Bästa smörgåsgrillen

Läs vårt experttest för att på ett enkelt sätt hitta den bästa smörgåsgrillen.
Uppdaterad september 2021

En smörgåsgrill är ett perfekt köksredskap för dig som älskar varma mackor. Det är snabbt och smidigt, samtidigt som resultatet blir frasiga toast med den fyllning du gillar. Oftast är de enkla att sköta, samtidigt som de inte heller tar så stor plats. En smörgåsgrill består av två stycken plattor med lite friktion, på så sätt fastnar inte mackorna vid grillning.

Det finns många olika smörgåsgrillar på marknaden och vi har testat flera av dem för att kunna hjälpa dig att hitta den som är bäst. Nedan kan du läsa mer om vårt test och även få reda på varför just Krups Grcic Smörgåsgrill är den vi utsett till bäst i test.

Om vårt test av Smörgåsgrillar

Alla våra tester utförs av vår erfarna testpanel som testat produkter till köket under lång tid. Testpanelen består av tio personer som alltid utgår från dig som konsument i sina bedömningar. När vi testade smörgåsgrillar tittade vi inte bara på resultatet på smörgåsarna, utan vi gick igenom alla de faktorer som vi vet är viktiga för dig som konsument. Vi har läst en stor mängd omdömen för att ta reda på vad som är viktigast för er när det kommer till smörgåsgrillar. De faktorer som konsumenterna främst tänker på är:

 • Är smörgåsgrillen enkel att rengöra?
 • Är priset fördelaktigt?
 • Hur snabbt tillagar den mackorna?
 • Hur smakar mackorna, är de krispiga eller mjuka?
 • Är den enkel att förvara?

Alla testpersoner har fått ge betyg mellan ett och tio på de smörgåsgrillar som testats och den grill med det högsta betyget sammanlagt blev vår testvinnare. Alla produkter du läst om ovan är dock vinnare i just sina kategorier, vilket gör dem alla till mycket bra val. Med ovanstående smörgåsgrillar kan du njuta av frasiga varma mackor under såväl vardagar som helger. Dessutom är de alla väldigt enkla att rengöra.

Vilken smörgåsgrill är bäst?

Vi har testat många Smörgåsgrillar. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive smörgåsgrill samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bäst i test: Krups Grcic Smörgåsgrill Svart

  9,7/10
  Högkvalitativ smörgåsgrill som ger goda frasiga mackor på nolltid.
  Krups Grcic Smörgåsgrill Svart
  Bäst i test
  Effekt
  850 Watt
  Grillyta
  2st 120 x 120 mm
  Non-Stick-Beläggning
  Ja
  471 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Extra stora grillplattor
  • Gör frasiga mackor snabbt
  • Kan förvaras vertikalt
  Nackdelar
  • Sladden är inte avtagbar
  • Något ostabil med locket uppfällt

  Grcic smörgåsgrill från Krups har extra stora och djupa plattor för att du ska kunna göra större mackor. Värmeelementet är på 850 watt vilket ger bra resultat. Grillen är utrustad med LED-lampor som både visar när smörgåsen är färdig och när grillen uppnått rätt värme. Den har en Tefal-beläggning som gör att mackorna lätt släpper och som gör den enkel att rengöra. Sladden kan förvaras i smörgåsgrillen, som dessutom kan stå vertikalt när du förvarar den.

  Vi gillar den här smörgåsgrillen skarpt, mycket på grund av dess snygga design och bra funktioner. Den har värmeisolerade handtag och ett låsbart lock. En fördel är också att den kan förvaras vertikalt, vilket kan vara platsbesparande. Det var inte svårt att välja just den här produkten till bäst i test då den presterar riktigt bra. Dessutom är den snygg.

  Läs mer
 2. 2. Bästa budgetvalet: Rubicson Smörgåsgrill

  9,5/10
  Billig smörgåsgrill som kan göra både panini och toast med perfekt resultat.
  Rubicson Smörgåsgrill
  Effekt
  750 Watt
  Grillyta
  225x130 mm
  Non-Stick-Beläggning
  Ja
  129 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • En stor platta
  • Billig
  • Enkel att rengöra
  Nackdelar
  • Inte så snygg

  Rubicsons smörgåsgrill har ett lite annorlunda utförande än många andra grillar, då den har en enda stor platta. Där kan du antingen tillaga en stor macka eller två lite mindre. Den passar därför perfekt för dig som gillar panini. Effekten ligger på 750 watt och är därmed lite mindre än i de andra varianterna. Dock håller den ändå vad den lovar och det till ett mycket lågt pris. Den har non-stickbeläggning vilket gör mackorna enkla att ta ut samtidigt som rengöringen går riktigt enkelt. Även den här smörgåsgrillen kan förvaras vertikalt för att bespara dig utrymme i köksskåpen.

