Test: Vilken är den Bästa Hållningsvästen 2024?

Förbättra din hållning med hjälp av dessa högrankade hållningsvästarna.

Ett hållningsväst är en speciellt designad klädesplagg som hjälper till att korrigera och förbättra din hållning. Med dess unika konstruktion stödjer den ryggen och hjälper till att rätta upp överkroppen, vilket förebygger och lindrar ryggproblem som kan uppstå på grund av dålig hållning. Västen fungerar genom att dra tillbaka axlarna och räta ut ryggraden, vilket i sin tur främjar en bättre kroppshållning. Det är en praktisk lösning för dem som spenderar mycket tid framför datorn eller har en livsstil som innebär mycket sittande.

Hållningsvästens användningsområden sträcker sig över ett brett spektrum. Om du upplever ryggsmärtor, axelvärk, nackspänningar eller andra hållningsrelaterade problem, kan ett hållningsväst vara en effektiv lösning. Dessutom kan den vara till stor hjälp för personer som vill förbättra sin hållning av estetiska skäl, för att förebygga framtida hälsoproblem, eller för att förbättra prestanda inom sport och fysisk aktivitet. Dess förmåga att korrigera hållningen kan bidra till ökat självförtroende och en mer positiv självbild.

När det kommer till att hitta det bästa hållningsvästet på marknaden, har vi genom vårt noggranna testverktyg utsett "Swedish Posture Position" till testvinnare. Denna hållningsväst utmärker sig inte bara genom dess högkvalitativa material och bekväma passform, utan även genom dess effektivitet när det gäller att förbättra hållningen. Med sin innovativa design och användarvänlighet står "Swedish Posture Position" i en klass för sig själv, vilket gör den till det självklara valet för alla som söker en pålitlig lösning för att förbättra sin hållning.

Testvinnare - Bästa Hållningsvästen 2024

Här är en överblick över årets bästa Hållningsvästar.

 1. Bäst i test hållningsväst: Swedish Posture Position
 2. Bästa hållningsvästen för kvinnor: Swedish Posture Feminine
 3. Mest prisvärda: Anodyne Comfort+
 4. Bästa billiga hållningsvästen: Refit Hållningsbandage
 5. Bästa hållningströjan: Anodyne Men's Posture Shirt™

Våra 5 bästa Hållningsvästar (juni 2024)

1. Swedish Posture Position- Bäst i test hållningsväst

Swedish Posture Position - Bäst i test hållningsväst
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Position Hållningsväst från Swedish Posture blev utan tvekan vår testvinnare tack vare dess unika elasticitet och extra längd. Den kan bäras i upp till tre timmar per dag för att ge stöd åt din länd- och bröstrygg. Du bär hållningsvästen utanpå kläderna och den hjälper vid lättare smärta och värk i ryggen.

Passformen är otroligt bra tack vare elasticiteten, de justerbara banden, den långa längden och dubbelknäppningen. Hållningsvästen hjälper dig att räta ut ryggen på ett aktivt sätt, vilket ger en bättre hållning. Den här produkten är framtagen tillsammans med specialister och den förbättrar inte bara hållningen utan lindrar även smärta. Det är enkelt att ta på sig västen och det medföljer tydliga instruktioner om hur du gör. Produkten har vunnit flera bäst i test och är en bra investering för din rygg och din hållning.

Position är en fixerad hållningsväst som passar bra till dig som har problem med rygg och nacke på grund av till exempel stillasittande arbete. Den avlastar dina muskler på ett bra sätt samtidigt som den stöttar vid tunga lyft. En fördel är att den kan tvättas i 40 grader.

