Test: Vilken är den Bästa bakmaskinen 2022?

Underlätta bakningen med en av dessa topplistade bakmaskinerna 2022.

Att kunna bjuda både dig själv, familjen och grannarna på doften av nygräddat bröd är inte helt tokigt. Nybakt bröd till juicen, kaffet och filen på morgonen är kanske bland det godaste som finns. Men det tar både tid, kraft och energi att knåda och hålla på med degen vilket gör att många drar sig för att baka sitt egna bröd.

Vi har jämfört en mängd olika produkter för att hitta den bästa bakmaskinen. Här har vi sett till både funktion, pris och kvalitet samt många andra avgörande faktorer. Läs vidare här nedan för att få reda på varför vi valde ut just Morphy Richards Bakmaskin Premium Plus till testvinnare och få alla de råd och den information du behöver, för att snabbt och enkelt kunna välja rätt bakmaskin för dina behov.

Testvinnare - Bästa bakmaskinen

 1. Bäst i test: Morphy Richards Bakmaskin Premium Plus
 2. Mest prisvärda bakmaskinen: Princess Bread Maker Wake Up
 3. Bästa premiumvalet: Steba BM2 Stål/Svart
 4. Bäst för nybörjaren: Ariete Pane Express
 5. Bästa budgetvalet: Princess Bakmaskin med 19 Program

Våra 5 bästa bakmaskiner (september 2022)

 1. 1. Morphy Richards Bakmaskin Premium Plus- Bäst i test

  Morphy Richards Bakmaskin Premium Plus
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Kitchen Time
  Sammanfattning: Mångsidig, högpresterande bakmaskin med mängder av program som är lätta att använda.
  Effekt
  600 W
  Program
  19 st
  Timer
  12 timmar
  Fördelar
  • Nybakt bröd är bara ett klick bort
  • Enkel att använda
  • Rostfritt stål
  Nackdelar
  • Endast handbok på engelska
  Produktbeskrivning

  Den här extremt behändiga bakmaskinen från Morphy Richards är din oumbärliga medhjälpare när det gäller bakning. Den är utrustad med många praktiska funktioner för att göra din bakning lättare. Som exempelvis de totalt 19 olika förinställda programvalen du kan välja bland.

  Den här bakmaskinen både blandar, knådar degen samt gräddar ditt bröd. Du behöver inte justera något utan endast välja ett program och sedan trycka på knappen. En bakmaskin som gör jobbet åt dig utan att du egentligen behöver blanda dig i.

  Varför vi valt ut Morphy Richards Bakmaskin Premium Plus till bäst i test för att det är en fantastisk kökshjälp till alla som spenderar någorlunda tid i köket med bakning. Den här bakmaskinen kan baka utsökt, färskt bröd på bara 70 minuter. Vi gillar även varmhållningsläget som gör att ditt bröd behåller den nybakta känslan längre.

  Något annat vi uppskattar är den snygga designen med rena, subtila detaljer. Att den dessutom har en timer på upp till 12 timmar är ett enormt stort plus i kanten, eftersom det innebär att du kan ladda den på kvällen och ställa in timern för att vakna upp till doften av nygräddat bröd utan att ha lyft ett finger.

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. Princess Bread Maker Wake Up- Mest prisvärda bakmaskinen

  Princess Bread Maker Wake Up
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: Prisvärd bakmaskin med hög kapacitet och skydd mot överhättning.
  Effekt
  600 W
  Program
  15 st
  Timer
  13 timmar
  Fördelar
  • Effektiv med låg ljudnivå
  • Många tillbehör
  • Varmhållningsfunktion på 60 minuter
  • Automatisk avstängning vid störningar
  Nackdelar
  • Designen kunde vart snyggare
  Produktbeskrivning

  För dig som älskar nybakt bröd men kanske inte har tiden eller kraften det tar för att faktiskt baka ditt eget bröd är den här bakmaskinen från Princess ett perfekt val. Med den här välgenomtänkta, effektiva bakmaskinen kan du baka hur mycket du vill. Utan att du behöver knåda armarna trötta.

