Bästa våffeljärnet 2021

Stor genomgång av flera av de mest populära våffeljärnen 2021
Uppdaterad augusti 2021

Vem av oss älskar inte nygräddade våfflor. Med ett våffeljärn hemma så kan du bjuda dig själv eller exempelvis din partner på lyxfrukostar. Tänk vad din partner, men framför allt dina barn skulle uppskatta nygräddade våfflor med exempelvis hjortronsylt och grädde på till frukost eller lunch.

Eftersom det kan vara svårt att veta just vilket våffeljärn du ska köpa då det finns så många variationer på modeller samt prisklasser. Vi har för att hjälpa dig en bit på vägen därför gjort ett test av våffeljärn. Vi kommer nedan att berätta mer om våra fem absoluta favoritprodukter samt varför vi valde just Åviken 907 Diamond Våffeljärn Enkelt till testvinnare.

Om vårt test av Våffeljärn

Vi har tagit med många olika faktorer i våra beräkningar. Dessa har vi tagit hänsyn till under avgörandet huruvida våffeljärnen uppfyller både våra liksom dina kriterier och förväntningar på de köksapparater som vi ofta använder oss av. För att du lättare ska få en uppfattning om vad som gör ett bra våffeljärn kommer du här att kunna läsa lite mer om testets avgörande punkter.

 • Funktionsduglighet. Fungerar våffeljärnen som de ska. Är värmen jämnt fördelad. Den kanske gräddar ojämnt eller lätt bränner våfflorna. Det kanske finns något annat som krånglar mycket. Vi tittar även på vilka sorts funktioner apparaten är utrustad med.
 • Snabbhet. Vi har också räknat in hur snabb uppvärmningstid våffeljärnen har samt hur lång gräddningstid de olika produkterna tar på sig innan våfflorna är klara. Med snabbhet kommer effektivitet hur många våfflor har apparaten kapacitet för.
 • Prissättning. Har våffeljärnet ett rättvist pris. Eller är det en högt överskattad produkt med ett pris som den inte klarar av att leva upp till.
 • Kvalitet. Att våffeljärnen håller hög kvalitet är också ett av våra krav. Det får inte gå sönder för enkelt. Eller tappa sin gräddningsförmåga med tiden. Rostfria produkter är oftast fördelaktigt. Inkluderad garanti ger högre poäng.
 • Användarvänlighet. Det är till stor fördel om det är lätt att använda våffeljärnet. Då löper mindre risk för att du ska råka bränna dig. Det bör helst vara utrustat med värmeisolerade handtag, speciellt om du har mindre barn som ibland vill hjälpa till.
 • Rengöring. Det är väldigt bra om våffeljärnet är lätt att rengöra. Eller har avtagbara plattor. Eftersom det ofta blir mycket flott under gräddning en av våfflorna.
 • Design. Det är utöver det även viktigt att våffeljärnet är någorlunda estetiskt tilltalande. Dels för din egna skull men också ifall du ska ge bort det som inflyttningsgåva eller kanske morsdagspresent.

Vilken våffeljärn är bäst?

Vi har testat många Våffeljärn. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive våffeljärn samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bäst i test: Åviken 907 Diamond Våffeljärn Enkelt

  9,7/10
  Högkvalitativt allroundjärn perfekt för frasiga våfflor
  Åviken 907 Diamond Våffeljärn Enkelt
  Bäst i test
  Effekt
  1000 W
  Våffeltyp
  Frasvåfflor
  Justerbar temperatur
  Ja
  392 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Indikationslampa
  • Non-stick beläggning
  • Handtaget motverkar brännskador
  Nackdelar
  • Bara en våffla åt gången

  Du som letar efter ett utomordentligt våffeljärn som alltid levererar kan sluta leta nu på en gång då det här våffeljärnet från Åviken är fullträffen du sökt efter. Det klarar av grädda dina våfflor perfekt frasiga, på kanontid utan några som helst problem.

  Det här våffeljärnet är väldigt effektfullt och gräddar lagom snabbt och kan inom kort tid mätta många hungriga munnar. Den är utrustad med en justerbar termostat för att du ska kunna reglera värmen och grädda våfflorna i din egna takt.

  Åviken 907 Diamond Våffeljärn Enkelt blev utvalt till bäst i test dels tack vare sin effektivitet. Det är dessutom en produkt av väldigt god kvalitet samtidigt som den är både smart och snyggt designad för att förenklade ditt användande.

