Test: Vilken är den Bästa stavmixern 2024?

Se vårt test av några av de bästa stavmixrarna på den svenska marknaden.

En Stavmixer är ett oumbärligt verktyg i varje kök, en verklig hjälte när det kommer till att mixa, blanda och purera ingredienser på ett ögonblick. Denna eleganta apparat, med sin långa stavformade design och skarpa klingor vid änden, gör det möjligt att mixa direkt i kastrullen eller skålen, vilket minimerar röran och tiden för rengöring. Oavsett om det är krämiga soppor, lena puréer eller smoothies du vill framställa, kan du lita på att en Stavmixer gör jobbet snabbt och effektivt.

Stavmixerns användningsområden är nästintill oändliga. Den kommer till sin rätt när du vill förvandla hela grönsaker till en silkeslen soppa direkt i grytan, eller när du vill göra en snabb smoothie utan att behöva ta fram den stora blendern. Även vid tillagning av barnmat är stavmixern ovärderlig, då den snabbt och smidigt purerar maten till en lagom konsistens för de små. Dessutom är den perfekt för att göra egen majonnäs, vispa grädde eller mixa ihop en snabb marinad. Kort sagt, en Stavmixer är din bästa vän vid alla tillfällen där mixning behövs.

I vår noggranna utvärdering av flera populära Stavmixrar på marknaden har vi identifierat Braun MQ7025X Stavmixer som den överlägsna vinnaren. Med dess kraftfulla motor, mångsidiga funktioner och hållbara design, erbjuder denna Stavmixer en kombination av prestanda och prisvärdhet som är svår att slå. Oavsett om du är en hemmakock eller en professionell kock, kommer Braun MQ7025X Stavmixer att bli ett ovärderligt tillägg till ditt kök.

Testvinnare - Bästa stavmixern 2024

Här är en överblick över årets bästa stavmixrar.

 1. Bäst i test: Braun MQ7025X Stavmixer
 2. Bästa premiumvalet: Smeg 50's Style Stavmixer + tillbehör Creme
 3. Mest prisvärda stavmixern: Bosch CleverMixx Stavmixer MSM2650B Svart
 4. Bästa budgetvalet: OBH Nordica SuperMix Pro Stavmixer med Minihackare & Bägare
 5. Bra val: Stenfors Stavmixer

Våra 5 bästa stavmixrar (juli 2024)

1. Braun MQ7025X Stavmixer- Bäst i test

Braun MQ7025X Stavmixer - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Den här praktiska stavmixern från Braun är en perfekt medhjälpare för dig som ofta mixar frukt och grönsaker. Med sin unika ActiveBlade-teknologi kan du både snabbt och enkelt mixa även de hårdaste ingredienser genom att flytta bladen upp eller ned. Den är utrustad med många praktiska funktioner för att göra dina mycket annat lättare.

Den här stavmixern är dessutom utrustad med Easy SmartSpeed teknologi som gör att stavmixern intuitivt känner av hur kraftigt den behöver arbeta. Du behöver inte justera något utan endast trycka på knappen. En smart mixern som själv vet sitt jobb.

Varför vi valt ut Braun MQ7025X Stavmixer till bäst i test är för att det är den ultimata kökshjälpen för alla som spenderar någorlunda tid i köket. Den klarar av att mixa ihop utsökta, uppfriskande fruktdrycker samt annat. Vi älskar färsk juice på morgon till frukost eller för en färsk, läskande dryck under exempelvis varma dagar.

Vi gillar att det även går att vispa till exempelvis grädde till pannkakorna. Med den här staxmixern kan du nästan helt ersätta behovet av en elvisp. En annan bra funktion är den effektiva sugeffekten och splashcontrol-teknologin som gör att du slipper både skvätt och spill över dina väggarna under användande. Skaftet suger upp innehållet och mixar ingredienserna på nolltid.

