Test: Vilken är den Bästa vinkylen 2022?

Köp den bästa kylen för dina viner - vi har testat dem åt dig!

Att köpa en vinkyl är en stor investering och det är mycket du behöver tänka på. Men för den vinintresserade är det ett nästan nödvändigt köp. En bra vinkyl ser till att dina dyrbara flaskor håller längre och att de håller en perfekt temperatur när du plockar fram en för att dricka den. Vi har testat ett stort antal olika vinkylar av olika fabrikat och med olika funktioner. I den här artikeln kommer vi presentera de fem som var våra favoriter och berätta vad som var bra med dem.

Testvinnare - Bästa vinkylen

 1. Bäst i test: Caso WineSafe Vinkylskåp 12 flaskor
 2. Bästa premiumvalet: Smeg CVI321X3 vinkylskåp
 3. Bästa stora vinkylen: Caso WineSafe 75
 4. Mest prisvärda vinkylen: Caso WineCase 6 Flaskor
 5. Bästa kylen för en vinflaska: One Box Vinkyl Rostfri

Våra 5 bästa vinkylar (september 2022)

 1. 1. Caso WineSafe Vinkylskåp 12 flaskor- Bäst i test

  Caso WineSafe Vinkylskåp 12 flaskor
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Kitchen Time
  Sammanfattning: En liten men naggande god vinkyl till köket.
  Utrymme
  12 flaskor
  Min temp
  5 °C
  Max temp
  22 °C
  Isolerande UV-glas
  Ja
  Fördelar
  • Tar inte så mycket plats
  • Håller kylningen på bra nivå
  • Tystgående
  Nackdelar
  • Bara en temperaturzon
  Produktbeskrivning

  Caso:s WineSafe är ett liten och smidigt vinkylskåp som rymmer upp till tolv flaskor. Alla förvaras liggande på snyggt designade trähyllor. Du kan själv justera temperaturen i kylen med ett enkelt handgrepp. Temperaturen varierar mellan fem och tjugotvå grader. Det gör att du enkelt kan lägga in kvällens vin i kylen och sen se till att det har en perfekt temperatur när det sedan är dags att servera det.

  Denna kyl drivs av en kompressor vilket gör att den är tystgående och effektiv. Det finns också LED-belysning som gör att det är lätt att hitta rätt vin även om du bara har mysbelysningen tänd. Glasdörren är tillverkad av ett trelagers UV-skyddat glas vilket gör att dina viner inte påverkas av solens strålar.

  Vi gillar denna vinkyl väldigt mycket. Den är liten och nätt och är attraktivt prissatt. Den gör inget extra, och är inte designad för den riktigt stora vinfantasten. Men det är en perfekt kyl att ställa i köket för att vara säker på att du alltid har något lagom tempererat att dricka. Att den är riktigt snygg är ett extra stort plus och det som slutgiltigt gör att vi utnämner den till bäst i test vinkylar.

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. Smeg CVI321X3 vinkylskåp- Bästa premiumvalet

  Smeg CVI321X3 vinkylskåp
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: En snygg och utrymmeseffektiv vinkyl som pryder alla kök.
  Utrymme
  21 flaskor
  Min temp
  5 °C
  Max temp
  20 °C
  Isolerande UV-glas
  Ja
  Fördelar
  • Snygg och passar nästan alla kök
  • Utrymmeseffektiv
  • Väldigt tystgående
  Nackdelar
  • Dyrt
  Produktbeskrivning

  Den här vinkylen från SMEG rymmer 21 flaskor och är präglad av varumärkets klassiska stilrena design. Med en front i svärtat glas och rostfritt stål kommer den smälta in perfekt bland dina andra köksprodukter. Den kyler vinet med hjälp av en kompressor vilket gör den väldigt tystgående. Det tillsammans med att den går att integrera i de flesta typer av köksinredningar gör att det är en väldigt bra produkt.

  Det som ska sägas om denna vinkyl är att den som nästan allt annat SMEG gör är väldigt dyr i förhållande till hur många flaskor den kan kyla. Det är en av de främsta anledningarna till att den inte placerar sig högre upp på listan.

  Allt sammantaget är detta en förstklassig vinkyl. SMEG är en kvalitetsproducent och den här produkten är inget undantag. Den är lätt att använda och för dig som vill ha en inbyggd kyl i köket och har plånboken för det är det ett perfekt val.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. Caso WineSafe 75- Bästa stora vinkylen

  Caso WineSafe 75
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: En stor vinkyl som rymmer upp till 75 flaskor och håller temperaturen stabil med Casos kompressorteknologi.
  Utrymme
  75 flaskor
  Min temp
  5 °C
  Max temp
  20 °C
  Isolerande UV-glas
  Ja
  Fördelar
  • Snygg design
  • Rymmer många flaskor
  • Väldigt tystlåtande
  Nackdelar
  • Bara en temperaturzon
  Produktbeskrivning

  Även denna vinkyl är tillverkad av tyska Caso. Precis som sin mindre släkting är det här en snygg och väldesignad kyl. Tyskar är bra på industridesign. Den har fyra hyllor som är tillverkade i trä. Tanken är att du staplar flaskorna ovanpå varandra på hyllorna, du har inte en rad flaskor per hylla.

  Även denna vinkyl drivs av kompressorteknik och den är därmed förhållandevis tyst. Många andra vinkylar i samma storlek låter väldigt mycket medan denna håller sig på modesta 43 decibel. Du kan alltså ha den ståendes framme, även om den som de flesta större vinkylar framförallt är designad för att stå lite undangömd.

