Test: Vilken är den Bästa vinkylen 2024?

Köp den bästa kylen för dina viner - vi har testat dem åt dig!

En vinkyl är en investering för alla vinkonnässörer, stora som små. Den skapar de optimala förutsättningarna för att din vinflaska ska kunna utveckla och bevara sina komplexa smaker och aromer. Med sin precisa temperaturkontroll och optimala luftfuktighet, efterliknar vinkylen de bästa vinkällarna för att ge ditt vin den mest ideala miljön. Den är mer än en praktisk förvaringslösning, den är ett verktyg för att ta din vinupplevelse till nästa nivå.

Behovet av en vinkyl uppstår när du vill förbättra eller bibehålla kvaliteten på ditt lagrade vin. Vin är en levande dryck som reagerar på sin omgivning, och den kan förlora sin smak och kvalitet om den inte lagras ordentligt. En vinkyl säkerställer att ditt vin lagras vid rätt temperatur och luftfuktighet, båda avgörande faktorer för att bevara vinets smak och struktur. Den är ett oumbärligt verktyg för den som vill njuta av vin på dess högsta potentiella kvalitet, oavsett om du är en samlare med hundratals flaskor eller bara har några favoritviner som du vill kunna njuta av när andan faller på.

I vårt noggranna test har vi granskat en rad olika vinkyler, och vi glädjer oss åt att kunna utropa "Caso WineSafe 12 flaskor" som den klara vinnaren. Den här vinkylen kombinerar högkvalitativa material med en intelligent design och teknologi, vilket skapar den perfekta miljön för ditt vin. Dessutom erbjuder den ett överlägset prisvärdhetsförhållande, vilket gör den till ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna vinkännare.

Testvinnare - Bästa vinkylen 2024

Här är en överblick över årets bästa vinkylar.

 1. Bäst i test: Caso WineSafe Vinkylskåp 12 flaskor
 2. Bästa premiumvalet: Smeg CVI321X3 vinkylskåp
 3. Bästa stora vinkylen: Caso WineSafe 75
 4. Mest prisvärda vinkylen: Caso WineCase 6 Flaskor
 5. Bästa kylen för en vinflaska: One Box Vinkyl Rostfri

Våra 5 bästa vinkylar (juni 2024)

1. Caso WineSafe Vinkylskåp 12 flaskor- Bäst i test

Caso WineSafe Vinkylskåp 12 flaskor - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Caso:s WineSafe är ett liten och smidigt vinkylskåp som rymmer upp till tolv flaskor. Alla förvaras liggande på snyggt designade trähyllor. Du kan själv justera temperaturen i kylen med ett enkelt handgrepp. Temperaturen varierar mellan fem och tjugotvå grader. Det gör att du enkelt kan lägga in kvällens vin i kylen och sen se till att det har en perfekt temperatur när det sedan är dags att servera det.

Denna kyl drivs av en kompressor vilket gör att den är tystgående och effektiv. Det finns också LED-belysning som gör att det är lätt att hitta rätt vin även om du bara har mysbelysningen tänd. Glasdörren är tillverkad av ett trelagers UV-skyddat glas vilket gör att dina viner inte påverkas av solens strålar.

Vi gillar denna vinkyl väldigt mycket. Den är liten och nätt och är attraktivt prissatt. Den gör inget extra, och är inte designad för den riktigt stora vinfantasten. Men det är en perfekt kyl att ställa i köket för att vara säker på att du alltid har något lagom tempererat att dricka. Att den är riktigt snygg är ett extra stort plus och det som slutgiltigt gör att vi utnämner den till bäst i test vinkylar.

Egenskaper

 • Utrymme: 12 flaskor
 • Min temp: 5 °C
 • Max temp: 22 °C
 • Isolerande UV-glas: Ja

Fördelar

 • Tar inte så mycket plats
 • Håller kylningen på bra nivå
 • Tystgående

Nackdelar

 • Bara en temperaturzon

Omdöme

En liten men naggande god vinkyl till köket.
Våra betyg
Kapacitet:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Temperaturkontroll:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Energikonsumtion:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Priser

2. Smeg CVI321X3 vinkylskåp- Bästa premiumvalet

Smeg CVI321X3 vinkylskåp - Bästa premiumvalet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Den här vinkylen från SMEG rymmer 21 flaskor och är präglad av varumärkets klassiska stilrena design. Med en front i svärtat glas och rostfritt stål kommer den smälta in perfekt bland dina andra köksprodukter. Den kyler vinet med hjälp av en kompressor vilket gör den väldigt tystgående. Det tillsammans med att den går att integrera i de flesta typer av köksinredningar gör att det är en väldigt bra produkt.

