Test: Vilken är den Bästa concealern 2024?

Fundera över de här experttipsen för att hitta den bästa concealern.

Concealer är ett skönhetsredskap som har tjänat kvinnor och män världen över i generationer. Det är en form av kosmetika som är utformad för att dölja ojämnheter och blemmor på huden, från akne och rodnader till mörka ringar under ögonen. Men en concealer är mer än bara en snabb lösning - den är en förlängning av din hudvårdsrutin, ett sätt att framhäva din naturliga skönhet och känna dig säker i din egen hud.

Vi vänder oss till concealer när vi vill dölja tecken på trötthet, stress eller ålder. Kanske har du sovit dåligt och behöver dölja mörka ringar under ögonen. Eller så kanske du har en viktig presentation eller dejt och vill se ditt bästa ut. Oavsett situationen kan en bra concealer ge dig den extra boost av självförtroende du behöver för att ta dig an dagen. Men med så många produkter på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är bäst för just dig.

För att hjälpa dig genom djungeln av concealers har vi testat flera av de mest populära produkterna på marknaden. Efter noggranna tester och utvärderingar har vi kommit fram till att NARS Radiant Creamy Concealer står ut som den absoluta favoriten. Denna concealer erbjuder inte bara fantastisk täckning och hållbarhet, utan också en krämig konsistens som glider lätt på huden och ger ett naturligt resultat.

Testvinnare - Bästa concealern 2024

Här är en överblick över årets bästa concealers.

 1. Bäst i test: NARSRadiant Creamy Vanilla
 2. Mest prisvärda: MAC Pro Longwear
 3. Bästa premium: Yves Saint Laurent Touche Éclat
 4. Bästa billiga: NYX Professional Wand
 5. Bästa för känslig hy: Elizabeth Arden Flawless Finish

Våra 5 bästa concealers (maj 2024)

1. NARSRadiant Creamy Vanilla - Bäst i test

NARSRadiant Creamy Concealer Vanilla - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Lyko)

NARS Radiant Creamy Concealer är ett underbart val för den som vill ha en snygg concealer med en mängd positiva kvaliteter. När vi testade produkten kändes den nästan inte alls på huden. Samtidigt syns den inte heller särskilt mycket, vilket ger oss känslan av att det är ens naturliga hudton som ser så ren och pigg ut. Med andra ord täcker concealern väldigt bra.

NARS Radiant Creamy Concealer var mycket enkel att applicera och smulade inte över huvud taget. Produkten håller sin kvalitet under en längre tid, så du måste inte lägga på mer smink under dagens gång för att effekten slutat verka. Denna concealer upplever vi gör vad den ska och har ett rimligt pris. Därför har vi valt att utse NARS Radiant Creamy Concealer till bäst i test.

Att tänka på

Den som har större problem med mörka ringar behöver ibland mer än ett hudfärgat lager för att uppleva att sminket verkligen täcks. Då kan det vara bra att använda sig av en neutral färg och därefter jobba med en uppljusande nyans. Du kan behöva lägga på ett extra lager av denna concealer för att få ett bättre resultat. NARS Radiant Creamy Concealer är inte lika heltäckande som en del andra concealers, har vi noterat. Sminkprodukten gottgör det dock genom att se så naturlig ut efter applicering.

Concealern bör appliceras med en smalare pensel eller duttas in med fingertopparna för bäst resultat. Det är rekommenderat att lägga på ett lager av genomskinligt puder ovanpå för att concealern ska hålla bättre. Tänk dock på att inte gnugga in concealern i huden, utan applicera den varsamt så huden inte blir irriterad.

Egenskaper

 • Storlek: 6 ml
 • Nyanser: 22 st
 • Täckgrad: Medel

Fördelar

 • Bra täckning
 • Berikad med E -vitamin

Nackdelar

 • Kan krävas att man tar fler lager

Omdöme

Krämig och med en optimal täckning som finns i fler än 20 olika nyanser.
Våra betyg
Konsistens:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Täckning:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Hållbarhet:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Priser

2. MAC Pro Longwear - Mest prisvärda

MAC Pro Longwear Concealer NC15 - Mest prisvärda
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Kicks)

Likt många produkter av MAC är det här en uppskattad bästsäljare. MAC Pro Longwear Concealer påminner om foundations, både till utseende och funktionalitet. Den här concealern fokuserar nämligen på att vara extra heltäckande.