  Den har en söt och kompakt design som gör den perfekt som en inflyttningspresent eller kanske till din mormor som börjat bli lite trött i armarna men ändå gärna vill bjuda morfar på doften av nybakt bröd varje morgon. Den är lättanvänd med sina 15 förinställda bakprogram och digitala kontrollpanel.

  En anledning till att vi valde ut Princess Bread Maker Wake Up till mest prisvärda bakmaskin är för att du får otroligt goda bröd utan att behöva göra något själv. Den inbyggda timern på upp till 13 timmar kan du ställa in över natten eller om du jobbar och vill ha färskt bröd till middagen när du kommer hem till exempel.

  Vi gillar att tillverkarna även tänkt på säkerheten genom att bygga in ett överhettningssystem. Samt att den har en lagom kapacitet på ungefär 900 gram. Vilket räcker gott och väl till bröd för hela familjen runt frukostbordet.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. Steba BM2 Stål/Svart - Bästa premiumvalet

  Bakmaskin BM2 17 Program Stål/Svart
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Premiumvalet med bland annat touchknappar, för dig som kan lägga lite extra på en kvalitetsprodukt.
  Effekt
  600 W
  Program
  17 st
  Timer
  15 timmar
  Fördelar
  • 3 olika brödstorlekar 500g, 750g samt 1000g
  • Snygg design
  • Lättrengjord
  Nackdelar
  • Kunde ha lite längre elsladd
  Produktbeskrivning

  I Steba Bakmaskin BM2 17 Program Stål/Svart har du en stabil, välfungerande bakmaskin som aldrig sviker. Den är hållbar, kvalitativ och en produkt som faktiskt gör vad den lovar. Den är utrustad med 17 stycken olika förinställda bakprogram för din komfort och förenklat användande.

  Med den här bakmaskinen från Steba behöver du bara slänga i ingredienserna och sedan välja program. Maskinen gör hela jobbet enkelt åt dig. Vilket ger dig tid till andra sysslor eller kanske du vill slappa en stund på Facebook.

  Steba Bakmaskin BM2 17 Program Stål/Svart är utvald till bästa premium för att det är en alldeles ypperlig maskin som alltid levererar enligt förväntning. Vi älskar timern som du kan ställa in på kvällen innan du lägger dig för att vakna upp till nybakt bröd utan att ens ha gjort något själv.

  Vi uppskattar mycket att det med hjälp av touchknapparna den är utrustad med välja tre olika storlekar på dina bröd. Det är helt enkelt en fantastisk maskin att ha hemma för dig som älskar nybaktbröd. Och den vackra, nästan lite futuristiska designen gör att det är en perfekt gåva på morsdag eller som bröllopspresent.

  Var kan jag köpa produkten?
 4. 4. Ariete Pane Express - Bäst för nybörjaren

  Pane Express 750 Bakmaskin Metal
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Snygg & praktisk maskin med LCD-display och som klarar degar upp till 700 g.
  Effekt
  550 W
  Program
  19 st
  Timer
  15 timmar
  Fördelar
  • Kraftfull apparat
  • Utrustad med LCD-display
  • Utrustad med timerfunktion
  Nackdelar
  • Löstagbara delar går ej att maskindiska
  Produktbeskrivning

  För dig som älskar att baka bröd men kanske inte har kraft eller energi av olika anledningar så är den här bakmaskinen från Ariete ett perfekt hjälpredskap. Den är utrustad med hela 19 stycken förinställda program för att göra din bakning så enkel som möjligt.

  Du behöver bara hälla i de ingredienser du vill baka brödet av sedan välja ett passande bakprogram, starta maskinen, sätta dig framför Netflix och vänta på att det blir klart. Eller om du kanske har trädgårdssysslor att sköta kan du passa på att göra dem.

  Ariete Pane Express 750 Bakmaskin Metal valde vi ut till bra val eftersom du får en väldigt bra, kvalitets produkt till ett lagom pris. Den är pålitlig och gör sitt jobb med excellens. Den klarar av baka de flesta bröd utan svårigheter.

