Test: Vilken är den Bästa Pastamaskinen 2024?

Gör egen supergod färsk pasta med hjälpa av någon av dessa topprankade pastamaskinerna

En pastamaskin är ett köksredskap som utformats för att skapa perfekt pasta varje gång. Den kan producera allt från tunna lasagneplattor till perfekt formade spagetti, vilket ger dig möjlighet att skapa autentiska italienska rätter hemma. Med en pastamaskin kan du njuta av färsk pasta när du vill, samtidigt som du har full kontroll över ingredienserna. Du kan experimentera med olika mjölsorter och tillsatser för att skapa unika smaker och texturer.

En pastamaskin kommer verkligen till sin rätt när du vill göra hemlagad pasta från grunden. Detta kan vara när du vill imponera på gäster vid en middagsbjudning, eller när du bara känner för att göra något extra för familjemiddagen. Med en pastamaskin kan du enkelt och snabbt producera pasta av hög kvalitet, utan att behöva spendera timmar på att knåda och kavla degen för hand. En pastamaskin är också ett oumbärligt verktyg för alla som är intresserade av att äta hälsosammare, eftersom den möjliggör tillverkning av pasta med fullkornsmjöl, speltmjöl eller andra alternativa ingredienser.

I vårt omfattande test av pastamaskiner har vi utsett Marcato Atlas Pastaset till den allra bästa. Marcato Atlas Pastaset utmärker sig genom sin robusta konstruktion, användarvänlighet och förmåga att producera perfekt pasta varje gång. Oavsett om du är en erfaren kock eller en amatörkock som vill ta dina pastarätter till nästa nivå, är Marcato Atlas Pastaset ett utmärkt val. Vi kommer att gå igenom alla detaljer om denna pastamaskin och varför den står ut från mängden i resten av artikeln.

Testvinnare - Bästa Pastamaskinen 2024

Här är en överblick över årets bästa Pastamaskiner.

 1. Bäst i test: Atlas Pastaset Multipast
 2. Bästa pastamaskinen med motor: Marcato Pastamaskin Atlas med Motor
 3. Bästa premiumvalet: Marcato Atlas 150 Koppar Pastamaskin
 4. Bästa budgetvalet: Kitchen Gadget Pastamaskin Rostfritt Stål
 5. Bästa automatiska pastamaskinen: Philips HR2345/19 Pasta Maker

Våra 5 bästa Pastamaskiner (maj 2024)

1. Atlas Pastaset Multipast- Bäst i test

Atlas Pastaset Multipast - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Cervera)

Detta är en manuell pastamaskin från Marcato vilken fungerar aldeles utmärkt för dig därhemma i amatörköket liksom för dig som kanske ligger på en lite mer professionell matlagningsnivå. Den är tillverkad av rostfritt stål vilket ger den både längre livslängd samtidigt som en vacker design.

Det är en oerhört högkvalitativ produkt vilken kommer att hålla livet ut. Utan att börja krångla för dig. Det medföljer många olika plattor för att kunna producera olika former samt storlekar av pasta.

Vi valde ut Marcato Atlas Pastaset Multi till bra val tack vare sin behändiga multifunktion samt att du får en väldigt hållbar kvalitetsmaskin till ett rimligt pris. Du kan till och med låta barnen hjälpa till att göra pasta med denna maskin då det inte finns någon risk att skada sig plus sin användarvänlighet.

Vi gillar att den här smarta apparaten är så lättrengjord också. Det är bara att torka av den med en trasa. Du behöver inte hålla på och krångla med diskning vilket tar tid från andra förberedelser inför middagsbjudningen.

Egenskaper

 • Munstycken: 4 stycken
 • Kraftkälla: Manuell
 • Externa kundbetyg: 4,7 / 5

Fördelar

 • Maskinen är högkvalitativ och hållbar, tillverkad av rostfritt stål.
 • Det medföljer flera olika plattor för att kunna producera olika former och storlekar av pasta.
 • Maskinen är användarvänlig och säker, även för barn.
 • Lätt att rengöra, behöver bara torkas av med en trasa.

Nackdelar

 • Maskinen är manuell vilket kan vara tidskrävande jämfört med elektriska alternativ.
 • Trots dess användarvänlighet kan det krävas viss övning för att få till perfekt pasta.

