Test: Vilken är den Bästa Mattermosen 2022?

Hitta den mattermosen som passar dina behov bäst med hjälp av det här testet

En mattermos är ett ypperligt tillbehör för dig som behöver ta med varm mat någonstans. Till exempel för lunch på jobbet eller en utflykt. Det är ett bra sätt att se till att du får precis den mat du vill ha. Dessutom sparar du lite pengar på dyra luncher ute.

En mattermos är också oumbärlig om du lever mycket friluftsliv och går på långa vandringsturer till exempel. Också om du jagar och fiskar mycket då man ofta är ute hela dagen. Likaså om du åker längre turer på skidor eller snöskoter.

Då man planerar att vara utomhus i många timmar så behövs något som kan hålla mat varm. Likaså något som tål olika temperaturer och omständigheter.

Vi har testat tre högkvalitativa mattermosar som alla gör jobbet mer eller mindre. Läs mer om testet nedan och ta reda på varför vi valde Classic Bottle Mattermos 0,7 L Grön till bäst i test.

Testvinnare - Bästa Mattermosen

 1. Mattermos bäst i test: Classic Bottle Mattermos 0,7 L Grön
 2. bästa mattermosen för 2 personer: Sarek Mattermos 1,2 L
 3. Bra val: Thermo Mattermos med Sked 0,7 L Matt Svart

Våra 3 bästa Mattermosar (september 2022)

 1. 1. Classic Bottle Mattermos 0,7 L Grön- Mattermos bäst i test

  Classic Bottle Mattermos 0,7 L Grön
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Högkvalitativ mattermos som håller både värmen och kylan länge.
  Volym
  0,7 liter
  Värmer
  15 timmar
  Kyler
  15 timmar
  Varumärke
  Stanley
  Produktbeskrivning

  Vi har testat Classic Bottle mattermos 700 ml från Stanley, en tillverkare som är litet av en klassiker när det gäller termosar. Stanleys mattermos är väldigt slittålig och stabil. Den är gjord av dubbelväggad rostfri stål och har utrymme för 700 ml. Därför så är detta en termos som kan följa dig på utflykt var som helst och i vilken väderlek som helst utan att ta skada.

  Stanleys mattermos håller maten varm eller kall i upp till 15 timmar. Den är därför perfekt för den som går på längre turer till exempel under jakt eller fiske, men även längre vandringsturer eller skidturer.

  Vi gillar att termosen har en stor öppning vilket gör det lätt att äta direkt ur termosen med en matsked. Dessutom har termosen ett lock som kan användas som kopp vilket är praktiskt om du vill ha soppa eller liknande med. Är ni två som ska äta så kan en använda koppen och den andra äta direkt från termosen till exempel.

  Den här termosen är läckagesäker och även diskmaskintålig så det är bara att slänga in den i diskmaskinen när du kommer hem.

  Designen lutar mer åt jakt- och fiskehållet så utseendemässigt lämpar den sig bäst till er som gillar friluftsliv och kanske inte för lunch på kontoret. Å andra sidan så finns många som lever både kontors- och friluftsliv och då blir den här termosen ett perfekt val som en allt-i-allo.

  Stanleys mattermos kostar lite extra jämfört med de andra termosarna i vårt test men tåligheten och stabiliteten gör den värd pengarna. Betalar man lite mer får man dessutom ofta bättre kvalitet och hållbarhet. Därför väljer vi den här termosen till bäst för bäst i test.

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. Sarek Mattermos 1,2 L- bästa mattermosen för 2 personer

  Sarek Mattermos 1,2 L
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Bra val av mattermos om man ska ta med sig mat till 2 personer.
  Volym
  1,2 liter
  Värmer
  8 timmar
  Kyler
  10 timmar
  Varumärke
  Gastromax
  Produktbeskrivning

  Vi testade Sarek mattermos från Gastromax. Den här termosen är större än de andra i testet och rymmer 1.2 liter. Det kan vara praktiskt om man till exempel är två som ska dela på innehållet men kanske inte är helt nödvändigt för en person.

  Termosen är tålig och gjord i okrossbar 18/8 rostfritt stål. Dessutom har den två svarta gummiringar runt som skyddar den från stötar och fall. På grund av det så är den idealisk för vandringsfärder i tuffare terräng där den kan stötas mot stenar och dylikt.