Egenskaper

 • Effekt: 1000 W
 • Tillbehör: 3 st
 • Övrigt: ActiveBlade, SmartSpeed

Fördelar

 • EasyClick System plus
 • Rostfritt stål
 • ingår många tillbehör
 • Klarar av frysta råvaror utan problem

Nackdelar

 • Blendern hade gärna fått vara lite större

Omdöme

Högeffektiv stavmixer med ActiveBlade-teknologi och SmartSpeed-funktion.
Våra betyg
Prestanda:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Hållbarhet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Användarvänlighet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

2. Smeg 50's Style Stavmixer + tillbehör Creme- Bästa premiumvalet

Smeg 50's Style Stavmixer + tillbehör Creme - Bästa premiumvalet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Cervera)

Den här stavmixern är gjord i rostfritt stål och plast för att få längre hållbarhet. Den är utrustad med knivar samt potatispress vilka enkelt antingen hackar eller mosar grönsaker som morötter, paprika, lök och potatis. Mixbägaren är stor och rymmer 1.4 L vilket räcker gott och väl för en runda bananmilkshakes till barnen.

Den är utrustad med många tillbehör för din bekvämlighet, alla enkla att byta ut och rengöra. Alla lösa delar förutom själva motorapparaturen kan du maskindiska vilket spar dig enormt mycket tid då de annars kan vara svåra att rengöra väl runt knivarna.

Smeg 50's style Stavmixer med tillbehör vit har vi dels valt ut till bästa premium för att du får en kanonprodukt till ett väldigt lågt pris. Men också för att den är så lättanvänd, med sina många funktioner som hackning, vispning och pressning i en och samma apparat slipper du dessutom ha flera olika köksmaskiner som tar plats i skåpen.

Den här stavmixern är välgenomtänkt, snyggt och stilrent designad i klassisk 50- tals anda vilket gör att den dessutom att gör sig utmärkt som present till exempelvis ett nygift par, som inflyttningspresent till tonåringen eller varför inte svärmor som uppvärmningspresent under första besöket.

Egenskaper

 • Effekt: 700 W
 • Tillbehör: 4 st
 • Övrigt: Potatispress

Fördelar

 • 2 års garanti
 • Bägare med lock
 • Utrustad med ett ergonomiskt antiglid-handtag

Nackdelar

 • Ganska högt pris för en stavmixer

Omdöme

Snyggt designad mångfunktionell stavmixer av premiumkvalitet.
Våra betyg
Prestanda:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Hållbarhet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Användarvänlighet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

3. Bosch CleverMixx Stavmixer MSM2650B Svart- Mest prisvärda stavmixern

Bosch CleverMixx Stavmixer MSM2650B Svart - Mest prisvärda stavmixern
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

För dig som ofta behöver mixa frukt eller grönsaker är det här ett utmärkt hjälpmedel. Med den här smarta, väldigt funktionella stavmixern från Bosch kan du mixa på bäst du vill. Den har en supersnygg och praktisk design som tillåter dig att lämna den framme på bänken om du kanske inte har så stor plats i köksskåpen.

Den väger lite och arbetar väldigt snabbt. Bosch Stavmixer MSM2650B Svart är utrustad med den effektiva, vassa fyrbladiga kniven QuattroBlade CleverMixx. Dessutom är mixerfoten rostfri, värmebeständig och blir inte missfärgad vilket många andra stavmixrar annars kan bli vid mixning av exempelvis morötter, tomater eller blåbär.

En av anledningarna till att vi valde ut just Bosch Stavmixer MSM2650B Svart till mest prisvärda stavmixer är för att du får en otroligt bra kvalitetsmixer till ett väldigt rimligt, bra pris. Den klarar galant av att utföra de olika hack- press- och puré-uppgifter du matar den med. Perfekt till exempelvis småföräldrar som vill kunna göra egna hälsosamma puréer till sina bebisar istället för de köpta burkarna fyllda med vem vet vad. Med de olika tillbehören blir denna stavmixer från Bosch nästan som en matberedare, fast i mindre format.

Något annat väldigt praktiskt är den stänk-förebyggande designen som skyddar både kläder och inredning. Den söta ballongvispen som medföljer är också något vi uppskattar mycket. Det går att göra allt med den här lilla, behändiga apparaten. Vad mer kan vi säga den är verkligen prisvärd.

