Matberedare

Uppgradera köket och gör allt från smoothies till pizza med hjälp av en matberedare

Testvinnare - Bästa matberedaren 2024

Här är en överblick över årets bästa matberedare.

 1. Bäst i test: Matberedare Professional Stack 'n Snap™ 3,3 L
 2. Mest prisvärda matberedaren: Bosch MultiTalent Matberedare med blender
 3. Bästa premiumvalet: KitchenAid Artisan II Matberedare Röd
 4. Bästa multifunktion: KitchenAid 9 Cup Matberedare 2,1 L Svart matt
 5. Bästa matberedaren i miniformat: Mini Stack 'n Press™ Matberedare 0,7 L

Våra 5 bästa matberedare (juni 2024)

1. Matberedare Professional Stack 'n Snap™ 3,3 L- Bäst i test

Matberedare Professional Stack 'n Snap™ 3,3 L - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Cervera)

I Hamiltons matberedare kan du som älskar att baka och laga mat hitta din nya bästa vän. Hamiltons utomordentliga produkter är alla utrustade med samtliga funktioner och tillbehör våra köksmaskiner behöver. Med sina enastående hack, skiv, knåd och press-resultat så överträffar Hamilton Beach Matberedare Professional Stack 'n Snap™ 3,3 L alla förväntningar.

Den här matberedaren har en väldigt både stilren och praktisk design. Eftersom du dessutom kan använda den till så otroligt många olika saker så spar den plats i dina köksskåp. Med den här matberedaren medföljer det fem stycken smarta skärverktyg.

Hamilton Beach Matberedare Professional Stack 'n Snap™ 3,3 L blev valde vi till bästa matberedare på grund av att det är en av de bästa produkterna i testet och i förhållande till pris reser sig över sina konkurrenter. Den har allt du önskar av din matberedare och så mycket mer där till. Främst tack vare multifunktionaliteten och de perfekt hackade råvarorna den här apparaten klarar av att producera.

Vi fullkomligt älskar att den har stor kapacitet med en bytta på 3.3 L. Vilket gör att du kan förbereda mat inför släktträffen med den här maskinen. Vi uppskattar också den smarta tillbehörsförvaringen som medföljer och ser till att du enkelt kan förvara knivar och skärskivorna då du inte använder dem.

Egenskaper

 • Volym: 600 W
 • Effekt: 3,3 liter
 • Varumärke: Hamilton Beach

Fördelar

 • Delarna kan maskindiskas
 • Enkel att sätta ihop
 • Ett 3-i-1 Big Mouth® matningsrör

Nackdelar

 • Kunde komma med garanti

Omdöme

Riktig snygg & användbar attiralj till ditt kök med 5 smarta skärverktyg.
Våra betyg
Hastighet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Kapacitet:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Funktioner:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Priser

2. Bosch MultiTalent Matberedare med blender- Mest prisvärda matberedaren

Bosch MultiTalent Matberedare med blender - Mest prisvärda matberedaren
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Cervera)

MultiTalent är en kompakt och mångsidig matberedare som passar alldeles utmärkt för dig som kanske inte har den största budgeten att röra dig med men ändå vill ha en högkvalitativ, välfungerande maskin med många funktioner. Den har två olika hastighetsinställningar samt en pulsfunktion.

Den här matberedaren från Bosch klarar de flesta förberedelseuppgifter du har i köket utan några som helst problem. Den kan till och med krossa is. Den är utrustad med en mixer i multilvel6-kniv för att med hjälp av de dubbelbladiga knivarna alltid ge perfekta, önskvärda resultat oavsett om det är grov, finhackning eller pressning.

Bosch MultiTalent matberedarfe med blender valde vi ut till mest prisvärd eftersom du får så otroligt mycket maskin för pengarna. Vi kunde inte komma på någon uppgift den inte klarar av. Vi uppskattar otroligt mycket att den även fungerar som degknådare eftersom att knåda bröddeg är något som kan ta på dina krafter. Och funktionen att vispa grädde är väldigt behändig för dig som ska bjuda på pannkakor med grädde och sylt.

Vi tänker att den snygga, enkla designen samt priset gör att den här matberedaren blir den perfekta inflyttningspresenten till din kanske ännu inte så haj i köket tonåring eller kanske en fin morsdagspresent till en gammal mamma eller moror som börjar bli trött i leder.