  Öppningen är tillräckligt stor för att kunna äta direkt ur termosen med en stor sked och locket går bra att använda som kopp eller skål. Den håller maten varm eller kall upp till 12 timmar vilket är mycket bra. Det går bra att diska den här termosen i diskmaskin för enkel hantering.

  Vi gillar att den här termosen är snygg och elegant och passar därför i alla olika situationer. Vi kan se den här termosen på kontoret eller utflykt liksom på jakt- eller fisketur. En bra allt-i-allo på det sättet.

  Faktumet att den rymmer hela 1.2 liter och är både snygg och tålig och relativt prisvärd gör att vi ger den tummen upp. Därför har vi valt den här termosen till bästa mattermosen för två personer.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. Thermo Mattermos med Sked 0,7 L Matt Svart- Bra val

  Thermo Mattermos med Sked 0,7 L Matt Svart
  4,1 av 5 i betyg
  4,1
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Ett billigare alternativ som klarar av att hålla värmen och kylan på bra nivåer under en dagsutflykt.
  Volym
  0,7 liter
  Värmer
  8 timmar
  Kyler
  11 timmar
  Varumärke
  Zwilling
  Produktbeskrivning

  Zwillings mattermos är tillverkad i 18/10 rostfritt stål och BPA fri plast och kan hantera 0,7 l varm eller kall mat. Du kan hålla varm mat varm i upp till 8 timmar och hålla kall mat eller dryck kall i upp till 11 timmar.

  Öppningen på den här termosen är stor nog att du enkelt kan äta soppa eller annan mat med stor sked utan spill. Du kan ta av locket och använda det som skål eller kopp. Dessutom finns en hopfällbar sked i locket så du slipper ta med bestick separat. Termosen är diskmaskintålig, helt läckagesäker och står stadigt på marken.

  Vi tycker att den här produkten är först och främst väldigt snygg och passar i de flesta situationer. Dessutom står den som sagt stadigt och känns väldigt stabil överlag. Skeden i locket var ett absolut plus för oss.

  Det faktum att den inte håller maten varm längre än 8 timmar gör den mindre lämpad för längre turer, men ändå en bra mattermos.

  Termosens pris ligger i mitten av de andra två men vi tycker att den är både stilig och stabil. Därför har vi valt Zwilling Thermo Mattermos till bra val.

  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa mattermosen

Vad ska man tänka på vid köp av mattermos?

Det finns många mattermosar på marknaden med stora skillnader i både pris och kvalitet. För att hitta den mattermos som är rätt just för dig så finns det flera olika saker att tänka på. Till exempel vad ditt användningsområde är och hur mycket du vill spendera men också termosens olika egenskaper. Därför har vi satt ihop en lista nedan av vad som är viktigt för att hjälpa dig välja rätt produkt.

Materialet termosen är gjord av

Detta har betydelse dels för tåligheten och dels för hanteringen. En mattermos måste vara gjort i ett material som tål olika temperaturer och slitage.

Hur länge maten håller sig varm eller kall

Helst vill du ha en termos som klarar både och en relativt lång tid utan att maten förstörs. Om du är utomhus en längre tid så ska termosen helst kunna förse dig med varm mat upp till 12 timmar.

Hur mycket den rymmer

Den perfekta termosen får inte vara för liten men inte heller otympligt stor. Termosarna vi testat tycker vi alla har bekväma storlekar som fungerar i de flesta situationer.

Inbyggda accessoarer

Har termosen bestick eller ett lock som även kan användas som kopp. Det kan vara mycket praktiskt att slippa ta med extra bestick eller koppar till exempel.

Diskmaskinssäker

Termosen bör kunna sättas i diskmaskinen när du kommer hem utan att ta skada. Även om du diskar den för hand så tyder det faktum att den är diskmaskinstålig på att den tål höga vattentemperaturer.

Öppningens storlek

Det har betydelse om du vill äta med sked direkt från termosen till exempel. Då ska öppningen vara stor nog att det går utan krångel. Du bör enkelt kunna äta soppa till exempel med en stor sked utan att spilla.

Termosen ska vara läckagesäker

Du vill inte ha en termos som börjar läcka i väskan, det är en självklarhet.

 

Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
22 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5