Egenskaper

 • Effekt: 600 W
 • Tillbehör: 4 st
 • Övrigt: QuattroBlade

Fördelar

 • Effektiv med låg ljudnivå
 • Många tillbehör
 • Väldigt greppvänlig
 • Fungerar med locket som förvaring.

Nackdelar

 • Känns lite mer budget än exempelvis testvinnaren Braun MQ7025X

Omdöme

Prisvärd mixer med flera tillbehör, bra grepp och låg vikt.
Våra betyg
Prestanda:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Hållbarhet:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Användarvänlighet:
Betyg 9/5
4,0/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

4. OBH Nordica SuperMix Pro Stavmixer med Minihackare & Bägare- Bästa budgetvalet

OBH Nordica SuperMix Pro Stavmixer med Minihackare & Bägare - Bästa budgetvalet
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

MultiTalent är en kompakt och mångsidig matberedare som passar alldeles utmärkt för dig som kanske inte har den största budgeten att röra dig med men ändå vill ha en högkvalitativ, välfungerande maskin med många funktioner. Den har två olika hastighetsinställningar samt en pulsfunktion.

Den här matberedaren från Bosch klarar de flesta förberedelseuppgifter du har i köket utan några som helst problem. Den kan till och med krossa is. Den är utrustad med en mixer i multilvel6-kniv för att med hjälp av de dubbelbladiga knivarna alltid ge perfekta, önskvärda resultat oavsett om det är grov, fin-hackning eller pressning.

OBH Nordica SuperMix Pro Stavmixer med Minihackare & Bägare valde vi ut till bästa budget eftersom du får en bra produkt till ett väldigt lågt pris. Den är hållbar och pålitlig. Gör sitt jobb som den ska. Den klarar av att arbeta med de flesta råvaror både färska som frysta.

Vi tycker om dess simpla utförande och det låga priset gör den här stavmixern till en perfekt inflyttningspresent till din tonåring eller varför inte som morsdagspresent till din kära mamma. Du slipper också tidsödande handdiskning eftersom alla löstagbara delar förutom själva motorapparaturen går att maskindiska.

Egenskaper

 • Effekt: 400 W
 • Tillbehör: 2 st
 • Övrigt: Turbofunktion

Fördelar

 • Kraftfull apparat
 • Bladen och behållare går att maskindiska
 • Fungerar även om nötkross

Nackdelar

 • Båda behållarna kunde vara utrustade med halkskydd

Omdöme

Bästa budgetmixern med extra bägare samt miinihackare.
Våra betyg
Prestanda:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Hållbarhet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Användarvänlighet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

5. Stenfors Stavmixer- Bra val

Stenfors Stavmixer - Bra val
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Cervera)

I Stenfors Stavmixer från Sten Petter har du en pålitlig apparat. Det här är en väldigt hållbar, kvalitativ produkt som mixar dina grönsaker och frukter till perfekta puréer att mata exempelvis din lilla bebis med.

Den är tillverkad i rostfritt stål med en snygg, ren design med svart detalj. Den är behändig med sina sex olika hastighetsinställningar för att du själv lättare ska kunna kontrollera hur konsistensen av dina mixar blir.

Sten Petter Stenfors Stavmixer vann titeln bra val eftersom du får en lättanvänd, mångsidig apparat i ett snyggt paket till en billig peng. Vi gillar helt enkelt att den är enkel att sätta ihop och plocka isär, inget som slösar på tiden. De löstagbara delarna går att maskindiska.

För dig som söker en present till någon kommer detta bli en uppskattad, välbehövlig gåva. Ett perfekt köksredskap som alla kan använda. Medan du gör lite mer avancerade moment under matlagningen eller bakningen kan du låta något av barnen sköta mixningen utan problem.

