Test: Vilken är den Bästa vinkylen 2023?

Köp den bästa kylen för dina viner - vi har testat dem åt dig!

Att köpa en vinkyl är en stor investering och det är mycket du behöver tänka på. Men för den vinintresserade är det ett nästan nödvändigt köp. En bra vinkyl ser till att dina dyrbara flaskor håller längre och att de håller en perfekt temperatur när du plockar fram en för att dricka den. Vi har testat ett stort antal olika vinkylar av olika fabrikat och med olika funktioner. I den här artikeln kommer vi presentera de fem som var våra favoriter och berätta vad som var bra med dem.

Testvinnare - Bästa vinkylen 2023

Här är en överblick över årets bästa vinkylar.

 1. Bäst i test: Caso WineSafe Vinkylskåp 12 flaskor
 2. Bästa premiumvalet: Smeg CVI321X3 vinkylskåp
 3. Bästa stora vinkylen: Caso WineSafe 75
 4. Mest prisvärda vinkylen: Caso WineCase 6 Flaskor
 5. Bästa kylen för en vinflaska: One Box Vinkyl Rostfri

Våra 5 bästa vinkylar (mars 2023)

1. Caso WineSafe Vinkylskåp 12 flaskor- Bäst i test

Caso WineSafe Vinkylskåp 12 flaskor - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Caso:s WineSafe är ett liten och smidigt vinkylskåp som rymmer upp till tolv flaskor. Alla förvaras liggande på snyggt designade trähyllor. Du kan själv justera temperaturen i kylen med ett enkelt handgrepp. Temperaturen varierar mellan fem och tjugotvå grader. Det gör att du enkelt kan lägga in kvällens vin i kylen och sen se till att det har en perfekt temperatur när det sedan är dags att servera det.

Denna kyl drivs av en kompressor vilket gör att den är tystgående och effektiv. Det finns också LED-belysning som gör att det är lätt att hitta rätt vin även om du bara har mysbelysningen tänd. Glasdörren är tillverkad av ett trelagers UV-skyddat glas vilket gör att dina viner inte påverkas av solens strålar.

Vi gillar denna vinkyl väldigt mycket. Den är liten och nätt och är attraktivt prissatt. Den gör inget extra, och är inte designad för den riktigt stora vinfantasten. Men det är en perfekt kyl att ställa i köket för att vara säker på att du alltid har något lagom tempererat att dricka. Att den är riktigt snygg är ett extra stort plus och det som slutgiltigt gör att vi utnämner den till bäst i test vinkylar.

Egenskaper

 • Utrymme: 12 flaskor
 • Min temp: 5 °C
 • Max temp: 22 °C
 • Isolerande UV-glas: Ja

Fördelar

 • Tar inte så mycket plats
 • Håller kylningen på bra nivå
 • Tystgående

Nackdelar

 • Bara en temperaturzon

Omdöme

En liten men naggande god vinkyl till köket.

Priser

2. Smeg CVI321X3 vinkylskåp- Bästa premiumvalet

Smeg CVI321X3 vinkylskåp - Bästa premiumvalet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Den här vinkylen från SMEG rymmer 21 flaskor och är präglad av varumärkets klassiska stilrena design. Med en front i svärtat glas och rostfritt stål kommer den smälta in perfekt bland dina andra köksprodukter. Den kyler vinet med hjälp av en kompressor vilket gör den väldigt tystgående. Det tillsammans med att den går att integrera i de flesta typer av köksinredningar gör att det är en väldigt bra produkt.

Det som ska sägas om denna vinkyl är att den som nästan allt annat SMEG gör är väldigt dyr i förhållande till hur många flaskor den kan kyla. Det är en av de främsta anledningarna till att den inte placerar sig högre upp på listan.

Allt sammantaget är detta en förstklassig vinkyl. SMEG är en kvalitetsproducent och den här produkten är inget undantag. Den är lätt att använda och för dig som vill ha en inbyggd kyl i köket och har plånboken för det är det ett perfekt val.

Egenskaper

 • Utrymme: 21 flaskor
 • Min temp: 5 °C
 • Max temp: 20 °C
 • Isolerande UV-glas: Ja

Fördelar

 • Snygg och passar nästan alla kök
 • Utrymmeseffektiv
 • Väldigt tystgående

Nackdelar

 • Dyrt

Omdöme

En snygg och utrymmeseffektiv vinkyl som pryder alla kök.