Omdöme

"Från amatörköket till pastahimlen - på bara några vrid!".
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Effektivitet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Användarvänlighet:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Priser

2. Marcato Pastamaskin Atlas med Motor- Bästa pastamaskinen med motor

Marcato Pastamaskin Atlas med Motor - Bästa pastamaskinen med motor
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Fördelen med denna maskinen är så klart, som namnet antyder, att den drivs av en motor. Detta betyder att ditt jobb som pastabagare blir betydligt lättare, men också att du har mindre kontroll över degens konsistens. Om du letar efter en pastamaskin med motor så rekommenderar vi dock absolut denna.

Det positiva med denna maskinen är att den som sagt är automatisk och dessutom att du kan köpa flertalet olika valsar som tillbehör för att producera flera olika typer av pasta. Många av oss fastnar på en slags pasta, till exempel tagliatelle, och då är det överflödigt att ha en maskin som producerar många olika slags pasta.

Vi har valt Marcato Pastamaskin Atlas med Motor till bästa pastamaskinen med motor mycket tack vare att den kommer med ett bordsfäste vilket är en positiv detalj när vi tänker stabilitet. Plus dess vackra yttre vilket gör att du nästan hellre vill använda den som en köksprydnad än ett tillagningsredskap.

Dessutom tycker vi om att den här maskinen har en soliditet vilken garanterar att du kan baka pasta under många år framåt. Valsarna vilka följer med maskinen är dessutom justerbara för att ge dig ett bredare val när det gäller vilken pasta du vill bjuda dina gäster på.

Egenskaper

 • Munstycken: 3 stycken
 • Kraftkälla: Motordriven
 • Externa kundbetyg: 5 / 5

Fördelar

 • Drivs av en motor vilket gör pastatillverkningen lättare.
 • Automatisk och kommer med möjlighet att köpa flera olika valsar som tillbehör för att producera olika typer av pasta.
 • Kommer med ett bordsfäste för ökad stabilitet.
 • Har en attraktiv design som kan fungera som en köksdekoration.
 • Har en solid konstruktion som garanterar långvarig användning.

Nackdelar

 • Motoriseringen kan leda till mindre kontroll över degens konsistens.
 • Om du endast gör en typ av pasta kan de extra valsarna vara överflödiga och onödiga.

Omdöme

"Pasta som proffsen - med ett knapptrycks bekvämlighet!".
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Effektivitet:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Användarvänlighet:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

3. Marcato Atlas 150 Koppar Pastamaskin- Bästa premiumvalet

Marcato Atlas 150 Koppar Pastamaskin - Bästa premiumvalet
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Den här pastamaskinen är av så god kvalitet att det medföljer en fem års garanti på köpet. Marcato pastamaskinernas original har tillverkat en utomordentlig maskin i Atlas 150 Pastamaskin. Den är tillverkad i hållbart stål med välgenomtänkta detaljer i vacker design vilket även tillåter dig att lämna den framme som en prydnad på köksbänken. Gör som andra mästerkockar och införskaffa en Atlas 150 Pastamaskin från Marcato till ditt kök för professionella pastarätter.

Vid köp av denna pastamaskin medföljer det lasagneplattor med ställbar storlek. Det finns även valsar för att göra fettucine samt taglionlini. En väldigt mångfunktionell apparat perfekt för dig som vill kunna göra flera saker med en och samma maskin.

Vi valde ut Marcato Atlas 150 Pastamaskin till bäst i test mycket för sin mångfunktionalitet samt att den är så stabil och lättanvänd. Den passar perfekt både till nybörjare som till den mer erfarne användaren då den producerar högkvalitativ pasta.

Vi gillar hur bra resultatet på pastan blir. Allt från vanlig spagetti till ravioli får perfekt konsistens samt form. Den klarar av allt utan några som helst problem. Eftersom vi tycker att designen är så vacker kan du även ge bort en sån här pastamaskin till svärmor eller någon god vän vilken också är intresserad av matlagning.

Egenskaper

 • Munstycken: 3 stycken
 • Kraftkälla: Manuell
 • Externa kundbetyg: 4,5 / 5

Fördelar

 • Hög kvalitet med fem års garanti.
 • Vacker design som gör att den kan vara framme som en prydnad på köksbänken.
 • Mångfunktionell, med möjlighet att göra lasagneplattor, fettucine och taglionlini.
 • Stabil och lättanvänd, passar både nybörjare och mer erfarna användare.
 • Ger högkvalitativ pasta med perfekt konsistens och form.