  Det rådde ingen tvekan hos testpanelen gällande vilken smörgåsgrill som är bästa budget, Rubicson Smörgåsgrill vann kategorin med hästlängder. Vi gillar, förutom det låga priset, att den kan tillaga såväl stora som små mackor. Den enda stora plattan är för oss ett stort plus. Indikatorlamporna visar tydligt när grillen är redo för dina smörgåsar.

  Läs mer
 3. 3. Bästa XXL-valet: Emerio Smörgåsgrill XXL

  9,3/10
  Mycket prisvärd smörgåsgrill med stora plattor och bra effekt.
  Emerio Smörgåsgrill XXL
  Effekt
  900 Watt
  Grillyta
  2st 125 x 125 mm
  Non-Stick-Beläggning
  Ja
  299 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Stora grillplattor
  • Lågt pris
  • Rostfritt stål
  Nackdelar
  • Inget temperaturreglage

  Emerios smörgåsgrill XXL är både billig och bra. Den gör stora mackor där du slipper oroa dig över att fyllningen ska rinna ut. Plattorna har non-stickbeläggning vilket gör att du enkelt får ut mackorna när de är klara. Det underlättar också vid rengöringen. Smörgåsgrillen är tillverkad av rostfritt stål och har en vikt på runt 11 kg.

  Det här är en mycket prisvärd smörgåsgrill som var lätt att välja till bästa XXL. Den har ett riktigt lågt pris för sin effekt på 900 watt och stora plattor. Den står stadigt tack vare sina antiglid-fötter och har en indikatorlampa så att du ser när den är tillräckligt uppvärmd. Många kunder är nöjda med just den här grillen, vilket också är viktigt.

  Läs mer
 4. 4. Mest prisvärda smörgåsgrillen: Crispy Smörgåsgrill

  9,3/10
  En enkel smörgåsgrill med smarta snäckformade plattor för möjlighet att använda flera brödtyper.
  Crispy Smörgåsgrill
  Effekt
  750 Watt
  Grillyta
  2st 110 x 110 mm
  Non-Stick-Beläggning
  Ja
  349 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Snäckformade plattor
  • Non-stickbeläggning för enkel rengöring
  • Kompakt design
  Nackdelar
  • Ytan blir lätt smutsig
  • Låg effekt

  Crispy är en prisvärd smörgåsgrill från OBH Nordica, där du kan grilla två mackor åt gången. Plattorna är djupa för att undvika att fyllningen rinner ut. De snäckformade plattorna gör att den fungerar med flera typer av bröd. Tack vare non-stickbeläggningen behöver du inte oroa dig över att dina mackor ska fastna, dessutom underlättar de när det är dags för rengöringen. Den här smörgåsgrillen har en kompakt design för att den ska vara enkel att förvara. Utseendet är enkelt med dess svarta färg, vilket gör att den passar in i de flesta kök.

  Vi valde Crispy till mest prisvärd smörgåsgrill tack vare dess höga kvalitet till ett riktigt lågt pris. Effekten på 750 watt är något låg, men ändå får du frasiga, goda toasts på bara ett par minuter. Det är smidigt med lamporna som indikerar när grillen är redo att använda. Det här är helt enkelt en smörgåsgrill att lita på, oavsett vilken typ av smörgåsar du vill tillaga. Formen på plattorna är ett stort plus.

