Test: Vilken är den Bästa mjölkskummaren 2024?

Ta del av våra expertråd för att hitta den bästa mjölkskummaren

Mjölkskummare är en fantastisk apparat som förvandlar vanlig mjölk till krämigt skum på bara några sekunder. Det är ett oumbärligt verktyg för alla kaffeälskare som vill ta sin dryck till nästa nivå med tillägget av mjukt, fluffigt skum. Mjölkskummaren fungerar genom att snabbt vispa mjölken till den önskade konsistensen, vilket resulterar i ett skum som kan toppa allt från cappuccinos till lattes. Detta lilla men kraftfulla verktyg kan göra underverk för att förbättra smaken och presentationen av ditt favoritkaffe.

Behovet av en mjölkskummare uppstår när du vill skapa cafékvalitet på dina kaffedrycker hemma. Även om du inte är en professionell barista, kan du med hjälp av en mjölkskummare enkelt och snabbt göra krämigt skum till ditt morgonkaffe eller te. Mjölkskummaren är också perfekt för att göra varm choklad extra speciell, eller för att lägga till en lyxig touch till din eftermiddagslatte. Oavsett om du är en kaffeentusiast som vill experimentera med olika drycker, eller bara vill njuta av en välsmakande latte i bekvämligheten av ditt eget hem, är en mjölkskummare ett måste i ditt kök.

Efter att ha noggrant granskat alla de bästa mjölkskummarna på marknaden, har vi fastställt att Sjöstrand Rostfri Mjölkskummare är det bästa valet för de flesta konsumenter. Denna mjölkskummare kombinerar utmärkt prestanda med elegant design, och ger perfekt skum varje gång. Dessutom är den tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål, vilket garanterar lång livslängd och enkel rengöring. Sjöstrand Rostfri Mjölkskummare tar verkligen din kaffedrinksupplevelse till en helt ny nivå.

Testvinnare - Bästa mjölkskummaren 2024

Här är en överblick över årets bästa mjölkskummare.

 1. Bäst i test: Sjöstrands rostfria mjölkskummare
 2. Bra val: Melitta Cremio II Mjölkskummare Svart
 3. Bästa premiumvalet: Smeg MFF01 Mjölkskummare Creme
 4. Bästa stavmjölkskummaren: Kaffe Mjölkskummare batteridriven 21 cm
 5. Bästa budgetvalet: Rubicson Mjölkskummare för varm och kall mjölk

Våra 5 bästa mjölkskummare (juni 2024)

1. Sjöstrands rostfria mjölkskummare - Bäst i test

Espresso Mjölkskummare 30 cl Rostfri - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Cervera)

Vi har testat den rostfria mjölkskummaren från svenska Sjöstrand. Efter att vi har testat den, var den vår klara favorit och designen gjorde också sitt. Med denna mjölkskummare kan du ta din kaffe latte till nästa nivå. Den är snygg och har en tidlös design så du kan låta den stå framme på köksbänken. Kunder som testat skummaren var imponerade av det krämiga skummet. Det vi speciellt gillar med den här produkten är att du lätt får rätt temperatur på mjölken eftersom den har ett överhettningsskydd och du kan välja mellan lätt och hårt skummad mjölk, beroende på kaffespecialitet. Den har dessutom en kapacitet att skumma mjölk till flera koppar kaffe samtidigt, något som är väldigt bra för ett hushåll med flera kaffedrickare. Den lämpar sig lika bra både för en god cappuccino på morgonen eller en matcha latte på eftermiddagen.

Egenskaper

 • Effekt: 550-650 W
 • Kapacitet: 0,3 liter
 • Auto program: Nej

Fördelar

 • Rätt temperatur på mjölken genom överhettningsskydd
 • Val mellan konsistens på mjölken
 • Enkel och snygg design

Nackdelar

 • Måste diskas för hand

Omdöme

Svenska Sjöstrands mjölkskummare gör din kaffeupplevelse till en höjdpunkt.
Våra betyg
Prestanda:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Kvalitet:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Användarvänlighet:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Priser

2. Melitta Cremio II Mjölkskummare Svart- Bra val

Melitta Cremio II Mjölkskummare Svart - Bra val
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Melitta Cremio II är en snygg mjölkskummare som har mycket nöjda kunder.

