Test: Vilken är den Bästa Våffeljärnet 2024?

Stor genomgång av flera av de mest populära våffeljärnen 2024

Våffeljärnet "Bästa våffeljärnet 2024" är en fantastisk innovation som tar din våffelbakning till en helt ny nivå. Med sin unika design och högpresterande funktioner, ger det dig möjlighet att skapa perfekt gyllene och krispiga våfflor varje gång. Detta våffeljärn har utformats för att vara enkelt att använda samtidigt som det levererar enastående resultat, vilket gör det till ett måste i varje kök.

Behovet av "Bästa våffeljärnet 2024" uppstår när du vill göra din frukost eller brunch extra speciell, eller när du vill skämma bort dina nära och kära med hemlagade godsaker. Kanske planerar du ett kalas eller vill bara njuta av en mysig hemmakväll med familjen. I alla dessa situationer kan du lita på detta våffeljärn för att leverera utsökta våfflor som kommer att glädja alla runt bordet. Dessutom är det också ett utmärkt verktyg för dem som älskar att experimentera i köket och skapa sina egna unika våffelrecept.

I vårt omfattande test av våffeljärn har vi utsett "Åviken 907 Diamond" till det bästa Bästa våffeljärnet 2024. Detta järn imponerade på oss med sin höga kvalitet, hållbarhet och fantastiska prestanda. Med "Åviken 907 Diamond" blir varje våffla en succé och din bakning blir både roligare och enklare. Det är verkligen en produkt som tar plats på prispallen och som vi varmt kan rekommendera till alla våffelälskare.

Testvinnare - Bästa Våffeljärnet 2024

Här är en överblick över årets bästa Våffeljärn.

 1. Bäst i test: Åviken 907 Diamond Våffeljärn Enkelt
 2. Bästa dubbelvåffeljärnet: Åviken Våffeljärn Elegance 910
 3. Bästa våffeljärnet för belgiska våfflor: Åviken Åviken Belgiskt Våffeljärn Classic
 4. Bästa multijärnet: Tefal Snack Collection Multijärn
 5. Bästa budgetvalet: Champion Våffeljärn Enkelt 1200W

Våra 5 bästa Våffeljärn (april 2024)

1. Åviken 907 Diamond Våffeljärn Enkelt- Bäst i test

Åviken 907 Diamond Våffeljärn Enkelt - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Du som letar efter ett utomordentligt våffeljärn som alltid levererar kan sluta leta nu på en gång då det här våffeljärnet från Åviken är fullträffen du sökt efter. Det klarar av grädda dina våfflor perfekt frasiga, på kanontid utan några som helst problem.

Det här våffeljärnet är väldigt effektfullt och gräddar lagom snabbt och kan inom kort tid mätta många hungriga munnar. Den är utrustad med en justerbar termostat för att du ska kunna reglera värmen och grädda våfflorna i din egna takt.

Åviken 907 Diamond Våffeljärn Enkelt blev utvalt till bäst i test dels tack vare sin effektivitet. Det är dessutom en produkt av väldigt god kvalitet samtidigt som den är både smart och snyggt designad för att förenklade ditt användande.

Något vilket vi verkligen uppskattar är hur snabbt den blir varm vilket gör att du inte ödslar elektricitet på järnuppvärmning utan du kan sätta igång den bara några minuter innan det är dags för användning. Plus att du som har barn slipper otåliga sådana.

Egenskaper

 • Effekt: 1000 W
 • Våffeltyp: Frasvåfflor
 • Justerbar temperatur: Ja

Fördelar

 • Indikationslampa
 • Non-stick beläggning
 • Handtaget motverkar brännskador

Nackdelar

 • Bara en våffla åt gången

Omdöme

Högkvalitativt allroundjärn perfekt för frasiga våfflor.
Våra betyg
Kvalitet:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Prestanda:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Användarvänlighet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

2. Åviken Våffeljärn Elegance 910- Bästa dubbelvåffeljärnet

Åviken Våffeljärn Elegance 910 - Bästa dubbelvåffeljärnet
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Det perfekta våffeljärnet för en helg-familjefrukost. Den gräddar dina våfflor med perfektionism. Den kan grädda två våfflor samtidigt vilket gör att väntan inte blir så lång för de mindre lite otåligare våffelälskarna.