Vi upplever täckningen som den bästa av alla concealers vi testat. Man ser inte ett spår av orenligheter efter användning och produkten håller sig under hela dagen. Då concealern har så många fördelar får du mycket för pengarna när du köper den.

Att tänka på

Att applicera för mycket åt gången när du använder denna concealer kommer inte att vara en bra idé. Detta kommer bara att orsaka kakig hy, vilket i sin tur kommer att bidra till att sminkningen inte ser lika snygg ut.

Själva “pumpen” till concealern kan vara lite krånglig ibland, då den har tendensen att bli trög eller pumpa ut för mycket smink åt gången. Se till att använda denna på ett försiktigt och sparsamt vis för att concealern ska behålla så bra kvalitet som möjligt.

Egenskaper

 • Storlek: 9 ml
 • Nyanser: 16 st
 • Täckgrad: Hög

Fördelar

 • Testat av dermatologer och ögonläkare
 • Mycket prisvärd

Nackdelar

 • Använd i tunna lager för att minska risken att den blir "kakig"

Omdöme

Vattenfast produkt som inte smetar ut sig, dessutom till bra pris.
Våra betyg
Konsistens:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Täckning:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Hållbarhet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

3. Yves Saint Laurent Touche Éclat - Bästa premium

Yves Saint Laurent Touche Éclat 1 - Bästa premium
Betyg 4,4/5
Betyg 4,4/5
Till butik
köp
(Kicks)

Denna concealer fungerar även som highlighter och kan lyfta fram olika partier i ansiktet, såsom kindben, ögonlock, näsa eller ögonbryn. Detta är en utmärkande anledning till varför Yves Saint Laurent Touche Éclat är ett av de dyrare alternativen. Vi märkte att denna concealers effekt höll under hela dagen som vi testade den, vilket är en annan god egenskap hos produkten. Kvaliteten är riktigt stabil och concealern ger ett synnerligen friskt utseende.

Att tänka på

Om du är ute efter en vanlig concealer utan tillagda funktioner kan ett billigare alternativ vara mer passande för dig. Den som vill täcka ringar under ögonen blir kanske inte helt nöjd av att upptäcka hur framhävande denna concealer är, då den även fungerar som highlighter. Allt beror dock på om du trivs bättre med en concealer som förhöjer vissa partier av ansiktet eller om du hellre köper en som ger en jämnare hudton.

Egenskaper

 • Storlek: 2.5 ml
 • Nyanser: 6 st
 • Täckgrad: Medel

Fördelar

 • Ljusreflektion i världsklass
 • Funkar även som highlighter

Nackdelar

 • Dyr
 • Tar slut ganska snabbt

Omdöme

"Lyft ditt ansikte till stjärnorna med en touch av lyx!".
Våra betyg
Konsistens:
Betyg 9/5
4,0/5
Täckning:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Hållbarhet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Totalt:
Betyg 4,4/5
4,4/5

Priser

4. NYX Professional Wand - Bästa billiga

NYX PROFESSIONAL MAKEUPHD Studio Photogenic Concealer Porcelain CW01 - Bästa billiga
Betyg 4,2/5
Betyg 4,2/5
Till butik
köp
(Lyko)

Concealern NYX Professional Makeup Concealer Wand må vara en av de billigaste du kan hitta, men den är ändå effektfull. NYXs produkter brukar kunna kännas rätt tydliga på huden, då vi upplevt att exempelvis deras läppstift sjunkit in lite extra i huden, och skapat en näst intill torr känsla. Den här concealern kändes däremot inte torr när vi testade den, utan lade sig bekvämt på huden. Det är inte den mest hållbara concealern, men den är mycket billig med tanke på vad den kan bidra till.

Att tänka på

Den här produktens verkan varar tyvärr inte så länge som vissa andra concealers och är därmed lite ytlig. Vi upplever dock inte detta som störande, och särskilt inte i förhållande till prisklassen. Även produktens innehåll tar dock slut relativt snabbt.

Concealern från NYX är inte heller den bästa när det kommer till att få huden att se osminkad och naturlig ut. Den täcker inte lika bra som de ovanstående sminkprodukter vi listat. En person som är ny till concealers märker säkert inte av detta dock, då NYX Professional Makeup Concealer Wand fortfarande gör ett tillräckligt bra jobb för anses vara en av de mer uppskattade concealers.