Nackdelar

 • Kan vara tung att manövrera för vissa på grund av dess robusta design.
 • Kan vara dyrare än andra mindre mångfunktionella pastamaskiner på marknaden.

Omdöme

Marcato Atlas 150 Koppar Pastamaskin.
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 8.8/5
3,8/5
Effektivitet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Användarvänlighet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

4. Kitchen Gadget Pastamaskin Rostfritt Stål- Bästa budgetvalet

Kitchen Gadget Pastamaskin Rostfritt Stål - Bästa budgetvalet
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Cervera)

Med den välgenomtänkta pastamaskin kan du imponera på dina middagsgäster genom att bjuda dem på excellenta pastarätter vilka kan överträffa mästerkockarnas om du lägger manken till. En väldigt robust, stabil maskin vilken med hjälp av en klämma inte flyttar på sig under användning utan låter dig arbeta fridfullt utan krångel.

Den är tillverkad i kromat rostfritt stål vilket gör den väldigt tålig, samt att det är ett estetiskt vackert material i sig för den som även vill ha något lent för ögat. Den ät utrustad med justerbara rullar för att både kunna knåda samt rulla pasta i ända upp till nio olika tjocklekar.

Vi valde dels ut Kitchen Craft Kitchen Gadget Pastamaskin Rostfritt Stål till bästa budget pastamaskin tack vare att du får en så bra köksapparat med ettårig garanti till ett så lågt pris. Samt att du överraskande nog kan producera så många olika varianter av pasta med den.

Vi upplever att den är väldigt lättanvänd samt lätt att rengöra. Då det bara är att torka av den med en våt trasa så är det klart utan något extra tidsödande på efterarbete vilket det annars kan bli med många andra köksapparater. Med sin stilrena design tycker vi att den gör sig perfekt som gåva till någon annan pastafantast i din bekantskap.

Egenskaper

 • Munstycken: 2 st
 • Kraftkälla: Manuell
 • Externa kundbetyg: 4,6 / 5

Fördelar

 • Robust och stabil konstruktion ger en säker användning.
 • Tillverkad i kromat rostfritt stål vilket gör den tålig och estetiskt tilltalande.
 • Justering av tjocklek på pastan upp till nio olika nivåer ger stor variation i pastatyper.
 • Lättanvänd och enkel att rengöra, vilket sparar tid i köket.
 • Erhålls till ett budgetvänligt pris med ett års garanti.

Nackdelar

 • Kan kräva en del övning för att få perfekt pasta, speciellt för nybörjare.
 • Även om den är lätt att rengöra kan det vara svårt att komma åt i alla vrår och hörn.

Omdöme

Kitchen Gadget Pastamaskin Rostfritt Stål.
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Effektivitet:
Betyg 8.7/5
3,7/5
Användarvänlighet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5

Priser

5. Philips HR2345/19 Pasta Maker- Bästa automatiska pastamaskinen

Philips HR2345/19 Pasta Maker - Bästa automatiska pastamaskinen
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Detta är en maskin för oss som är lite mer bekväma, eftersom du slipper veva själv. Maskinen är helt automatisk den både knådar samt sträcker degen åt dig. Den kommer med fyra olika munstycken vilket räcker bra för den som är nybörjare med pasta och inte nödvändigtvis vill kunna skapa de hundratals pastaformer som finns.

Du kan göra exempelvis spagetti, fettucini, lasagne och penne, vilket är nog för de flesta pastaälskare. Från lasagnen kan du också så klart laga ravioli om du vill. Den här maskinen fungerar bra för de som har mindre tid men ändå vill kunna producera bra pasta. Om du vill laga egen pasta men inte har tillräckligt med tid så är detta ett perfekt val då du kan tillverka egen pasta men snabbare och enklare än med traditionella pastamaskiner.

Vi har valt Philips HR2345/19 Pasta Maker, 400 g compact till bästa automatiska pastamaskinen på grund av att den är en allt i allo maskin så trots att den har en något högre prislapp än vissa av sina konkurrenter kommer du inte att behöva spendera mer pengar på ytterligare apparater ifall det visar sig att du är en expert på pasta.