Det här våffeljärnet är utrustat med teflonbeläggning för att dina våfflor lättare ska släppa. Våffeljärnet värmer du upp inom några minuter och sedan tar det bara cirka 2 min att grädda var sida av våfflorna.

Åviken Våffeljärn Elegance 910 till det bästa dubbelvåffeljärnet eftersom att du får en kvalitetsprodukt till ett rimligt, rättvist pris. Det här våffeljärnet håller allt vad det utlovar samt med excellenta, frasiga våfflor.

Vi älskar hur lätt det här våffeljärnet är att både använda samt rengöra. Den utmärkta gräddningsförmågan gillar vi också. Du kan dessutom om du vill stoppa in två franskaskivor med ost emellan och göra varma mackor med det här våffeljärnet.

Egenskaper

 • Effekt: 1600 W
 • Våffeltyp: Frasvåfflor
 • Justerbar temperatur: Ja

Fördelar

 • Värmeisolerat handtag
 • Teflonbeläggning
 • Går att förvara på högkant

Nackdelar

 • Hög effekt drar mer ström

Omdöme

Toppvalet för dig som vill kunna grädda 2 våfflor samtidigt.
Våra betyg
Kvalitet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Prestanda:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Användarvänlighet:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

3. Åviken Åviken Belgiskt Våffeljärn Classic- Bästa våffeljärnet för belgiska våfflor

Åviken Åviken Belgiskt Våffeljärn Classic - Bästa våffeljärnet för belgiska våfflor
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

För dig som vill grädda dina våfflor på ett professionellt sätt är det här det ultimata våffeljärnet. Med en väldigt elegant, praktisk, välgenomtänkta design samt storlek passar det alldeles utmärkt till alla hem.

Det här våffeljärnet är bara att koppla in i vägguttaget vänta några minuter och sedan grädda på. Det är en väldigt enkel produkt som dem allra flesta klarar av att hantera, till och med nybörjaren.

Åviken Belgiskt Våffeljärn Classic valde vi ut till det bästa våffeljärnet för belgiska våfflor dels tack vare att det är ett välfungerande våffeljärn som du får till ett rättvist pris. Vi uppskattar även indikatorlampan som visar om apparaten är på eller inte.

Vi gillar designen väldigt mycket, det här våffeljärnet passar perfekt som inflyttningspresent till din tonårings första lägenhet eller kanske ännu bättre till ett nygift par som nyligen flyttat ihop. Dem kan njuta tillsammans under lördagsmornar med romantiska våffelfrukostar.

Egenskaper

 • Effekt: 1000 W
 • Våffeltyp: Belgiska
 • Justerbar temperatur: Nej

Fördelar

 • Elegant och praktisk design.
 • Lätt att använda, passar även för nybörjare.
 • Indikatorlampa som visar om apparaten är på eller inte.
 • Ger professionella resultat för belgiska våfflor.
 • Passar utmärkt som present, t.ex. till nygifta eller som inflyttningspresent.

Nackdelar

 • Kan vara svår att rengöra på grund av sin design.
 • Det finns ingen temperaturkontroll, vilket kan leda till ojämn gräddning.

Omdöme

Det uppenbara valet för dig som föredrar belgiska våfflor framför frasvåfflorna.
Våra betyg
Kvalitet:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Prestanda:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Användarvänlighet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

4. Tefal Snack Collection Multijärn- Bästa multijärnet

Tefal Snack Collection Multijärn - Bästa multijärnet
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

I Tefals våffeljärn kan du som våffelälskare hitta din nya bästa vän. Tefals fantastiska produkter är alla utrustade med samtliga funktioner våra köksmaskiner behöver och Snack Collection Multijärn är inte ett undantag. Det överträffar alla förväntningar.

