

Egenskaper

 • Popkapacitet: 2-3 liter
 • Varumärke: Great Northern
 • Poptid: 3-5 minuter

Fördelar

 • Goda popcorn
 • Snygg design
 • Varmhållningsfunktion

Nackdelar

 • Måste rengöras för hand
 • Poppar något lite popcorn

Omdöme

Biopopcornsmaskin i kompakt format som ger goda popcorn varje gång.
Våra betyg
Prestanda:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Hållbarhet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Enkelhet:
Betyg 9.33/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

3. Great Northern Popcornmaskin Skyline 8-10 liter- Bästa premiumvalet

Great Northern Popcornmaskin Skyline 8-10 liter - Bästa premiumvalet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Det här är en popcornmaskin för popcornälskarna. Den har kapacitet att poppa upp till tolv liter popcorn per gång. Dessutom kan du poppa mer samtidigt som maskinen håller de tidigare poppade popcornen varma. Dörrarna är tillverkade av temperatursäkrat glas. Det tar runt två minuter för maskinen att bli varm, sedan poppar den popcornen riktigt snabbt. Även om maskinen är stor har den en snygg design som gör att den gärna kan stå framme som en inredningsdetalj.

Det var givet att Skyline skulle bli bästa premium i vårt test av popcornmaskiner. Anledningen till det är dess höga kapacitet, snygga design och möjligheten att hålla popcornen frasiga och varma i flera timmar efter poppningen. Dessutom är den enkel att rengöra, kastrullen är löstagbar och diskas enkelt, medan insidan av maskinen torkas av med en trasa. Du kan även köpa till portionsförpackningar med popcorn så blir det ännu smidigare.

Egenskaper

 • Popkapacitet: 12 liter
 • Varumärke: Great Northern
 • Poptid: 3-5 minuter

Fördelar

 • Upp till 12 liter popcorn
 • Poppar snabbt
 • Värmehållningsfunktion

Nackdelar

 • Tar mycket plats

Omdöme

En popcornmaskin skapad för popcornälskare som verkligen vill få biokänsla hemma.
Våra betyg
Prestanda:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Hållbarhet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Enkelhet:
Betyg 9.43/5
4,4/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

4. Lékué Popcorn Maker 28 cl Silikon Röd- Smidigaste valet

Lékué Popcorn Maker 28 cl Silikon Röd - Smidigaste valet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Popcornmaskinen från Lékué är egentligen en popkornskål som du använder i din mikrovågsugn. Du bara häller i popcornkärnor och salt, sätter på locket och ställer in i mikron. Det tar runt två till fyra minuter för popcornen att bli klara, sedan kan du äta dem direkt från skålen. Den blir dock väldigt varm så var försiktig. Med den här popcornmaskinen behöver du ingen olja eller fett. Dessutom blir det minimalt med disk, du behöver bara diska skålen efter att popcornen är uppätna.

Anledningen till att denna popcornmaskin är vårt val för smidigt alternativ är att den är så enkel att använda. Du poppar popcornen direkt i skålen och slipper därmed diska en massa saker. Dessutom är skålen tillverkad av silikon och kan fällas ihop, vilket besparar en massa plats.

Egenskaper

 • Popkapacitet: 2,8 liter
 • Varumärke: Lékué2
 • Poptid: 2-4 min

Fördelar

 • Smidig att använda
 • Tar väldigt lite plats
 • Nyttiga popcorn utan fett

Nackdelar

 • Den blir väldigt varm

Omdöme

Smidig, hopfällbar popcornmaskin som du använder i mikron.
Våra betyg
Prestanda:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Hållbarhet:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Enkelhet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

5. Champion Popcornmaskin Röd- Bästa budgetvalet

Champion Popcornmaskin Röd - Bästa budgetvalet
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Det här är en enkel popcornmaskin från Champion som poppar dina popcorn med hjälp av varmluft. Du behöver ingen olja eller smör vilket ger nyttiga popcorn. Det tar runt tre till fem minuter för popcornen att bli klara. Allt du behöver göra är att lägga i popcornen med det medföljande måttet. Den är liten och är därmed enkel att förvara.