Egenskaper

 • Effekt: 600 W
 • Tillbehör: 0 st
 • Övrigt: 6 hastigheter

Fördelar

 • Turboknapp för att maxa effekten
 • Stabil och stadig

Nackdelar

 • En bunke/skål passandes stavmixern hade gärna fått följa med

Omdöme

Smidig stavmixer till bra pris utan några extra tillbehör.
Våra betyg
Prestanda:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Hållbarhet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Användarvänlighet:
Betyg 8.6/5
3,6/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5

Priser

Så hittar du bästa Stavmixer

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer stavmixer?

När det kommer till att hitta den bästa stavmixern, finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Det handlar inte bara om pris, utan också om prestanda, hållbarhet, användarvänlighet och vad andra användare har att säga om produkten. Med dessa kriterier i åtanke, kan du vara säker på att hitta en stavmixer som uppfyller dina behov och förväntningar. Låt oss nu ta en närmare titt på varje kriterium.

Prestanda

En av de viktigaste faktorerna att titta på när du väljer en Stavmixer är prestandan. Detta inkluderar maskinens hastighet och effektivitet vid mixning av olika typer av ingredienser. En bra Stavmixer bör kunna hantera allt från mjuka frukter till hårda rotfrukter utan problem. Stavmixerns motoreffekt är ofta en bra indikator på dess prestanda - ju högre wattal, desto kraftfullare är maskinen. Men det är också viktigt att notera att en hög effekt inte alltid innebär bättre resultat. Mixerns design, inklusive formen och skärpan på klingorna, spelar också en stor roll i hur effektivt den kan bearbeta ingredienserna.

Hållbarhet

Hållbarheten är en annan viktig aspekt att överväga. En kvalitetsstavmixer bör vara tillverkad av robusta material som kan stå emot dagligt slitage. Rostfritt stål är ett populärt materialval för stavmixerns blad och skaft, eftersom det är både hållbart och lätt att rengöra. Det är också värt att titta på garantin som följer med produkten. En längre garanti kan ofta indikera att tillverkaren har förtroende för sin produkts hållbarhet.

Användarvänlighet

En bra Stavmixer bör inte bara vara effektiv, utan också enkel att använda. Detta inkluderar allt från hur lätt den är att hantera och kontrollera, till hur enkel den är att rengöra efter användning. Kontrollera om mixern har en ergonomisk design som gör den bekväm att hålla i, även under längre perioder. Titta också på om den har justerbara hastighetsinställningar, eftersom detta ger dig större kontroll över mixningsprocessen. Dessutom bör mixern vara lätt att montera isär för rengöring, och helst vara diskmaskinssäker.

Tillbehör

Många stavmixrar kommer med en rad olika tillbehör som ökar deras funktionalitet. Detta kan inkludera allt från vispskivor och hacktillbehör, till mätkoppar och olika typer av mixerskålar. Medan dessa tillbehör kan göra din Stavmixer mer mångsidig, är det viktigt att tänka på om du verkligen kommer att använda dem. Om inte, kan det vara bättre att välja en mer grundläggande modell utan en massa extra tillbehör som du inte behöver.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att ta en titt på vad andra användare har att säga om produkten. Användarrecensioner kan ge dig värdefull information om produkten som kanske inte framgår av tillverkarens beskrivning.

Jämför de bästa stavmixrarna i testet

Stavmixer Effekt Tillbehör Övrigt Totalbetyg Pris
Braun MQ7025X Stavmixer 1000 W 3 st ActiveBlade, SmartSpeed Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
1290 kr
Smeg 50's Style Stavmixer + tillbehör Creme 700 W 4 st Potatispress Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
932 kr
Bosch CleverMixx Stavmixer MSM2650B Svart 600 W 4 st QuattroBlade Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
649 kr
OBH Nordica SuperMix Pro Stavmixer med Minihackare & Bägare 400 W 2 st Turbofunktion Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
399 kr
Stenfors Stavmixer 600 W 0 st 6 hastigheter Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
399 kr
stavmixer test