Egenskaper

 • Användning / dag: 1-2 timmar
 • Kön: Unisex
 • Storlekar: XS-M
 • Skötselråd: Maskintvätt 40 grader

Fördelar

 • Kan maskintvättas
 • Bra stabilitet
 • Justerbara band

Nackdelar

 • Tar ett par timmar innan man vänjer sig

Omdöme

Flexibel väst i flera olika storlekar som ger aktivt stöd till hela ryggen och axlarna.
Våra betyg
Passform:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Komfort:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Effektivitet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

2. Swedish Posture Feminine- Bästa hållningsvästen för kvinnor

Swedish Posture Feminine - Bästa hållningsvästen för kvinnor
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Det här är en diskret hållningsväst som ser ut som en bolero. Den är anpassad för kvinnor och bärs direkt på huden. Swedish Posture är ett populärt varumärke inom hållningsvästar och just den här modellen är diskret samtidigt som den är effektiv. Huvudfunktionen är att västen förhindrar att dina axlar rullar framåt, vilket gör det enklare att behålla en god hållning.

Boleron finns tillgänglig i flera storlekar för att passa alla kvinnor. Dessutom är den tvättbar i 40 grader. Tack vare att du bär den under kläderna är den väldigt diskret. En klar fördel är att hållningsvästen kan bäras hela dagen. Den knäpps enkelt med ett BH-spänne där bak. Boleron är enkel att använda och påminner dig om hållningen på ett subtilt, men effektivt, sätt.

Det är fördelaktigt att du kan använda Posture Feminine under hela dagen, vilket inte är möjligt med våra övriga testade produkter. Den är ett ypperligt hjälpmedel för dig som brukar kuta med ryggen eller dig som lider av skolios.

Egenskaper

 • Användning / dag: 1-4 timmar
 • Kön: Kvinnor
 • Storlekar: S-L
 • Skötselråd: Maskintvätt 40 grader

Fördelar

 • Bra vid framåtroterade axlar
 • Ett lättare stöd

Nackdelar

 • Utförandet gör tyvärr att den lätt glider och känns obekväm

Omdöme

Högkvalitativ väst i lätt och diskret utförande optimalt anpassad för kvinnor.
Våra betyg
Passform:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Komfort:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Effektivitet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

3. Anodyne Comfort+ - Mest prisvärda

Anodyne Comfort+ - Mest prisvärda
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Anodyne)

Egenskaper

 • Användning / dag: 1-3 timmar
 • Kön: Unisex
 • Storlekar: Onesize
 • Skötselråd: Handtvättas

Fördelar

 • Bra pris i förhållande till kvalitet
 • Stabiliserar axlarna

Nackdelar

 • Endast fokus på övre ryggen
Våra betyg
Passform:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Komfort:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Effektivitet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

4. Refit Hållningsbandage- Bästa billiga hållningsvästen

Refit Hållningsbandage - Bästa billiga hållningsvästen
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Refit Hållningsbandage är en lättanvänd produkt som påminner dig om att sträcka på ryggen. Den ger ett lätt stöd för att vara en naturlig påminnelse om hållningen. Hållningsbandaget ska bäras utanpå en tröja och aldrig direkt på kroppen. Det kan användas vid alla typer av situationer såsom hushållsarbete, stillasittande arbete eller promenader.

Refits Hållningsbandage kan användas i upp till tre timmar per dag och är mycket användarvänligt. Du trär på det likt en ryggsäck och justerar sedan banden när du står rakt. Det är viktigt att du inte spänner för hårt eftersom bandaget enbart ska fungera som en påminnelse när du tappar hållningen.

En stor fördel med Refit Hållingsbandage är det låga priset. Det är en bra budgetvariant som kan bäras i alla lägen. Användarvänligheten är ett stort plus för den här produkten.

