Bästa popcornmaskinen 2021

Läs om vårt test och vår köpguide för att hitta den bästa popcornmaskinen.
Uppdaterad augusti 2021

Idag är det många som väljer att införskaffa sig en popcornmaskin istället för att köpa micropopcorn eller poppa popcornen i kastrull. Smaken blir mycket godare i en popcornmaskin, eftersom micropopcorn ofta har för mycket salt och onödiga tillsatser. I en popcornmaskin är det istället äkta vara med fördelen att den är enklare att rengöra än en massa kastruller. Det finns flera typer av maskiner att välja mellan för att passa alla hushåll.

Vi har testat ett antal popcornmaskiner för att göra det enklare för dig att hitta något som passar dig. Nedan kan du läsa mer om testet och ta reda på varför vi valde just Big Popper till vinnare och därmed bäst i test.

Om vårt test av popcornmaskiner

När vi testar produkter utgår vi alltid från dig som konsument och vad som är bäst för dig. Det är för att hjälpa dig att hitta bra produkter som vi utför de här testerna. Alla våra test utförs av en testpanel på tio personer som får prova en stor mängd produkter. När det kommer till testet av popcornmaskiner har de fått prova att poppa popcorn och bjuda in sin familj, släkt och vänner. På så sätt har de dessutom kunnat lyssna på vad dessa säger innan de satt sitt betyg. Betygen har satts med poäng mellan ett och tio och produkterna har också varit indelade i olika kategorier. Det är de produkter som fått högst betyg sammanlagt av alla i testpanelen som blivit vinnare.

När vi testar popcornmaskiner utgår vi från flera aspekter för att kunna ge ett fullständigt betyg. De faktorer vi gått igenom är:

 • Användarvänligheten - maskinen ska vara lätt att använda och även smidig att rengöra.
 • Poppningsresultatet - poppar den popcornen på ett tillfredsställande sätt? Det ska inte finnas brända eller opoppade popcorn.
 • Priset - hur mycket popcornmaskinen kostar spelar också roll för det sammanlagda betyget.
 • Kapacitet - den ska kunna poppa tillräcklig mängd popcorn för hela hushållet och utan att ta för lång tid.
 • Storlek och design - ska maskinen stå framme bör den vara snygg, ska den förvaras i ett skåp bör den inte ta för stor plats.

Det finns inga genvägar till perfekta popcorn, men med alla ovanstående popcornmaskiner får du goda popcorn på ett smidigt sätt. De passar alla utmärkt för filmkvällarna där hemma.

Vilken popcornmaskin är bäst?

Vi har testat många popcornmaskiner. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive popcornmaskin samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bäst i test: Big Popper

  9,7/10
  Prisvärd popcornmaskin som poppar en stor mängd popcorn på några minuter.
  Big Popper
  Bäst i test
  Popkapacitet
  4,5 liter
  Varumärke
  OBH Nordica
  Poptid
  ca 5 min
  425 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Poppar 4,5 liter per gång
  • Lätt att rengöra
  • Locket är en skål
  Nackdelar
  • Måste vila mellan poppningarna
  • Ingen automatisk avstängning

  Big Popper från OBH Nordica är en prisvärd popcornmaskin som ger goda popcorn. Den är lätt att använda, du fyller bara botten med popcornkärnor och lite olja innan du sätter igång maskinen. Tack vare den roterande metallpinnen i botten bränner inga popcorn fast, vilket också gör den enkel att rengöra efter användning. Maskinen torkar du enkelt av med en trasa, medan locket kan köras i diskmaskinen. Du får 4,5 liter popcorn vid en poppning och det tar runt 4,5 minuter från de börjar poppa tills de är klara.

  Anledningen till att Big Popper är vårt val för bäst i test är för att den är enkel att använda, har en hög kapacitet och är utrustad med en non-stick-beläggning som minimerar brännrisken och dessutom gör maskinen lätt att rengöra. Dessutom kan locket användas som skål, vilket ger mindre disk.

