Test: Vilken är den Bästa sous viden 2022?

Läs våra expertråd för att hitta marknadens allra bästa sous vide.

En sous vide är ett köksredskap som blivit alltmer populärt på marknaden. Den är känd för att tillaga kött, fisk och andra råvaror till perfektion. De använder sig av vattenbad för att tillaga maten, och det finns två typer av maskiner att välja mellan. Den ena typen har ett eget vattenbad medan den andra varianten är en cirkulator som sänks ner i ett vattenbad. En sous vide tillagar maten långsamt och med exakt precision.

Vi har testat ett stort antal sous vide för att kunna ge dig rättvisande information om hur de fungerar och hur bra de är. Läs allt om vårt test nedan och få reda på varför just Steba STSV50 Sous Vide Cirkulator blev bäst i test.

Testvinnare - Bästa sous viden

 1. Bäst i test: Steba STSV50 Sous Vide Cirkulator
 2. Bästa sous vide-paketet: Caso Sous Vide
 3. Bästa premiumvalet: Sous Vide Cirkulator SV120 Silver/Svart
 4. Bästa budgetvalet: Cleverio Sous vide med wifi
 5. Bra val: Sous Vide Precision Cirkulator CHSV310

Våra 5 bästa sous vide (september 2022)

 1. 1. Steba STSV50 Sous Vide Cirkulator- Bäst i test

  Steba STSV50 Sous Vide Cirkulator
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Kitchen Time
  Sammanfattning: Sous vide som är lätt att använda och som alltid ger ett perfekt slutresultat.
  Kapacitet
  20 liter
  Max temp
  90 grader
  Timer
  upp till 99h
  Cirkulation
  8 liter / min
  Fördelar
  • Temperaturintervall på 0,1 grader
  • Bra pris
  • Användarvänlig
  Nackdelar
  • Ingen appfunktion
  Produktbeskrivning

  Den tyska tillverkaren Steba fokuserar vi på tillverkning av elektriska köksapparater och det här är en sous vide cirkulator med mycket att erbjuda. Den har en belyst LCD-display som visar aktuell temperatur, såväl som en timer upp till 99 timmar. Dess kompakta design gör den enkel att förvara. Det tar 45 minuter att värma upp 20 liter vatten till 56 grader, och dess temperatur har en avvikelse på maximalt 0,5 grader. Effekten ligger på 800 watt och den har en temperaturkontroll upp till 90 grader.

  Anledningen till att STSV50 Sous Vide Cirkulator blev vår bäst i test-produkt är dess användarvänlighet och givetvis även det perfekta resultatet. Vi provade allt från kött och fisk till grönsaker och blev aldrig missnöjda med utkomsten. Dessutom är denna sous vide enkel att lägga undan när den inte används.

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. Caso Sous Vide- Bästa sous vide-paketet

  Caso Sous Vide
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Kitchen Time
  Sammanfattning: Ett sous vide-paket med allt du behöver för den perfekta sous vide-upplevelsen.
  Kapacitet
  20 liter
  Max temp
  90 grader
  Timer
  upp till 72h
  Cirkulation
  9 liter / min
  Fördelar
  • Allt inkluderat
  • Temperaturintervall på 0,1 grader
  • Timerfunktion
  Nackdelar
  • Något högt pris
  Produktbeskrivning

  Det här är ett paket som innehåller allt du behöver för en perfekt sous vide-upplevelse. Förutom cirkulatorn får du en vakuumförpackare, vakuumpåsar och vakuumrullar. Själv sous vide-cirkulatorn kan användas med alla kärl som har ett djup på minst 23 cm. Temperaturen du kan ställa in går från 45 till 90 grader, med ett intervall på bara 0,1 grader. Själva cirkulatorn i paketet är SV200 och den har en timer som sträcker sig upp till 72 timmar, vilket alltså är tre dygn.

  Anledningen till att vi valde att ha paket med i testet och att Casos blev bästa sous vide-paketet är för att den verkligen håller vad den lovar. Med vakuumförpackaren och de inkluderade påsarna får du ett perfekt resultat. Det enda du behöver själv är en kastrull. Denna sous vide har mycket bra kvalitet och temperaturen håller sig där den ska vara.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. Sous Vide Cirkulator SV120 Silver/Svart- Bästa premiumvalet

  Sous Vide Cirkulator SV120 Silver/Svart
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: En sous vide-cirkulator i premiumklassen som ger perfekt tillagad mat varje gång.
  Kapacitet
  30 liter
  Max temp
  99 grader
  Timer
  upp till 72h
  Cirkulation
  9 liter / min
  Fördelar
  • Håller temperaturen
  • Timerfunktion
  • Tydlig display
  Nackdelar
  • Högt pris
  Produktbeskrivning

  Stebas sous vide cirkulator SV120 är en premiumprodukt som kan värma vatten upp till 99 grader. Den fungerar med kokkärl med ett djup på minst 15 cm. Temperaturprecisionen har en avvikelse på så lite som 0,1 grader. Denna sous vide har en LCD-display med lampa där du ser temperaturen såväl som återstående tillagningstid. Timern kan dessutom ställas in på upp till 99 timmar. Den slimmade designen gör det enkelt att förvara produkten när den inte används.

  Att välja denna sous vide till bästa premium innebär inga konstigheter, den är en av marknadens bästa. Dock har den också ett högt pris. Men med tanke på temperaturprecisionen och kapaciteten är den verkligen ett bra köp. Effekten ligger på hela 2 000 watt och den värmer upp vattnet snabbt.

  Var kan jag köpa produkten?
 4. 4. Cleverio Sous vide med wifi- Bästa budgetvalet

  Cleverio Sous vide med wifi
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Kjell
  Sammanfattning: En mycket prisvärd sous vide som sköter jobbet galant och kan användas med app-styrning.
  Kapacitet
  15 liter
  Max temp
  90 grader
  Timer
  upp till 72h
  Cirkulation
  -
  Fördelar
  • Lågt pris
  • App-funktion
  • Timer
  Nackdelar
  • Kort sladd
  Produktbeskrivning

  Även den här produkten är en sous vide-cirkulator som du använder tillsammans med dina egna kastruller. Du kan styra allt från början till slut med hjälp av wifi-anslutningen och appen. Det är perfekt om du ska tillaga någonting när du inte är har tid att sköta allting direkt vid spisen. Den här produkten har upplysta knappar och en tydlig display. Den fungerar bäst vid användning av kärl från sex till femton liter och du väljer temperatur mellan 25 och 90 grader, då i intervaller om 0,1 grader.

  Vi gillar att den här sous vide-cirkulatorn har en timer som sträcker sig upp till 72 timmar, samt att den fungerar med app och wifi. Den har helt enkelt många funktioner till ett riktigt bra pris, vilket fick den att bli bästa budgetprodukt i vårt test. Dessutom har den skydd mot torrkokning, låg vattennivå och överhettning.

  Var kan jag köpa produkten?
 5. 5. Sous Vide Precision Cirkulator CHSV310- Bra val

  Sous Vide Precision Cirkulator CHSV310
  4,1 av 5 i betyg
  4,1
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Prisvärd sous vide som ger mycket bra resultat tack vare sin otroliga temperaturprecision.
  Kapacitet
  15 liter
  Max temp
  92 grader
  Timer
  upp till 72h
  Cirkulation
  8,2 liter / min
  Fördelar
  • Lätt att rengöra
  • Mycket användarvänlig
  • Bra pris
  Nackdelar
  • Något kort sladd
  Produktbeskrivning

  Det här är en sous vide-cirkulator som klarar av en vattenmängd på upp till 15 liter. Den cirkulerar 8,2 liter vatten per minut och har en temperaturprecision på 0,1 grader. Displayen är tydlig och visar både temperatur och återstående tid på timern. Denna sous vide kan värma upp vattnet till hela 92 grader.

  Anledningen till att vi valde Champions sous vide-cirkulator till ett bra val är dess användarvänlighet. Den är enkel att använda, samtidigt som den inte kostar så mycket. Precisionen är utmärkt och ger därmed ett bra resultat varje gång. En annan fördel är att den är enkel att rengöra efter användning.

  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa sous viden

Vad ska man tänka på vid köp av sous vide?

Många tror att det är invecklat att använda en sous vide för matlagningen, men faktum är att det inte är så svårt. Allting kan tyckas svårt till en början, men du lär dig snabbt hur en sous vide fungerar. Sous vide betyder under vakuum, och du tillagar maten i en påse med vakuum vilket bevarar alla smaker.

Nedan kommer vi att lista de faktorer som är allra viktigaste vid köp av en sous vide. Alltså de saker du bör tänka på innan du köper en. På så sätt kommer du garanterat att bli nöjd med ditt köp. De aspekter du bör ha i åtanke är följande:

Inbyggd cirkulator eller enbart cirkulator

Det finns två huvudsakliga typer av sous vide, vilket vi nämnde ovan. Antingen är de modell större och har ett eget vattenbad med inbyggd cirkulator, eller så är det enbart cirkulatorn som du då använder med en kastrull i modell större. Det finns för- och nackdelar med båda varianterna. Den med inbyggs cirkulator tar visserligen större plats, men den är ofta mer optimerad för användningen. Den kan till exempel ha medföljande ställ och andra tillbehör. Väljer du en som enbart är cirkulator väljer du själv storlek på vattenbadet och den tar mindre plats. Dessutom är dessa modeller vanligtvis billigare. I stort är det en smaksak och en budgetfråga som du bör beakta.

Kapacitet

Kapaciteten är också viktig och det är den som talar om hur mycket vatten en sous vide klarar av. Du bör åtminstone välja en som klarar 20 liter vatten för att kunna tillaga små och medelstora köttstycken. Tänk dock på att du måste ha en kastrull som rymmer den vattenmängden, såvida du inte väljer en maskin med inbyggt vattenbad.

Effekt

Effekten och kapaciteten går på sätt och vis hand i hand, men även flödet spelar roll. Vilken effekt en sous vide har anges i watt, och vanligtvis rör det sig om runt 1 000 watt. Du bör inte välja en sous vide med en effekt som är mycket lägre än så.

Appfunktion

Många sous vide har någon typ av appfunktion, vilket kan vara väldigt hjälpsamt. I apparna brukar du inte bara kunna styra själva maskinen utan ofta hittar du även recept och tillagningstider i dem. Det är dock inget måste att välja en sous vide med app för att lyckas, de utan appfunktioner fungerar minst lika bra.

Temperaturens noggrannhet

Temperaturen är det allra viktigaste när du lagar mat med en sous vide. Det är viktigt att temperaturen är stabil, men det är inte heller hela världen om den går ner eller upp med en till två grader. Men mer än så bör det inte vara. Det är ju temperaturen som ger det korrekta resultatet och du använder en sous vide för att tillaga kött eller fisk under samma temperatur under en längre tid. Temperaturen ska också vara jämn i hela vattnet. Det finns tyvärr många missnöjda kunder som klagat på temperaturstabiliteten i många sous vide på marknaden, oftast i de med lägre pris.

Timer

Det är inte alla sous vide som har inbyggd timer, men det är någonting vi rekommenderar. Det gör det helt enkelt enklare och smidigare när du tillagar maten.

Vakuumförpackning

Många hävdar att en vakuumförpackare är ett måste när du använder en sous vide, men du kan också använda dig av en zip-påse. Det viktigaste är att du får ut så mycket luft som möjligt för att påsen inte ska flyta upp till ytan. Bäst resultat får du dock i kombination med en vakuumförpackare.

Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
21 röster, Genomsnitt: 5 / 5