Det som ska sägas om denna vinkyl är att den som nästan allt annat SMEG gör är väldigt dyr i förhållande till hur många flaskor den kan kyla. Det är en av de främsta anledningarna till att den inte placerar sig högre upp på listan.

Allt sammantaget är detta en förstklassig vinkyl. SMEG är en kvalitetsproducent och den här produkten är inget undantag. Den är lätt att använda och för dig som vill ha en inbyggd kyl i köket och har plånboken för det är det ett perfekt val.

Egenskaper

 • Utrymme: 21 flaskor
 • Min temp: 5 °C
 • Max temp: 20 °C
 • Isolerande UV-glas: Ja

Fördelar

 • Snygg och passar nästan alla kök
 • Utrymmeseffektiv
 • Väldigt tystgående

Nackdelar

 • Dyrt

Omdöme

En snygg och utrymmeseffektiv vinkyl som pryder alla kök.
Våra betyg
Kapacitet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Temperaturkontroll:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Energikonsumtion:
Betyg 9.83/5
4,8/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

3. Caso WineSafe 75- Bästa stora vinkylen

Caso WineSafe 75 - Bästa stora vinkylen
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Även denna vinkyl är tillverkad av tyska Caso. Precis som sin mindre släkting är det här en snygg och väldesignad kyl. Tyskar är bra på industridesign. Den har fyra hyllor som är tillverkade i trä. Tanken är att du staplar flaskorna ovanpå varandra på hyllorna, du har inte en rad flaskor per hylla.

Även denna vinkyl drivs av kompressorteknik och den är därmed förhållandevis tyst. Många andra vinkylar i samma storlek låter väldigt mycket medan denna håller sig på modesta 43 decibel. Du kan alltså ha den ståendes framme, även om den som de flesta större vinkylar framförallt är designad för att stå lite undangömd.

Det här är en väldigt snygg vinkyl som mycket väl kan få en plats i antingen det stora köket eller i till exempel en gillestuga. Den är perfekt för långtidslagring av vin eller champagne då den rymmer många flaskor. Tänk dock på att den bara har en temperaturzon vilket gör att du inte kan hålla flera olika vintyper på rätt temperatur.

Egenskaper

 • Utrymme: 75 flaskor
 • Min temp: 5 °C
 • Max temp: 20 °C
 • Isolerande UV-glas: Ja

Fördelar

 • Snygg design
 • Rymmer många flaskor
 • Väldigt tystlåtande

Nackdelar

 • Bara en temperaturzon

Omdöme

En stor vinkyl som rymmer upp till 75 flaskor och håller temperaturen stabil med Casos kompressorteknologi.
Våra betyg
Kapacitet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Temperaturkontroll:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Energikonsumtion:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

4. Caso WineCase 6 Flaskor- Mest prisvärda vinkylen

Caso WineCase 6 Flaskor - Mest prisvärda vinkylen
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Detta är ytterligare en kyl från tyska Caso. Det finns en anledning till att de tar fyra platser på den här listan: de är väldigt bra på att tillverka vinkylar. Det här är deras minsta modell som passar perfekt i de flesta kök. Den låter nästan ingenting och tar väldigt lite plats. Casio Winecase rymmer totalt sex flaskor vin vilket är perfekt för en bättre middag i goda vänners lag.

Den har en väldigt praktisk frontdisplay där du enkelt kan ställa in temperaturen efter behov. Eftersom den är så enkelt kan du lätt kyla flera flaskor vin till maten, och sen skruva ner temperaturen för att champagnen ska vara perfekt tempererad när det är dags för efterrätt.

Det här är en oerhört prisvärd vinkyl. Skillnaden mellan sex lagrade flaskor och tolv är i de flesta fall försumbar om du inte har en större bjudning. Avslutningsvis kan vi påpeka att synen på den här designen skiljer sig åt bland oss. Vissa älskar den, andra har svårare för den. Men även om du tillhör den senare kategorin är det en bra kyl till ett bra pris.