  Det här är en väldigt snygg vinkyl som mycket väl kan få en plats i antingen det stora köket eller i till exempel en gillestuga. Den är perfekt för långtidslagring av vin eller champagne då den rymmer många flaskor. Tänk dock på att den bara har en temperaturzon vilket gör att du inte kan hålla flera olika vintyper på rätt temperatur.

  Var kan jag köpa produkten?
 4. 4. Caso WineCase 6 Flaskor- Mest prisvärda vinkylen

  Caso WineCase 6 Flaskor
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Kitchen Time
  Sammanfattning: En liten och behändig kyl för favoritvinerna.
  Utrymme
  6 flaskor
  Min temp
  8 °C
  Max temp
  18 °C
  Isolerande UV-glas
  Ja
  Fördelar
  • Liten och nätt
  • Touch-panel
  • Hyllorna är löstagbara
  Nackdelar
  • Maxtempen på 18 grader kommer inte uppnås om temperaturen där den står är betydligt lägre
  Produktbeskrivning

  Detta är ytterligare en kyl från tyska Caso. Det finns en anledning till att de tar fyra platser på den här listan: de är väldigt bra på att tillverka vinkylar. Det här är deras minsta modell som passar perfekt i de flesta kök. Den låter nästan ingenting och tar väldigt lite plats. Casio Winecase rymmer totalt sex flaskor vin vilket är perfekt för en bättre middag i goda vänners lag.

  Den har en väldigt praktisk frontdisplay där du enkelt kan ställa in temperaturen efter behov. Eftersom den är så enkelt kan du lätt kyla flera flaskor vin till maten, och sen skruva ner temperaturen för att champagnen ska vara perfekt tempererad när det är dags för efterrätt.

  Det här är en oerhört prisvärd vinkyl. Skillnaden mellan sex lagrade flaskor och tolv är i de flesta fall försumbar om du inte har en större bjudning. Avslutningsvis kan vi påpeka att synen på den här designen skiljer sig åt bland oss. Vissa älskar den, andra har svårare för den. Men även om du tillhör den senare kategorin är det en bra kyl till ett bra pris.

  Var kan jag köpa produkten?
 5. 5. One Box Vinkyl Rostfri- Bästa kylen för en vinflaska

  One Box Vinkyl Rostfri
  4,1 av 5 i betyg
  4,1
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: En enflaskekylare som jobbar snabbt och effektivt.
  Utrymme
  1 flaska
  Min temp
  5 °C
  Max temp
  15 °C
  Isolerande UV-glas
  Nej
  Fördelar
  • Liten och smidig
  • Perfekt för att snabbt kyla en flaska vin
  Nackdelar
  • Förhållandevis dyr
  Produktbeskrivning

  Det här är precis vad det låter som. Det är en vinkyl för en flaska. Eller snarare ett vinställ. Fördelen med den här produkten är att du kan öppna en flaska och låta den stå i vinkylen utan att tappa temperatur medan du dricker. Det är givetvis ingenting att lagra vin i. Men för en middag för två är den perfekt anpassad till följd av sin lilla storlek.

  Du kan ställa temperaturen på denna vinkyl i fahrenheit istället för celsius. Det gör att det är möjligt att anpassa vinets kyla mer exakt eftersom du då jobbar med steg om en fahrenheit i taget. Den har en lättanvänd display i botten där du justerar temperaturen efter behov och önskemål.

  Det här är vid första anblick en inte helt nödvändig köksprodukt. Men efter att ha testat den ett tag började vi snabbt förstå dess storlek. Det är väldigt ovanligt med en kyl för bara en flaska. Men det är också oerhört praktiskt när du blir sugen på en specifik typ av vin och snabbt behöver få den flaskan att nå sin optimala temperatur.

  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa vinkylen

Vad ska man tänka på vid köp av vinkyl?

När det är dags att välja den vinkyl som är bäst för dig finns det ett antal parametrar att titta på. Det du först behöver göra är att utvärdera dina behov. Hur ser din samling ut, ska du mest ha vinkylen för viner som ska drickas snart eller har du ett lager av dyra viner som behöver åldras?

Vilken typ av vin ska lagras?

En annan sak som är viktig att du tittar på är vilken typ av viner du helst dricker. En fin champagne skiljer sig från ett vitt vin som i sin tur skiljer sig från ett rödvin. Din kyl måste göra rätt jobb för rätt tillfälle och rätt vin. Om du dricker viner av alla typer och sällan vet hur lång framförhållning du behöver för att välja är en vinkyl med flera olika temperaturzoner sannolikt det som är det bästa för dig. Då kan du lägga in ett par viner för varje tillfälle.

Hur många viner har du?

Hur många viner du köper och äger har också stor betydelse. Det styr vilken storlek du behöver välja på din nya vinkyl. Om du har många och fina viner du vill lagra lång tid behöver du en större vinkyl, eller kanske till och med flera stycken. Om du har mycket vin men tillgång till en vinkällare kan en liten vinkyl räcka gott nog.

Var ska du ställa vinkylen?

En vinkyl som står undanskymt kan se ut hur som helst och låta mycket. En vinkyl som ska stå framme behöver dock harmonisera med den övriga inredningen och varken störa ögon eller öron. Om du ska ha den i köket kan du till exempel bygga in för att den inte ska synas så mycket.

Hur mycket kostar vinkylen?

Förutom vinkylens egenskaper blir såklart priset en viktig faktor att ta med i beräkningen. Här finns det ju egentligen inget rätt och fel utan man får kompromissa med hur mycket man kommer använda den, hur mycket man är beredd att betala för en snyggare design och hur många olika funktioner som t.ex. olika temperaturzoner man behöver.

Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
23 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5