  Läs mer
 5. 5. Bra val: Breville Smörgåsgrill 2 Skivor med Löstagbara Plattor

  9,1/10
  En bra smörgåsgrill som ger goda mackor och där plattorna kan diskas i diskmaskinen.
  Breville Smörgåsgrill 2 Skivor med Löstagbara Plattor
  Effekt
  750 Watt
  Grillyta
  2st 110 x 110 mm
  Non-Stick-Beläggning
  Ja
  603 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Inbyggd sladdförvaring
  • Plattorna kan diskas i diskmaskin
  • Låsbart lock
  Nackdelar
  • Inte så fin design
  • Ganska liten

  Breville blev kända för att ha uppfunnit smörgåsgrillen och det här är en av deras enkla modeller. Den har en löstagbar tvådelad platta där du enkelt tillagar två toasts på en gång. Non-stickbeläggningen gör plattorna enkla att rengöra samtidigt som mackorna inte fastnar vid tillagningen. Den avtagbara plattan tål att diskas i diskmaskinen. Locket är låsbart och smörgåsgrillen har en inbyggs sladdförvaring.

  Anledningen till att vi utsett Brevilles smörgåsgrill till ett bra val är för att den har mycket att erbjuda till ett bra pris. Det är en stor fördel att plattorna kan diskas i diskmaskinen. Vi gillar också den inbyggda sladdförvaringen skarpt. Tack vare det låsbara locket kan du förvara smörgåsgrillen vertikalt i köksskåpet, vilket besparar dig plats. Sedan ska vi inte heller glömma att nämna att den ger riktigt goda mackor snabbt, med perfekt frasighet.

  Läs mer

KÖPGUIDE - Såhär väljer man bästa smörgåsgrillen

När du funderar över att köpa en smörgåsgrill, eller redan har bestämt dig för att införskaffa dig en, bör du tänka över en del faktorer. Det finns nämligen en hel del saker att tänka på. Nedan kommer vi att gå igenom de allra viktigaste sakerna att tänka på innan du bestämmer dig för en produkt.

 • Non-stickbeläggning - Det finns ingenting värre än mackor som fastnar och därför bör du välja en smörgåsgrill med non-stickbeläggning. De flesta smörgåsgrillarna har en teflonbeläggning vilket är perfekt för att mackorna inte ska fastna i grillen.
 • Rengöring - En viktig aspekt när det kommer till köksredskap är hur lätta de är att rengöra. Om en smörgåsgrill har en non-stickbeläggning är den enklare att rengöra. Med avtagbara plattor kan du diska dem enklare, antingen för hand eller i diskmaskin. Kontrollera dock alltid att de är diskmaskinssäkra. Om delarna inte är avtagbara kan en fuktig trasa eller en bit hushållspapper vara tillräckligt för att rengöra plattorna.
 • Storlek - Beroende på hur mycket plats du har bör du också ta en titt på storleken på smörgåsgrillen. Du ska enkelt kunna förvara den i ditt kök, antingen i ett skåp eller om du vill ha den framme. Många smörgåsgrillar är relativt små och därmed enkla att rengöra. Större grillar ger dig dock möjlighet att tillaga fler mackor på samma gång, så det är helt enkelt upp till dig att välja vilken aspekt som är viktigast.
 • Design - Designen är också en viktig aspekt, speciellt om du ska ha smörgåsgrillen ståendes framme. Då bör du välja en med en design som passar in med din övriga köksinredning. Det finns flera designer att välja mellan på marknaden för att passa in i de flesta kök.
 • Material och kvalitet - Material och kvalitet är två saker som går hand i hand. Många billiga smörgåsgrillar är tillverkade av plast, och de får oftast sämre omdöme än grillar i exempelvis rostfritt stål. Rostfritt stål är ett hållbart och högkvalitativt material, perfekt om du kommer att använda grillen ofta.
 • Säkerhetsaspekter - Eftersom en smörgåsgrill värms upp till en ganska hög temperatur är det viktigt att den inte blir varm utanpå. Den ska gärna också ha någon typ av lås så att barnen inte råkar bränna sig på den när den används. En indikatorlampa är också att föredra så att du på ett enkelt sätt vet när grillen är varm nog för dina mackor.
 • Övriga funktioner - En del smörgåsgrillar har utbytbara plattor som gör det möjligt för dig att även tillaga pannkakor eller våfflor i den. Det ska vara enkelt att byta dem, vilket det oftast är. Med utbytbara plattor sparar du plats i köket eftersom du då bara behöver en maskin. Om du vill ha snyggt mönster på dina mackor finns det också smörgåsgrillar med sådana funktioner, de bränns då in på mackan under grillningen.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senaste tester