Egenskaper

 • Utrymme: 6 flaskor
 • Min temp: 8 °C
 • Max temp: 18 °C
 • Isolerande UV-glas: Ja

Fördelar

 • Liten och nätt
 • Touch-panel
 • Hyllorna är löstagbara

Nackdelar

 • Maxtempen på 18 grader kommer inte uppnås om temperaturen där den står är betydligt lägre

Omdöme

En liten och behändig kyl för favoritvinerna.
Våra betyg
Kapacitet:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Temperaturkontroll:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Energikonsumtion:
Betyg 9/5
4,0/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

5. One Box Vinkyl Rostfri- Bästa kylen för en vinflaska

One Box Vinkyl Rostfri - Bästa kylen för en vinflaska
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Cervera)

Det här är precis vad det låter som. Det är en vinkyl för en flaska. Eller snarare ett vinställ. Fördelen med den här produkten är att du kan öppna en flaska och låta den stå i vinkylen utan att tappa temperatur medan du dricker. Det är givetvis ingenting att lagra vin i. Men för en middag för två är den perfekt anpassad till följd av sin lilla storlek.

Du kan ställa temperaturen på denna vinkyl i fahrenheit istället för celsius. Det gör att det är möjligt att anpassa vinets kyla mer exakt eftersom du då jobbar med steg om en fahrenheit i taget. Den har en lättanvänd display i botten där du justerar temperaturen efter behov och önskemål.

Det här är vid första anblick en inte helt nödvändig köksprodukt. Men efter att ha testat den ett tag började vi snabbt förstå dess storlek. Det är väldigt ovanligt med en kyl för bara en flaska. Men det är också oerhört praktiskt när du blir sugen på en specifik typ av vin och snabbt behöver få den flaskan att nå sin optimala temperatur.

Egenskaper

 • Utrymme: 1 flaska
 • Min temp: 5 °C
 • Max temp: 15 °C
 • Isolerande UV-glas: Nej

Fördelar

 • Liten och smidig
 • Perfekt för att snabbt kyla en flaska vin

Nackdelar

 • Förhållandevis dyr

Omdöme

En enflaskekylare som jobbar snabbt och effektivt.
Våra betyg
Kapacitet:
Betyg 8.8/5
3,8/5
Temperaturkontroll:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Energikonsumtion:
Betyg 8.8/5
3,8/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5

Priser

Så hittar du bästa Vinkyl

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer vinkyl?

För att hitta den bästa vinkyl behöver man ta hänsyn till en rad faktorer. Det handlar inte bara om att hitta en kyl som passar in i ditt hem, utan också en som passar till dina vinflaskor och dina förvaringsbehov. För att hjälpa dig att navigera genom alla de olika alternativen på marknaden, har vi sammanställt en lista med de viktigaste bedömningskriterierna för en bra vinkyl.

Storlek och kapacitet

En av de främsta faktorerna att tänka på när man väljer vinkyl är storleken och kapaciteten. Storleken på vinkylen bör matcha mängden vin du planerar att lagra. Om du är en casual vinälskare som bara vill hålla några flaskor svala inför middagen, kan en mindre modell vara ett bra val. Om du däremot är en seriös samlare med hundratals flaskor, kommer du att behöva en större enhet. Kapaciteten hos vinkylen anges oftast i antalet flaskor den kan lagra. Men kom ihåg att detta kan variera beroende på flaskans storlek och form. En annan faktor att tänka på är om du planerar att lagra vinflaskor stående eller liggande, eftersom detta också kan påverka hur många flaskor vinkylen kan rymma.

Temperaturkontroll

En annan viktig faktor att tänka på när man väljer vinkyl är dess temperaturkontroll. Vin är en känslig dryck som behöver lagras vid rätt temperatur för att bevara sina smaker och aromer. Därför är det viktigt att vinkylen har en stabil och exakt temperaturkontroll. Ett bra tips är att leta efter en modell med dubbla zoner, vilket innebär att du kan ställa in olika temperaturer för olika delar av kylskåpet. Detta är särskilt användbart om du planerar att lagra både rött och vitt vin, eftersom de lagras bäst vid olika temperaturer.

Luftfuktighetskontroll

Förutom temperatur, spelar även luftfuktighet en stor roll i vinlagring. Om luften i vinkylen är för torr kan det leda till att korken torkar ut, vilket kan leda till att vinet oxiderar. Om luften är för fuktig kan det skapa mögel och dåliga lukter. Därför är det viktigt att vinkylen har en bra luftfuktighetskontroll. Idealiskt sett bör luftfuktigheten ligga mellan 50-70%. Vissa avancerade modeller har även inbyggda hygrometrar som mäter och justerar fuktighetsnivåerna automatiskt.

Ljudnivå

Ljudnivån kan också vara ett viktigt kriterium när du väljer vinkyl. En högljudd vinkyl kan vara störande, särskilt om den placeras i ett öppet kök eller vardagsrum. Därför bör du leta efter en modell som är tyst i drift. Kom ihåg att kompressorkylda modeller generellt sett är tystare än termoelektriska modeller, men de kan också vara dyrare.