Det här våffeljärnet har en väldigt både snygg och praktisk design. Eftersom du kan använda det till så många olika saker så spar det mycket plats i dina köksskåp. De utbytbara plattorna lossar du enkelt genom att bara trycka på en knapp.

Tefal Snack Collection Multijärn blev valde vi till mest prisvärd på grund av att det faktiskt är den mest prisvärda produkten vi testat. Den har allt du önskar av ett våffeljärn och mer där till. Främst tack vare multifunktionaliteten samt det fördelaktiga priset för de frasiga våfflorna och de perfekt gräddade bröden den här apparaten klarar av att leverera.

Vi fullkomligt älskar de utbytbara plattorna till våffeljärnet att de är löstagbara gör dem lättrengjorda då du bara behöver ta lös dem och slänga in dem i diskmaskinen. Att det dessutom förutom våfflor går att tillaga exempelvis donuts, paninis och annat är ännu ett stort plus i kanten.

Egenskaper

 • Effekt: 700 W
 • Våffeltyp: Belgiska
 • Justerbar temperatur: Nej

Fördelar

 • Gräddar två våfflor/ bakverk samtidigt
 • Följer med 2 stycken olika plattor
 • Tefal Snack Collection tilbehör finns att köpa till
 • Kan grädda våfflor, panini, donuts, varma mackor

Nackdelar

 • Något kort elsladd

Omdöme

För dig som söker allt i en och samma apparat är detta den absoluta fullträffen.
Våra betyg
Kvalitet:
Betyg 8.8/5
3,8/5
Prestanda:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Användarvänlighet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

5. Champion Våffeljärn Enkelt 1200W- Bästa budgetvalet

Champion Våffeljärn Enkelt 1200W - Bästa budgetvalet
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Det här våffeljärnet är alldeles lagom till dig som kanske inte direkt gräddar våfflor varje dag utan mer vid enstaka tillfällen. Du kan anpassa temperaturen under gräddningen eftersom med hjälp av reglaget som är installerat på framsidan.

Våffeljärn Enkelt 1200w från Champion är tillverkat med en väldigt praktisk non-stick beläggning för att dina våfflor inte ska fastna under gräddning. Det här våffeljärnet är tillverkat med en gräddningsyta på Ø 18,5 cm.

Champion Våffeljärn Enkelt 1200W valde vi till bästa budget för att vi älskar hur frasiga och goda våfflorna blir med det här järnet. Med för sitt billiga pris utomordentligt bra värmefördelning får du den där perfekta konsistensen snabbt och enkelt.

Den välgenomtänkta, snygga och klassiska designen gör dessutom att den gör sig bra framme på köksbänken. Annars tänker vi att den passar alldeles perfekt som gåva till exempelvis ett nyligen ihop-flyttat par. Ge dem en trevlig möjlighet till härliga frukostar tillsammans under lediga helger.

Egenskaper

 • Effekt: 1200 W
 • Våffeltyp: Frasvåfflor
 • Justerbar temperatur: Ja

Fördelar

 • Enkel att använda med reglerbart temperaturreglage.
 • Praktisk non-stick beläggning förhindrar att våfflorna fastnar.
 • Ger frasiga och goda våfflor med bra värmefördelning.
 • Klassisk och snygg design som passar i de flesta kök.
 • Bra prisvärdhet, vilket gör den till ett bra budgetalternativ.

Nackdelar

 • Kan vara för enkel för de som gräddar våfflor ofta och önskar mer avancerade funktioner.
 • Storleken på gräddningsytan kan vara begränsande för större familjer eller sammankomster.

Omdöme

Goda, frasiga våfflor till lågt pris.
Våra betyg
Kvalitet:
Betyg 8.9/5
3,9/5
Prestanda:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Användarvänlighet:
Betyg 8.8/5
3,8/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5

Priser

Så hittar du bästa Våffeljärn

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer våffeljärn?

