Test: Vilken är den Bästa Blendern 2022?

Ta del av vårt experttest med köpguide för att hitta marknadens bästa blender 2021.

Du som föredrar att laga mat kommer ha stor nytta av en blender. Den kan användas till en mängd saker, så som soppor, krämiga såser och smoothies. För småbarnsföräldrar är den dessutom utmärkt för tillverkning av hemmagjord barnmat.

Blendern, som också kallas mixer, är ett utmärkt köksredskap och vi har testat flera blenders för att göra det enkelt för dig att hitta rätt. Det finns en mängd olika modeller att välja mellan, några bättre än andra. Nedan kan du läsa mer om vårt test och hur det utfördes, samt ta reda på varför vi valde VitaBoost High Speed Blender från Bosch till bäst i test.

Testvinnare - Bästa Blendern

 1. Bäst i test: Bosch VitaBoost MMBH4P3B
 2. Bästa budget: Russell Hobbs Compact Home
 3. Bästa premiumvalet: KitchenAid Classic Diamond
 4. Bästa mini blender: Personal Blender Svart
 5. Mest prisvärda blendern: OBH Nordica Pro Mix Blender

Våra 5 bästa Blenders (september 2022)

 1. 1. Bosch VitaBoost MMBH4P3B - Bäst i test

  Bosch VitaBoost High Speed Blender 1600 W MMBH4P3B Svart
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Mycket kraftfull blender som rymmer mycket - perfekt för allt från smoothies till soppor.
  Effekt
  1600 W
  Volym
  2,0 liter
  Hastigheter
  Steglös + Pulsfunktion
  Fördelar
  • Rymmer 2 liter
  • Kraftfull motor
  • Rengöringsprogram
  Nackdelar
  • Något högt ljud
  Produktbeskrivning

  VitaBoost High Speed Blender från Bosch är en blender i uppgraderad version som rymmer två liter vätska. Den är mycket kraftfull med en motor på hela 2,2 hästkrafter, vilket innebär att den klarar av det mesta. Kannan är tillverkad av tritan, en mycket tålig plast, och kan användas för att mixa hårda grönsaker såväl som varma soppor. En stamp medföljer för att det ska fungera riktigt enkelt.

  Vi gillar VitaBoost High Speed Blender tack vare dess höga kapacitet och motoreffekt. Tack vare dess höga kvalitet har vi utsett just den här blendern till bäst i test. Dessutom är den lätt att använda och har ett rengöringsprogram som gör den enkel att diska.

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. Russell Hobbs Compact Home - Bästa budget

  Russell Hobbs Blender Compact Home
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Kjell
  Sammanfattning: Prisvärd blender som klarar de flesta jobben alldeles utmärkt.
  Effekt
  400 W
  Volym
  0,8 liter
  Hastigheter
  2 st + pulsfunktion
  Fördelar
  • Kompakt storlek
  • Tålig glaskanna
  • Kan diskas i diskmaskin
  Nackdelar
  • Botten lätt att ta av
  • Något låg effekt
  Produktbeskrivning

  Blender Compact Home från Russell Hobbs är en kompakt blender med en kapacitet på 0,8 liter. Den har en glaskanna som klarar allt från varma soppor till att krossa is. Motoreffekten ligger på 400 watt, vilket är något lågt men med tanke på blenderns storlek är det helt okej. Russell Hobbs har lagt fokus på att göra den här mixern tystare än deras andra blenders. Den är enkel att diska tack vare de avtagbara knivarna, dessutom kan alla lösa delar diskas i diskmaskin.

  Vi gillar den kompakta designen på den här blendern, samt att den klarar av att snabbt mixa ihop smoothies och soppor. Tack vare det låga priset listar vi den som ett bra budgetval vårt test. Vi tycker också om att den inte låter så mycket vid användning, vilket är en fördel om du till exempel mixar barnmat när bebisen sover.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. KitchenAid Classic Diamond - Bästa premiumvalet

  KitchenAid Classic Diamond Blender
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: En högklassig blender med rymlig kanna och flera hastigheter att välja mellan.
  Effekt
  550 W
  Volym
  1,75 liter
  Hastigheter
  5 st + pulsfunktion
  Fördelar
  • Stor kanna
  • Robust och högkvalitativ
  • Flera hastigheter
  • Soft Start-funktion
  Nackdelar
  • Stor och tung
  • Något dyr
  Produktbeskrivning

  KitchenAid är välkända för sina köksmaskiner och den här blendern håller verkligen vad den lovar. Den BPA-fria kannan rymmer 1,7 liter och effekten ligger på 550 watt. För att ge dig möjlighet att använda den till alla möjliga typer av matlagning är blendern utrustad med fem olika hastigheter. Dessutom har den en Soft Start-funktion vilket innebär att den startar långsamt och ökar sedan farten successivt.

  Den här blendern från KitchenAid är vårt självklara val till bästa premiumprodukt tack vare dess snygga design och hur lätt den är att använda. Vi gillar funktionen med Soft Start rejält och dessutom ger de fem hastigheterna möjlighet att variera användningen.

  Var kan jag köpa produkten?
 4. 4. Personal Blender Svart- Bästa mini blender

  Personal Blender Svart
  4,1 av 5 i betyg
  4,1
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: En perfekt blender för dig som vill ha fräscha mellanmål redo att ta med överallt.
  Effekt
  175 W
  Volym
  0,4 liter
  Hastigheter
  1 st
  Fördelar
  • Passar i bilens dryckeshållare
  • Kompakt
  • Kan diskas i diskmaskin
  Nackdelar
  • Låg motoreffekt
  Produktbeskrivning

  Den här blendern är liten, med en kapacitet på 0,4 liter. Den är perfekt för dig som vill ha en smoothie med dig på vägen till jobbet, eller som inte hinner äta soppan hemma till middag. Motorn har en effekt på 175 watt. Den är mycket enkel att använda tack vare sin enda knapp, den använder du både för igångsättning och pulse-funktion. Om du mest planerar att göra såser, smoothies och salsa med din blender passar den här utmärkt.