Vi tycker det är väldigt bra och generöst att den här maskinen har en garanti på fem år då det också säger en del om den goda kvaliteten. Liksom den andra varianten från Mercato så finns flera valsar att tillgå, men denna modell innehåller de flesta valsar du behöver i grundpaketet, vilket vi tycker är värdefullt.

Egenskaper

 • Munstycken: 4 st
 • Kraftkälla: Motordriven
 • Externa kundbetyg: 4,7 / 5

Fördelar

 • Maskinen är helt automatisk vilket gör att du slipper veva själv.
 • Kan tillverka olika typer av pasta som spagetti, fettucini, lasagne och penne.
 • Perfekt för de som vill laga egen pasta men har begränsad tid.
 • Inkluderar flera valsar i grundpaketet vilket gör det prisvärt.
 • Produkten kommer med en femårs garanti vilket indikerar god kvalitet.

Nackdelar

 • Maskinen har en något högre prislapp jämfört med vissa konkurrenter.
 • Trots att den kan producera flera olika sorters pasta, kan den inte skapa hundratals olika pastaformer som vissa andra maskiner.

Omdöme

Philips HR2345/19 Pasta Maker.
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Effektivitet:
Betyg 8.7/5
3,7/5
Användarvänlighet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5
Så hittar du bästa Pastamaskin

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer pastamaskin?

Att hitta den bästa pastamaskinen kan vara en utmaning, särskilt med tanke på det stora antalet modeller som finns tillgängliga på marknaden. Varje modell har sina egna unika funktioner och fördelar, vilket gör det svårt att avgöra vilken som är bäst för dina specifika behov. Här är några kriterier som du bör överväga när du väljer din pastamaskin.

Kvalitet och hållbarhet

En av de viktigaste aspekterna att tänka på när man väljer en pastamaskin är dess kvalitet och hållbarhet. En bra pastamaskin bör vara tillverkad av robusta material, såsom rostfritt stål, för att säkerställa att den kan klara av regelbunden användning utan att slitas ut eller brytas ned. Dessutom bör maskinen ha stabila fötter eller en säker fastsättning för att förhindra att den glider runt på arbetsytan under användning. Kvaliteten på skärdelarna är också viktig, eftersom de behöver vara skarpa nog att skära igenom pastadegen utan att slita eller dra i den.

Användarvänlighet

Pastamaskiner varierar avsevärt i sin användarvänlighet. Vissa modeller kan vara komplicerade att montera och rengöra, medan andra är mer användarvänliga. En bra pastamaskin bör vara enkel att sätta upp, med tydliga instruktioner och få lösa delar. Den bör också vara enkel att rengöra, med löstagbara delar som kan sköljas av eller diskas i diskmaskin. Det kan också vara värt att överväga om maskinen har en lättåtkomlig vev, eftersom detta kan göra det lättare att mata in och rulla ut pastadegen.

Versatilitet

Versatilitet är ett annat viktigt kriterium att tänka på när man väljer en pastamaskin. En bra pastamaskin bör kunna producera flera olika typer av pasta, från tunna lasagneplattor till tjocka fettuccine och tunna spagetti. Vissa modeller kommer med utbytbara skärdelar som gör det möjligt att skapa olika former och storlekar av pasta, vilket kan vara en stor fördel om du gillar att experimentera i köket.

Pris

Priset på pastamaskiner varierar kraftigt beroende på dess kvalitet, funktioner och varumärke. Medan du kanske lockas att gå för den billigaste modellen, är det viktigt att komma ihåg att du ofta får vad du betalar för. En billigare modell kan ha sämre kvalitet och mindre hållbarhet, vilket kan leda till att den behöver bytas ut tidigare. Det kan därför vara värt att investera i en dyrare modell om den har högre kvalitet och kommer med extra funktioner som gör den mer användbar och hållbar.