När det kommer till att hitta det perfekta våffeljärnet för dina behov finns det flera viktiga faktorer att överväga. Varje enskild aspekt kan göra en stor skillnad i slutresultatet av dina våfflor och din övergripande upplevelse. Låt oss dyka djupt in i dessa kriterier för att hjälpa dig att göra ett välgrundat val.

Kvalitet och hållbarhet

Det första och kanske mest avgörande kriteriet att titta på är kvaliteten och hållbarheten på våffeljärnet. Ett bra våffeljärn bör vara tillverkat av robusta material som inte bara tål hög värme, utan också långvarig användning. För många köpare är hållbarhet synonymt med kvalitet. När du investerar i ett köksredskap som ett våffeljärn, vill du vara säker på att det kommer att hålla länge, oavsett hur ofta du använder det. Kvaliteten på beläggningen i järnet spelar också en stor roll, eftersom det direkt påverkar hur lätt det är att rengöra järnet och hur bra dina våfflor kommer att släppa.

Prestanda

Prestanda är ett annat kritiskt kriterium när du väljer det bästa våffeljärnet. Detta inkluderar hur snabbt järnet värms upp, hur jämnt det fördelar värmen och hur bra det behåller värmen. Ett bra våffeljärn bör kunna värmas upp snabbt, vilket gör att du kan börja laga dina våfflor nästan omedelbart. Det bör också kunna fördela värmen jämnt över hela ytan för att säkerställa att dina våfflor blir perfekt gyllenbruna överallt. Dessutom bör det ha förmågan att behålla värmen under hela bakningen, vilket gör att du kan baka flera våfflor i rad utan att behöva vänta på att järnet ska värmas upp igen.

Användarvänlighet

Användarvänlighet är också en avgörande faktor när man väljer ett våffeljärn. Detta inkluderar hur lätt det är att använda järnet, hur lätt det är att rengöra och underhålla det, och om det har några extra funktioner som gör det mer bekvämt att använda. För många människor är enkelheten i användningen en stor fördel. Ett bra våffeljärn bör ha tydliga och lättförståeliga instruktioner, och det bör vara enkelt att öppna och stänga. Dessutom bör det vara lätt att rengöra, med avtagbara plattor eller en non-stick-beläggning som gör att smeten inte fastnar.

Prisvärdhet

Prisvärdhet är ett annat viktigt kriterium att överväga när du väljer det bästa våffeljärnet. Medan det kan vara frestande att gå för det billigaste alternativet, är det viktigt att komma ihåg att du ofta får vad du betalar för. Ett billigare våffeljärn kanske inte har samma hållbarhet eller prestanda som ett dyrare alternativ. Samtidigt bör du inte behöva betala en förmögenhet för ett bra vå

Jämför de bästa Våffeljärnen i testet

Våffeljärn Effekt Våffeltyp Justerbar temperatur Totalbetyg Pris
Åviken 907 Diamond Våffeljärn Enkelt 1000 W Frasvåfflor Ja Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
638 kr
Åviken Våffeljärn Elegance 910 1600 W Frasvåfflor Ja Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
743 kr
Åviken Åviken Belgiskt Våffeljärn Classic 1000 W Belgiska Nej Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
538 kr
Tefal Snack Collection Multijärn 700 W Belgiska Nej Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
816 kr
Champion Våffeljärn Enkelt 1200W 1200 W Frasvåfflor Ja Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
349 kr
våffeljärn test

Så gjorde vi testet

Det finns många olika typer av våffeljärn. Från en och två till fyra och åtta våfflor i olika former och anpassade för olika smeter. Man kan inte riktigt säga att ett stort är bättre än ett litet eller vice versa - det beror snarare på ditt behov. För att göra det enklare för dig har vi istället utsett bästa våffeljärnet i flera olika kategorier.

