Test: Vilken är den Bästa Smörgåsgrillen 2022?

Läs vårt experttest för att på ett enkelt sätt hitta den bästa smörgåsgrillen.

En smörgåsgrill är ett perfekt köksredskap för dig som älskar varma mackor. Det är snabbt och smidigt, samtidigt som resultatet blir frasiga toast med den fyllning du gillar. Oftast är de enkla att sköta, samtidigt som de inte heller tar så stor plats. En smörgåsgrill består av två stycken plattor med lite friktion, på så sätt fastnar inte mackorna vid grillning.

Det finns många olika smörgåsgrillar på marknaden och vi har testat flera av dem för att kunna hjälpa dig att hitta den som är bäst. Nedan kan du läsa mer om vårt test och även få reda på varför just Krups Grcic Smörgåsgrill är den vi utsett till bäst i test.

Testvinnare - Bästa Smörgåsgrillen

 1. Bäst i test: Krups Grcic Smörgåsgrill Svart
 2. Bästa budgetvalet: Rubicson Smörgåsgrill
 3. Bästa XXL-valet: Emerio Smörgåsgrill XXL
 4. Mest prisvärda smörgåsgrillen: Crispy Smörgåsgrill
 5. Bra val: Breville Smörgåsgrill 2 Skivor med Löstagbara Plattor

Våra 5 bästa Smörgåsgrillar (september 2022)

 1. 1. Krups Grcic Smörgåsgrill Svart- Bäst i test

  Krups Grcic Smörgåsgrill Svart
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: Högkvalitativ smörgåsgrill som ger goda frasiga mackor på nolltid.
  Effekt
  850 Watt
  Grillyta
  2st 120 x 120 mm
  Non-Stick-Beläggning
  Ja
  Fördelar
  • Extra stora grillplattor
  • Gör frasiga mackor snabbt
  • Kan förvaras vertikalt
  Nackdelar
  • Sladden är inte avtagbar
  • Något ostabil med locket uppfällt
  Produktbeskrivning

  Grcic smörgåsgrill från Krups har extra stora och djupa plattor för att du ska kunna göra större mackor. Värmeelementet är på 850 watt vilket ger bra resultat. Grillen är utrustad med LED-lampor som både visar när smörgåsen är färdig och när grillen uppnått rätt värme. Den har en Tefal-beläggning som gör att mackorna lätt släpper och som gör den enkel att rengöra. Sladden kan förvaras i smörgåsgrillen, som dessutom kan stå vertikalt när du förvarar den.

  Vi gillar den här smörgåsgrillen skarpt, mycket på grund av dess snygga design och bra funktioner. Den har värmeisolerade handtag och ett låsbart lock. En fördel är också att den kan förvaras vertikalt, vilket kan vara platsbesparande. Det var inte svårt att välja just den här produkten till bäst i test då den presterar riktigt bra. Dessutom är den snygg.

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. Rubicson Smörgåsgrill- Bästa budgetvalet

  Rubicson Smörgåsgrill
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Kjell
  Sammanfattning: Billig smörgåsgrill som kan göra både panini och toast med perfekt resultat.
  Effekt
  750 Watt
  Grillyta
  225x130 mm
  Non-Stick-Beläggning
  Ja
  Fördelar
  • En stor platta
  • Billig
  • Enkel att rengöra
  Nackdelar
  • Inte så snygg
  Produktbeskrivning

  Rubicsons smörgåsgrill har ett lite annorlunda utförande än många andra grillar, då den har en enda stor platta. Där kan du antingen tillaga en stor macka eller två lite mindre. Den passar därför perfekt för dig som gillar panini. Effekten ligger på 750 watt och är därmed lite mindre än i de andra varianterna. Dock håller den ändå vad den lovar och det till ett mycket lågt pris. Den har non-stickbeläggning vilket gör mackorna enkla att ta ut samtidigt som rengöringen går riktigt enkelt. Även den här smörgåsgrillen kan förvaras vertikalt för att bespara dig utrymme i köksskåpen.