Du kan göra både varmt och kallt skum med denna mjölkskummare. En klar fördel, som gör att du kan använda den både till ditt favorit kaffe eller till en kall dessert. Dessutom kan du enkelt rengöra non-stick behållaren och du kan även diska den i maskin. Tilläggas bör dessutom att denna mjölkskummare är väldigt tystgående.

Egenskaper

 • Effekt: 450 w
 • Kapacitet: 0,25 liter
 • Auto program: 2 st

Fördelar

 • Skummar både varm och kall mjölk
 • Du kan använda den både till soja mjölk, laktosfri och standardmjölk
 • Du kan också använda den enbart för att värma mjölk
 • Tål maskindisk

Nackdelar

 • Skummet kunde vara lite varmare

Omdöme

Ett perfekt tystgående val för både kaffe och desserter.
Våra betyg
Prestanda:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Kvalitet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Användarvänlighet:
Betyg 9.53/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

3. Smeg MFF01 Mjölkskummare Creme- Bästa premiumvalet

Smeg MFF01 Mjölkskummare Creme - Bästa premiumvalet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Smeg MFF01 mjölkskummare i svart, är den bästa premiumprodukten i vårt test. Detta är en mjölkskummare av hög kvalitet och hållbarhet som är tillverkad i rostfritt kvalitetsstål.

Vi har testat den här produkten och den är på många sätt en favorit. Inte bara när det gäller kvalitet och funktion utan även när det kommer till design. Vi gillar speciellt att du kan välja mellan sex olika program och den finns dessutom tillgänglig i sju olika färger. Det här är verkligen något för dig som älskar både design, funktion och hållbarhet. Den tillhör inte budgetalternativen men du får mycket för pengarna. Den här skummaren ger dig alternativen att skumma både varmt och kallt och du kan dessutom skumma både lätt och kraftigt. Något annat vi tycker är bra är att du kan skumma flera olika drycker, den passar lika bra till varm choklad som olika sorter av mjölk. Dessutom blir skummet extra tjockt och läckert. Designen passar lika bra till ett modernt kök som till ett klassiskt med lite äldre stil.

Egenskaper

 • Effekt: 500 W
 • Kapacitet: 0,5 liter
 • Auto program: 6 st

Fördelar

 • Tillverkad av rostfritt kvalitetsstål
 • Sju olika färgval
 • Sex olika program för tillredning
 • Använder induktionsvärme

Nackdelar

 • Priset är högt för en mjölkskummare

Omdöme

En tidlös och extravagant mjölkskummare för högsta kvalitet.
Våra betyg
Prestanda:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Kvalitet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Användarvänlighet:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

4. Kaffe Mjölkskummare batteridriven 21 cm- Bästa stavmjölkskummaren

Kaffe Mjölkskummare batteridriven 21 cm - Bästa stavmjölkskummaren
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Cervera)

L'Express batteridrivna kaffe mjölkskummare - den bästa stavmjölkskummaren som ger dig en smart och förmånlig produkt som motsvarar alla förväntningar en mjölkskummare i denna klass bör ha.Vi har testat denna enkla och prisvärda mjölkskummare och resultatet är mycket positivt. Det är ett mycket enkelt och prisvärt sätt att lyxa till ditt morgonkaffe med. Du behöver inga extra behållare och det går snabbt att tillreda ditt kaffe. Allt du behöver göra är att värma lite mjölk i din kopp och sedan vispa innan du häller på kaffet. Det går väldigt snabbt att vispa upp skummet, den är enkel att rengöra och ett annat plus är att stavmjölkskummaren tar väldigt lite plats, du kan lätt gömma undan den i en kökslåda när den inte används.

