Test: Vilken är den Bästa popcornmaskinen 2023?

Läs om vårt test och vår köpguide för att hitta den bästa popcornmaskinen.

Idag är det många som väljer att införskaffa sig en popcornmaskin istället för att köpa micropopcorn eller poppa popcornen i kastrull. Smaken blir mycket godare i en popcornmaskin, eftersom micropopcorn ofta har för mycket salt och onödiga tillsatser. I en popcornmaskin är det istället äkta vara med fördelen att den är enklare att rengöra än en massa kastruller. Det finns flera typer av maskiner att välja mellan för att passa alla hushåll.

Vi har testat ett antal popcornmaskiner för att göra det enklare för dig att hitta något som passar dig. Nedan kan du läsa mer om testet och ta reda på varför vi valde just OBH Nordica Popcornmaskin BigPopper till vinnare och därmed bäst i test.

Testvinnare - Bästa popcornmaskinen 2023

Här är en överblick över årets bästa popcornmaskiner.

 1. Bäst i test: OBH Nordica Popcornmaskin BigPopper
 2. Bästa biopopcornen: Great Northern Popcornmaskin Little Bambino 2-3 liter Röd
 3. Bästa premiumvalet: Great Northern Popcornmaskin Skyline 8-10 liter
 4. Smidigaste valet: Lékué Popcorn maker
 5. Bästa budgetvalet: Champion Popcornmaskin Röd

Våra 5 bästa popcornmaskiner (mars 2023)

1. OBH Nordica Popcornmaskin BigPopper- Bäst i test

OBH Nordica Popcornmaskin BigPopper - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Big Popper från OBH Nordica är en prisvärd popcornmaskin som ger goda popcorn. Den är lätt att använda, du fyller bara botten med popcornkärnor och lite olja innan du sätter igång maskinen. Tack vare den roterande metallpinnen i botten bränner inga popcorn fast, vilket också gör den enkel att rengöra efter användning. Maskinen torkar du enkelt av med en trasa, medan locket kan köras i diskmaskinen. Du får 4,5 liter popcorn vid en poppning och det tar runt 4,5 minuter från de börjar poppa tills de är klara.

Anledningen till att Big Popper är vårt val för bäst i test är för att den är enkel att använda, har en hög kapacitet och är utrustad med en non-stick-beläggning som minimerar brännrisken och dessutom gör maskinen lätt att rengöra. Dessutom kan locket användas som skål, vilket ger mindre disk.

Egenskaper

 • Popkapacitet: 4,5 liter
 • Varumärke: OBH Nordica
 • Poptid: ca 5 min

Fördelar

 • Poppar 4,5 liter per gång
 • Lätt att rengöra
 • Locket är en skål

Nackdelar

 • Måste vila mellan poppningarna
 • Ingen automatisk avstängning

Omdöme

Prisvärd popcornmaskin som poppar en stor mängd popcorn på några minuter.

Priser

2. Great Northern Popcornmaskin Little Bambino 2-3 liter Röd- Bästa biopopcornen

Great Northern Popcornmaskin Little Bambino 2-3 liter Röd - Bästa biopopcornen
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Little Bambino ser ut som popcornmaskinerna på bio och tivoli och ger dessutom supergoda popcorn. Den är tillverkad av den största tillverkaren av popcorn i USA och har funnits i Sverige sedan 2013. Den är inte större än en vanlig kaffebryggare och är snygg att ha framme. Rengöring behöver du inte tänka på förrän efter tre till fyra gångers användning. Du rengör den enkelt med en fuktig trasa. En poppning ger mellan två och fyra liter popcorn så du kan enkelt bjuda vännerna på filmkväll med biopopcorn. Från maskinen slås på tills popcornen är klara tar mellan fem och sju minuter.

Anledningen till att vi utsett Little Bambino till bästa popcornmaskinen för bioupplevelsen är för att den både ser ut som en biomaskin och popcornen doftar likadant. Den är både snygg och liten, vilket gör att den blir en fin inredningsdetalj i ditt kök. Dessutom har den en funktion som håller popcornen varma i flera timmar.

Egenskaper

 • Popkapacitet: 2-3 liter
 • Varumärke: Great Northern
 • Poptid: 3-5 minuter

Fördelar

 • Goda popcorn
 • Snygg design
 • Varmhållningsfunktion

Nackdelar

 • Måste rengöras för hand
 • Poppar något lite popcorn

Omdöme

Biopopcornsmaskin i kompakt format som ger goda popcorn varje gång.