Anledningen till att vi valt Champions popcornmaskin till bästa budget är för att den snabbt och smidigt ger dig goda popcorn. Alla lösa delar kan dessutom diskas i diskmaskinen. Dessutom får du nyttiga popcorn eftersom du inte behöver tillsätta något fett.

Egenskaper

 • Popkapacitet: 1-2 liter
 • Varumärke: Champion
 • Poptid: 3-5 minuter

Fördelar

 • Nyttiga popcorn
 • Liten och kompakt
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • En del popcornkärnor poppas inte

Omdöme

Popcornmaskin som ger dig nyttiga popcorn poppade med varmluft.
Våra betyg
Prestanda:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Hållbarhet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Enkelhet:
Betyg 9.03/5
4,0/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

Så hittar du bästa Popcornmaskin

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer popcornmaskin?

Att hitta den bästa popcornmaskinen kräver att man tar hänsyn till en rad olika faktorer. Det handlar inte bara om att hitta en maskin som poppar popcorn snabbt och effektivt, utan också om att hitta en maskin som är lätt att använda, lätt att rengöra, har en design som passar in i ditt hem och som ger valuta för pengarna. Nedan följer de viktigaste kriterierna du bör överväga när du ska köpa en popcornmaskin.

Kvalitet på popcorn

Det första och kanske viktigaste kriteriet att titta på är kvaliteten på popcornen maskinen producerar. En bra popcornmaskin ska kunna producera fluffiga, krispiga popcorn med minimal mängd opoppade kärnor. Den ska också kunna poppa popcornen jämnt utan att bränna dem. Vissa maskiner har speciella funktioner som hjälper till att säkerställa detta, som till exempel en inbyggd omrörare som ser till att alla kärnor värms upp jämnt.

Användarvänlighet

En annan viktig faktor att överväga är hur lätt maskinen är att använda. En bra popcornmaskin ska vara intuitiv och enkel att använda, även för den som aldrig har använt en sådan maskin tidigare. Detta inkluderar hur lätt det är att fylla maskinen med kärnor, hur lätt det är att ställa in poppningstiden och hur lätt det är att tömma maskinen när popcornen är klara.

Rengöring

Popcornmaskiner kan bli kladdiga och svåra att rengöra, så det är viktigt att titta på hur lätt maskinen är att rengöra efter användning. En bra popcornmaskin ska ha delar som kan tas isär och rengöras separat, och dessa delar bör vara diskmaskinsäkra för enkel rengöring. Vissa maskiner har även en non-stick beläggning för att förhindra att popcorn och olja fastnar på insidan av maskinen.

Design och storlek

Design och storlek på popcornmaskinen kan också vara viktiga faktorer att överväga, särskilt om du planerar att ha din popcornmaskin framme i köket eller i vardagsrummet. En bra popcornmaskin ska ha en attraktiv design som passar in i ditt hem, och den bör inte vara för stor och klumpig så att den tar upp för mycket utrymme. Samtidigt bör maskinen vara tillräckligt stor för att kunna poppa den mängd popcorn du behöver.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att ta en titt på användarrecensioner innan du bestämmer dig för vilken popcornmaskin du ska köpa. Användarrecensioner kan ge dig en bra uppfattning om huruvida en specifik maskin lever upp till tillverkarens löften, och de kan också ge dig en inblick i eventuella problem eller brister maskinen har. Kom ihåg att alla produkter har både positiva och negativa recensioner, så det är viktigt att läsa flera recensioner för att få en balanserad bild.

Jämför de bästa popcornmaskinerna i testet

Popcornmaskin Popkapacitet Varumärke Poptid Totalbetyg Pris
OBH Nordica Popcornmaskin BigPopper 4,5 liter OBH Nordica ca 5 min Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
499 kr
Great Northern Popcornmaskin Little Bambino 2-3 liter Röd 2-3 liter Great Northern 3-5 minuter Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1209 kr
Great Northern Popcornmaskin Skyline 8-10 liter 12 liter Great Northern 3-5 minuter Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
5514 kr
Lékué Popcorn Maker 28 cl Silikon Röd 2,8 liter Lékué2 2-4 min Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
188 kr
Champion Popcornmaskin Röd 1-2 liter Champion 3-5 minuter Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
247 kr
popcornmaskin test

Så gjorde vi testet

Det finns många typer av popcornmaskiner, allt från små enkla maskiner som poppar 1 portion i taget till maskiner likt de har på biografer som poppar till ett helt kompani. Det finns riktigt bra maskiner av båda sorter och det går inte riktigt att säga att den ena är bättre än den andra. Så för att göra det lättare för dig att hitta rätt har vi här istället valt att utse bästa popcornmaskinen i flera olika kategorier.