  Det rådde ingen tvekan hos testpanelen gällande vilken smörgåsgrill som är bästa budget, Rubicson Smörgåsgrill vann kategorin med hästlängder. Vi gillar, förutom det låga priset, att den kan tillaga såväl stora som små mackor. Den enda stora plattan är för oss ett stort plus. Indikatorlamporna visar tydligt när grillen är redo för dina smörgåsar.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. Emerio Smörgåsgrill XXL- Bästa XXL-valet

  Emerio Smörgåsgrill XXL
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: Mycket prisvärd smörgåsgrill med stora plattor och bra effekt.
  Effekt
  900 Watt
  Grillyta
  2st 125 x 125 mm
  Non-Stick-Beläggning
  Ja
  Fördelar
  • Stora grillplattor
  • Lågt pris
  • Rostfritt stål
  Nackdelar
  • Inget temperaturreglage
  Produktbeskrivning

  Emerios smörgåsgrill XXL är både billig och bra. Den gör stora mackor där du slipper oroa dig över att fyllningen ska rinna ut. Plattorna har non-stickbeläggning vilket gör att du enkelt får ut mackorna när de är klara. Det underlättar också vid rengöringen. Smörgåsgrillen är tillverkad av rostfritt stål och har en vikt på runt 11 kg.

  Det här är en mycket prisvärd smörgåsgrill som var lätt att välja till bästa XXL. Den har ett riktigt lågt pris för sin effekt på 900 watt och stora plattor. Den står stadigt tack vare sina antiglid-fötter och har en indikatorlampa så att du ser när den är tillräckligt uppvärmd. Många kunder är nöjda med just den här grillen, vilket också är viktigt.

  Var kan jag köpa produkten?
 4. 4. Crispy Smörgåsgrill- Mest prisvärda smörgåsgrillen

  Crispy Smörgåsgrill
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: En enkel smörgåsgrill med smarta snäckformade plattor för möjlighet att använda flera brödtyper.
  Effekt
  750 Watt
  Grillyta
  2st 110 x 110 mm
  Non-Stick-Beläggning
  Ja
  Fördelar
  • Snäckformade plattor
  • Non-stickbeläggning för enkel rengöring
  • Kompakt design
  Nackdelar
  • Ytan blir lätt smutsig
  • Låg effekt
  Produktbeskrivning

  Crispy är en prisvärd smörgåsgrill från OBH Nordica, där du kan grilla två mackor åt gången. Plattorna är djupa för att undvika att fyllningen rinner ut. De snäckformade plattorna gör att den fungerar med flera typer av bröd. Tack vare non-stickbeläggningen behöver du inte oroa dig över att dina mackor ska fastna, dessutom underlättar de när det är dags för rengöringen. Den här smörgåsgrillen har en kompakt design för att den ska vara enkel att förvara. Utseendet är enkelt med dess svarta färg, vilket gör att den passar in i de flesta kök.

  Vi valde Crispy till mest prisvärd smörgåsgrill tack vare dess höga kvalitet till ett riktigt lågt pris. Effekten på 750 watt är något låg, men ändå får du frasiga, goda toasts på bara ett par minuter. Det är smidigt med lamporna som indikerar när grillen är redo att använda. Det här är helt enkelt en smörgåsgrill att lita på, oavsett vilken typ av smörgåsar du vill tillaga. Formen på plattorna är ett stort plus.

  Var kan jag köpa produkten?
 5. 5. Breville Smörgåsgrill 2 Skivor med Löstagbara Plattor- Bra val

  Breville Smörgåsgrill 2 Skivor med Löstagbara Plattor
  4,1 av 5 i betyg
  4,1
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: En bra smörgåsgrill som ger goda mackor och där plattorna kan diskas i diskmaskinen.
  Effekt
  750 Watt
  Grillyta
  2st 110 x 110 mm
  Non-Stick-Beläggning
  Ja
  Fördelar
  • Inbyggd sladdförvaring
  • Plattorna kan diskas i diskmaskin
  • Låsbart lock
  Nackdelar
  • Inte så fin design
  • Ganska liten
  Produktbeskrivning

  Breville blev kända för att ha uppfunnit smörgåsgrillen och det här är en av deras enkla modeller. Den har en löstagbar tvådelad platta där du enkelt tillagar två toasts på en gång. Non-stickbeläggningen gör plattorna enkla att rengöra samtidigt som mackorna inte fastnar vid tillagningen. Den avtagbara plattan tål att diskas i diskmaskinen. Locket är låsbart och smörgåsgrillen har en inbyggs sladdförvaring.

