Om våra tester

De testerna vi genomför på bästitest365.se är i syfte att få dig som läsare en så bra bedömning som möjligt av produkterna vi testar. Vi testar inte alla produkter men genom ett urval plockar vi fram de vi tycker är lämpliga för testerna. Det är inte nödvändigt för dig som läsare eller för oss att testa alla på marknaden så länge det genom andra metoder går att urskilja de mindre bra produkterna från de bättre. 

Urvalsprocessen går till på följande sätt:

 • Vi väljer ut de mest köpta produkterna på marknaden med hjälp av exempelvis prisjakt.se och pricerunner men även hos de största butikerna som säljer produkterna vi ska testa. 
 • Produkterna ska även ha bra recensioner och kommentarer från privatpersoner som använt sig just av den produkten. På trovärdiga sidor som Trustpilot och Redo.
 • Vi tar del av andra utmärkelser från andra oberoende tester när vi vill få en bättre helhetsbild om vad andra personer och tester tycker om produkterna i fråga.

Urvalsprocessen innebär att vi utesluter produkter som inte håller måttet. Fått dåliga recensioner eller som inte är prisvärda. Vi anser inte att produkterna är värda att testa när flera tidigare kunder varit missnöjda.

Research

När vi valt en produkt gör vi en grundlig research av produkten och några av punkterna som vi tidigare nämnt är följande:

 • Pris: Produkten kan vara dyr och återspegla sig i finesserna modellen har. Den kan även vara billig och vara prisvärd om den håller kvaliteten.
 • Prisvärdhet: Om produkten har en goda egenskaper, kvalitet och användarupplevelse förhållande till priset ökar det helheten på produkten och betyget höjs.
 • Kvalitet: I det här testet kollar vi helt enkelt om kvaliteten är god nog för det satta priset. Du ska få det du betalar för och har en produkt ett lägre pris till förhållande av priset är det ett stort plus.
 • Användarupplevelse: I det här testet är det som det låter. Vi testar produkten och bedömer användarupplevelsen efter vilket intryck vi får, men vi tittar även på andras recensioner för att få en helhet om produkten.

Tillsammans med punkterna tittar vi sedan på helheten av produkten och betygsätter därefter. Innan vi gör utvärderingen köper vi in produkterna för att testa dem själva. Detta gäller de fall vi inte har möjlighet att på annat sätt kunna testa produkterna. För att inte påverkas av leverantörer godkänner vi inte gratisprodukter utan köper in allt själva. På så vis ökar trovärdigheten för testpanelen. Vidare finns det vissa fall där vi anser att det inte har någon direkt påverkan på ett slutbetyg huruvida man köper in produkten eller inte, utan där datan och informationen om produkten är tillräcklig för att kunna utesluta en bra produkt från en dålig. Ett exempel kan vara ett test betakarotentillskott där det främst är innehållet som är viktigt. Hur mycket varje tablett innehåller samt om produkten innehåller något utöver betakaroten. 

Innan testet genomförs tittar vi på olika frågor, vilka dessa är följer nedan:

 • Hur upplevs produkten?
 • Är det svårt att använda produkten?
 • Fungerar produkten som tänkt?
 • Vad anser du vara bra respektive dåligt med produkten?
 • Skulle du kunna tänka dig köpa produkten?

Alla testdeltagare betygsätter därefter produkten och slutbetyget blir alltså medelvärdet av allas betyg.

Utmärkelserna:

Utöver betygen delar vi även ut utmärkelser av vissa produkter för att du som läsare enklare kan sortera efter vad du är ute efter. Det finns olika utmärkelser men nedan kommer två av de viktigaste:

Bäst i test: Kanske den mest prestigefyllda utmärkelsen går till den produkt som håller högst kvalitet förhållande till priset. Lägg även till användarupplevelsen och prisvärdheten så har du den kompletta produkten i våra ögon.

Bästa budget: Det billiga alternativet behöver inte bara sämre än det dyra. Vi värdesätter dess kvalitet till det satta priset. Är priset lågt men kvaliteten kan var densamma som den dyrare modellen är betyget högt hos de billigare alternativet.

Mest prisvärda: Utmärkelsen för den mest prisvärda produkten i testet. Denna produkt har oftast fler funktioner/högre kvalitet än budgetutmärkelsen, är något dyrare men erbjuder samtidigt vanligtvis fler funktioner. 

Bra val: En produkt som inte fått någon specifik utmärkelse men som vi menar på är ett bra val att fundera över när du ska välja ut den produkt du tror kommer passa dig bäst. 

Bästa premium: Vanligtvis en dyrare produkt i jämförelse mot de andra i testet. Har även fler funktioner, möjligheter och högre kvalitet. Detta är oftast produkten för dig som inte har något emot att betala ett högre pris för de där extrafunktionerna. 

Feedback

Eftersom testerna är till för att läsarna ska enklare kunna välja ut den produkt de vill ha är det viktigt att testerna utvecklas. Vi tar därför gärna emot feedback från våra läsare för att själva kunna bli bättre på det vi gör. Vi vill göra så rättvisa recensioner av produkterna vi testar och vill med hjälp av läsarna både få positiv och negativ kritik. Det gör att vi kan förstå bättre vad läsarna vill ha i våra recensioner.
Kontakta oss