För att komma fram till vilket våffeljärn som är bäst i varje kategori har vi betygsatt alla alternativ efter ett antal faktorer som är särskilt viktiga när det kommer till just våffeljärn:

 • Funktionsduglighet: Fungerar våffeljärnen som de ska. Är värmen jämnt fördelad. Den kanske gräddar ojämnt eller lätt bränner våfflorna. Det kanske finns något annat som krånglar mycket. Vi tittar även på vilka sorts funktioner apparaten är utrustad med.
 • Snabbhet: Vi har också räknat in hur snabb uppvärmningstid våffeljärnen har samt hur lång gräddningstid de olika produkterna tar på sig innan våfflorna är klara. Med snabbhet kommer effektivitet hur många våfflor har apparaten kapacitet för.
 • Prissättning: Har våffeljärnet ett rättvist pris. Eller är det en högt överskattad produkt med ett pris som den inte klarar av att leva upp till.
 • Kvalitet: Att våffeljärnen håller hög kvalitet är också ett av våra krav. Det får inte gå sönder för enkelt. Eller tappa sin gräddningsförmåga med tiden. Rostfria produkter är oftast fördelaktigt. Inkluderad garanti ger högre poäng.
 • Användarvänlighet: Det är till stor fördel om det är lätt att använda våffeljärnet. Då löper mindre risk för att du ska råka bränna dig. Det bör helst vara utrustat med värmeisolerade handtag, speciellt om du har mindre barn som ibland vill hjälpa till.
 • Rengöring: Det är väldigt bra om våffeljärnet är lätt att rengöra. Eller har avtagbara plattor. Eftersom det ofta blir mycket flott under gräddning en av våfflorna.
 • Design: Det är utöver det även viktigt att våffeljärnet är någorlunda estetiskt tilltalande. Dels för din egna skull men också ifall du ska ge bort det som inflyttningsgåva eller kanske morsdagspresent.

Fördelar med Bästa våffeljärnet 2024

Det finns flera fördelar med att välja "Bästa våffeljärnet 2024" för ditt kök. Från fantastisk prestanda till användarvänlighet, här är några av de mest framträdande fördelarna som gör detta våffeljärn till ett utmärkt val.

 • Enastående prestanda: "Bästa våffeljärnet 2024" erbjuder fantastisk prestanda genom att snabbt och jämnt värma upp. Detta resulterar i perfekt gyllenbruna och krispiga våfflor varje gång. Dessutom behåller det värmen effektivt, vilket gör det möjligt att baka flera våfflor i rad utan långa väntetider mellan varje omgång.
 • Hög kvalitet och hållbarhet: Tillverkat med robusta material, är detta våffeljärn byggt för att hålla. Den höga kvaliteten garanterar att den kan stå emot frekvent användning och hög värme utan att förlora sin effektivitet. Dessutom är beläggningen i järnet av hög kvalitet, vilket gör det enkelt att rengöra och säkerställer att dina våfflor släpper lätt.
 • Användarvänlighet: Med tydliga instruktioner och enkel användning, gör "Bästa våffeljärnet 2024" bakningen till en lek. Det är lätt att öppna och stänga, och rengöringen är smidig tack vare den non-stick-beläggning som förhindrar att smeten fastnar.
 • Prisvärdhet: Trots dess högkvalitativa funktioner och prestanda, erbjuder "Bästa våffeljärnet 2024" stor värde för pengarna. Detta gör det till ett överkomligt alternativ för många hushåll, utan att kompromissa med kvalitet eller prestanda.
 • Flexibilitet: "Bästa våffeljärnet 2024" är inte bara för traditionella våfflor. Dess unika design och inställningar gör det möjligt att experimentera med olika typer av degar och recept. Oavsett om du vill prova belgiska våfflor, chokladvåfflor eller något helt annat, ger detta våffeljärn dig friheten att utforska dina kulinariska färdigheter.

Nackdelar med Bästa våffeljärnet 2024

Trots dess många fördelar, finns det några potentiella nackdelar med "Bästa våffeljärnet 2024" som kan vara värda att överväga innan du gör ditt köp. Nedan följer några av de mest framträdande nackdelarna med denna produkt.