Egenskaper

 • Volym: 1 liter
 • Effekt: 800 W
 • Varumärke: Bosch

Fördelar

 • Garanti 2 år
 • Tillbehören kan maskindiskas
 • Multimaskin
 • Väldigt mycket maskin för liten peng

Nackdelar

 • Kunde finnas i fler färger än svart

Omdöme

Mångsidig och kompakt matberedare för roligare och enklare matlagning.
Våra betyg
Hastighet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Kapacitet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Funktioner:
Betyg 9.63/5
4,6/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

3. KitchenAid Artisan II Matberedare Röd- Bästa premiumvalet

KitchenAid Artisan II Matberedare Röd - Bästa premiumvalet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Cervera)

Den här excellenta matberedaren från KitchenAid är den perfekta medhjälparen i ditt kök. Den är utrustad med många praktiska funktioner för att göra dina förberedelser inför middagar och så mycket annat lättare. Som exempelvis reglerbara skärskivor. Så att du till och med kan justera storleken på skivorna under användning med hjälp av ett utvändigt reglage utan att behöva stänga av apparaten.

Det medföljer tre olika skivor, en vändbar skiva till för både fin samt grov rivning av grönsaker, en skiva för finare rivning av till exempel hårda ostat eller choklad och slutligen en skiva till hårda frukter, grönsaker och potatis. Medföljande knivblad med silikonförpackning, en liten universalkniv för mindre hackningar, en mellankniv vilken både hackar, blandar samt skär inom ett par sekunder. Plus snittskivan som tärnar.

Varför vi valt ut KitchenAid Artisan II Matberedare Röd till bäst i test är för att det är den ultimata kökshjälpen till alla hem. Den klarar av att förbereda de flesta maträtter och drycker. Vi älskar citruspressen som fungerar utmärkt att pressa färska juicer med på morgonen eller kanske för en färsk, läskande dryck.

Vi gillar den medföljande vispen till exempelvis grädde eller äggvitor till marängpajen. Den kommer med tre olika storlekar av skålar 1 L, 2,4 L och 4 L. En smidig, kompakt förvaringsbox medföljer också för enkel förvaring av alla tillbehör. Priset kanske kan kännas mycket men det är en apparat värd varenda krona. Du får en äkta kvalitetsmaskin som kommer att bli din nya bästa vän.

Egenskaper

 • Volym: 4 liter
 • Effekt: 650 W
 • Varumärke: KitchenAid

Fördelar

 • 10 års garanti på motorn, 3 år övriga delar
 • 6 olika inställningar mellan 1-6 mm tjocklek.
 • Skär råvaror både horisontalt och vertikalt.
 • Energisparande

Nackdelar

 • Kunde följt med en mindre bunke också
 • Det kostar att ligga på topp

Omdöme

Din nya favorithjälpreda & bästa vän.
Våra betyg
Hastighet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Kapacitet:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Funktioner:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

4. KitchenAid 9 Cup Matberedare 2,1 L Svart matt- Bästa multifunktion

KitchenAid 9 Cup Matberedare 2,1 L Svart matt - Bästa multifunktion
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Cervera)

Den perfekta matberedaren inför helgförberedelserna. Eller kanske dina frukostsmoothies. Den här smarta lilla, kompakta designen är perfekt för dig som kanske inte har den största köksbänken eller familjen. Med en bunke på 2.1 liter passar den utmärkt för mellan till något mindre hushåll.

Det ingår många tillbehör och den är utrustad med många användbara funktioner som till exempel att den har tre olika hastigheter för att du ska kunna arbeta smidigt med olika råvaror. Den inkluderade standardbyttan har även ett medföljande lock och en matartub för enkel påfyllnad. Det ingår också flera olika tjocklekar av knivar för att du ska kunna strimla olika storlekar på dina råvaror.

KitchenAid 9 Cup Matberedare 2,1 L Creme valde vi ut till bäst multifunktion mycket för att det verkligen går att göra allt med den här apparaten. Med de medföljande degknivarna har du till och med möjlighet att kåda deg. Och så är den så stilren att du vill ha den framme på köksbänken som en snygg prydnad.

För dig som vill ha så många funktioner som möjligt i en och samma maskin är den här köksapparaten från KitchenAid en dröm som blir till verklighet. Väldigt smidig och praktisk förvaring för alla medföljande tillbehör också. De få alla plats i bunken.

Egenskaper

 • Volym: 2,1 liter
 • Effekt: 250 W
 • Varumärke: KitchenAid

Fördelar

 • Tvådelad matkolv
 • 2 års garanti
 • Bunke samt löstagbara delar kan maskindiskas
 • Sladden rullar du ihop under bunken.