Egenskaper

 • Effekt: N/A
 • Kapacitet: Obegränsad
 • Auto program: Nej

Fördelar

 • Prisvärd med gott och krämigt skum
 • Snabb tillredning
 • Liten och platssparande

Nackdelar

 • Inga extrafunktioner som många andra i testet

Omdöme

Prisvärd vardagslyx för perfekt mjölkskum.
Våra betyg
Prestanda:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Kvalitet:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Användarvänlighet:
Betyg 9.03/5
4,0/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

5. Rubicson Mjölkskummare för varm och kall mjölk- Bästa budgetvalet

Rubicson Mjölkskummare för varm och kall mjölk - Bästa budgetvalet
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kjell)

I vårt test är mjölkskummaren från Rubicson den bästa i sin prisklass. Den är liten och smidig att använda och även lätt att göra rent. Den har fyra olika lägen så att du kan få ditt mjölkskum precis så som du vill ha det. Du kan skumma mjölken både varm och kall, dessutom kan du välja mellan tät eller luftig skumning. En detalj vi tycker om är att du även enbart kan värma mjölken utan att skumma den om du skulle vilja. En annan sak vi tycker om är att den fungerar lika bra på komjölk som växtbaserad mjölk.

Egenskaper

 • Effekt: 400 W
 • Kapacitet: 0,24 liter
 • Auto program: 4 st

Fördelar

 • Bra produkt till lågt pris
 • Olika variationer av skumning
 • Passar både soja- och vanlig mjölk

Nackdelar

 • Bör handdiskas

Omdöme

Prisvärd skummare som är enkel att använda och lätt att rengöra.
Våra betyg
Prestanda:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Kvalitet:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Användarvänlighet:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

Så hittar du bästa Mjölkskummare

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer mjölkskummare?

Att hitta den bästa mjölkskummaren kan vara en utmaning, särskilt med det stora antalet modeller som finns tillgängliga på marknaden. Det är dock viktigt att komma ihåg att den bästa mjölkskummaren för dig kanske inte nödvändigtvis är den bästa för någon annan. Det beror på att varje individ har olika behov och preferenser. Följande kriterier bör dock hjälpa dig att hitta en mjölkskummare som passar perfekt för dina behov.

Skumkvalitet

En av de viktigaste aspekterna att titta på när man väljer en mjölkskummare är skumkvaliteten. En bra mjölkskummare ska kunna producera ett tjockt, krämigt skum som håller formen i din kopp. Skummet bör vara slätt och inte ha några stora bubblor. Dessutom bör mjölkskummaren kunna producera skum snabbt, vanligtvis inom 1-2 minuter.

Användarvänlighet

En annan viktig faktor att överväga är hur lätt mjölkskummaren är att använda. En bra mjölkskummare bör ha enkel och intuitiv design, så att även nybörjare kan använda den utan problem. Den bör också vara lätt att rengöra, eftersom det kan vara en utmaning att få bort klibbigt mjölkskum från maskinen. Dessutom bör mjölkskummaren vara tyst när den används, så att du kan njuta av din kaffeupplevelse utan onödigt buller.

Material och design

Material och design är också viktiga aspekter att tänka på. En bra mjölkskummare bör vara gjord av högkvalitativa material som rostfritt stål, som är hållbart och lätt att rengöra. Designen bör också vara elegant och passa in i ditt kök. Dessutom bör mjölkskummaren vara kompakt nog att inte ta upp för mycket utrymme på ditt köksbänk.

Prestanda och funktioner

Prestanda och funktioner är en annan viktig faktor att överväga. En bra mjölkskummare bör kunna producera skum snabbt och effektivt. Den bör också ha olika inställningar för att du ska kunna justera skumintensiteten efter dina önskemål. Vissa mjölkskummare kommer även med extra funktioner som en varmhållningsfunktion eller möjligheten att skapa kallt skum, vilket kan vara en bonus för vissa användare.

Kundrecensioner

Sist men inte minst, kundrecensioner är ett ovärderligt verktyg när det gäller att hitta den bästa mjölkskummaren. Genom att läsa vad andra kunder har att säga om en viss mjölkskummare, kan du få en bättre uppfattning om dess prestanda och kvalitet. Det är dock viktigt att ta recensioner med en nypa salt, eftersom alla har olika preferenser och behov. Men övergripande kan kundrecensioner ge dig en bra indikation på om en mjölkskummare är värd att investera i eller inte.