Egenskaper

 • Storlek: 3 ml
 • Nyanser: 11 st
 • Täckgrad: Medel

Fördelar

 • Bästa priset
 • Täcker mörka vener runt ögonen

Nackdelar

 • Resultaten kan variera en del från person till person

Omdöme

Testets billigaste produkt som ändå håller måttet.
Våra betyg
Konsistens:
Betyg 9/5
4,0/5
Täckning:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Hållbarhet:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,2/5
4,2/5

Priser

5. Elizabeth Arden Flawless Finish - Bästa för känslig hy

Elizabeth Arden Flawless Finish Skincaring Concealer  335 - Bästa för känslig hy
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Lyko)

Egenskaper

 • Storlek: 7 ml
 • Nyanser: 9 st
 • Täckgrad: Medel

Fördelar

 • Återfuktar i 12 timmar
 • Bra för känslig hy

Nackdelar

 • Kunde funnits fler nyanser
Våra betyg
Konsistens:
Betyg 9/5
4,0/5
Täckning:
Betyg 8.8/5
3,8/5
Hållbarhet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5

Priser

Så hittar du bästa Concealer

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer concealer?

Att hitta den bästa concealern kan vara en utmaning. Med så många olika märken och typer att välja mellan kan det lätt bli överväldigande. Men genom att förstå vad du ska leta efter kan du göra processen mycket enklare. Här är några av de viktigaste faktorerna att tänka på när du letar efter den perfekta concealern för dina behov.

Täckningsförmåga

En av de mest kritiska aspekterna av en concealer är dess förmåga att täcka ojämnheter. Oavsett om du försöker dölja akne, mörka ringar under ögonen eller andra blemmor, vill du ha en produkt som kan göra jobbet effektivt. En bra concealer bör kunna täcka dessa problemområden utan att se kakig eller onaturlig ut. Det är viktigt att komma ihåg att alla har olika hudtyper och behov, så vad som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan. Därför är det viktigt att testa olika produkter för att se vilken som ger dig bästa täckningsförmågan.

Konsistens

En annan viktig faktor att överväga är produktens konsistens. En concealer bör vara krämig nog att glida på huden utan problem, men tillräckligt fast för att stanna på plats och ge god täckning. En för torr concealer kan se fläckig ut och framhäva fina linjer, medan en för oljig produkt kan orsaka att sminket "rinner" under dagen. Att hitta rätt balans kan ta lite tid och experiment, men när du väl har hittat den rätta konsistensen kommer det att göra en stor skillnad i din makeuprutin.

Färgmatchning

Färgmatchning är en annan kritisk del av att hitta den rätta concealern. En bra concealer bör matcha din hudton så nära som möjligt för att ge ett naturligt utseende. Det är ofta bäst att prova olika nyanser i naturligt ljus för att hitta den bästa matchen. Om du inte är säker, kan det vara en bra idé att konsultera en skönhetsexpert eller makeupartist för råd. Kom ihåg att din hudton kan ändras med årstiderna, så du kanske behöver justera färgen på din concealer beroende på om det är sommar eller vinter.

Varaktighet

Varaktighet är också viktigt när det gäller concealer. Den bästa concealern bör kunna hålla hela dagen utan att behöva bättras på. Detta innebär att produkten ska vara motståndskraftig mot svett, olja och beröring. Varaktighet kan variera beroende på din hudtyp och livsstil, så det kan vara värt att prova några olika märken för att se vilken som håller bäst för dig.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att ta hänsyn till användarrecensioner. Även om det är viktigt att prova produkter själv, kan recensioner från andra användare ge dig en bra indikation på huruvida en produkt lever upp till sina löften. Titta på både positiva och negativa recensioner och se efter återkommande kommentarer. Om många människor näm

Jämför de bästa concealers i testet

Concealer Storlek Nyanser Täckgrad Totalbetyg Pris
NARSRadiant Creamy Concealer Vanilla 6 ml 22 st Medel Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
395 kr
MAC Pro Longwear Concealer NC15 9 ml 16 st Hög Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
230 kr
Yves Saint Laurent Touche Éclat 1 2.5 ml 6 st Medel Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
405 kr
NYX PROFESSIONAL MAKEUPHD Studio Photogenic Concealer Porcelain CW01 3 ml 11 st Medel Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
119 kr
Elizabeth Arden Flawless Finish Skincaring Concealer  335 7 ml 9 st Medel Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
240 kr
concealer test

Så gjorde vi testet

Det finns många concealers att välja mellan och de skiljer sig åt betydligt beroende på vilket märke man vill använda. Vi vill att du ska känna nöjd och belåten med den concealer du köper. För att du ska få en så prisvärd och kvalitativ concealer som möjligt har vi testat ett flertal värdiga kandidater av concealers.

