Test: Vilken är den Bästa concealern 2023?

Fundera över de här experttipsen för att hitta den bästa concealern.

Concealern har blivit en av de mest använda sminkprodukterna. Den är det bästa verktyget för att dina mörka ringar under ögonen, rodnader och blemmor ska kunna bli så gott som osynliga under dagen. Du väljer en concealer baserat på din hudton, men valet kan vara svårt om du inte testat vilken färg som är rätt för dig.

Nedan har vi avgjort vilken concealer vi ser som den bästa på marknaden just nu, samt redogjort för vilka andra concealers vi anser är kandidater att fundera över. Efter att ha provat flera olika concealers har vi utsett NARSRadiant Creamy Vanilla till bäst i vårt test.

Testvinnare - Bästa concealern 2023

Här är en överblick över årets bästa concealers.

 1. Bäst i test: NARSRadiant Creamy Vanilla
 2. Mest prisvärda: MAC Pro Longwear
 3. Bästa premium: Yves Saint Laurent Touche Éclat
 4. Bästa billiga: NYX Professional Wand
 5. Bästa för känslig hy: Elizabeth Arden Flawless Finish

Våra 5 bästa concealers (juni 2023)

1. NARSRadiant Creamy Vanilla - Bäst i test

NARSRadiant Creamy Concealer Vanilla - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Lyko)

NARS Radiant Creamy Concealer är ett underbart val för den som vill ha en snygg concealer med en mängd positiva kvaliteter. När vi testade produkten kändes den nästan inte alls på huden. Samtidigt syns den inte heller särskilt mycket, vilket ger oss känslan av att det är ens naturliga hudton som ser så ren och pigg ut. Med andra ord täcker concealern väldigt bra.

NARS Radiant Creamy Concealer var mycket enkel att applicera och smulade inte över huvud taget. Produkten håller sin kvalitet under en längre tid, så du måste inte lägga på mer smink under dagens gång för att effekten slutat verka. Denna concealer upplever vi gör vad den ska och har ett rimligt pris. Därför har vi valt att utse NARS Radiant Creamy Concealer till bäst i test.

Att tänka på

Den som har större problem med mörka ringar behöver ibland mer än ett hudfärgat lager för att uppleva att sminket verkligen täcks. Då kan det vara bra att använda sig av en neutral färg och därefter jobba med en uppljusande nyans. Du kan behöva lägga på ett extra lager av denna concealer för att få ett bättre resultat. NARS Radiant Creamy Concealer är inte lika heltäckande som en del andra concealers, har vi noterat. Sminkprodukten gottgör det dock genom att se så naturlig ut efter applicering.

Concealern bör appliceras med en smalare pensel eller duttas in med fingertopparna för bäst resultat. Det är rekommenderat att lägga på ett lager av genomskinligt puder ovanpå för att concealern ska hålla bättre. Tänk dock på att inte gnugga in concealern i huden, utan applicera den varsamt så huden inte blir irriterad.

Egenskaper

 • Storlek: 6 ml
 • Nyanser: 22 st
 • Täckgrad: Medel

Fördelar

 • Bra täckning
 • Berikad med E -vitamin

Nackdelar

 • Kan krävas att man tar fler lager

Omdöme

Krämig och med en optimal täckning som finns i fler än 20 olika nyanser.

Priser

2. MAC Pro Longwear - Mest prisvärda

MAC Pro Longwear Concealer NC15 - Mest prisvärda
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Kicks)

Likt många produkter av MAC är det här en uppskattad bästsäljare. MAC Pro Longwear Concealer påminner om foundations, både till utseende och funktionalitet. Den här concealern fokuserar nämligen på att vara extra heltäckande.

Vi upplever täckningen som den bästa av alla concealers vi testat. Man ser inte ett spår av orenligheter efter användning och produkten håller sig under hela dagen. Då concealern har så många fördelar får du mycket för pengarna när du köper den.

Att tänka på

Att applicera för mycket åt gången när du använder denna concealer kommer inte att vara en bra idé. Detta kommer bara att orsaka kakig hy, vilket i sin tur kommer att bidra till att sminkningen inte ser lika snygg ut.

Själva “pumpen” till concealern kan vara lite krånglig ibland, då den har tendensen att bli trög eller pumpa ut för mycket smink åt gången. Se till att använda denna på ett försiktigt och sparsamt vis för att concealern ska behålla så bra kvalitet som möjligt.

Egenskaper

 • Storlek: 9 ml
 • Nyanser: 16 st
 • Täckgrad: Hög

Fördelar

 • Testat av dermatologer och ögonläkare
 • Mycket prisvärd

Nackdelar

 • Använd i tunna lager för att minska risken att den blir "kakig"

Omdöme

Vattenfast produkt som inte smetar ut sig, dessutom till bra pris.

Priser

3. Yves Saint Laurent Touche Éclat - Bästa premium

Yves Saint Laurent Touche Éclat 1 - Bästa premium
Betyg 4,4/5
Betyg 4,4/5
Till butik
köp
(Kicks)

Denna concealer fungerar även som highlighter och kan lyfta fram olika partier i ansiktet, såsom kindben, ögonlock, näsa eller ögonbryn. Detta är en utmärkande anledning till varför Yves Saint Laurent Touche Éclat är ett av de dyrare alternativen. Vi märkte att denna concealers effekt höll under hela dagen som vi testade den, vilket är en annan god egenskap hos produkten. Kvaliteten är riktigt stabil och concealern ger ett synnerligen friskt utseende.

Att tänka på

Om du är ute efter en vanlig concealer utan tillagda funktioner kan ett billigare alternativ vara mer passande för dig. Den som vill täcka ringar under ögonen blir kanske inte helt nöjd av att upptäcka hur framhävande denna concealer är, då den även fungerar som highlighter. Allt beror dock på om du trivs bättre med en concealer som förhöjer vissa partier av ansiktet eller om du hellre köper en som ger en jämnare hudton.