Jämför de bästa mjölkskummarna i testet

Mjölkskummare Effekt Kapacitet Auto program Totalbetyg Pris
Espresso Mjölkskummare 30 cl Rostfri 550-650 W 0,3 liter Nej Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
999 kr
Melitta Cremio II Mjölkskummare Svart 450 w 0,25 liter 2 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
762 kr
Smeg MFF01 Mjölkskummare Creme 500 W 0,5 liter 6 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1695 kr
Kaffe Mjölkskummare batteridriven 21 cm N/A Obegränsad Nej Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
159 kr
Rubicson Mjölkskummare för varm och kall mjölk 400 W 0,24 liter 4 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
249 kr
mjölkskummare test

Så gjorde vi testet

Det finns många olika sorters mjölkskummare - allt från små batteridrivna vispar till avancerade maskiner goda nog för den mest kräsna baristan. Man kan inte riktigt jämföra de olika typerna mot varandra så vi har här istället valt att utse bästa mjölkskummaren i flera olika kategorier.

För att avgöra vilken mjölkskummare som är bäst i varje kategori har vi tagit fram en lista på punkter som är särskilt viktiga när det kommer till just mjölkskummare:

 • Lätt att använda: Kan alla använda maskinen utan några förkunskaper? Är den lätt att rengöra?
 • Resultat: Blir det bra kvalitet på skummet? Blir skummet jämntjockt?
 • Storlek & design: Tar maskinen upp mycket plats? Är den snygg?
 • Tid: Hur lång tid tar det att skumma mjölken? Hur mycket mjölk klarar den av att skumma?
 • Kundbetyg: Är tidigare kunder som använt produkten nöjda med den?
 • Pris: Hur mycket kostar maskinen? Känns den prisvärd?

Fördelar med Mjölkskummare

Att ha en mjölkskummare hemma kan förbättra ditt kaffeupplevelse på flera sätt. Inte bara kan du njuta av caféliknande kaffedrycker när som helst på dagen, men du kan också experimentera med olika typer av mjölkskum för att skapa din egen unika twist på klassiska kaffedrycker. Här är några av de viktigaste fördelarna med att ha en mjölkskummare hemma:

 • Förbättrad kaffesmak: Mjölk skummad med en mjölkskummare har en mycket rikare och krämigare smak jämfört med vanlig mjölk. Skummet blandar sig perfekt med kaffet, vilket resulterar i en silkeslen och välbalanserad dryck. Dessutom kan skummet förhöja smaken av andra ingredienser i kaffet, såsom socker eller choklad.
 • Kreativitet och variation: Med en mjölkskummare kan du experimentera med olika typer av mjölkskum och kreativa kaffedrycker. Du kan till exempel skapa latte art, göra egna cappuccinos eller prova olika typer av varm choklad. Möjligheterna är oändliga, vilket gör varje kaffeupplevelse unik och spännande.
 • Prisvärdhet: Att köpa kaffedrycker på café kan bli dyrt i längden. Med en mjölkskummare kan du istället göra dina egna professionella kaffedrycker hemma till en bråkdel av kostnaden. Och eftersom mjölkskummare är relativt billiga, kommer du snabbt att spara in pengarna du spenderade på maskinen.
 • Konsekvent kvalitet: Mjölkskummare är designade för att producera konsekvent skum varje gång. Detta innebär att du alltid kan räkna med att få samma högkvalitativa skum, oavsett hur många gånger du använder maskinen. Detta kan vara en stor fördel, särskilt om du är kräsen med ditt kaffe.
 • Enkelhet och bekvämlighet: Mjölkskummare är mycket enkla att använda och rengöra. De flesta modeller har bara ett par knappar, och allt du behöver göra är att hälla i mjölken och trycka på startknappen. Dessutom är de flesta mjölkskummare kompakta nog att passa på vilken köksbänk som helst, vilket gör dem till ett praktiskt och bekvämt tillägg till ditt kök.