  Anledningen till att vi utsett Brevilles smörgåsgrill till ett bra val är för att den har mycket att erbjuda till ett bra pris. Det är en stor fördel att plattorna kan diskas i diskmaskinen. Vi gillar också den inbyggda sladdförvaringen skarpt. Tack vare det låsbara locket kan du förvara smörgåsgrillen vertikalt i köksskåpet, vilket besparar dig plats. Sedan ska vi inte heller glömma att nämna att den ger riktigt goda mackor snabbt, med perfekt frasighet.

  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa smörgåsgrillen

Vad ska man tänka på vid köp av smörgåsgrill?

När du funderar över att köpa en smörgåsgrill, eller redan har bestämt dig för att införskaffa dig en, bör du tänka över en del faktorer. Det finns nämligen en hel del saker att tänka på. Nedan kommer vi att gå igenom de allra viktigaste sakerna att tänka på innan du bestämmer dig för en produkt.

Non-stickbeläggning

Det finns ingenting värre än mackor som fastnar och därför bör du välja en smörgåsgrill med non-stickbeläggning. De flesta smörgåsgrillarna har en teflonbeläggning vilket är perfekt för att mackorna inte ska fastna i grillen.

Rengöring

En viktig aspekt när det kommer till köksredskap är hur lätta de är att rengöra. Om en smörgåsgrill har en non-stickbeläggning är den enklare att rengöra. Med avtagbara plattor kan du diska dem enklare, antingen för hand eller i diskmaskin. Kontrollera dock alltid att de är diskmaskinssäkra. Om delarna inte är avtagbara kan en fuktig trasa eller en bit hushållspapper vara tillräckligt för att rengöra plattorna.

Storlek

Beroende på hur mycket plats du har bör du också ta en titt på storleken på smörgåsgrillen. Du ska enkelt kunna förvara den i ditt kök, antingen i ett skåp eller om du vill ha den framme. Många smörgåsgrillar är relativt små och därmed enkla att rengöra. Större grillar ger dig dock möjlighet att tillaga fler mackor på samma gång, så det är helt enkelt upp till dig att välja vilken aspekt som är viktigast.

Design

Designen är också en viktig aspekt, speciellt om du ska ha smörgåsgrillen ståendes framme. Då bör du välja en med en design som passar in med din övriga köksinredning. Det finns flera designer att välja mellan på marknaden för att passa in i de flesta kök.

Material och kvalitet

Material och kvalitet är två saker som går hand i hand. Många billiga smörgåsgrillar är tillverkade av plast, och de får oftast sämre omdöme än grillar i exempelvis rostfritt stål. Rostfritt stål är ett hållbart och högkvalitativt material, perfekt om du kommer att använda grillen ofta.

Säkerhetsaspekter

Eftersom en smörgåsgrill värms upp till en ganska hög temperatur är det viktigt att den inte blir varm utanpå. Den ska gärna också ha någon typ av lås så att barnen inte råkar bränna sig på den när den används. En indikatorlampa är också att föredra så att du på ett enkelt sätt vet när grillen är varm nog för dina mackor.

Övriga funktioner

En del smörgåsgrillar har utbytbara plattor som gör det möjligt för dig att även tillaga pannkakor eller våfflor i den. Det ska vara enkelt att byta dem, vilket det oftast är. Med utbytbara plattor sparar du plats i köket eftersom du då bara behöver en maskin. Om du vill ha snyggt mönster på dina mackor finns det också smörgåsgrillar med sådana funktioner, de bränns då in på mackan under grillningen.

Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
22 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5