  Läs mer
 2. 2. Bästa biopopcornen: Little Bambino

  9,5/10
  Biopopcornsmaskin i kompakt format som ger goda popcorn varje gång.
  Little Bambino
  Popkapacitet
  2-3 liter
  Varumärke
  Great Northern
  Poptid
  3-5 minuter
  1249 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Goda popcorn
  • Snygg design
  • Varmhållningsfunktion
  Nackdelar
  • Måste rengöras för hand
  • Poppar något lite popcorn

  Little Bambino ser ut som popcornmaskinerna på bio och tivoli och ger dessutom supergoda popcorn. Den är tillverkad av den största tillverkaren av popcorn i USA och har funnits i Sverige sedan 2013. Den är inte större än en vanlig kaffebryggare och är snygg att ha framme. Rengöring behöver du inte tänka på förrän efter tre till fyra gångers användning. Du rengör den enkelt med en fuktig trasa. En poppning ger mellan två och fyra liter popcorn så du kan enkelt bjuda vännerna på filmkväll med biopopcorn. Från maskinen slås på tills popcornen är klara tar mellan fem och sju minuter.

  Anledningen till att vi utsett Little Bambino till bästa popcornmaskinen för bioupplevelsen är för att den både ser ut som en biomaskin och popcornen doftar likadant. Den är både snygg och liten, vilket gör att den blir en fin inredningsdetalj i ditt kök. Dessutom har den en funktion som håller popcornen varma i flera timmar.

  Läs mer
 3. 3. Bästa premiumvalet: Great northern Skyline

  9,5/10
  En popcornmaskin skapad för popcornälskare som verkligen vill få biokänsla hemma.
  Great northern Skyline
  Popkapacitet
  12 liter
  Varumärke
  Great Northern
  Poptid
  3-5 minuter
  3809 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Upp till 12 liter popcorn
  • Poppar snabbt
  • Värmehållningsfunktion
  Nackdelar
  • Tar mycket plats

  Det här är en popcornmaskin för popcornälskarna. Den har kapacitet att poppa upp till tolv liter popcorn per gång. Dessutom kan du poppa mer samtidigt som maskinen håller de tidigare poppade popcornen varma. Dörrarna är tillverkade av temperatursäkrat glas. Det tar runt två minuter för maskinen att bli varm, sedan poppar den popcornen riktigt snabbt. Även om maskinen är stor har den en snygg design som gör att den gärna kan stå framme som en inredningsdetalj.

  Det var givet att Skyline skulle bli bästa premium i vårt test av popcornmaskiner. Anledningen till det är dess höga kapacitet, snygga design och möjligheten att hålla popcornen frasiga och varma i flera timmar efter poppningen. Dessutom är den enkel att rengöra, kastrullen är löstagbar och diskas enkelt, medan insidan av maskinen torkas av med en trasa. Du kan även köpa till portionsförpackningar med popcorn så blir det ännu smidigare.

  Läs mer
 4. 4. Smidigaste valet: Lékué Popcorn Maker

  9,5/10
  Smidig, hopfällbar popcornmaskin som du använder i mikron.
  Lékué Popcorn Maker
  Popkapacitet
  2,8 liter
  Varumärke
  Lékué2
  Poptid
  2-4 min
  234 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Smidig att använda
  • Tar väldigt lite plats
  • Nyttiga popcorn utan fett
  Nackdelar
  • Den blir väldigt varm

  Popcornmaskinen från Lékué är egentligen en popkornskål som du använder i din mikrovågsugn. Du bara häller i popcornkärnor och salt, sätter på locket och ställer in i mikron. Det tar runt två till fyra minuter för popcornen att bli klara, sedan kan du äta dem direkt från skålen. Den blir dock väldigt varm så var försiktig. Med den här popcornmaskinen behöver du ingen olja eller fett. Dessutom blir det minimalt med disk, du behöver bara diska skålen efter att popcornen är uppätna.

  Anledningen till att denna popcornmaskin är vårt val för smidigt alternativ är att den är så enkel att använda. Du poppar popcornen direkt i skålen och slipper därmed diska en massa saker. Dessutom är skålen tillverkad av silikon och kan fällas ihop, vilket besparar en massa plats.