Nackdelar med Mjölkskummare

Även om det finns många fördelar med att använda en mjölkskummare, är det också viktigt att ta hänsyn till några av nackdelarna. Ingen produkt är perfekt, och mjölkskummare är inget undantag. Nedan följer några av de mest betydande nackdelarna som du bör vara medveten om innan du köper en mjölkskummare:

 • Städning: Trots att de flesta mjölkskummare är relativt lätta att rengöra, kan det fortfarande vara en utmaning att ta bort allt skum som fastnar på insidan. Detta kan vara särskilt problematiskt om du använder maskinen ofta, eftersom skumrester kan byggas upp över tiden och påverka maskinens prestanda. Dessutom kräver vissa modeller manuell rengöring, vilket kan vara tidskrävande.
 • Begränsad kapacitet: Många mjölkskummare har en relativt liten kapacitet, vilket innebär att de bara kan skumma en begränsad mängd mjölk åt gången. Detta kan vara ett problem om du ofta gör kaffe för flera personer samtidigt. I sådana fall kan du behöva skumma mjölken i omgångar, vilket kan vara tidskrävande och obekvämt.
 • Begränsad kontroll: Medan vissa mjölkskummare ger dig möjlighet att justera skumintensiteten och temperaturen, ger de flesta inte dig full kontroll över processen. Detta kan vara frustrerande om du är mycket specifik med hur du vill ha ditt skum. Dessutom kan det vara svårt att få konsekvent resultat med en mjölkskummare, eftersom kvaliteten på skummet kan variera beroende på olika faktorer som mjölktyp och temperatur.
Vanliga frågor om mjölkskummare

Vanliga frågor om Mjölkskummare

Kan jag använda vilken typ av mjölk som helst i en mjölkskummare?

Ja, du kan använda nästan vilken typ av mjölk som helst i en mjölkskummare, inklusive helmjölk, lättmjölk, skummjölk och olika typer av växtbaserad mjölk som mandel-, soja- och havremjölk. Det är dock viktigt att notera att olika typer av mjölk kan producera olika resultat. Till exempel producerar helmjölk det tjockaste och krämigaste skummet, medan skummjölk tenderar att ge ett lättare och luftigare skum. Växtbaserade mjölkalternativ kan också ge olika resultat beroende på deras konsistens och proteininnehåll.

Är det svårt att rengöra en mjölkskummare?

Det beror på vilken modell du har. Vissa mjölkskummare är mycket lätta att rengöra eftersom de har en non-stick-beläggning på insidan och löstagbara delar som kan diskas i diskmaskin. Andra kan vara mer utmanande att rengöra, särskilt om de har många små delar eller om skummet har torkat på insidan. Generellt sett är det bäst att rengöra din mjölkskummare direkt efter användning för att förhindra att mjölken torkar och fastnar på insidan.

Varför blir inte mitt skum tillräckligt tjockt?

Det finns flera faktorer som kan påverka tjockleken på ditt skum. För det första kan mjölkens temperatur ha en stor inverkan. För bästa resultat bör mjölken vara kylskåpskall när du börjar skumma den. För det andra kan typen av mjölk som du använder också påverka resultatet. Helmjölk tenderar att producera det tjockaste skummet. Slutligen kan det vara så att din mjölkskummare inte är tillräckligt kraftfull för att skapa det tjocka skum du önskar.

Kan jag använda en mjölkskummare för att värma mjölk utan att skumma den?

Ja, de flesta mjölkskummare har en funktion som tillåter dig att värma mjölk utan att skumma den. Detta kan vara särskilt användbart om du vill göra varm choklad eller andra varma drycker som inte kräver skum. Du behöver bara hälla i mjölken och välja rätt inställning på din mjölkskummare.

Vilken temperatur ska mjölken ha för bästa resultat?

För bästa resultat bör mjölken vara kylskåpskall när du börjar skumma den. Detta beror på att kall mjölk skapar ett tjockare och mer stabilt skum jämfört med varm mjölk. När mjölken är skummad bör den vara mellan 60 och 70 grader Celsius för att uppnå bästa smak och konsistens. De flesta mjölkskummare värmer automatiskt upp mjölken till denna temperatur.

Kan jag skumma andra vätskor än mjölk med en mjölkskummare?

Även om mjölkskummare främst är designade för att skumma mjölk, kan vissa modeller också användas för att skumma andra vätskor som vispgrädde eller äggvita. Det är dock viktigt att kontrollera tillverkarens instruktioner innan du försöker skumma andra vätskor, eftersom inte alla mjölkskummare är lämpliga för detta ändamål.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
41 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5