  Något vilket vi verkligen uppskattar är hur snabbt den blir varm vilket gör att du inte ödslar elektricitet på järnuppvärmning utan du kan sätta igång den bara några minuter innan det är dags för användning. Plus att du som har barn slipper otåliga sådana.

  Läs mer
 2. 2. Bästa dubbelvåffeljärnet: Åviken Våffeljärn Elegance 910

  9,7/10
  Toppvalet för dig som vill kunna grädda 2 våfflor samtidigt
  Åviken Våffeljärn Elegance 910
  Effekt
  1600 W
  Våffeltyp
  Frasvåfflor
  Justerbar temperatur
  Ja
  599 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Värmeisolerat handtag
  • Teflonbeläggning
  • Går att förvara på högkant
  Nackdelar
  • Hög effekt drar mer ström

  Det perfekta våffeljärnet för en helg-familjefrukost. Den gräddar dina våfflor med perfektionism. Den kan grädda två våfflor samtidigt vilket gör att väntan inte blir så lång för de mindre lite otåligare våffelälskarna.

  Det här våffeljärnet är utrustat med teflonbeläggning för att dina våfflor lättare ska släppa. Våffeljärnet värmer du upp inom några minuter och sedan tar det bara cirka 2 min att grädda var sida av våfflorna.

  Åviken Våffeljärn Elegance 910 till det bästa dubbelvåffeljärnet eftersom att du får en kvalitetsprodukt till ett rimligt, rättvist pris. Det här våffeljärnet håller allt vad det utlovar samt med excellenta, frasiga våfflor.

  Vi älskar hur lätt det här våffeljärnet är att både använda samt rengöra. Den utmärkta gräddningsförmågan gillar vi också. Du kan dessutom om du vill stoppa in två franskaskivor med ost emellan och göra varma mackor med det här våffeljärnet.

  Läs mer
 3. 3. Bästa våffeljärnet för belgiska våfflor: Åviken Belgiskt Våffeljärn Classic

  9,5/10
  Det uppenbara valet för dig som föredrar belgiska våfflor framför frasvåfflorna
  Åviken Belgiskt Våffeljärn Classic
  Effekt
  1000 W
  Våffeltyp
  Belgiska
  Justerbar temperatur
  Nej
  499 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Cool touch
  • Låsfunktion på handtaget
  • Tillverkad av värmebeständig plast
  Nackdelar
  • Kunde vara mer lättrengjord

  För dig som vill grädda dina våfflor på ett professionellt sätt är det här det ultimata våffeljärnet. Med en väldigt elegant, praktisk, välgenomtänkta design samt storlek passar det alldeles utmärkt till alla hem.

  Det här våffeljärnet är bara att koppla in i vägguttaget vänta några minuter och sedan grädda på. Det är en väldigt enkel produkt som dem allra flesta klarar av att hantera, till och med nybörjaren.

  Åviken Belgiskt Våffeljärn Classic valde vi ut till det bästa våffeljärnet för belgiska våfflor dels tack vare att det är ett välfungerande våffeljärn som du får till ett rättvist pris. Vi uppskattar även indikatorlampan som visar om apparaten är på eller inte.

  Vi gillar designen väldigt mycket, det här våffeljärnet passar perfekt som inflyttningspresent till din tonårings första lägenhet eller kanske ännu bättre till ett nygift par som nyligen flyttat ihop. Dem kan njuta tillsammans under lördagsmornar med romantiska våffelfrukostar.

  Läs mer
 4. 4. Bästa multijärnet: Tefal Snack Collection Multijärn

  9,3/10
  För dig som söker allt i en och samma apparat är detta den absoluta fullträffen.
  Tefal Snack Collection Multijärn
  Effekt
  700 W
  Våffeltyp
  Belgiska
  Justerbar temperatur
  Nej
  765 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Gräddar två våfflor/ bakverk samtidigt
  • Följer med 2 stycken olika plattor
  • Tefal Snack Collection tilbehör finns att köpa till
  • Kan grädda våfflor, panini, donuts, varma mackor
  Nackdelar
  • Något kort elsladd

  I Tefals våffeljärn kan du som våffelälskare hitta din nya bästa vän. Tefals fantastiska produkter är alla utrustade med samtliga funktioner våra köksmaskiner behöver och Snack Collection Multijärn är inte ett undantag. Det överträffar alla förväntningar.