  Vi gillar den här modellen eftersom dess avtagbara mixerbägare passar perfekt i dryckeshållaren i de flesta bilarna. Bägaren och dess lock diskar du enkelt i diskmaskinen, vilket bidrar till den höga användarvänligheten. Det är en enhällig testpanel som utser just denna blender till den bästa miniblendern, den har helt enkelt mycket att erbjuda.

  Var kan jag köpa produkten?
 5. 5. OBH Nordica Pro Mix Blender- Mest prisvärda blendern

  OBH Nordica Pro Mix Blender
  4,1 av 5 i betyg
  4,1
  Köp nu
  köp
  på Kitchen Time
  Sammanfattning: Snygg blender med steglös hastighetskontroll och kraftfull motor.
  Effekt
  1000 W
  Volym
  1,75 liter
  Hastigheter
  Steglös
  Fördelar
  • Hög motoreffekt
  • Rymmer 1,75 liter
  • Steglös hastighetsinställning
  Nackdelar
  • Något högljudd
  Produktbeskrivning

  OBH Nordicas Pro Mix Blender rymmer 1,75 liter och har en otrolig effekt på 1 000 watt. Den klarar allt från soppor och smoothies till iskrossning utan problem. Den erbjuder steglös hastighetsinställning för att du ska känna att du har kontroll över mixningen. Kannan och knivarna diskar du enkelt i diskmaskinen, vilket är ett stort plus.

  Pro Mix Blender är ett bra val för dig som vill ha en mångsidig blender som dessutom är väldigt snygg. Den fungerar både till varma och kalla vätskor, någonting vi gillar skarpt. Sedan gillar vi också den steglösa hastighetskontrollen, som gör det enkelt att få exakt den hastighet du önskar. Dessutom har den några förinställda program att välja mellan.

  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa blendern

Vad ska man tänka på vid köp av blender?

En blender består av en motordel och en kanna i glas och drivs vanligtvis av ström. Det finns också stavmixers på marknaden, men de testar vi i ett annat test. Men vad ska du då tänka på när du ska köpa en blender? Det finns en hel del saker att ha i åtanke för att du ska bli nöjd med ditt köp. En blender hör vanligtvis inte till de billigaste köksprylarna och det är därför viktigt att du blir nöjd. Här nedan går vi igenom de viktigaste aspekterna du bör tänka på i jakten på marknadens bästa blender.

Motorn

Ju kraftfullare motor blendern har desto hårdare saker kan den mixa. Om du vill ha en mixer som verkligen klarar allt, från mjuka grönsaker till djupfrysta iskuber, bör du välja en med en stark motor. Den vanligaste mätenheten för en blenders motor är Watt, men idag är vissa produkter så starka att effekten istället anges i hästkrafter. Du bör jämföra motoreffekterna i de olika modellerna för att hitta en som verkligen kommer att passa dig och dina behov. Om du enbart kommer att tillverka soppa, smoothies av färska bär och barnmat behöver du inte en lika kraftfull modell som om du vill krossa is eller frysta bär till en milkshake eller smoothie.

Kannan

Det här är en aspekt som en hel del inte riktigt tänker på, men kannan är faktiskt väldigt viktig när du väljer blender. Om du vill ha en mångsidig blender där du kan tillverka smoothies och soppor, men även baka, bör du välja en blender som rymmer mycket och är av ett tåligt material. Då använder du den enkelt både till små och stora mängder. Glas är det vanligaste materialet för en blenderkanna, men även plastvarianter finns. Glas är tåligare, men även tyngre, vilket är bra att tänka på. Dessutom är glaskannor känsliga för temperaturväxlingar. Mixar du en kall smoothie och sedan diskar i varmt vatten direkt efter kan den spricka. Vill du ha en kanna som kan mixa varma soppor måste du också kontrollera att den tål temperaturer på uppemot 90 till 100 grader. Väljer du en modell med plastkanna måste du undersöka vad den tål.

Ljudnivå

Det finns många köksprodukter som låter alldeles för mycket. Om du planerar att använda din blender mycket, och kanske när barnen sover, bör du kontrollera ljudnivån. Du vill inte riskera att väcka någon. Dessutom är det jobbigt nog att själv stå i oväsen varje gång du behöver mixa någonting. Många tillverkare säger att deras blenders har en låg ljudnivå, men du bör kontrollera hur hög decibel den har. Ju högre decibel desto högre låter den.

Kapacitet

Ju fler du tänker laga mat till desto större blender bör du välja. Det finns både små och stora varianter att välja mellan och det är som sagt dina behov som styr.

Program och funktioner

Vissa blenders har förinställda program som du kan välja mellan. Om du vill ha bra kontroll över mixresultatet är det bra att välja en sådan variant. Det finns blenders med alla möjliga funktioner för dig med behov av sådana.

Pris

Priset är också en viktig faktor när du väljer blender. Det finns modeller i flera prisklasser och det är viktigt att du väljer en som ryms inom just din budget. Billigast är inte automatiskt sämst och vi har testat blenders i flera prisklasser för att alla ska kunna hitta en passande modell.

Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
23 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5