  Läs mer
 5. 5. Bästa budgetvalet: Champion popcornmaskin

  9,3/10
  Popcornmaskin som ger dig nyttiga popcorn poppade med varmluft.
  Champion popcornmaskin
  Popkapacitet
  1-2 liter
  Varumärke
  Champion
  Poptid
  3-5 minuter
  267 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Nyttiga popcorn
  • Liten och kompakt
  • Lätt att rengöra
  Nackdelar
  • En del popcornkärnor poppas inte

  Det här är en enkel popcornmaskin från Champion som poppar dina popcorn med hjälp av varmluft. Du behöver ingen olja eller smör vilket ger nyttiga popcorn. Det tar runt tre till fem minuter för popcornen att bli klara. Allt du behöver göra är att lägga i popcornen med det medföljande måttet. Den är liten och är därmed enkel att förvara.

  Anledningen till att vi valt Champions popcornmaskin till bästa budget är för att den snabbt och smidigt ger dig goda popcorn. Alla lösa delar kan dessutom diskas i diskmaskinen. Dessutom får du nyttiga popcorn eftersom du inte behöver tillsätta något fett.

  Läs mer

KÖPGUIDE - Såhär väljer du bästa popcornmaskinen

Det finns olika typer av popcornmaskiner på marknaden, några använder sig av fett och andra inte. Hur maskinerna fungerar skiljer sig åt beroende på vilket alternativ du väljer. Nedan ska vi gå igenom de faktorer som är allra viktigast när du väljer mellan marknadens olika maskiner. Det finns nämligen en del saker att tänka på för att ditt val ska bli så bra som möjligt.

 • Rengöring - En av anledningarna till att fler väljer en popcornmaskin istället för att poppa popcorn i kastrull är för att maskinerna oftast är enkla att rengöra. Dock beror det på. Vissa har delar som kan diskas i diskmaskinen, medan andra måste rengöras för hand. Hur enkel rengöringen är beror också på hur mycket som bränns vid eller fastnar i maskinen. Det är upp till dig att avgöra hur mycket tid du har att lägga på rengöring av maskinen, men fredagsmyset blir så mycket bättre med en maskin som är enkel att rengöra.
 • Storlek - Den yttre storleken på maskinen spelar också roll eftersom den helst inte ska ta upp för mycket plats i hemmet. Sedan beror det förstås också på hur mycket utrymme du har för förvaring av den.
 • Design - Design är något subjektivt, det du tycker är snyggt behöver inte andra tycka är snyggt. Det viktigaste är förstås att du hittar en modell som du gillar. Många gillar de klassiska, röda popcornmaskinerna som påminner om cirkus och tivoli, men det finns även snygga, modernt designade varianter.
 • Kapacitet - Med kapacitet menar vi hur mycket popcorn som ryms i den. Är du själv behöver du inte en lika hög kapacitet som om ni är många. Ska du förse en hel drös barn eller en riktigt stor familj är det bra med en maskin med högre kapacitet. Annars kommer du att behöva poppa popcorn i flera omgångar.
 • Effektivitet - Det är inte kul att behöva vänta för länge på det goda. Därför är det en bra idé att ta en titt på hur effektiv maskinen är. Den informationen får du bland annat genom att kontrollera popcornmaskinens effekt. Om kapaciteten är högre brukar det förstås ta längre tid att poppa färdigt alla popcorn, men det ska ändå inte ta för lång tid.
 • Uppvärmningsfunktion - Uppvärmningsfunktionen i en popcornmaskin är av stor betydelse, både för elförbrukningen och hur nyttiga popcornen blir. Om du vill undvika fett helt och hållet är en maskin med varmluft ett bra inköp. De behöver inte något fett alls för att poppa popcornen. Hur mycket olja du behöver beror på vilken maskin du väljer. Tänk dock på att smaken inte blir exakt densamma när du inte använder något fett.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senaste tester