Användarrecensioner

Slutligen är det en god idé att

Jämför de bästa vinkylarna i testet

Vinkyl Utrymme Min temp Max temp Isolerande UV-glas Totalbetyg Pris
Caso WineSafe Vinkylskåp 12 flaskor 12 flaskor 5 °C 22 °C Ja Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
3708 kr
Smeg CVI321X3 vinkylskåp 21 flaskor 5 °C 20 °C Ja Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
20290 kr
Caso WineSafe 75 75 flaskor 5 °C 20 °C Ja Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
9490 kr
Caso WineCase 6 Flaskor 6 flaskor 8 °C 18 °C Ja Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
1899 kr
One Box Vinkyl Rostfri 1 flaska 5 °C 15 °C Nej Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
1350 kr
vinkyl test

Så gjorde vi testet

Det finns många olika sorters vinkylar, från små kylar med endast rum för några få flaskor till jättestora med rum för en hel samling. Att jämföra så vitt skilda produkter mot varandra är inte särskilt meningsfullt. Därför har vi istället här valt att ta fram bästa alternativet i flera olika kategorier. Det gör att du enklare kan hitta den bästa vinkylen för dig.

För att sedan avgöra vilken vinkyl som är bäst i varje kategori började vi med att ta fram en lista med punkter som är särskilt viktiga när de kommer till just vinkylar. Varje produkt har sedan betygsatts på var och en av punkterna:

 • Utrymme: Hur många vinflaskor rymms i kylen? Finns det plats för olika sorters viner?
 • Storlek: Hur stor plats tar vinkylen upp? Tar den onödigt stor plats i förhållande till antalet flaskor den rymmer?
 • Effekt: Hur bra kyler faktiskt kylen? Håller den utlovad temperatur? Vilken energiklass har den?
 • Funktioner: Hur många extra funktioner har vinkylen? Finns det t.ex. olika temperaturzoner? 
 • Design: Är vinkylen snygg? Är det en snygg inredningsdetalj eller något du helst gömmer undan?
 • Pris: Hur mycket kostar vinkylen? Känns den prisvärd i förhållande till effekt, funktion och design?

Fördelar med en vinkyl

Att investera i en vinkyl kommer med en mängd fördelar som kan förbättra din vinupplevelse avsevärt. Nedan listar vi några av de mest framträdande fördelarna som en vinkyl kan erbjuda.

 • Optimal lagringstemperatur: En av de största fördelarna med att äga en vinkyl är att du kan lagra ditt vin vid dess optimala temperatur. Vin kan vara känsligt för temperaturförändringar, och att lagra det vid fel temperatur kan påverka dess smak och hållbarhet negativt. Med en vinkyl kan du ställa in den exakta temperaturen som ditt vin behöver för att kunna utvecklas och mogna på bästa sätt.
 • Stabil lagringsmiljö: En annan fördel med en vinkyl är att den erbjuder en stabil lagringsmiljö. Förutom temperatur, är vin också känsligt för ljus, vibrationer och luftfuktighet. En vinkyl är designad för att minimera dessa faktorer, vilket skapar den perfekta miljön för ditt vin att mogna i.
 • Förbättrad smak och arom: Genom att lagra ditt vin under optimala förhållanden kan du förbättra dess smak och arom. När vin lagras korrekt, kan dess komplexa smaker och aromer utvecklas och intensifieras över tid. Detta kan ta din vinupplevelse till en helt ny nivå.
 • Flexibilitet: En vinkyl ger dig också flexibilitet att lagra olika typer av vin vid olika temperaturer. Med en dubbelzons vinkyl kan du till exempel ställa in en zon för rött vin och en för vitt vin, vilket gör att du kan njuta av varje vin vid dess idealtemperatur.
 • Estetiskt tilltalande: Slutligen är vinkylen också ett estetiskt tilltalande tillskott till ditt hem. Med sina eleganta linjer och moderna design, kan en vinkyl bli en riktig blickfångare i ditt kök eller vardagsrum. Dessutom gör den ditt vin lättillgängligt och visar upp din samling på ett elegant sätt.

Nackdelar med en vinkyl

Trots de många fördelarna med att äga en vinkyl, finns det också några nackdelar att ta hänsyn till. Här listar vi några av de mest noterbara nackdelarna som kan påverka din upplevelse med en vinkyl.