Nackdelar

 • Garantin kunde räcka ett par år till

Omdöme

Den perfekta matberedaren för dig som vill kunna göra allt.
Våra betyg
Hastighet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Kapacitet:
Betyg 8.9/5
3,9/5
Funktioner:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

5. Mini Stack 'n Press™ Matberedare 0,7 L- Bästa matberedaren i miniformat

Mini Stack 'n Press™ Matberedare 0,7 L - Bästa matberedaren i miniformat
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Cervera)

Beach Mini Stack'n Press™ Matberedare 0,7 L kan bli din nya juicebästis. Den här lilla matberedaren med sitt nätta utseende är mer än vad ögat avslöjar. Den kommer med tillhörande hållbara knivblad i rostfritt stål vilka enkelt hackar grönsaker som morötter, paprika, lök eller potatis.

Tack vare en oljedispenser ovanpå locket, går det även väldigt snabbt och lätt att mixa ihop exempelvis en god dressing eller varför inte en krämig majonnäs till grilltallriken. Stack & Press™ från Hamilton rymmer 0,7 liter vilket gör den perfekt storlek för vardaglig användning.

Hamilton Beach Mini Stack 'n Press™ Matberedare 0,7 L har vi dels valt ut till bästa budget för att du får en bra matberedare till ett billigt pris. Samt för sin smidiga användning med en patenterad Stack and Press™-design. Vilken tillåter dig att stapla och sedan trycka för att mixa eller hacka. För att stoppa släpper du bara.

Den välgenomtänkta, snygga och stilrena designen gör dessutom att Beach Mini Stack'n Press™ Matberedare 0,7 L passar snyggt framme på din köksbänk också. Vi tänker annars att den passar alldeles perfekt som present till exempelvis ett nygift par eller som inflyttningspresent.

Egenskaper

 • Volym: 175 W
 • Effekt: 0,7 liter
 • Varumärke: Hamilton Beach

Fördelar

 • Stapla och pressa, ingen krånglig vridning
 • Diskmaskinssäkra delar
 • Glasskål resistent mot repor & lukt

Nackdelar

 • Önskvärt ytterligare en bunke

Omdöme

Din nya söta, lilla kökskompis full av inspiration.
Våra betyg
Hastighet:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Kapacitet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Funktioner:
Betyg 8.6/5
3,6/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5

Priser

Jämför de bästa matberedarna i testet

Matberedare Volym Effekt Varumärke Totalbetyg Pris
Matberedare Professional Stack 'n Snap™ 3,3 L 600 W 3,3 liter Hamilton Beach Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
3399 kr
Bosch MultiTalent Matberedare med blender 1 liter 800 W Bosch Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1599 kr
KitchenAid Artisan II Matberedare Röd 4 liter 650 W KitchenAid Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
7639 kr
KitchenAid 9 Cup Matberedare 2,1 L Svart matt 2,1 liter 250 W KitchenAid Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
2499 kr
Mini Stack 'n Press™ Matberedare 0,7 L 175 W 0,7 liter Hamilton Beach Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
499 kr
matberedare test

Så gjorde vi testet

Matberedare kommer i många olika utföranden och det är varken särskilt enkelt eller meningsfullt att försöka jämföra maskiner med olika användningsområden mot varandra. För att göra det enklare för dig att hitta rätt har vi därför här istället valt att utse bästa matberedaren i flera olika kategorier.

För att komma fram till vilken matberedare som var bäst i varje kategori betygsatte vi varje maskin på ett antal punkter som är särskilt viktiga när det kommer till just matberedare:

 • Funktionsduglighet: Fungerar apparaterna som de ska. Eller finns det något som kanske krånglar lite. Vi tittar även på vilka funktioner matberedaren faktiskt är utrustad med.
 • Effekt: Klarar den av att hack, riva och pressa allt du önskar. Eller är den svag och kanske lämnar större bitar av de något hårdare råvarorna vi mixar.
 • Prissättning: Har matberedaren ett fullt rättvist pris. Eller är den möjligtvis något överskattad med ett pris som den inte klarar av att leva upp till.
 • Kvalitet: Att matberedaren håller hög kvalitet är ett annat av våra krav. Den ska inte kunna gå sönder för lätt. Vi gillar rostfria produkter, stål eller hårdplast.
 • Användarvänlighet: Det är till stor fördel om matberedaren är lättanvänd. Då löper mindre risk för att du ska råka bränna dig. Det bör helst vara utrustat med värmeisolerade handtag, speciellt om du har mindre barn som ibland vill hjälpa till.
 • Rengöring: Det är även väldigt bra om matberedaren är lätt att rengöra. Eller eventuellt har avtagbara delar. Eftersom det ofta blir mycket flott och kladd under beredning av frukt och grönt.

Vanliga frågor om matberedare