När vi testar popcornmaskiner utgår vi från flera aspekter för att kunna ge ett fullständigt betyg. De faktorer vi gått igenom är:

 • Användarvänlighet: Maskinen ska vara lätt att använda och även smidig att rengöra.
 • Poppningsresultat: Poppar den popcornen på ett tillfredsställande sätt? Det ska finnas så lite brända och opoppade popcorn som möjligt.
 • Pris: Hur mycket popcornmaskinen kostar spelar också roll för det sammanlagda betyget.
 • Kapacitet: Den ska kunna poppa tillräcklig mängd popcorn för hela hushållet och utan att ta för lång tid.
 • Storlek och design: Ska maskinen stå framme bör den vara snygg. Ska den förvaras i ett skåp bör den inte ta för stor plats.

Det finns inga genvägar till perfekta popcorn, men med alla ovanstående popcornmaskiner får du goda popcorn på ett smidigt sätt. De passar alla utmärkt för filmkvällarna där hemma.


Fördelar med en popcornmaskin

Att äga en popcornmaskin kan erbjuda en mängd olika fördelar, både praktiska och estetiska. Oavsett om du är en filmälskare som vill återskapa bioupplevelsen hemma, eller bara en popcornälskare som gillar att njuta av ett färskt, varmt skål popcorn på din bekvämlighet, kan en popcornmaskin vara en utmärkt investering. Här är några av de största fördelarna med att ha en popcornmaskin hemma:

 • Färskt och smakrikt popcorn: En av de största fördelarna med att ha en egen popcornmaskin är att du alltid kan njuta av färskt, varmt popcorn närhelst du vill. Till skillnad från mikrovågspopcorn, som kan bli segt och smaklöst om det inte äts direkt, håller popcorn från en maskin sig krispigt och smakrikt länge efter poppning. Dessutom kan du experimentera med olika smaker och kryddor för att skapa ditt eget unika popcorn.
 • Hälsosammare snackalternativ: Popcorn gjort i en maskin är ofta hälsosammare än mikrovågspopcorn eller köpepopcorn. Du har full kontroll över vilka ingredienser du använder, vilket innebär att du kan välja hälsosammare alternativ som olivolja istället för smör, och du kan minska mängden salt och socker. Dessutom poppas nästan alla kärnor i en popcornmaskin, vilket minskar risken för att få i sig opoppade kärnor som kan vara hårda på tänderna.
 • Ekonomiskt fördelaktigt: På lång sikt kan en popcornmaskin också vara en ekonomiskt fördelaktig investering. Priset för popcornkärnor är ofta mycket lägre än priset för färdiga påsar med mikrovågspopcorn, så även om maskinen själv kan vara en initial investering, kan du spara pengar i längden.
 • Bekväm och tidsbesparande: Med en popcornmaskin blir det enklare och snabbare att göra popcorn hemma. Du behöver inte stå och övervaka processen som när du gör popcorn på spisen, utan kan luta dig tillbaka och låta maskinen göra jobbet. Detta sparar tid och gör det mer bekvämt att njuta av ditt favoritsnack.
 • Förbättrar hemmaupplevelsen: Slutligen kan en popcornmaskin också bidra till att förbättra din hemmaupplevelse. Oavsett om du har filmkväll med familjen, tittar på sportevenemang med vänner eller bara vill mysa framför TV:n med ett gott snack, kommer en popcornmaskin att ge den där extra touchen som gör upplevelsen ännu bättre.