3. Caso WineSafe 75- Bästa stora vinkylen

Caso WineSafe 75 - Bästa stora vinkylen
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Även denna vinkyl är tillverkad av tyska Caso. Precis som sin mindre släkting är det här en snygg och väldesignad kyl. Tyskar är bra på industridesign. Den har fyra hyllor som är tillverkade i trä. Tanken är att du staplar flaskorna ovanpå varandra på hyllorna, du har inte en rad flaskor per hylla.

Även denna vinkyl drivs av kompressorteknik och den är därmed förhållandevis tyst. Många andra vinkylar i samma storlek låter väldigt mycket medan denna håller sig på modesta 43 decibel. Du kan alltså ha den ståendes framme, även om den som de flesta större vinkylar framförallt är designad för att stå lite undangömd.

Det här är en väldigt snygg vinkyl som mycket väl kan få en plats i antingen det stora köket eller i till exempel en gillestuga. Den är perfekt för långtidslagring av vin eller champagne då den rymmer många flaskor. Tänk dock på att den bara har en temperaturzon vilket gör att du inte kan hålla flera olika vintyper på rätt temperatur.

Egenskaper

 • Utrymme: 75 flaskor
 • Min temp: 5 °C
 • Max temp: 20 °C
 • Isolerande UV-glas: Ja

Fördelar

 • Snygg design
 • Rymmer många flaskor
 • Väldigt tystlåtande

Nackdelar

 • Bara en temperaturzon

Omdöme

En stor vinkyl som rymmer upp till 75 flaskor och håller temperaturen stabil med Casos kompressorteknologi.

4. Caso WineCase 6 Flaskor- Mest prisvärda vinkylen

Caso WineCase 6 Flaskor - Mest prisvärda vinkylen
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Detta är ytterligare en kyl från tyska Caso. Det finns en anledning till att de tar fyra platser på den här listan: de är väldigt bra på att tillverka vinkylar. Det här är deras minsta modell som passar perfekt i de flesta kök. Den låter nästan ingenting och tar väldigt lite plats. Casio Winecase rymmer totalt sex flaskor vin vilket är perfekt för en bättre middag i goda vänners lag.

Den har en väldigt praktisk frontdisplay där du enkelt kan ställa in temperaturen efter behov. Eftersom den är så enkelt kan du lätt kyla flera flaskor vin till maten, och sen skruva ner temperaturen för att champagnen ska vara perfekt tempererad när det är dags för efterrätt.

Det här är en oerhört prisvärd vinkyl. Skillnaden mellan sex lagrade flaskor och tolv är i de flesta fall försumbar om du inte har en större bjudning. Avslutningsvis kan vi påpeka att synen på den här designen skiljer sig åt bland oss. Vissa älskar den, andra har svårare för den. Men även om du tillhör den senare kategorin är det en bra kyl till ett bra pris.

Egenskaper

 • Utrymme: 6 flaskor
 • Min temp: 8 °C
 • Max temp: 18 °C
 • Isolerande UV-glas: Ja

Fördelar

 • Liten och nätt
 • Touch-panel
 • Hyllorna är löstagbara

Nackdelar

 • Maxtempen på 18 grader kommer inte uppnås om temperaturen där den står är betydligt lägre

Omdöme

En liten och behändig kyl för favoritvinerna.

Priser

5. One Box Vinkyl Rostfri- Bästa kylen för en vinflaska

One Box Vinkyl Rostfri - Bästa kylen för en vinflaska
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Cervera)

Det här är precis vad det låter som. Det är en vinkyl för en flaska. Eller snarare ett vinställ. Fördelen med den här produkten är att du kan öppna en flaska och låta den stå i vinkylen utan att tappa temperatur medan du dricker. Det är givetvis ingenting att lagra vin i. Men för en middag för två är den perfekt anpassad till följd av sin lilla storlek.

Du kan ställa temperaturen på denna vinkyl i fahrenheit istället för celsius. Det gör att det är möjligt att anpassa vinets kyla mer exakt eftersom du då jobbar med steg om en fahrenheit i taget. Den har en lättanvänd display i botten där du justerar temperaturen efter behov och önskemål.

Det här är vid första anblick en inte helt nödvändig köksprodukt. Men efter att ha testat den ett tag började vi snabbt förstå dess storlek. Det är väldigt ovanligt med en kyl för bara en flaska. Men det är också oerhört praktiskt när du blir sugen på en specifik typ av vin och snabbt behöver få den flaskan att nå sin optimala temperatur.