Egenskaper

 • Användning / dag: 1-3 timmar
 • Kön: Unisex
 • Storlekar: Onesize
 • Skötselråd: Handtvättas

Fördelar

 • Prispressat alternativ
 • Gör så du enklare kommer på att sträcka på ryggen

Nackdelar

 • Första gångerna man tar på sig det kan det vara problematiskt med inställningarna

Omdöme

Ett enklare hållningsbandage som fungerar både vid aktivitet som vid stillasittande arbete.
Våra betyg
Passform:
Betyg 8.8/5
3,8/5
Komfort:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Effektivitet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5

5. Anodyne Men's Posture Shirt™ - Bästa hållningströjan

Anodyne Men's Posture Shirt™ - Bästa hållningströjan
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Anodyne)

Egenskaper

 • Användning / dag: 1-3 timmar
 • Kön: Män
 • Storlekar: XS-2XL
 • Skötselråd: Maskin med tvättpåse

Fördelar

 • Bra mot smärta och spänningar
 • Patenterad
 • Registrerad som medicinsk utrustning

Nackdelar

 • Något dyr
Våra betyg
Passform:
Betyg 9/5
4,0/5
Komfort:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Effektivitet:
Betyg 8.8/5
3,8/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5

Priser

Så hittar du bästa Hållningsväst

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer hållningsväst?

Att hitta det bästa hållningsvästet kan tyckas vara en utmaning, men genom att fokusera på vissa specifika kriterier kan du förenkla sökprocessen avsevärt. Dessa kriterier hjälper till att avgöra om en hållningsväst är effektiv, bekväm och prisvärd. Här är några av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du väljer din hållningsväst.

Design och material

En av de mest avgörande faktorerna när det kommer till att välja en hållningsväst är dess design och material. Västen bör vara gjord av ett slitstarkt och andningsbart material som är behagligt mot huden. Dessutom bör den ha en design som stödjer ryggen och axlarna på rätt sätt, utan att skapa obekväm tryck eller friktion. En bra hållningsväst bör ha justerbara remmar för att säkerställa att den passar korrekt och ger rätt stöd. Det är också viktigt att västen är diskret nog att bäras under kläder om så önskas.

Användarvänlighet

Användarvänlighet är ett annat viktigt kriterium när det gäller att välja en hållningsväst. Västen bör vara enkel att ta på och av, och justeringarna bör vara lätta att utföra. Dessutom bör den vara bekväm att bära under längre perioder, utan att orsaka irritation eller obehag. Instruktioner för hur man använder västen korrekt bör också vara tydliga och lättförståeliga.

Effektivitet

Effektiviteten hos en hållningsväst är givetvis en av de mest kritiska faktorerna. Västen bör verkligen hjälpa till att förbättra hållningen och lindra ryggsmärtor. Detta kan verifieras genom att titta på kliniska studier, om sådana finns, men även genom att läsa användarrecensioner. Användarrecensioner kan ge en bra indikation på hur effektiv västen är i praktiken, och om den lever upp till tillverkarens löften.

Prisvärdhet

Prisvärdhet är också en viktig faktor att ta hänsyn till. En bra hållningsväst behöver inte nödvändigtvis vara dyr, men det är viktigt att väga kostnaden mot västens kvalitet och effektivitet. En billig väst som inte fungerar väl eller som är obekväm att bära kan i slutändan kosta mer i form av fortsatt obehag och potentiella hälsofrågor. Därför kan det vara värt att investera i en högkvalitativ väst, trots ett högre pris.

Kundrecensioner

Slutligen, kundrecensioner är en ovärderlig resurs när det gäller att välja en hållningsväst. Genom att läsa vad andra kunder har att säga om en produkt kan du få en bättre uppfattning om dess styrkor och svagheter. Det kan också ge dig insikt om hur västen presterar i verkliga situationer, vilket kan vara svårt att avgöra baserat på produktbeskrivningar ensamt. Kom ihåg att ta varje recension med en nypa salt, men om ett stort antal recension