  Det här våffeljärnet har en väldigt både snygg och praktisk design. Eftersom du kan använda det till så många olika saker så spar det mycket plats i dina köksskåp. De utbytbara plattorna lossar du enkelt genom att bara trycka på en knapp.

  Tefal Snack Collection Multijärn blev valde vi till mest prisvärd på grund av att det faktiskt är den mest prisvärda produkten vi testat. Den har allt du önskar av ett våffeljärn och mer där till. Främst tack vare multifunktionaliteten samt det fördelaktiga priset för de frasiga våfflorna och de perfekt gräddade bröden den här apparaten klarar av att leverera.

  Vi fullkomligt älskar de utbytbara plattorna till våffeljärnet att de är löstagbara gör dem lättrengjorda då du bara behöver ta lös dem och slänga in dem i diskmaskinen. Att det dessutom förutom våfflor går att tillaga exempelvis donuts, paninis och annat är ännu ett stort plus i kanten.

  Läs mer
 5. 5. Bästa budgetvalet: Champion Våffeljärn Enkelt 1200W

  9,1/10
  Goda, frasiga våfflor till lågt pris.
  Champion Våffeljärn Enkelt 1200W
  Effekt
  1200 W
  Våffeltyp
  Frasvåfflor
  Justerbar temperatur
  Ja
  299 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Cool touch
  • Låsfunktion på handtaget
  • Tillverkad av värmebeständig plast
  Nackdelar
  • Kunde vara mer lättrengjord

  Det här våffeljärnet är alldeles lagom till dig som kanske inte direkt gräddar våfflor varje dag utan mer vid enstaka tillfällen. Du kan anpassa temperaturen under gräddningen eftersom med hjälp av reglaget som är installerat på framsidan.

  Våffeljärn Enkelt 1200w från Champion är tillverkat med en väldigt praktisk non-stick beläggning för att dina våfflor inte ska fastna under gräddning. Det här våffeljärnet är tillverkat med en gräddningsyta på Ø 18,5 cm.

  Champion Våffeljärn Enkelt 1200W valde vi till bästa budget för att vi älskar hur frasiga och goda våfflorna blir med det här järnet. Med för sitt billiga pris utomordentligt bra värmefördelning får du den där perfekta konsistensen snabbt och enkelt.

  Den välgenomtänkta, snygga och klassiska designen gör dessutom att den gör sig bra framme på köksbänken. Annars tänker vi att den passar alldeles perfekt som gåva till exempelvis ett nyligen ihop-flyttat par. Ge dem en trevlig möjlighet till härliga frukostar tillsammans under lediga helger.

  Läs mer

KÖPGUIDE- Såhär väljer du ut det bästa våffeljärnet

Med alla olika modeller av våffeljärn ute på dagens breda marknad kan det bli svårt att veta vilket just du ska köpa. Det kanske verkar som det bara är att tuta och köra men det finns några faktorer du böra väga in i ditt val innan du faktiskt gör köpet. Vi har här samlat ihop vad vi tycker är viktigast att tänka på inför ett köp av våffeljärn.

 • För det första, har du stor användning för våffeljärnet? Kommer du att använda det dagligen eller mer sällan. Om det är en apparat du använder ofta bör du leta en produkt i starkt, hållbart material, för att klara av att leverera frasiga våfflor länge.
 • Hur lång tid tar våffeljärnet på sig. Brukar du ha många barn som otåligt väntar när det vankas våfflor? Ja, då är det bra om det inte är så långsamt utan både startar upp och gräddar våfflorna snabbt.
 • För din ekonomi. Tänk på att prisskillnaderna mellan olika återförsäljare för samma märken kan skilja sig kraftigt åt så titta runt lite innan du gör köpet.
 • Vill du dessutom kunna ta med dig ditt våffeljärn på semestern med exempelvis din husvagn eller husbil. Då bör du istället fundera på ett portabelt, lite mindre våffeljärn.
 • Köp helst något märke med tillhörande garanti ett av de lite mer välbeprövade märkena på marknaden. På det viset är det större chans att du får ett högkvalitativt våffeljärn.
 • Ifall våffeljärnet är tänkt som en gåva till någon som kanske nyligen flyttat hemifrån, eller bekant bör du tänka på inte bara en hållbar kvalitativ produkt utan även en vacker design.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senaste tester