Så gjorde vi testet

Det finns många olika typer av stavmixrar - från enklare maskiner som blandar lättare saker till kraftfulla kombinationsmaskiner som kan göra det mesta man vill i köket. För att göra det lite enklare för dig har vi här valt att utse bästa stavmixern i flera olika kategorier. Det gör att du enklare kan hitta bästa stavmixern för just dina ändamål

För att komma fram till vilken stavmixer som är bäst i varje kategori har vi betygsatt dem var och en efter ett antal kriterier som är särskilt viktiga för just stavmixers:

 • Funktionsduglighet: Fungerar stavmixern som den ska. Eller finns det något som krånglar lite. Vi tar också en titt på vilka funktioner stavmixern är utrustad med.
 • Effekt: Klarar den av att både hacka, riva och pressa allt du behagar. Eller är den svag och lämnar efter sig större bitar av de lite fastare råvarorna vi matar den med.
 • Prissättning: Har stavmixern ett rimligt pris. Eller är den möjligtvis överskattad med en prislapp som den inte lever upp till.
 • Kvalitet: Att stavmixern är tillverkad i god kvalitet är viktigt. Den ska inte gå sönder för lätt. Vi gillar rostfria produkter, stål eller också hårdplast. Gärna med garanti.
 • Användarvänlighet: Det är en fördel om stavmixern är enkel att använda. Då löper det mindre risk för skador, speciellt om du kanske har barn som vill hjälpa till ibland.
 • Rengöring: Det är också bra om stavmixern är lättrengjord. Eller att den har löstagbara delar. Eftersom det ofta blir mycket slisk och kladd under mixning av allra främst frukt och grönt.

Fördelar med en Stavmixer

En Stavmixer är mer än bara en praktisk köksapparat, den erbjuder en rad fördelar som kan göra matlagningen både enklare och roligare. Här är några av de största fördelarna med att ha en Stavmixer i ditt kök:

 • Flexibilitet: En av de största fördelarna med en Stavmixer är dess flexibilitet. Du kan använda den för att blanda, mixa, purera och vispa en mängd olika ingredienser, allt från soppor och såser till smoothies och baby mat. Dessutom kan du mixa direkt i grytan eller skålen, vilket sparar tid på rengöring och minimerar röran i köket.
 • Lätt att använda: Stavmixrar är mycket enkla att använda, även för dem som inte är vana vid att laga mat. De flesta modeller har bara ett par knappar för att styra hastigheten, och de är lätta att greppa och manövrera. Dessutom är de oftast mycket lätta, vilket gör dem bekväma att använda även under längre perioder.
 • Platsbesparande: Till skillnad från andra köksapparater som blenders och matberedare, tar stavmixrar mycket lite plats. De är smala och kompakta, vilket gör dem perfekta för mindre kök eller för dem som inte har mycket skåp- eller bänkyta att arbeta med. Trots sin lilla storlek, har de dock kraft nog att ta sig an de flesta mixningsuppgifter.
 • Lätt att rengöra: En annan stor fördel med stavmixrar är att de är mycket lätta att rengöra. Många modeller kan tas isär, och de löstagbara delarna kan oftast diskas i diskmaskin. Detta sparar tid och gör rengöringsprocessen mycket mindre krånglig än med andra köksapparater.
 • Kostnadseffektiv: Slutligen är stavmixrar ofta mycket kostnadseffektiva. De är generellt sett billigare än andra typer av blenders och mixers, men erbjuder ändå en hög prestanda och mångsidighet. Detta gör dem till ett utmärkt val för dem som vill ha en kraftfull köksapparat utan att behöva spendera en förmögenhet.