Jämför de bästa Hållningsvästarna i testet

Hållningsväst Användning / dag Kön Storlekar Skötselråd Totalbetyg Pris
Swedish Posture Position 1-2 timmar Unisex XS-M Maskintvätt 40 grader Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
645 kr
Swedish Posture Feminine 1-4 timmar Kvinnor S-L Maskintvätt 40 grader Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
359 kr
Anodyne Comfort+ 1-3 timmar Unisex Onesize Handtvättas Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
345 kr
Refit Hållningsbandage 1-3 timmar Unisex Onesize Handtvättas Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
199 kr
Anodyne Men's Posture Shirt™ 1-3 timmar Män XS-2XL Maskin med tvättpåse Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
795 kr
hållningsväst test

Så gjorde vi testet

Med tanke på hur stor marknaden är för hållningsvästar är det svårt att veta vilka som är bra. Vi valde att testa tre av de bästa och mest sålda på marknaden genom att undersöka vissa faktorer. Det är väldigt individuellt vad du tycker och vad du behöver när det kommer till produkter för din hållning. De aspekter vi fokuserat på i vårt test är:

 • Hur lätt är hållningsvästen att ta på?
 • Är den tvättbar?
 • Hur fungerar hållningsvästen?
 • Är produkten prisvärd?
 • Är den tillgänglig i många storlekar?
 • Hur är tillverkarens rykte?

Vi har använt oss av en testpanel på 10 personer som har fått prova att bära de tre hållningsvästarna under några dagar. De har sedan betygsatt dem utifrån ovanstående kriterier. Av de tre vi testade har sedan en utsetts till bäst i test och det var den som fick det högsta, sammanlagda betyget på alla punkter. Testvinnaren är Position Hållningsväst från Swedish Posture tack vare dess funktioner som både förbättrar hållningen och lindrar värk i ryggen.


Fördelar med Hållningsväst

Ett hållningsväst kan erbjuda en mängd fördelar för dem som strävar efter en bättre hållning. Här är några av de mest betydande fördelarna med att använda ett hållningsväst:

 • Ändrar hållningsbeteende: En av de största fördelarna med att använda ett hållningsväst är att det verkligen kan hjälpa till att ändra ditt hållningsbeteende över tid. Genom att ständigt hjälpa dig att upprätthålla en korrekt hållning, lär sig din kropp gradvis att bibehålla denna position även när du inte bär västen. Detta kan leda till långvariga förbättringar av din hållning.
 • Minskar ryggsmärtor: Många människor som lider av ryggsmärtor gör det på grund av dålig hållning. Genom att förbättra din hållning kan ett hållningsväst hjälpa till att lindra dessa smärtor. Genom att räta upp ryggraden och axlarna minskar du belastningen på din rygg, vilket kan bidra till att minska smärtan.
 • Ökar självförtroendet: Att ha en bra hållning är inte bara bra för din fysiska hälsa, utan det kan också ha en positiv effekt på ditt självförtroende. När du står och sitter upprätt, kommer du att se mer självsäker och auktoritativ ut. Detta kan i sin tur leda till ökat självförtroende och bättre självkänsla.
 • Förbättrar andningen: En korrekt hållning kan också ha en positiv effekt på din andning. När du sitter eller står lutad framåt, begränsar du rymden i ditt bröst, vilket kan göra det svårare för dina lungor att expandera fullt ut. Genom att förbättra din hållning med ett hållningsväst kan du öka din lungkapacitet och därmed förbättra din andning.
 • Förebygger framtida hälsoproblem: Slutligen kan regelbunden användning av ett hållningsväst hjälpa till att förebygga framtida hälsoproblem. En dålig hållning kan leda till en rad olika hälsoproblem, inklusive kroniska ryggsmärtor, nacksmärtor, huvudvärk och andningsproblem. Genom att korrigera din hållning nu kan du minska risken för dessa problem i framtiden.