Dessa produkter har vi rankat i förhållande till dessa punkter:

 • Kvalitet: En del concealers beskrivs ofta som “kakiga” och smular lätt ner. En hållbar concealer som täcker ojämnheter ordentligt är ofta inte den billigaste varianten. Det varierar också om man vill ha en produkt som döljer allt eller en som döljer till viss del. För tjocka lager kan skapa acne-problem eller se onaturliga ut. Allt beror på vad du har för preferenser för hur mycket din concealer ska gömma. Kvaliteten är alltså mycket viktig för att du ska hitta rätt concealer.

 • Syfte: Concealers används till olika ändamål. De flesta vill täcka för områden i ansiktet med hjälp av concealers, medan andra snarare vill uppmärksamma och framhäva dem. Vilken typ du väljer kommer därför att spela roll, då concealers som sagt skiljer sig åt på den här punkten.

 • Upplevelse & resultat: Hur du upplever sminkproduktens verkan är en annan viktig del. Är produkten vad den utger sig att vara, och lever den upp till dina förväntningar, kan vara saker att fundera över. Beroende på om du är ute efter en premiumprodukt eller en billigare variant kan det dessutom vara en fördel att tänka på hur bra produkterna förhåller sig till sin prisklass.

Dessa punkter har alltså varit avgörande för att framställa resultatet av vilken som är den bästa concealern. När vi tittar på en premiumklassad concealer, till exempel, väger kvaliteten ganska högt och är den punkt som vi tittar mest på. Det varierar vilka punkter som väger tyngst, beroende på om produkten är rankad som den bästa prisvärda, bästa nybörjaralternativet eller liknande.

Produkter som vi undvikit att ta med i vårt test har antingen varit mindre omtyckta eller haft färre goda tillämpningar. Vi har genomfört vårt test genom att läsa användarrecensioner, som hjälpt oss att avgöra hur produkterna på bästa sätt ska testas.


Fördelarna med Concealer

Concealer är ett oumbärligt verktyg i varje makeupväska. Det är mer än bara en kosmetisk produkt - det är ett verktyg för självuttryck, ett sätt att framhäva din naturliga skönhet och känna dig säker i din egen hud. Här är några av de största fördelarna med att använda concealer:

 • Förbättrar hudens utseende: En av de mest uppenbara fördelarna med concealer är dess förmåga att förbättra hudens utseende. Genom att dölja blemmor och ojämnheter kan den ge din hud en jämnare, mer enhetlig ton. Oavsett om du kämpar med akne, mörka fläckar, rodnader eller mörka ringar under ögonen, kan en bra concealer hjälpa till att dölja dessa problem och ge din hud ett friskt, strålande utseende.
 • Höjer självförtroendet: Att ha en klar, jämn hudton kan göra underverk för ditt självförtroende. Oavsett om du förbereder dig för en stor presentation på jobbet, går på en första dejt eller bara vill känna dig bäst möjligt, kan användning av concealer ge dig det extra självförtroendet du behöver för att ta dig an dagen.
 • Flexibilitet: Concealer är otroligt flexibel och kan användas på många olika sätt. Förutom att dölja ojämnheter kan den användas för att framhäva vissa delar av ansiktet, som kindben eller ögonbryn. Dessutom kan du välja mellan olika typer av concealers, från flytande till krämiga, så du kan hitta den som bäst passar din hudtyp och dina behov.
 • Hållbarhet: En annan stor fördel med concealer är dess hållbarhet. Med rätt produkt och applicering kan din concealer hålla hela dagen, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att bättra på din makeup under dagen. Detta gör den till en perfekt lösning för långa arbetsdagar eller speciella evenemang.
 • Skyddar huden: Slutligen, vissa concealers innehåller även hudvårdande ingredienser som hjälper till att skydda och nära huden. Detta kan inkludera allt från antioxidanter till solskyddsfaktor (SPF). Genom att välja en concealer med dessa ingredienser kan du inte bara förbättra hudens utseende, utan också dess hälsa.

