Test: Vilken är den Bästa Hållningsvästen 2022?

Förbättra din hållning med hjälp av dessa högrankade hållningsvästarna.
Uppdaterad mars 2022

Din kroppshållning är viktig för att dina muskler inte ska ta skada och ge dig smärtor i framtiden. Det har blivit allt populärare med hållningsvästar, eftersom de är det enda sättet att verkligen komma till bukt med problemet med dålig hållning. En hållningsväst hjälper dig att ha en bra hållning och ger stöd till din rygg. Vi har testat tre olika hållningsvästar på marknaden. Du läser mer om vårt test nedan och varför vi utsåg Swedish Posture till bäst i test.

Testvinnare - Bästa Hållningsvästen

 • Bäst i test hållningsväst: Swedish Posture Position
 • Bästa hållningsvästen för kvinnor: Swedish Posture Feminine
 • Mest prisvärda: Anodyne Comfort+
 • Bästa billiga hållningsvästen: Refit Hållningsbandage
 • Bästa hållningströjan: Anodyne Men's Posture Shirt™
 1. Bäst i test hållningsväst:

  Swedish Posture Position

  9,5/10
  Flexibel väst i flera olika storlekar som ger aktivt stöd till hela ryggen och axlarna.
  Swedish Posture Position
  Bäst i test
  Användning / dag
  1-2 timmar
  Kön
  Unisex
  Storlekar
  XS-M
  Skötselråd
  Maskintvätt 40 grader
  Fördelar
  • Kan maskintvättas
  • Bra stabilitet
  • Justerbara band
  Nackdelar
  • Tar ett par timmar innan man vänjer sig

  Recension av Swedish Posture Position

  Position Hållningsväst från Swedish Posture blev utan tvekan vår testvinnare tack vare dess unika elasticitet och extra längd. Den kan bäras i upp till tre timmar per dag för att ge stöd åt din länd- och bröstrygg. Du bär hållningsvästen utanpå kläderna och den hjälper vid lättare smärta och värk i ryggen.

  Passformen är otroligt bra tack vare elasticiteten, de justerbara banden, den långa längden och dubbelknäppningen. Hållningsvästen hjälper dig att räta ut ryggen på ett aktivt sätt, vilket ger en bättre hållning. Den här produkten är framtagen tillsammans med specialister och den förbättrar inte bara hållningen utan lindrar även smärta. Det är enkelt att ta på sig västen och det medföljer tydliga instruktioner om hur du gör. Produkten har vunnit flera bäst i test och är en bra investering för din rygg och din hållning.

  Position är en fixerad hållningsväst som passar bra till dig som har problem med rygg och nacke på grund av till exempel stillasittande arbete. Den avlastar dina muskler på ett bra sätt samtidigt som den stöttar vid tunga lyft. En fördel är att den kan tvättas i 40 grader.

  Läs mer
 2. Bästa hållningsvästen för kvinnor:

  Swedish Posture Feminine

  9,3/10
  Högkvalitativ väst i lätt och diskret utförande optimalt anpassad för kvinnor.
  Swedish Posture Feminine
  Användning / dag
  1-4 timmar
  Kön
  Kvinnor
  Storlekar
  S-L
  Skötselråd
  Maskintvätt 40 grader
  Fördelar
  • Bra vid framåtroterade axlar
  • Ett lättare stöd
  Nackdelar
  • Utförandet gör tyvärr att den lätt glider och känns obekväm

  Recension av Swedish Posture Feminine

  Det här är en diskret hållningsväst som ser ut som en bolero. Den är anpassad för kvinnor och bärs direkt på huden. Swedish Posture är ett populärt varumärke inom hållningsvästar och just den här modellen är diskret samtidigt som den är effektiv. Huvudfunktionen är att västen förhindrar att dina axlar rullar framåt, vilket gör det enklare att behålla en god hållning.

  Boleron finns tillgänglig i flera storlekar för att passa alla kvinnor. Dessutom är den tvättbar i 40 grader. Tack vare att du bär den under kläderna är den väldigt diskret. En klar fördel är att hållningsvästen kan bäras hela dagen. Den knäpps enkelt med ett BH-spänne där bak. Boleron är enkel att använda och påminner dig om hållningen på ett subtilt, men effektivt, sätt.

  Det är fördelaktigt att du kan använda Posture Feminine under hela dagen, vilket inte är möjligt med våra övriga testade produkter. Den är ett ypperligt hjälpmedel för dig som brukar kuta med ryggen eller dig som lider av skolios.