  Den här apparaten är väldigt vackert designad vilket gör att du inte behöver oroa dig för var du ska ställa undan den utan du kan utan problem lämna den framme som en fin detalj på din köksbänk. Vi gillar att den klarar av att baka bröd på 750 gram vilket är tillräckligt till en dags förbrukning för en familj.

  Var kan jag köpa produkten?
 5. 5. Princess Bakmaskin med 19 Program- Bästa budgetvalet

  Princess Bakmaskin med 19 Program
  4,1 av 5 i betyg
  4,1
  Köp nu
  köp
  på Kitchen Time
  Sammanfattning: Ett budgetalternativ med flera förinställda program och justerbar gräddningsgrad.
  Effekt
  500 W
  Program
  19 st
  Timer
  12 timmar
  Fördelar
  • Antiglid-fötter
  • kapacitet 750 gram
  • Non-stick beläggning i bakbyttan
  • Digital timer med värmehållningsfunktion
  Nackdelar
  • Bakbok medföljer ej
  Produktbeskrivning

  Här har vi en välgjord bakmaskin som passar i alla kök. Den är tillverkad i tåligt rostfritt stål för lång hållbarhet. Den är dessutom utrustad med 19 olika förinställda bakprogram för att förenkla användandet. Princess bakmaskin har dessutom ett särskilt program till för glutenfritt bröd. Det är alltså en maskin för alla.

  Bakmaskin med 19 Program från Princess är verkligen din perfekta hjälpreda. Du behöver inte göra något förutom att hälla i de olika ingredienserna i maskinen. Den både blandar ingredienserna, knådar, jäser degen och gräddar ditt bröd till perfektionism.

  Bakmaskin med 19 program från Princess blev utvald till bästa budgetvalet eftersom den är otroligt effektiv och lättanvänd. Något extremt bra är alla förinställda program samt kvaliteten på bröden den producerar. Vi gillar även att den är utrustad med en LCD-display vilket gör bakningen väldigt simpel även för nybörjaren.

  Vi upplever den här bakmaskinen som välgenomtänkt, snygg och stilren vilket gör att den dessutom fungerar utmärkt som present till exempelvis ett nygift par, som inflyttningspresent till tonåringen eller varför inte svärmor som uppvärmningspresent under första besöket hos svärmor.

  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa bakmaskinen

Vad ska man tänka på vid köp av bakmaskin?

Det finns en hel mängd bakmaskiner med olika funktioner att välja mellan vilket kan göra det svårt att veta vad just du behöver. Därför är det bra att tänka över några saker innan du gör köpet. Det är alltid bra om du utgår ifrån några huvudpreferenser. Vi kommer här nedan att ta upp några punkter värda att tänka över innan du gör köpet.

Hur mycket kommer du använda den?

Först och främst, hur ofta samt hur mycket har du användning av en bakmaskin. Brukar du vanligtvis baka större eller mindre mängder bröd samt hur ofta. Vid mer frekvent användning är det bättre att satsa på en produkt av lite högre kvalitet.

Pris

Vad tillåter din ekonomi för inköp av köksprodukter. Jämför olika återförsäljare. Eftersom priserna för apparaterna kan skilja sig mycket.

Effektivitet

Det kan vara bra att tänka på effektiviteten. Då vissa bakmaskiner kan ta lång tid på sig för att grädda färdigt brödet. En del av oss har inte all tid i världen att vänta på ett bröd som aldrig blir klart.

Storlek och tillbehör

Vilken sorts bröd bakar du oftast. Både storleken samt tillbehören till bakmaskinerna kan variera en del. Det är därför bra att om du försöker hitta en apparat som tillfredsställer både dina behov och önskemål.

Kvalitet

Det är bättre att köpa något mer välbeprövat märke. Gärna även med inkluderad garanti, så vet du att det är en kvalitativ bakmaskin du köper.

Design

Ifall du tänker köpa en bakmaskin i present till någon annan hemmabagare i bekantskapen bör du även lägga lite vikt på designen. Du vill inte ge bort något som ser billigt eller plastigt ut. Nej, givetvis vill du ge bort något vackert, kvalitativt.

Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
21 röster, Genomsnitt: 5 / 5