Nackdelar med en Stavmixer

Trots alla de många fördelarna med en Stavmixer, finns det också några nackdelar att ta hänsyn till. Ingen produkt är perfekt, och det är viktigt att vara medveten om potentiella svagheter så att du kan fatta ett välgrundat köpbeslut. Här är några av de mest betydande nackdelarna med en Stavmixer:

 • Begränsad kapacitet: En av de största nackdelarna med en Stavmixer är dess begränsade kapacitet. Eftersom de är mindre än traditionella blenders, kan de inte hantera stora volymer på samma gång. Detta innebär att du kanske behöver mixa i omgångar om du lagar mat för en stor grupp, vilket kan vara tidskrävande. Dessutom kan de ha svårt att effektivt mixa mycket hårda eller tjocka ingredienser.
 • Ljudnivå: Många användare rapporterar att deras Stavmixrar kan vara ganska högljudda, särskilt vid högre hastigheter. Detta kan vara störande, särskilt om du bor i ett litet utrymme eller har små barn som sover. Medan ljudnivån varierar mellan olika modeller och märken, är det något att vara medveten om innan du gör ditt köp.
 • Mindre stabil: Till skillnad från stationära blenders, som har en stabil bas och ett lock för att förhindra spill, kan stavmixrar vara lite mindre stabila. Eftersom du håller mixern i handen, finns det en risk att du kan tappa den eller att den kan skvätta omkring maten om du inte är försiktig. Även om detta inte är ett problem för alla användare, kan det vara något att tänka på om du är ny på matlagning eller har begränsad handstyrka.
Vanliga frågor om stavmixer

Vanliga frågor om Stavmixrar

Kan jag använda en Stavmixer för att krossa is?

Det beror på modellen av din Stavmixer. Vissa modeller är utrustade med kraftfulla motorer och robusta blad som kan krossa is effektivt, men andra kanske inte har tillräckligt med kraft för att göra jobbet ordentligt. Det är viktigt att kontrollera tillverkarens instruktioner innan du försöker krossa is med din Stavmixer. Att använda mixern för ändamål som den inte är avsedd för kan leda till skador på bladen eller motorn.

Hur rengör jag min Stavmixer?

De flesta Stavmixrar är ganska lätta att rengöra. Oftast kan du bara ta bort bladet och tvätta det för hand eller i diskmaskinen, beroende på tillverkarens instruktioner. Det är viktigt att rengöra din Stavmixer direkt efter användning för att förhindra att matrester torkar och fastnar på bladen eller i mixerns skaft. Kom ihåg att aldrig blötlägga motordelen av mixern, eftersom det kan skada elektroniken.

Vilken effekt bör min Stavmixer ha?

Effekten hos en Stavmixer kan variera mycket, från runt 200 watt till över 800 watt. Generellt sett kan en kraftigare motor hantera tuffare uppgifter, som att mixa hårda råvaror eller krossa is. Men för de flesta vardagliga uppgifter, som att purera soppor eller göra smoothies, räcker en mindre kraftfull modell fint. Tänk på att en högre effekt ofta innebär en högre prislapp och eventuellt också mer ljud.

Behöver jag verkligen alla tillbehör som medföljer vissa Stavmixrar?

Det beror på dina personliga matlagningsbehov. Vissa människor tycker att tillbehören, som vispskivor och hacktillbehör, är mycket användbara och gör deras Stavmixer till en mer mångsidig apparat. Andra kanske aldrig använder dessa extra delar. Innan du köper en Stavmixer med många tillbehör, tänk igenom om du verkligen kommer att använda dem. Om inte, kan det vara mer kostnadseffektivt att välja en enklare modell.

Är alla Stavmixrar trådlösa?

Nej, alla Stavmixrar är inte trådlösa. Många modeller behöver kopplas in i ett eluttag för att fungera, men det finns också batteridrivna modeller på marknaden. Trådlösa Stavmixrar kan vara mer bekväma att använda, eftersom du inte behöver oroa dig för att sladden ska vara i vägen. Men de kan också vara mindre kraftfulla än modeller med sladd, och du behöver komma ihåg att ladda dem regelbundet.

Kan jag använda en Stavmixer för att vispa grädde?

Ja, de flesta Stavmixrar kan användas för att vispa grädde. De flesta modeller har justerbara hastighetsinställningar, vilket gör det möjligt att vispa grädden till önskad konsistens. Vissa Stavmixrar kommer även med speciella visptillbehör som gör jobbet ännu enklare. Det är dock viktigt att inte övervispa grädden, eftersom den då kan bli smörig.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
46 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5