Potentiella nackdelar med Concealer

Även om concealern har många fördelar, finns det även en del nackdelar att ta hänsyn till. Dessa nackdelar varierar beroende på person, så det är viktigt att vara medveten om dem för att göra ett välgrundat beslut. Här är några av de vanligaste nackdelarna med att använda concealer:

 • Kan framhäva torr hud och fina linjer: En av de största utmaningarna med concealer är att det kan framhäva torr hud och fina linjer, särskilt om du använder en produkt som är för tjock eller torr. Detta kan göra att huden ser äldre ut än den egentligen är. För att undvika detta problem, är det viktigt att förbereda huden ordentligt innan du applicerar concealern, genom att återfukta och exfoliera huden regelbundet.
 • Kan orsaka hudirritation eller akne: Vissa människor kan uppleva hudirritation eller till och med utbrott av akne när de använder concealer, särskilt om de har känslig hud eller är benägna för akne. Detta kan bero på ingredienserna i produkten, så det är viktigt att alltid kontrollera produktens innehållsförteckning och göra ett lapp-test innan du applicerar produkten på hela ansiktet.
 • Kan vara svårt att hitta rätt färgmatchning: Att hitta rätt färgmatchning kan vara en stor utmaning när det gäller concealer. Om du väljer en färg som är för ljus eller för mörk, kan det ge ett onaturligt utseende och framhäva de områden du försöker dölja snarare än att dölja dem. Det är bäst att prova flera olika nyanser i naturligt ljus för att hitta den bästa matchen.
Vanliga frågor om concealer

Vanliga frågor om Concealer

Hur applicerar man concealer på bästa sätt?

Det bästa sättet att applicera concealer varierar beroende på produktens konsistens och dina personliga preferenser. Men generellt sett, bör du börja med att förbereda huden genom att rengöra och återfukta den. Applicera sedan en liten mängd concealer på problemområdet med hjälp av en pensel, svamp eller fingertoppar. Börja med en tunn skikt och bygg upp täckningen vid behov. Glöm inte att tona ut kanterna för att undvika skarpa linjer och ge ett naturligt resultat.

Vilken färg på concealer ska jag välja?

Välja rätt färg på din concealer är avgörande för att få ett naturligt resultat. Generellt sett, bör din concealer matcha din hudton så nära som möjligt. Men det finns undantag - till exempel, om du försöker dölja mörka ringar under ögonen, kan en concealer som är en nyans ljusare än din hudton hjälpa till att ljusa upp området. Om du är osäker, kan det vara värt att konsultera en skönhetsexpert eller makeupartist för råd.

Kan jag använda concealer som foundation?

Medan du tekniskt sett kan använda concealer över hela ansiktet som en foundation, är det inte alltid det bästa valet. Concealer är generellt tjockare och mer pigmenterad än foundation, vilket kan leda till ett kakigt och onaturligt resultat om den används över hela ansiktet. Dessutom kan det vara mer kostsamt att använda concealer som foundation eftersom du kommer att gå igenom produkten mycket snabbare.

Hur tar jag bort concealer?

Att ta bort concealer är lika viktigt som att applicera den. Du bör alltid ta bort all makeup innan du går och lägger dig för att förhindra tilltäppning av porerna och andra hudproblem. Använd en mild makeupborttagning eller rengöringsolja för att ta bort concealer, följt av din vanliga rengöringsrutin. Se till att vara extra försiktig runt ögonområdet, eftersom huden där är särskilt känslig.

Kan jag använda concealer varje dag?

Det är helt säkert att använda concealer varje dag, så länge du tar hand om din hud på rätt sätt. Det innebär att alltid ta bort din makeup i slutet av dagen och följa en regelbunden hudvårdsrutin. Om du märker att din hud blir torr eller irriterad efter att ha använt concealer, kan det vara bra att prova en annan produkt eller skära ner på användningen.

Hur länge håller en concealer?

Varaktigheten för en concealer kan variera beroende på produktens formel och hur du förvarar den. Generellt sett, bör en concealer hålla i minst 6 månader till ett år efter öppnandet. Men om du märker någon förändring i produktens lukt, konsistens eller färg, är det bäst att slänga den. För att förlänga livslängden på din concealer, förvara den på en sval, torr plats och undvik att sticka in fingrarna direkt i produkten för att förhindra bakterietillväxt.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
35 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5