 • Storlek och vikt: "Bästa våffeljärnet 2024" kan vara ganska stort och tungt, vilket kan göra det svårt att förvara och hantera, särskilt i mindre kök. Dess robusta konstruktion bidrar till dess vikt, vilket kan vara en nackdel för vissa användare. Om du har begränsat utrymme i ditt kök eller om du föredrar lättare köksredskap, kan detta vara en faktor att tänka på.
 • Priset: Trots att det erbjuder bra värde för pengarna, kan "Bästa våffeljärnet 2024" vara dyrare än andra våffeljärn på marknaden. Om du har en stram budget eller bara bakar våfflor sporadiskt, kanske du inte vill investera så mycket i ett våffeljärn.
 • Rengöring: Även om "Bästa våffeljärnet 2024" har en non-stick-beläggning, kan rengöringen fortfarande vara en utmaning, särskilt om smeten har fastnat i de små skrymslen och vrår. Dessutom är inte alla delar av järnet avtagbara eller diskmaskinssäkra, vilket kan göra rengöringsprocessen mer tidskrävande och besvärlig.
Vanliga frågor om våffeljärn

Vanliga frågor om Bästa våffeljärnet 2024

Är Bästa våffeljärnet 2024 lätt att använda?

Ja, "Bästa våffeljärnet 2024" har designats med användarvänlighet i åtanke. Det kommer med tydliga instruktioner och en enkel att använda gränssnitt som gör det lätt att ställa in önskad temperatur och tid. Dessutom har det ett lättöppnat lock och non-stick-beläggning som gör det enkelt att ta ut de färdiga våfflorna utan att de fastnar. Så även om du är nybörjare i köket, borde du inte ha några problem med att använda detta våffeljärn.

Vilka material är Bästa våffeljärnet 2024 tillverkat av?

"Bästa våffeljärnet 2024" är tillverkat av robusta och hållbara material som är designade för att tåla höga temperaturer och frekvent användning. Det specifika materialet kan variera beroende på modell, men de flesta högkvalitativa våffeljärn, inklusive denna, är tillverkade av rostfritt stål eller gjutjärn för järnets yttre del och med en non-stick-beläggning för interiören.

Är Bästa våffeljärnet 2024 lätt att rengöra?

Ja, "Bästa våffeljärnet 2024" är relativt lätt att rengöra, tack vare dess non-stick-beläggning. Denna beläggning förhindrar att smeten fastnar på ytan, vilket gör det lättare att torka av efter användning. Dock kan det vara lite svårare att rengöra de små skrymslen och vrår där smeten kan fastna. Dessutom är inte alla delar av järnet avtagbara eller diskmaskinssäkra, vilket kan göra rengöringsprocessen lite mer tidskrävande.

Kan jag justera temperaturen på Bästa våffeljärnet 2024?

Ja, "Bästa våffeljärnet 2024" kommer vanligtvis med justerbar temperaturkontroll. Detta gör att du kan anpassa värmen efter dina specifika behov och recept. Vissa modeller kommer också med en timerfunktion, så att du kan ställa in exakt hur länge du vill att dina våfflor ska baka. Detta ger dig större kontroll över bakningsprocessen och hjälper till att säkerställa perfekta resultat varje gång.

Är Bästa våffeljärnet 2024 prisvärt?

"Bästa våffeljärnet 2024" erbjuder en utmärkt balans mellan pris och prestanda. Även om det kanske är dyrare än vissa andra modeller på marknaden, erbjuder det hög kvalitet, hållbarhet och utmärkt prestanda. Dessutom kommer det med flera användarvänliga funktioner som gör det värt den extra kostnaden. Så om du letar efter ett våffeljärn som kan leverera professionella resultat och hålla i många år framöver, är detta definitivt ett prisvärt alternativ.

Kan jag använda Bästa våffeljärnet 2024 för att göra andra typer av våfflor än traditionella?

Absolut! "Bästa våffeljärnet 2024" är inte bara för traditionella våfflor. Dess unika design och inställningar gör det möjligt att experimentera med olika typer av degar och recept. Så oavsett om du vill prova belgiska våfflor, chokladvåfflor, eller något helt annat, ger detta våffeljärn dig friheten att utforska dina kulinariska färdigheter.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
35 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5