  Läs mer
 3. Mest prisvärda:

  Anodyne Comfort+

  9,3/10
  Prisvärt alternativ i unisexutförande som finns i 3 olika storlekar.
  Anodyne Comfort+
  Användning / dag
  1-3 timmar
  Kön
  Unisex
  Storlekar
  Onesize
  Skötselråd
  Handtvättas
  Fördelar
  • Bra pris i förhållande till kvalitet
  • Stabiliserar axlarna
  Nackdelar
  • Endast fokus på övre ryggen

  Recension av Anodyne Comfort+

 4. Bästa billiga hållningsvästen:

  Refit Hållningsbandage

  9,1/10
  Ett enklare hållningsbandage som fungerar både vid aktivitet som vid stillasittande arbete.
  Refit Hållningsbandage
  Användning / dag
  1-3 timmar
  Kön
  Unisex
  Storlekar
  Onesize
  Skötselråd
  Handtvättas
  Fördelar
  • Prispressat alternativ
  • Gör så du enklare kommer på att sträcka på ryggen
  Nackdelar
  • Första gångerna man tar på sig det kan det vara problematiskt med inställningarna

  Recension av Refit Hållningsbandage

  Refit Hållningsbandage är en lättanvänd produkt som påminner dig om att sträcka på ryggen. Den ger ett lätt stöd för att vara en naturlig påminnelse om hållningen. Hållningsbandaget ska bäras utanpå en tröja och aldrig direkt på kroppen. Det kan användas vid alla typer av situationer såsom hushållsarbete, stillasittande arbete eller promenader.

  Refits Hållningsbandage kan användas i upp till tre timmar per dag och är mycket användarvänligt. Du trär på det likt en ryggsäck och justerar sedan banden när du står rakt. Det är viktigt att du inte spänner för hårt eftersom bandaget enbart ska fungera som en påminnelse när du tappar hållningen.

  En stor fördel med Refit Hållingsbandage är det låga priset. Det är en bra budgetvariant som kan bäras i alla lägen. Användarvänligheten är ett stort plus för den här produkten.

  Läs mer
 5. Bästa hållningströjan:

  Anodyne Men's Posture Shirt™

  9,1/10
  Populär hållningströja som finns i flera storlekar samt i både manligt och kvinnligt utförande.
  Anodyne Men's Posture Shirt™
  Användning / dag
  1-3 timmar
  Kön
  Män
  Storlekar
  XS-2XL
  Skötselråd
  Maskin med tvättpåse
  Fördelar
  • Bra mot smärta och spänningar
  • Patenterad
  • Registrerad som medicinsk utrustning
  Nackdelar
  • Något dyr

  Recension av Anodyne Men's Posture Shirt™

Avgörande faktorer när du ska hitta bästa hållningsvästen

Såhär hittar du bästa Hållningsvästen

Det finns en del saker att tänka på när du väljer hållningsväst för att den ska vara bra för just dig. Eftersom vi alla är olika är även våra behov det. Följande aspekter är viktiga för att du ska göra ett bra val:

 • Komfort - Det spelar ingen roll hur bra en väst är för din hållning om den inte är bekväm. Då finns risken att den bara hängs in i garderoben. Du ska inte känna dig hindrad att utföra vardagsrörelser för att du bär västen.
 • Muskelaktivering - En del hållningsvästar har ett hårt stöd som tvingar dig till rätt hållning, vilket i sin tur kan leda till förslappade muskler. Om det sker kommer du ha svårt att upprätthålla rätt hållning utan västen på. Det är därmed bättre med en hållningsväst som ger ett lättare stöd och påminner dina muskler om hållningen.
 • Användarvänlighet - Välj en hållningsväst som du kan ta på själv utan hjälp och som även är enkel att justera. Det är inte optimalt att behöva ta hjälp av någon för att sätta på västen, särskilt eftersom det inte är alla som bor tillsammans med någon. De ska dessutom vara lätta att rengöra för att de ska hållas fräscha.
 • Effekt - Hitta en produkt som är till för ett specifikt område, till exempel nacke, ländrygg eller bröstrygg, utifrån dina behov. Det är viktigt att du väljer en hållningsväst som ger den effekt du behöver. Om du bara behöver hjälp med din hållning finns det alternativ som är bra för det, men det finns också de som lindrar befintlig smärta.
Så valde vi ut de bästa hållningsvästarna

Så valde vi ut de bästa Hållningsvästarna

Med tanke på hur stor marknaden är för hållningsvästar är det svårt att veta vilka som är bra. Vi valde att testa tre av de bästa och mest sålda på marknaden genom att undersöka vissa faktorer. Det är väldigt individuellt vad du tycker och vad du behöver när det kommer till produkter för din hållning. De aspekter vi fokuserat på i vårt test är:

 • Hur lätt är hållningsvästen att ta på?
 • Är den tvättbar?
 • Hur fungerar hållningsvästen?
 • Är produkten prisvärd?
 • Är den tillgänglig i många storlekar?
 • Hur är tillverkarens rykte?

Vi har använt oss av en testpanel på 10 personer som har fått prova att bära de tre hållningsvästarna under några dagar. De har sedan betygsatt dem utifrån ovanstående kriterier. Av de tre vi testade har sedan en utsetts till bäst i test och det var den som fick det högsta, sammanlagda betyget på alla punkter. Testvinnaren är Position Hållningsväst från Swedish Posture tack vare dess funktioner som både förbättrar hållningen och lindrar värk i ryggen.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
22 röster, Genomsnitt: 5 / 5
Senaste tester