Nackdelar med Hållningsväst

Trots de många fördelarna med att använda ett hållningsväst, finns det också några nackdelar som är värda att överväga. Här är några av de mest framträdande nackdelarna med att använda ett hållningsväst:

 • Kan vara obekvämt: En av de mest vanliga klagomålen när det gäller hållningsvästar är att de kan vara obekväma att bära, särskilt under längre perioder. Detta beror oftast på att västen är för tajt, vilket kan leda till tryck och friktion mot huden. Dessutom kan vissa människor uppleva obehag eller till och med smärta när de först börjar använda västen, eftersom deras kropp inte är van vid den korrekta hållningen.
 • Kan skapa beroende: En annan potentiell nackdel med hållningsvästar är att de kan skapa ett beroende. Om du alltid bär din väst när du sitter eller står, kan din kropp bli beroende av det stöd den ger och slutar arbeta för att upprätthålla en korrekt hållning på egen hand. Detta kan i sin tur leda till att musklerna som stöder din ryggrad blir svagare, vilket kan orsaka ytterligare problem på sikt.
 • Inte alltid diskret: Slutligen, trots att många hållningsvästar är designade för att vara så diskreta som möjligt, kan de fortfarande vara synliga under vissa kläder. Detta kan göra dem olämpliga att bära i vissa sociala eller professionella situationer. Dessutom kan vissa människor känna sig självmedvetna om att bära en hållningsväst, vilket kan påverka deras komfort och självförtroende.
Vanliga frågor om hållningsväst

Vanliga frågor om Hållningsväst

Kan jag bära en hållningsväst hela dagen?

Det är inte rekommenderat att bära en hållningsväst hela dagen. Användning av västen under för långa perioder kan leda till att musklerna i ryggen och axlarna blir för beroende av stödet från västen och slutar arbeta för att upprätthålla korrekt hållning på egen hand. Istället rekommenderas det att börja med korta perioder på cirka 15-30 minuter och gradvis öka tiden som du bär västen upp till 2-3 timmar per dag.

Är en hållningsväst skadlig för musklerna?

En hållningsväst i sig är inte skadlig för musklerna, men felaktig eller överdriven användning kan potentiellt orsaka problem. Om du alltid bär din väst och inte ger dina muskler chansen att arbeta på egen hand, kan det leda till att de blir svagare över tid. Det är därför viktigt att använda västen som ett verktyg för att träna dina muskler att upprätthålla korrekt hållning, snarare än som ett permanent stöd.

Hur länge tar det innan jag ser förbättringar i min hållning med en hållningsväst?

Detta varierar från person till person och beror på flera faktorer, inklusive hur ofta och hur länge du bär västen, samt hur dålig din hållning var till att börja med. Vissa människor kan börja se förbättringar efter bara några dagar, medan det för andra kan ta flera veckor eller till och med månader. Kom ihåg att förbättring av hållningen är en gradvis process och kräver tålamod och konsekvens.

Kan jag träna medan jag bär en hållningsväst?

Ja, det är faktiskt mycket fördelaktigt att träna medan du bär en hållningsväst. Västen kan hjälpa till att säkerställa att du upprätthåller korrekt form och hållning under din träning, vilket kan förbättra effektiviteten av din träning och minska risken för skador. Det är dock viktigt att notera att vissa övningar kanske inte är lämpliga att utföra med en hållningsväst, så det kan vara klokt att rådgöra med en tränare eller fysioterapeut.

Är alla hållningsvästar likadana?

Nej, alla hållningsvästar är inte likadana. Det finns flera olika typer av västar på marknaden, inklusive de som ger stöd hela vägen ner till nedre delen av ryggen och de som endast fokuserar på axlarna och överdelen av ryggen. Vissa västar har justerbara remmar för en mer anpassad passform, medan andra är en storlek för alla. Det är viktigt att välja en väst som passar dina specifika behov och komfortkrav.

Kan jag bära en hållningsväst under mina kläder?

Ja, de flesta hållningsvästar är designade för att vara diskreta nog att bäras under kläder. Vissa är dock tjockare eller bulkigare än andra, vilket kan göra dem mer synliga. Om diskretion är viktig för dig, leta efter en väst som är tunn och slät nog att inte skapa synliga linjer under dina kläder.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
32 röster, Genomsnitt: 5 / 5