Egenskaper

 • Utrymme: 1 flaska
 • Min temp: 5 °C
 • Max temp: 15 °C
 • Isolerande UV-glas: Nej

Fördelar

 • Liten och smidig
 • Perfekt för att snabbt kyla en flaska vin

Nackdelar

 • Förhållandevis dyr

Omdöme

En enflaskekylare som jobbar snabbt och effektivt.

Priser

Så hittar du bästa Vinkyl

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer vinkyl?

När det är dags att välja den vinkyl som är bäst för dig finns det ett antal parametrar att titta på. Det du först behöver göra är att utvärdera dina behov. Hur ser din samling ut, ska du mest ha vinkylen för viner som ska drickas snart eller har du ett lager av dyra viner som behöver åldras?

Vilken typ av vin ska lagras?

En annan sak som är viktig att du tittar på är vilken typ av viner du helst dricker. En fin champagne skiljer sig från ett vitt vin som i sin tur skiljer sig från ett rödvin. Din kyl måste göra rätt jobb för rätt tillfälle och rätt vin. Om du dricker viner av alla typer och sällan vet hur lång framförhållning du behöver för att välja är en vinkyl med flera olika temperaturzoner sannolikt det som är det bästa för dig. Då kan du lägga in ett par viner för varje tillfälle.

Hur många viner har du?

Hur många viner du köper och äger har också stor betydelse. Det styr vilken storlek du behöver välja på din nya vinkyl. Om du har många och fina viner du vill lagra lång tid behöver du en större vinkyl, eller kanske till och med flera stycken. Om du har mycket vin men tillgång till en vinkällare kan en liten vinkyl räcka gott nog.

Var ska du ställa vinkylen?

En vinkyl som står undanskymt kan se ut hur som helst och låta mycket. En vinkyl som ska stå framme behöver dock harmonisera med den övriga inredningen och varken störa ögon eller öron. Om du ska ha den i köket kan du till exempel bygga in för att den inte ska synas så mycket.

Hur mycket kostar vinkylen?

Förutom vinkylens egenskaper blir såklart priset en viktig faktor att ta med i beräkningen. Här finns det ju egentligen inget rätt och fel utan man får kompromissa med hur mycket man kommer använda den, hur mycket man är beredd att betala för en snyggare design och hur många olika funktioner som t.ex. olika temperaturzoner man behöver.

Jämför de bästa vinkylarna i testet

Vinkyl Utrymme Min temp Max temp Isolerande UV-glas Totalbetyg Pris
Caso WineSafe Vinkylskåp 12 flaskor 12 flaskor 5 °C 22 °C Ja Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
3708 kr
Smeg CVI321X3 vinkylskåp 21 flaskor 5 °C 20 °C Ja Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
20290 kr
Caso WineSafe 75 75 flaskor 5 °C 20 °C Ja Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
8895 kr
Caso WineCase 6 Flaskor 6 flaskor 8 °C 18 °C Ja Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
1899 kr
One Box Vinkyl Rostfri 1 flaska 5 °C 15 °C Nej Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
1799 kr
vinkyl test

Så gjorde vi testet

Det finns många olika sorters vinkylar, från små kylar med endast rum för några få flaskor till jättestora med rum för en hel samling. Att jämföra så vitt skilda produkter mot varandra är inte särskilt meningsfullt. Därför har vi istället här valt att ta fram bästa alternativet i flera olika kategorier. Det gör att du enklare kan hitta den bästa vinkylen för dig.

För att sedan avgöra vilken vinkyl som är bäst i varje kategori började vi med att ta fram en lista med punkter som är särskilt viktiga när de kommer till just vinkylar. Varje produkt har sedan betygsatts på var och en av punkterna:

 • Utrymme: Hur många vinflaskor rymms i kylen? Finns det plats för olika sorters viner?
 • Storlek: Hur stor plats tar vinkylen upp? Tar den onödigt stor plats i förhållande till antalet flaskor den rymmer?
 • Effekt: Hur bra kyler faktiskt kylen? Håller den utlovad temperatur? Vilken energiklass har den?
 • Funktioner: Hur många extra funktioner har vinkylen? Finns det t.ex. olika temperaturzoner? 
 • Design: Är vinkylen snygg? Är det en snygg inredningsdetalj eller något du helst gömmer undan?
 • Pris: Hur mycket kostar vinkylen? Känns den prisvärd i förhållande till effekt, funktion och design?

Senast uppdaterad: 12 oktober 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
33 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5