3. Great Northern Popcornmaskin Skyline 8-10 liter- Bästa premiumvalet

Great Northern Popcornmaskin Skyline 8-10 liter - Bästa premiumvalet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Det här är en popcornmaskin för popcornälskarna. Den har kapacitet att poppa upp till tolv liter popcorn per gång. Dessutom kan du poppa mer samtidigt som maskinen håller de tidigare poppade popcornen varma. Dörrarna är tillverkade av temperatursäkrat glas. Det tar runt två minuter för maskinen att bli varm, sedan poppar den popcornen riktigt snabbt. Även om maskinen är stor har den en snygg design som gör att den gärna kan stå framme som en inredningsdetalj.

Det var givet att Skyline skulle bli bästa premium i vårt test av popcornmaskiner. Anledningen till det är dess höga kapacitet, snygga design och möjligheten att hålla popcornen frasiga och varma i flera timmar efter poppningen. Dessutom är den enkel att rengöra, kastrullen är löstagbar och diskas enkelt, medan insidan av maskinen torkas av med en trasa. Du kan även köpa till portionsförpackningar med popcorn så blir det ännu smidigare.

Egenskaper

 • Popkapacitet: 12 liter
 • Varumärke: Great Northern
 • Poptid: 3-5 minuter

Fördelar

 • Upp till 12 liter popcorn
 • Poppar snabbt
 • Värmehållningsfunktion

Nackdelar

 • Tar mycket plats

Omdöme

En popcornmaskin skapad för popcornälskare som verkligen vill få biokänsla hemma.

4. Lékué Popcorn maker- Smidigaste valet

Lékué Popcorn maker - Smidigaste valet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Popcornmaskinen från Lékué är egentligen en popkornskål som du använder i din mikrovågsugn. Du bara häller i popcornkärnor och salt, sätter på locket och ställer in i mikron. Det tar runt två till fyra minuter för popcornen att bli klara, sedan kan du äta dem direkt från skålen. Den blir dock väldigt varm så var försiktig. Med den här popcornmaskinen behöver du ingen olja eller fett. Dessutom blir det minimalt med disk, du behöver bara diska skålen efter att popcornen är uppätna.

Anledningen till att denna popcornmaskin är vårt val för smidigt alternativ är att den är så enkel att använda. Du poppar popcornen direkt i skålen och slipper därmed diska en massa saker. Dessutom är skålen tillverkad av silikon och kan fällas ihop, vilket besparar en massa plats.

Egenskaper

 • Popkapacitet: 2,8 liter
 • Varumärke: Lékué2
 • Poptid: 2-4 min

Fördelar

 • Smidig att använda
 • Tar väldigt lite plats
 • Nyttiga popcorn utan fett

Nackdelar

 • Den blir väldigt varm

Omdöme

Smidig, hopfällbar popcornmaskin som du använder i mikron.

Priser

5. Champion Popcornmaskin Röd- Bästa budgetvalet

Champion Popcornmaskin Röd - Bästa budgetvalet
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Det här är en enkel popcornmaskin från Champion som poppar dina popcorn med hjälp av varmluft. Du behöver ingen olja eller smör vilket ger nyttiga popcorn. Det tar runt tre till fem minuter för popcornen att bli klara. Allt du behöver göra är att lägga i popcornen med det medföljande måttet. Den är liten och är därmed enkel att förvara.

Anledningen till att vi valt Champions popcornmaskin till bästa budget är för att den snabbt och smidigt ger dig goda popcorn. Alla lösa delar kan dessutom diskas i diskmaskinen. Dessutom får du nyttiga popcorn eftersom du inte behöver tillsätta något fett.

Egenskaper

 • Popkapacitet: 1-2 liter
 • Varumärke: Champion
 • Poptid: 3-5 minuter

Fördelar

 • Nyttiga popcorn
 • Liten och kompakt
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • En del popcornkärnor poppas inte

Omdöme

Popcornmaskin som ger dig nyttiga popcorn poppade med varmluft.

Priser

Så hittar du bästa Popcornmaskin

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer popcornmaskin?

Det finns olika typer av popcornmaskiner på marknaden, några använder sig av fett och andra inte. Hur maskinerna fungerar skiljer sig åt beroende på vilket alternativ du väljer. Nedan ska vi gå igenom de faktorer som är allra viktigast när du väljer mellan marknadens olika maskiner. Det finns nämligen en del saker att tänka på för att ditt val ska bli så bra som möjligt.

Rengöring

En av anledningarna till att fler väljer en popcornmaskin istället för att poppa popcorn i kastrull är för att maskinerna oftast är enkla att rengöra. Dock beror det på. Vissa har delar som kan diskas i diskmaskinen, medan andra måste rengöras för hand. Hur enkel rengöringen är beror också på hur mycket som bränns vid eller fastnar i maskinen. Det är upp till dig att avgöra hur mycket tid du har att lägga på rengöring av maskinen, men fredagsmyset blir så mycket bättre med en maskin som är enkel att rengöra.

Storlek

Den yttre storleken på maskinen spelar också roll eftersom den helst inte ska ta upp för mycket plats i hemmet. Sedan beror det förstås också på hur mycket utrymme du har för förvaring av den.

Design

Design är något subjektivt, det du tycker är snyggt behöver inte andra tycka är snyggt. Det viktigaste är förstås att du hittar en modell som du gillar. Många gillar de klassiska, röda popcornmaskinerna som påminner om cirkus och tivoli, men det finns även snygga, modernt designade varianter.

Kapacitet

Med kapacitet menar vi hur mycket popcorn som ryms i den. Är du själv behöver du inte en lika hög kapacitet som om ni är många. Ska du förse en hel drös barn eller en riktigt stor familj är det bra med en maskin med högre kapacitet. Annars kommer du att behöva poppa popcorn i flera omgångar.

Effektivitet

Det är inte kul att behöva vänta för länge på det goda. Därför är det en bra idé att ta en titt på hur effektiv maskinen är. Den informationen får du bland annat genom att kontrollera popcornmaskinens effekt. Om kapaciteten är högre brukar det förstås ta längre tid att poppa färdigt alla popcorn, men det ska ändå inte ta för lång tid.

Uppvärmningsfunktion

Uppvärmningsfunktionen i en popcornmaskin är av stor betydelse, både för elförbrukningen och hur nyttiga popcornen blir. Om du vill undvika fett helt och hållet är en maskin med varmluft ett bra inköp. De behöver inte något fett alls för att poppa popcornen. Hur mycket olja du behöver beror på vilken maskin du väljer. Tänk dock på att smaken inte blir exakt densamma när du inte använder något fett.

Jämför de bästa popcornmaskinerna i testet

Popcornmaskin Popkapacitet Varumärke Poptid Totalbetyg Pris
OBH Nordica Popcornmaskin BigPopper 4,5 liter OBH Nordica ca 5 min Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
590 kr
Great Northern Popcornmaskin Little Bambino 2-3 liter Röd 2-3 liter Great Northern 3-5 minuter Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1289 kr
Great Northern Popcornmaskin Skyline 8-10 liter 12 liter Great Northern 3-5 minuter Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
3718 kr
Lékué Popcorn maker 2,8 liter Lékué2 2-4 min Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
235 kr
Champion Popcornmaskin Röd 1-2 liter Champion 3-5 minuter Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
273 kr
popcornmaskin test

Så gjorde vi testet

Det finns många typer av popcornmaskiner, allt från små enkla maskiner som poppar 1 portion i taget till maskiner likt de har på biografer som poppar till ett helt kompani. Det finns riktigt bra maskiner av båda sorter och det går inte riktigt att säga att den ena är bättre än den andra. Så för att göra det lättare för dig att hitta rätt har vi här istället valt att utse bästa popcornmaskinen i flera olika kategorier.

När vi testar popcornmaskiner utgår vi från flera aspekter för att kunna ge ett fullständigt betyg. De faktorer vi gått igenom är:

 • Användarvänlighet: Maskinen ska vara lätt att använda och även smidig att rengöra.
 • Poppningsresultat: Poppar den popcornen på ett tillfredsställande sätt? Det ska finnas så lite brända och opoppade popcorn som möjligt.
 • Pris: Hur mycket popcornmaskinen kostar spelar också roll för det sammanlagda betyget.
 • Kapacitet: Den ska kunna poppa tillräcklig mängd popcorn för hela hushållet och utan att ta för lång tid.
 • Storlek och design: Ska maskinen stå framme bör den vara snygg. Ska den förvaras i ett skåp bör den inte ta för stor plats.

Det finns inga genvägar till perfekta popcorn, men med alla ovanstående popcornmaskiner får du goda popcorn på ett smidigt sätt. De passar alla utmärkt för filmkvällarna där hemma.

Senast uppdaterad: 12 oktober 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
31 röster, Genomsnitt: 5 / 5