 • Kostnad: En av de mest uppenbara nackdelarna med en vinkyl är kostnaden. Priset på en vinkyl varierar beroende på storlek, kapacitet, märke och andra funktioner, men generellt sett kan de vara ganska dyra. Dessutom kommer det att finnas löpande kostnader för energi och eventuellt underhåll. Om du bara lagrar ett par flaskor vin då och då, kanske du inte ser värdet i att investera i en dyr vinkyl.
 • Platskrävande: En annan nackdel med vinkylen är att den kan ta upp mycket utrymme. Detta kanske inte är ett problem om du har gott om plats hemma, men för dem med mindre bostäder kan det vara svårt att hitta lämplig plats för en vinkyl. Dessutom, om du planerar att lagra din vinkyl i ett kök eller vardagsrum, bör du också tänka på hur den kommer att passa in med resten av ditt heminredning.
 • Komplex underhåll: Slutligen kan underhållet av en vinkyl vara mer komplicerat än ett vanligt kylskåp. Du måste regelbundet rengöra och avfrosta vinkylen för att säkerställa att den fungerar korrekt. Dessutom kan du behöva ersätta filter och lampor över tiden, vilket kan vara både tidskrävande och kostsamt.
Vanliga frågor om vinkyl

Vanliga frågor om vinkyler

Vilken temperatur ska jag ställa in min vinkyl på?

Den rätta temperaturen att ställa in din vinkyl på beror på vilken typ av vin du planerar att lagra. Generellt sett lagras rött vin bäst vid en temperatur mellan 12-19°C, medan vitt vin och mousserande vin lagras bäst vid en lägre temperatur, mellan 8-12°C. Men det är viktigt att komma ihåg att varje vin är unikt och kan ha sina egna idealtemperaturer. Om du inte är säker, kan du alltid konsultera med en vinexpert eller göra lite forskning på nätet för att ta reda på den bästa lagringstemperaturen för ditt specifika vin.

Hur ofta behöver jag underhålla min vinkyl?

Frekvensen av underhåll på din vinkyl beror på modellen och hur ofta du använder den. Generellt sett bör du rengöra din vinkyl var 3-4:e månad för att ta bort eventuell smuts eller damm som kan ha samlats. Du bör också avfrosta din vinkyl regelbundet om den inte har en automatisk avfrostningsfunktion. Andra underhållsuppgifter kan inkludera att byta ut luftfilter och lampor, men detta behöver vanligtvis bara göras en gång om året eller ännu mindre frekvent.

Kan jag lagra annat än vin i min vinkyl?

Även om vinkyler primärt är designade för att lagra vin, kan du tekniskt sett lagra andra drycker i dem också. Men det är viktigt att komma ihåg att vinkyler är designade för att skapa den optimala miljön för vin, och den kan inte vara ideal för andra typer av drycker. Till exempel lagras öl bäst vid en annan temperatur än vin, och mousserande drycker kan kräva högre luftfuktighet. Om du planerar att lagra andra drycker än vin i din vinkyl, bör du göra lite forskning först för att säkerställa att de kommer att lagras korrekt.

Varför behöver jag en vinkyl om jag redan har ett kylskåp?

Även om ett vanligt kylskåp kan hålla ditt vin kallt, skapar det inte den optimala miljön för långvarig vinlagring. Kylskåp är designade för att lagra mat och dryck vid mycket lägre temperaturer än vad som är idealiskt för de flesta viner. Dessutom har de inte samma nivå av temperaturkontroll eller luftfuktighetskontroll som en vinkyl. Om du planerar att lagra ditt vin under en längre tid och vill att det ska utvecklas och mogna på bästa möjliga sätt, är en vinkyl ett mycket bättre val.

Hur mycket energi använder en vinkyl?

Energianvändningen för en vinkyl kan variera beroende på storlek, modell och hur ofta du använder den. Generellt sett använder vinkyler mindre energi än ett standard kylskåp, men mer än en kompakt minibar. Vissa modeller är mer energieffektiva än andra, så om energianvändning är en oro för dig, bör du leta efter en vinkyl med en hög energieffektivitetsklass.

Kan jag placera min vinkyl var som helst i mitt hem?

Placeringen av din vinkyl kan ha stor inverkan på dess prestanda. Du bör undvika att placera den i direkt solljus eller i närheten av värmekällor som ugnar eller värmeelement, eftersom detta kan överhettas och skada vinet. Du bör också se till att det finns tillräckligt med utrymme runt kylskåpet för ventilation. Om du planerar att bygga in din vinkyl i ett köksskåp eller under en bänk, se till att du väljer en modell som är designad för inbyggnad och har frontventilation.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
33 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5