Egenskaper

 • Storlek: 2.5 ml
 • Nyanser: 6 st
 • Täckgrad: Medel

Fördelar

 • Ljusreflektion i världsklass
 • Funkar även som highlighter

Nackdelar

 • Dyr
 • Tar slut ganska snabbt

Omdöme

.

Priser

4. NYX Professional Wand - Bästa billiga

NYX PROFESSIONAL MAKEUPConcealer Wand Concealer Wand Porcelain CW01 - Bästa billiga
Betyg 4,2/5
Betyg 4,2/5
Till butik
köp
(Lyko)

Concealern NYX Professional Makeup Concealer Wand må vara en av de billigaste du kan hitta, men den är ändå effektfull. NYXs produkter brukar kunna kännas rätt tydliga på huden, då vi upplevt att exempelvis deras läppstift sjunkit in lite extra i huden, och skapat en näst intill torr känsla. Den här concealern kändes däremot inte torr när vi testade den, utan lade sig bekvämt på huden. Det är inte den mest hållbara concealern, men den är mycket billig med tanke på vad den kan bidra till.

Att tänka på

Den här produktens verkan varar tyvärr inte så länge som vissa andra concealers och är därmed lite ytlig. Vi upplever dock inte detta som störande, och särskilt inte i förhållande till prisklassen. Även produktens innehåll tar dock slut relativt snabbt.

Concealern från NYX är inte heller den bästa när det kommer till att få huden att se osminkad och naturlig ut. Den täcker inte lika bra som de ovanstående sminkprodukter vi listat. En person som är ny till concealers märker säkert inte av detta dock, då NYX Professional Makeup Concealer Wand fortfarande gör ett tillräckligt bra jobb för anses vara en av de mer uppskattade concealers.

Egenskaper

 • Storlek: 3 ml
 • Nyanser: 11 st
 • Täckgrad: Medel

Fördelar

 • Bästa priset
 • Täcker mörka vener runt ögonen

Nackdelar

 • Resultaten kan variera en del från person till person

Omdöme

Testets billigaste produkt som ändå håller måttet.

Priser

5. Elizabeth Arden Flawless Finish - Bästa för känslig hy

Elizabeth Arden Flawless Finish Skincaring Concealer  335 - Bästa för känslig hy
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Lyko)

Egenskaper

 • Storlek: 7 ml
 • Nyanser: 9 st
 • Täckgrad: Medel

Fördelar

 • Återfuktar i 12 timmar
 • Bra för känslig hy

Nackdelar

 • Kunde funnits fler nyanser

Priser

Jämför de bästa concealers i testet

Concealer Storlek Nyanser Täckgrad Totalbetyg Pris
NARSRadiant Creamy Concealer Vanilla 6 ml 22 st Medel Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
349 kr
MAC Pro Longwear Concealer NC15 9 ml 16 st Hög Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
230 kr
Yves Saint Laurent Touche Éclat 1 2.5 ml 6 st Medel Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
405 kr
NYX PROFESSIONAL MAKEUPConcealer Wand Concealer Wand Porcelain CW01 3 ml 11 st Medel Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
119 kr
Elizabeth Arden Flawless Finish Skincaring Concealer  335 7 ml 9 st Medel Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
305 kr
concealer test

Så gjorde vi testet

Det finns många concealers att välja mellan och de skiljer sig åt betydligt beroende på vilket märke man vill använda. Vi vill att du ska känna nöjd och belåten med den concealer du köper. För att du ska få en så prisvärd och kvalitativ concealer som möjligt har vi testat ett flertal värdiga kandidater av concealers.

Dessa produkter har vi rankat i förhållande till dessa punkter:

 • Kvalitet: En del concealers beskrivs ofta som “kakiga” och smular lätt ner. En hållbar concealer som täcker ojämnheter ordentligt är ofta inte den billigaste varianten. Det varierar också om man vill ha en produkt som döljer allt eller en som döljer till viss del. För tjocka lager kan skapa acne-problem eller se onaturliga ut. Allt beror på vad du har för preferenser för hur mycket din concealer ska gömma. Kvaliteten är alltså mycket viktig för att du ska hitta rätt concealer.

 • Syfte: Concealers används till olika ändamål. De flesta vill täcka för områden i ansiktet med hjälp av concealers, medan andra snarare vill uppmärksamma och framhäva dem. Vilken typ du väljer kommer därför att spela roll, då concealers som sagt skiljer sig åt på den här punkten.

 • Upplevelse & resultat: Hur du upplever sminkproduktens verkan är en annan viktig del. Är produkten vad den utger sig att vara, och lever den upp till dina förväntningar, kan vara saker att fundera över. Beroende på om du är ute efter en premiumprodukt eller en billigare variant kan det dessutom vara en fördel att tänka på hur bra produkterna förhåller sig till sin prisklass.

Dessa punkter har alltså varit avgörande för att framställa resultatet av vilken som är den bästa concealern. När vi tittar på en premiumklassad concealer, till exempel, väger kvaliteten ganska högt och är den punkt som vi tittar mest på. Det varierar vilka punkter som väger tyngst, beroende på om produkten är rankad som den bästa prisvärda, bästa nybörjaralternativet eller liknande.

Produkter som vi undvikit att ta med i vårt test har antingen varit mindre omtyckta eller haft färre goda tillämpningar. Vi har genomfört vårt test genom att läsa användarrecensioner, som hjälpt oss att avgöra hur produkterna på bästa sätt ska testas.

Senast uppdaterad: 25 oktober 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
31 röster, Genomsnitt: 5 / 5