Test: Vilken är den Bästa Riskokaren 2022?

Trött på att riset aldrig blir bra? Med hjälp av en riskokare får du alltid till ett perfekt ris. Se vår genomgång av de bästa riskokarna 2022

Vi vet alla att det inte bara är att följa instruktionerna på risförpackningarna och riset blir perfekt kokat. Utan det kräver finess och tålamod då det ofta kan råka bli för mycket eller för lite vatten, du kokade på fel värme. För dig som är trött på att äta hårt eller grötigt ris samt att behöva diska undan brända risbottnar kan det vara dags att investera i en riskokare.

Men det finns många riskokare på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken av alla varianter du ska välja. Vi har därför gjort ett test av riskokare och har valt att här presentera de tre överlägset bästa apparaterna. Dem av er som vill veta mer om dessa riskokare samt varför vi valde ut just Digital Simplicity Riskokare/Ångkokare 4,75 L Rostfri till bäst i test kan läsa om testet här nedan.

 

Testvinnare - Bästa Riskokaren

 1. Riskokare bäst i test: Digital Simplicity Riskokare/Ångkokare 4,75 L Rostfri
 2. Bästa budgetvalet: Andersson Riskokare REC 2.2
 3. Bästa premiumvalet: Multikokare 12 portioner

Våra 3 bästa Riskokare (september 2022)

 1. 1. Digital Simplicity Riskokare/Ångkokare 4,75 L Rostfri- Riskokare bäst i test

  Digital Simplicity Riskokare/Ångkokare 4,75 L Rostfri
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: .
  Kapacitet
  4.75 liter
  Effekt
  700 W
  Övrigt
  5 års garanti
  Produktbeskrivning

  Med Digital Simplicity ris och ångkokare tillverkad av Hamilton Beach får du perfekt tillagat ris vid varje tillfälle. Denna riskokare är din ultimata riskokarvän. Eftersom den även är utrustad med ångkokare blir den en ännu mer värdefull apparat i köket. Ångkokarfunktionen tillåter dig att ångkoka exempelvis både dumplings, grönsaker, soppor, pasta eller också färdigmat. Den håller en så pass högkvalitet att en fem års garanti är inkluderad med apparaten.

  Denna riskokare är även utrustad med olika matlagningsprogram vilka du enkelt kan välja tack vare den simpla konstruktionen samt tydliga menyerna. När du valt vilket program du vill köra kan du sedan luta dig tillbaka eller förbereda något annat under tiden medan Digital Simplicity sköter risjobbet utan något behov av uppsikt. Du har även möjlighet att redan 15 timmar i förväg förbereda inför själva matlagningen. Riskokaren håller råvarorna fräscha tills det är dags för tillagning.

  Vi valde ut Hamilton Beach Digital Simplicity ris och ångkokare till bäst i test på grund av många olika egenskaper som vi gillar. Som till exempel att den stora byttan på hela 4,75 liter trots sin storlek lyckas koka stora mängder ris med perfekt konsistens varje gång. Men också för att den är så pass mångfunktionell som den faktiskt är.

  Vi gillar speciellt att de flesta delarna till den här riskokaren till och med går att maskindiska. Du behöver bara lossa det avtagbara innerlocket och diska det för hand. Ångkokningsfunktionen samt uppvärmnings- sjudningsfunktionen är ett par andra grejer som vi älskar att den har då du slipper köpa in flera olika apparater till ditt kök.

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. Andersson Riskokare REC 2.2- Bästa budgetvalet

  Andersson Riskokare REC 2.2
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Netonnet
  Sammanfattning: .
  Kapacitet
  1,8 liter
  Effekt
  700 W
  Övrigt
  1,1 m elsladd
  Produktbeskrivning

  Denna riskokare i rostfritt stål är med sina 1.8 liters bytta till storleken perfekt för till exempel mellanfamiljen, ett mindre sällskap vänner eller kanske ett par. Den här riskokaren är även utrustad med ett antal kontrollampor vilka visar att den är igång och om den är varm.

  Andersson Riskokare REC 2.2 är av säkerhetsskäl utrustad med en stänkskyddad överkokningsventil vilken gör att det inte blir spillt eller skvätter hett vatten. Den är också tillverkad i hållbar design med borstat stål samt att du slipper att riset bränner fast i botten tack vara non-stick beläggningen innergrytan har.

  Vi har valt ut Andersson Riskokare REC 2.2 till bästa budget riskokare dels tack vare att den ger mycket köksapparat för pengarna. Den kokar ditt ris alldeles perfekt samtidigt som du slipper lång tid i köket med efterstädning.

  Något vi uppskattar är att den här riskokaren kommer med olika tillbehör som till exempel en måttkopp och plastsked. Samt att den har ett sorts varmhållningsläge efter att den kokat klart riset. Så du behöver inte ha stress för att det måste bli kalrt exakt samtidigt som kötträtten eller såsen utan du kan koka klart riset i lugn och ro innan du börjar med resten och ändå ha en toppenris att ställa fram på serveringsbordet.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. Multikokare 12 portioner- Bästa premiumvalet

  Multikokare 12 portioner
  4,2 av 5 i betyg
  4,2
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: .
  Kapacitet
  4 liter
  Effekt
  650 W
  Övrigt
  Multikokare
  Produktbeskrivning

  Det här är en alldeles ypperlig riskokare som passar alla hem tack vare sin kompakta form, storlek, den söta samt praktiskt rostfria ståldesignen. Den är multifunktionell och tillåter dig ångkoka både soppor, ris, grönsaker och andra godsaker med strålande resultat.

  Med denna kokare kan du dessutom koka ris som räcker till åtminstone 12 personer med sin kapacitet på nästan 1 kg ris. Vilket innebär att du kan bjuda in halva släkten på middag och bjuda dem på överlägset gott ris. