Test: Vilken är den Bästa Smörgåsgrillen 2024?

Läs vårt experttest för att på ett enkelt sätt hitta den bästa smörgåsgrillen.

En smörgåsgrill är en mångsidig hushållsapparat som kan omvandla dina vardagliga smörgåsar till smakrika, krispiga delikatesser. Med hjälp av värme och tryck får du inte bara en perfekt grillad yta, utan även en smält och välsmakande fyllning. Oavsett om du föredrar klassiska ost- och skinksmörgåsar eller mer experimentella kombinationer, kommer en smörgåsgrill att ge dina skapelser en professionell touch. Det är den perfekta lösningen för alla som älskar att njuta av ett snabbt, varmt mål mat utan att behöva oroa sig för stök och bök i köket.

När behöver man en smörgåsgrill? Svaret är egentligen: alltid! För den stressade familjen som behöver snabba frukostar på morgonen, för studenten som söker enkel och god mat mellan studiepassen, eller för den passionerade foodien som vill ta sina hemlagade smörgåsar till nästa nivå. En smörgåsgrill är även perfekt för mindre kök där varje centimeter räknas, eftersom den har en kompakt design men ändå levererar stora resultat. Och låt oss inte glömma de mysiga hemmakvällarna när man bara vill ha något gott och varmt att äta framför favoritserien.

Efter omfattande tester och jämförelser är det med stor glädje vi presenterar Krups Grcic Smörgåsgrill som vår testvinnare. Med sin överlägsna prestanda, hållbara design och användarvänlighet har den lyckats imponera på alla fronter. Den levererar konsekvent perfekt grillade smörgåsar och har visat sig vara ett måste för alla som värdesätter både smak och kvalitet. Så letar du efter det bästa inom smörgåsgrillar, behöver du inte leta längre än till Krups Grcic Smörgåsgrill.

Testvinnare - Bästa Smörgåsgrillen 2024

Här är en överblick över årets bästa Smörgåsgrillar.

 1. Bäst i test: Krups Grcic Smörgåsgrill Svart
 2. Bästa budgetvalet: Rubicson Smörgåsgrill
 3. Bästa XXL-valet: Emerio Smörgåsgrill XXL
 4. Mest prisvärda smörgåsgrillen: Crispy Smörgåsgrill
 5. Bra val: Breville Smörgåsgrill 2 Skivor med Löstagbara Plattor

Våra 5 bästa Smörgåsgrillar (maj 2024)

1. Krups Grcic Smörgåsgrill Svart- Bäst i test

Krups Grcic Smörgåsgrill Svart - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Grcic smörgåsgrill från Krups har extra stora och djupa plattor för att du ska kunna göra större mackor. Värmeelementet är på 850 watt vilket ger bra resultat. Grillen är utrustad med LED-lampor som både visar när smörgåsen är färdig och när grillen uppnått rätt värme. Den har en Tefal-beläggning som gör att mackorna lätt släpper och som gör den enkel att rengöra. Sladden kan förvaras i smörgåsgrillen, som dessutom kan stå vertikalt när du förvarar den.

Vi gillar den här smörgåsgrillen skarpt, mycket på grund av dess snygga design och bra funktioner. Den har värmeisolerade handtag och ett låsbart lock. En fördel är också att den kan förvaras vertikalt, vilket kan vara platsbesparande. Det var inte svårt att välja just den här produkten till bäst i test då den presterar riktigt bra. Dessutom är den snygg.

Egenskaper

 • Effekt: 850 Watt
 • Grillyta: 2st 120 x 120 mm
 • Non-Stick-Beläggning: Ja

Fördelar

 • Extra stora grillplattor
 • Gör frasiga mackor snabbt
 • Kan förvaras vertikalt

Nackdelar

 • Sladden är inte avtagbar
 • Något ostabil med locket uppfällt

Omdöme

Högkvalitativ smörgåsgrill som ger goda frasiga mackor på nolltid.
Våra betyg
Design:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Funktion:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Hållbarhet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

2. Rubicson Smörgåsgrill- Bästa budgetvalet

Rubicson Smörgåsgrill - Bästa budgetvalet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Kjell)

Rubicsons smörgåsgrill har ett lite annorlunda utförande än många andra grillar, då den har en enda stor platta. Där kan du antingen tillaga en stor macka eller två lite mindre. Den passar därför perfekt för dig som gillar panini. Effekten ligger på 750 watt och är därmed lite mindre än i de andra varianterna. Dock håller den ändå vad den lovar och det till ett mycket lågt pris. Den har non-stickbeläggning vilket gör mackorna enkla att ta ut samtidigt som rengöringen går riktigt enkelt. Även den här smörgåsgrillen kan förvaras vertikalt för att bespara dig utrymme i köksskåpen.

Det rådde ingen tvekan hos testpanelen gällande vilken smörgåsgrill som är bästa budget, Rubicson Smörgåsgrill vann kategorin med hästlängder. Vi gillar, förutom det låga priset, att den kan tillaga såväl stora som små mackor. Den enda stora plattan är för oss ett stort plus. Indikatorlamporna visar tydligt när grillen är redo för dina smörgåsar.

Egenskaper

 • Effekt: 750 Watt
 • Grillyta: 225x130 mm
 • Non-Stick-Beläggning: Ja

Fördelar

 • En stor platta
 • Billig
 • Enkel att rengöra

Nackdelar

 • Inte så snygg

Omdöme

Billig smörgåsgrill som kan göra både panini och toast med perfekt resultat.
Våra betyg
Design:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Funktion:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Hållbarhet:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

3. Emerio Smörgåsgrill XXL- Bästa XXL-valet

Emerio Smörgåsgrill XXL - Bästa XXL-valet
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Emerios smörgåsgrill XXL är både billig och bra. Den gör stora mackor där du slipper oroa dig över att fyllningen ska rinna ut. Plattorna har non-stickbeläggning vilket gör att du enkelt får ut mackorna när de är klara. Det underlättar också vid rengöringen. Smörgåsgrillen är tillverkad av rostfritt stål och har en vikt på runt 11 kg.

Det här är en mycket prisvärd smörgåsgrill som var lätt att välja till bästa XXL. Den har ett riktigt lågt pris för sin effekt på 900 watt och stora plattor. Den står stadigt tack vare sina antiglid-fötter och har en indikatorlampa så att du ser när den är tillräckligt uppvärmd. Många kunder är nöjda med just den här grillen, vilket också är viktigt.

Egenskaper

 • Effekt: 900 Watt
 • Grillyta: 2st 125 x 125 mm
 • Non-Stick-Beläggning: Ja

Fördelar

 • Stora grillplattor
 • Lågt pris
 • Rostfritt stål

Nackdelar

 • Inget temperaturreglage

Omdöme

Mycket prisvärd smörgåsgrill med stora plattor och bra effekt.
Våra betyg
Design:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Funktion:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Hållbarhet:
Betyg 8.93/5
3,9/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

4. Crispy Smörgåsgrill- Mest prisvärda smörgåsgrillen

Crispy Smörgåsgrill - Mest prisvärda smörgåsgrillen
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Cervera)

Crispy är en prisvärd smörgåsgrill från OBH Nordica, där du kan grilla två mackor åt gången. Plattorna är djupa för att undvika att fyllningen rinner ut. De snäckformade plattorna gör att den fungerar med flera typer av bröd. Tack vare non-stickbeläggningen behöver du inte oroa dig över att dina mackor ska fastna, dessutom underlättar de när det är dags för rengöringen. Den här smörgåsgrillen har en kompakt design för att den ska vara enkel att förvara. Utseendet är enkelt med dess svarta färg, vilket gör att den passar in i de flesta kök.

Vi valde Crispy till mest prisvärd smörgåsgrill tack vare dess höga kvalitet till ett riktigt lågt pris. Effekten på 750 watt är något låg, men ändå får du frasiga, goda toasts på bara ett par minuter. Det är smidigt med lamporna som indikerar när grillen är redo att använda. Det här är helt enkelt en smörgåsgrill att lita på, oavsett vilken typ av smörgåsar du vill tillaga. Formen på plattorna är ett stort plus.

Egenskaper

 • Effekt: 750 Watt
 • Grillyta: 2st 110 x 110 mm
 • Non-Stick-Beläggning: Ja

Fördelar

 • Snäckformade plattor
 • Non-stickbeläggning för enkel rengöring
 • Kompakt design

Nackdelar

 • Ytan blir lätt smutsig
 • Låg effekt

Omdöme

En enkel smörgåsgrill med smarta snäckformade plattor för möjlighet att använda flera brödtyper.
Våra betyg
Design:
Betyg 8.9/5
3,9/5
Funktion:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Hållbarhet:
Betyg 9.33/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

5. Breville Smörgåsgrill 2 Skivor med Löstagbara Plattor- Bra val

Breville Smörgåsgrill 2 Skivor med Löstagbara Plattor - Bra val
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Breville blev kända för att ha uppfunnit smörgåsgrillen och det här är en av deras enkla modeller. Den har en löstagbar tvådelad platta där du enkelt tillagar två toasts på en gång. Non-stickbeläggningen gör plattorna enkla att rengöra samtidigt som mackorna inte fastnar vid tillagningen. Den avtagbara plattan tål att diskas i diskmaskinen. Locket är låsbart och smörgåsgrillen har en inbyggs sladdförvaring.

Anledningen till att vi utsett Brevilles smörgåsgrill till ett bra val är för att den har mycket att erbjuda till ett bra pris. Det är en stor fördel att plattorna kan diskas i diskmaskinen. Vi gillar också den inbyggda sladdförvaringen skarpt. Tack vare det låsbara locket kan du förvara smörgåsgrillen vertikalt i köksskåpet, vilket besparar dig plats. Sedan ska vi inte heller glömma att nämna att den ger riktigt goda mackor snabbt, med perfekt frasighet.

Egenskaper

 • Effekt: 750 Watt
 • Grillyta: 2st 110 x 110 mm
 • Non-Stick-Beläggning: Ja

Fördelar

 • Inbyggd sladdförvaring
 • Plattorna kan diskas i diskmaskin
 • Låsbart lock

Nackdelar

 • Inte så fin design
 • Ganska liten

Omdöme

En bra smörgåsgrill som ger goda mackor och där plattorna kan diskas i diskmaskinen.
Våra betyg
Design:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Funktion:
Betyg 9/5
4,0/5
Hållbarhet:
Betyg 9/5
4,0/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5
Så hittar du bästa Smörgåsgrill

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer smörgåsgrill?

Att hitta den bästa smörgåsgrillen kräver en del research och överväganden. Det finns många olika modeller på marknaden, alla med sina unika funktioner och fördelar. För att göra det enklare för dig att hitta den smörgåsgrill som bäst uppfyller dina behov, har vi sammanställt en lista med de viktigaste kriterierna du bör tänka på när du ska välja smörgåsgrill.

Grillyta

En av de viktigaste aspekterna att tänka på när du väljer en smörgåsgrill är grillytan. Denna yta avgör hur stora smörgåsar du kan göra, och hur många du kan göra åt gången. Om du till exempel ofta gör stora smörgåsar eller vill kunna göra flera smörgåsar åt gången, bör du leta efter en grill med en stor grillyta. Om du däremot bara gör mindre smörgåsar för dig själv, kan en mindre grillyta vara tillräcklig. Kom ihåg att grillytan också påverkar grillens totala storlek, så om du har begränsat med utrymme i köket kan det vara värt att prioritera en mindre modell.

Temperaturinställningar

En annan viktig faktor att tänka på är grillens temperaturinställningar. Vissa smörgåsgrillar har bara en fast temperatur, medan andra låter dig justera temperaturen efter eget behov. Om du vill ha mer kontroll över tillagningen och kunna anpassa temperaturen efter olika typer av bröd och fyllningar, kan det vara värt att satsa på en grill med justerbara temperaturinställningar. Detta kan också vara användbart om du vill använda grillen till annat än bara smörgåsar, som till exempel pannkakor eller omeletter.

Underhåll och rengöring

Underhåll och rengöring är också viktigt att tänka på när du väljer smörgåsgrill. Vissa grillar har non-stick beläggning vilket gör dem enklare att rengöra, medan andra kan vara mer krångliga. En smörgåsgrill med löstagbara plattor kan vara ett bra val om du vill kunna tvätta dem i diskmaskinen. Om grillen inte har löstagbara plattor, bör du se till att den i alla fall har en slät yta som är lätt att torka av med en fuktig trasa.

Design och byggkvalitet

Design och byggkvalitet spelar också en stor roll när du väljer smörgåsgrill. En välbyggd grill kommer att hålla längre och ge bättre resultat än en billigare modell. När det gäller design är det också viktigt att tänka på hur grillen kommer att passa in i ditt kök. Om du har ett modernt kök kanske du vill ha en grill med en modern design, medan ett mer traditionellt kök kanske kräver en mer klassisk look. Tänk också på att en tyngre grill ofta är mer stabil och mindre benägen att glida runt på bänken när du använder den.

Användarrecensioner

Slutligen bör du alltid ta hänsyn till användarrecensioner när du väljer sm

Jämför de bästa Smörgåsgrillarna i testet

Smörgåsgrill Effekt Grillyta Non-Stick-Beläggning Totalbetyg Pris
Krups Grcic Smörgåsgrill Svart 850 Watt 2st 120 x 120 mm Ja Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
550 kr
Rubicson Smörgåsgrill 750 Watt 225x130 mm Ja Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
129 kr
Emerio Smörgåsgrill XXL 900 Watt 2st 125 x 125 mm Ja Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
485 kr
Crispy Smörgåsgrill 750 Watt 2st 110 x 110 mm Ja Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
409 kr
Breville Smörgåsgrill 2 Skivor med Löstagbara Plattor 750 Watt 2st 110 x 110 mm Ja Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
706 kr
smörgåsgrill test

Så gjorde vi testet

Smörgåsgrillar har funnits väldigt länge och de olika alternativen skiljer sig åt markant. Från små enkla apparater som kan göra en toast eller två till avancerade maskiner för tusentals kronor där du kan laga en hel måltid. För att göra det lite enklare för dig att hitta rätt har vi valt att gruppera in smörgåsgrillarna i några olika kategorier och utsett bästa alternativet i varje kategori.

För att avgöra vilken smörgåsgrill som var bäst i varje kategori började vi med att ta fram en lista med punkter att betygsätta dem efter. Varje produkt har sedan granskats noggrant och därefter betygsatts på punkterna som följer:

 • Kvalitet: Känns maskinen robust? Har du märkt av någon form av slitage efter en tids användning?
 • Rengöring: Är smörgåsgrillen enkel att rengöra? 
 • Non-stick: Vad för beläggning har grillen? Fastnar mackorna något?
 • Tid: Hur snabbt tillagar den mackorna? Hur många mackor kan den tillaga åt gången?
 • Resultat: Hur smakar mackorna, är de krispiga eller mjuka? Blir mackorna lätt brända?
 • Storlek: Tar smörgåsgrillen upp mycket plats? Är den enkel att förvara?
 • Pris: Hur mycket kostar den? Är den prisvärd? 

Fördelarna med en smörgåsgrill

En smörgåsgrill är en fantastisk investering för alla matälskare. Den erbjuder en mängd fördelar som gör matlagningen roligare, enklare och mer effektiv. Här är några av de största fördelarna med att äga en smörgåsgrill:

 • Mångsidighet: En av de största fördelarna med en smörgåsgrill är dess mångsidighet. Med en smörgåsgrill kan du göra allt från klassiska ost- och skinksmörgåsar till gourmetcrepes och pannkakor. Du kan även använda den för att grilla grönsaker, kött och fisk. Detta gör den till ett utmärkt verktyg för alla som älskar att experimentera i köket och prova nya recept.
 • Snabb och enkel matlagning: En annan stor fördel med en smörgåsgrill är att den gör matlagningen snabb och enkel. Du behöver bara förbereda dina ingredienser, lägga dem på grillen och vänta några minuter. Detta gör den perfekt för snabba frukostar på morgonen eller när du behöver fixa något att äta på kort tid.
 • Godare smörgåsar: En smörgåsgrill tar dina smörgåsar till nästa nivå. Genom att tillaga smörgåsarna under tryck och värme får du en perfekt grillad yta och en smält och välsmakande fyllning. Detta ger dina smörgåsar en professionell touch som är svår att uppnå med en vanlig stekpanna eller ugn.
 • Lätt att rengöra: Många smörgåsgrillar är designade för att vara lätta att rengöra. De har oftast non-stick beläggning och löstagbara plattor som kan tvättas i diskmaskinen. Detta sparar tid och gör det enklare att hålla grillen ren och fräsch.
 • Kompakt design: Slutligen har de flesta smörgåsgrillar en kompakt design som gör dem perfekta för mindre kök. Trots sin lilla storlek kan de ge stora resultat, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla som vill maximera sitt utrymme i köket.

Nackdelar med en smörgåsgrill

Trots alla de fantastiska fördelarna som en smörgåsgrill erbjuder, finns det också några nackdelar som kan vara värda att överväga innan du gör ditt köp. Här är några av de mest framträdande nackdelarna med en smörgåsgrill:

 • Begränsad kapacitet: En av de största nackdelarna med en smörgåsgrill är dess begränsade kapacitet. De flesta smörgåsgrillar kan endast tillaga två eller fyra smörgåsar åt gången, vilket kan vara ett problem om du behöver göra större mängder mat. Detta innebär att du kanske måste tillaga maten i omgångar, vilket kan vara tidskrävande och ineffektivt, särskilt om du har en stor familj eller ofta har gäster över.
 • Inte lika bra för större matlagning: Även om en smörgåsgrill kan användas för att laga olika typer av mat, är den inte lika bra som en traditionell grill eller ugn för större matlagning. Den är utmärkt för att göra smörgåsar, pannkakor och andra mindre rätter, men om du vill grilla en stor bit kött eller laga en stor mängd mat, kanske du är bättre tjänad med en traditionell grill eller ugn.
 • Varierande kvalitet: Slutligen varierar kvaliteten på smörgåsgrillar stort. Vissa modeller är utmärkta och erbjuder fantastisk prestanda, medan andra kan vara mindre tillförlitliga och inte ge så bra resultat. Detta innebär att du behöver göra noggrann research och läsa recensioner innan du köper en smörgåsgrill för att säkerställa att du får en modell som lever upp till dina förväntningar.
Vanliga frågor om smörgåsgrill

Vanliga frågor om smörgåsgrillar

Kan jag använda en smörgåsgrill för att laga annat än smörgåsar?

Absolut! En av de stora fördelarna med en smörgåsgrill är dess mångsidighet. Du kan använda den för att laga allt från pannkakor och omeletter till kött, fisk och grönsaker. Vissa modeller kommer även med utbytbara plattor som gör det möjligt att grilla, steka och till och med göra våfflor. Det är dock viktigt att komma ihåg att en smörgåsgrill inte kommer att ge samma resultat som en traditionell grill eller ugn för större matlagning, men den är perfekt för mindre rätter och snabba måltider.

Hur rengör jag min smörgåsgrill?

Rengöring av en smörgåsgrill kan variera beroende på modell, men generellt sett är det ganska enkelt. De flesta smörgåsgrillar har non-stick beläggning och löstagbara plattor som kan tvättas i diskmaskinen. Om din grill inte har löstagbara plattor, kan du torka av dem med en fuktig trasa eller svamp efter att de har svalnat. Använd inte grova rengöringsmedel eller skrapor eftersom de kan skada beläggningen. Kontrollera alltid tillverkarens instruktioner för specifika rengöringsanvisningar.

Är det möjligt att justera temperaturen på en smörgåsgrill?

Det beror på modellen. Vissa smörgåsgrillar har en fast temperatur, medan andra låter dig justera temperaturen efter eget behov. Om du vill ha mer kontroll över tillagningen och kunna anpassa temperaturen efter olika typer av bröd och fyllningar, kan det vara värt att satsa på en grill med justerbara temperaturinställningar. Detta kan också vara användbart om du vill använda grillen till annat än bara smörgåsar.

Är smörgåsgrillar säkra att använda?

Ja, smörgåsgrillar är säkra att använda så länge du följer tillverkarens instruktioner och använder dem på rätt sätt. Det är viktigt att aldrig lämna grillen obevakad när den är igång, och att låta den svalna helt innan du rengör den. Vissa modeller har även inbyggda säkerhetsfunktioner som automatisk avstängning och överhettningsskydd för extra säkerhet.

Kan jag göra stora smörgåsar i en smörgåsgrill?

Det beror på storleken på grillytan. Vissa smörgåsgrillar har en större grillyta som kan rymma större smörgåsar, medan andra är mindre och bäst lämpade för vanliga eller mindre smörgåsar. Om du ofta gör stora smörgåsar eller vill kunna göra flera smörgåsar åt gången, bör du leta efter en grill med en stor grillyta.

Hur länge tar det att tillaga en smörgås i en smörgåsgrill?

Det kan variera beroende på modell och hur väl du vill att din smörgås ska vara grillad, men generellt sett tar det mellan 3-6 minuter att tillaga en smörgås i en smörgåsgrill. Det är dock viktigt att hålla ett öga på din smörgås för att se till att den inte bränns. Vissa modeller har inbyggda timers som kan hjälpa dig att hålla koll på tillagningstiden.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
39 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5