Nackdelar med en popcornmaskin

Trots de många fördelarna med att äga en popcornmaskin finns det också några potentiella nackdelar att tänka på. Dessa kan vara mer eller mindre betydande beroende på dina specifika behov och önskemål. Här är några av de mest framstående nackdelarna med att äga en popcornmaskin:

 • Storlek och utrymme: En av de största nackdelarna med popcornmaskiner, särskilt de större modellerna, är att de kan ta upp ganska mycket utrymme. Om du har ett litet kök eller begränsat med förvaringsutrymme kanske du inte har plats för en stor popcornmaskin. Dessutom kan det vara jobbigt att behöva ta fram och ställa undan maskinen varje gång du vill använda den.
 • Rengöring: Även om vissa popcornmaskiner är designade för att vara lätta att rengöra, kan det fortfarande vara en ganska tidskrävande process. Popcornolja och smulor kan fastna i maskinen och vara svåra att få bort, särskilt om du inte rengör maskinen direkt efter användning. Om delarna inte är diskmaskinsäkra kan detta även innebära extra arbete.
 • Ljudnivå: Popcornmaskiner kan vara ganska högljudda när de är i bruk. Ljudet av kärnorna som poppas kan vara störande, särskilt om du tittar på film eller försöker ha en konversation samtidigt. Om du är känslig för ljud kan detta vara något att tänka på innan du investerar i en popcornmaskin.
Vanliga frågor om popcornmaskin

Vanliga frågor om popcornmaskiner

Är det svårt att använda en popcornmaskin?

Nej, det är oftast inte svårt att använda en popcornmaskin. De flesta modeller är designade för att vara så användarvänliga som möjligt. Generellt sett behöver du bara fylla på maskinen med popcornkärnor, ställa in tiden om det behövs, och starta maskinen. Sedan gör maskinen resten av jobbet. Det kan dock vara en bra idé att läsa igenom bruksanvisningen noggrant innan du använder maskinen för första gången, eftersom olika modeller kan ha olika funktioner och inställningar.

Är popcorn gjorda i en popcornmaskin hälsosammare än mikrovågspopcorn?

Ja, i de flesta fall är popcorn gjorda i en popcornmaskin hälsosammare än mikrovågspopcorn. Detta beror på att du har full kontroll över vilka ingredienser du använder när du poppar dina egna popcorn. Du kan välja att använda hälsosammare oljor, som olivolja eller rapsolja, och du kan kontrollera mängden salt och socker. Dessutom innehåller många sorters mikrovågspopcorn konstgjorda smakämnen och konserveringsmedel, som du kan undvika genom att göra dina egna popcorn.

Är det dyrt att köpa en popcornmaskin?

Priset på popcornmaskiner kan variera mycket beroende på modell, storlek och funktioner. Du kan hitta mindre, enklare modeller för under 500 kronor, medan större och mer avancerade maskiner kan kosta flera tusen kronor. Det är dock viktigt att tänka på att en popcornmaskin kan vara en långsiktig investering som kan spara dig pengar i längden, eftersom popcornkärnor oftast är billigare än färdiga påsar med mikrovågspopcorn.

Hur rengör jag min popcornmaskin?

Rengöring av popcornmaskinen kan variera beroende på modell. Vissa delar kan vara diskmaskinssäkra, medan andra måste tvättas för hand. Generellt sett bör du alltid tömma maskinen på opoppade kärnor och smulor efter varje användning. Rengör sedan insidan med en fuktig trasa och torka torrt. Om det finns fastbrända rester kan du behöva använda en mild tvållösning och en mjuk borste eller svamp för att få bort dem. Kontrollera alltid bruksanvisningen för specifika rengöringsinstruktioner för din modell.

Kan jag poppa andra saker än popcorn i min popcornmaskin?

De flesta popcornmaskiner är designade specifikt för att poppa popcorn, så det är oftast inte rekommenderat att försöka poppa andra saker i dem. Att försöka poppa andra saker, som till exempel nötter eller frön, kan skada maskinen och leda till att den inte fungerar som den ska. Om du vill kunna poppa andra saker än popcorn bör du leta efter en maskin som är designad för detta.

Kan jag använda min popcornmaskin utomhus?

Det beror på modellen. Vissa popcornmaskiner är designade för att kunna användas utomhus, medan andra endast bör användas inomhus. Om du planerar att använda din popcornmaskin utomhus bör du se till att den är designad för detta och att du har tillgång till en strömkälla. Du bör också vara försiktig så att du inte utsätter maskinen för fukt eller dåligt väder, eftersom detta kan skada elektroniken.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
36 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5