Användarrecensioner

Slutligen är det alltid en bra idé att titta på användarrecensioner innan du köper en pastamaskin. Dessa recensioner kan ge dig en bra uppfattning om hur maskinen fungerar i praktiken, och om det finns några specif

Jämför de bästa Pastamaskinerna i testet

Pastamaskin Munstycken Kraftkälla Externa kundbetyg Totalbetyg Pris
Atlas Pastaset Multipast 4 stycken Manuell 4,7 / 5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
1795 kr
Marcato Pastamaskin Atlas med Motor 3 stycken Motordriven 5 / 5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
2499 kr
Marcato Atlas 150 Koppar Pastamaskin 3 stycken Manuell 4,5 / 5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
608 kr
Kitchen Gadget Pastamaskin Rostfritt Stål 2 st Manuell 4,6 / 5 Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
779 kr
Philips HR2345/19 Pasta Maker 4 st Motordriven 4,7 / 5 Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
2344 kr
pastamaskin test

Så gjorde vi testet

Vi tog hänsyn till många olika faktorer när vi gjorde detta test. Vi har tagit med dessa i beräkningarna i avgörandet huruvida pastamaskinerna uppfyller både våra samt era kriterier och önskemål de köksmaskiner vi använder. I den här sektionen kan du som är intresserad av att veta mer, läsa om testets mest avgörande kriterier.

 • Funktionsduglighet. Fungerar pastamaskinen som den. Eller krånglar den mycket. Samt att vi tittar på vilka funktioner maskinen har.
 • Prissättning. Är det ett rättvist satt pris på pastamaskinen. Eller är produkten överskattad med ett för högt pris vilket den inte klarar av att leva upp till.
 • Kvalitet. Ett krav är att pastamaskinen håller bra. Den får inte gå sönder lätt. Rostfria produkter är fördelaktigt.
 • Användarvänlighet. Det är till fördel om det är en lättanvänd apparat. Så att du inte lätt kan råka skada dig. Det ska vara en behändig samt harmlös apparat.
 • Rengöring. Pastamaskinen bör vara lättsam att rengöra. Det är inte bra om det kanske finns kanter eller hörn vilka är svåråtkomliga under diskning. Tål pastamaskinen med tillbehör maskindiskning eller inte.
 • Design. Pastamaskinen bör vara estetiskt tilltalande. Både för din egna skull samt för eventuella gästers eller om du ska ge bort den som en gåva.

Fördelar med en pastamaskin

Att investera i en pastamaskin kan ha flera fördelar, särskilt för de som älskar att laga mat och experimentera i köket. Här är några av de viktigaste fördelarna med att äga en pastamaskin:

 • Hemlagad pasta: Med en pastamaskin kan du enkelt tillverka din egen pasta hemma. Detta ger dig möjlighet att skapa unika och personliga rätter, där du själv har kontroll över ingredienserna. Du kan välja att använda ekologiska produkter, olika typer av mjöl, och du kan även lägga till olika smaker och färger till din pasta.
 • Kvalitet och smak: Hemlagad pasta har ofta en mycket rikare smak och konsistens än köpt pasta. Eftersom du kan kontrollera tjockleken på pastan med en pastamaskin, kan du skapa perfekt al dente pasta varje gång. Dessutom är färsk pasta snabbare att laga än torkad pasta, vilket gör det till ett bra alternativ för snabba vardagsmiddagar.
 • Hälsosammare alternativ: När du gör din egen pasta har du full kontroll över vilka ingredienser du använder. Detta innebär att du kan skapa hälsosammare alternativ genom att använda fullkornsmjöl, glutenfritt mjöl eller andra specialmjöl. Du kan även undvika tillsatser och konserveringsmedel som ofta finns i köpt pasta.
 • Kreativitet och experiment: Med en pastamaskin kan du experimentera med olika former, tjocklekar och smaker av pasta. Du kan skapa allt från klassiska spagetti och fettuccine till mer unika former som pappardelle och tagliatelle. Detta ger dig möjlighet att vara kreativ i köket och skapa nya och spännande rätter.
 • Ekonomiskt: Även om en pastamaskin kan vara en initial investering, kan den faktiskt spara pengar i längden. Hemlagad pasta är ofta billigare att tillverka än att köpa färdig pasta, särskilt om du ofta äter pasta. Dessutom håller en kvalitativ pastamaskin i många år, vilket gör den till en kostnadseffektiv investering.

Potentiella nackdelar med en pastamaskin

Trots de många fördelarna med en pastamaskin, finns det också några potentiella nackdelar som är viktiga att överväga innan du gör en investering. Här är några av de mest framstående:

 • Initial kostnad: En av de största nackdelarna med att köpa en pastamaskin är den initiala kostnaden. Kvalitativa pastamaskiner kan vara dyra, och det kan ta tid innan du ser en avkastning på din investering. Detta kan vara en avskräckande faktor för vissa, särskilt om du inte regelbundet äter pasta eller om du har en stram budget.
 • Tidskrävande: Att göra pasta från grunden kan vara tidskrävande, särskilt om du är nybörjare. Det tar tid att lära sig hur man förbereder degen korrekt, och processen att mata in degen i maskinen och rulla ut den kan också ta tid. Om du är en upptagen person som ofta är på språng, kanske du inte har tid att tillverka din egen pasta regelbundet.
 • Rengöring och underhåll: Pastamaskiner kräver regelbunden rengöring och underhåll för att hålla dem i gott skick. Vissa delar kan vara svåra att rengöra, särskilt om de inte är löstagbara eller diskmaskinssäkra. Dessutom kan vissa pastamaskiner kräva smörjning för att hålla dem i toppform, vilket kan vara en extra uppgift att komma ihåg.
Vanliga frågor om pastamaskin

Vanliga frågor om pastamaskiner

Är det värt att köpa en pastamaskin?

Om du älskar att laga mat och äta färsk pasta, kan en pastamaskin vara en utmärkt investering. Hemlagad pasta smakar inte bara bättre än köpt pasta, utan det ger dig också möjligheten att experimentera med olika smaker och typer av pasta. Dessutom kan du kontrollera ingredienserna, vilket är bra om du vill äta hälsosammare eller om du har specifika kostbehov. Även om en pastamaskin kan vara dyr och tidskrävande att använda, kan fördelarna med att ha en vara väl värda kostnaden för många matälskare.

Hur rengör jag min pastamaskin?

Rengöring av din pastamaskin beror på modellen och tillverkaren. Vissa modeller har löstagbara delar som kan sköljas av eller diskas i diskmaskin, medan andra kräver mer noggrann rengöring. Generellt sett bör du inte använda tvål eller vatten på de delar av maskinen som kommer i kontakt med degen, eftersom detta kan skada maskinen. Istället bör du borsta bort eventuella rester med en torr borste eller trasa. Kontrollera alltid tillverkarens instruktioner för specifika råd om rengöring och underhåll.

Kan jag göra glutenfri pasta med en pastamaskin?

Ja, du kan definitivt göra glutenfri pasta med en pastamaskin. Det finns många recept på glutenfri pastadeg tillgängliga, och de flesta använder en blandning av olika glutenfria mjöl för att skapa den rätta konsistensen. Vissa pastamaskiner kommer även med specifika instruktioner eller recept för glutenfri pasta. Kom ihåg att glutenfri deg kan vara lite svårare att arbeta med än traditionell deg, så det kan krävas lite övning för att få det rätt.

Varför är min hemlagade pasta klibbig?

Om din hemlagade pasta är klibbig, kan det bero på flera saker. För det första kan det vara att du har använt för mycket vatten i din deg. Pastadeg ska vara fast och elastisk, inte klibbig eller kladdig. Om du märker att din deg är för klibbig, försök att tillsätta mer mjöl tills den når rätt konsistens. För det andra kan det vara att du inte har låtit degen vila tillräckligt länge. Det är viktigt att låta degen vila i minst 30 minuter före bearbetning för att ge glutenet tid att slappna av.

Hur tunn ska pastadegen vara?

Tjockleken på din pastadeg beror på vilken typ av pasta du gör och din personliga preferens. Generellt sett bör degen vara mycket tunn för typer av pasta som spagetti och lasagneplattor, medan den kan vara lite tjockare för andra typer som fettuccine och tagliatelle. De flesta pastamaskiner har justerbara inställningar som låter dig kontrollera tjockleken på degen, så du kan experimentera för att hitta den perfekta tjockleken för dig.

Kan jag använda min pastamaskin för att göra andra saker än pasta?

Ja, många pastamaskiner kan användas för att göra mer än bara pasta. Du kan till exempel använda din pastamaskin för att kavla ut deg för pajer eller kakor, eller för att göra hemgjord fondant för tårtdekorationer. Du kan också använda den för att göra hemgjorda nudlar eller dumplings. Kom ihåg att alltid rengöra din maskin noggrant mellan användningarna för att förhindra korskontaminering av smaker och ingredienser.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
37 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5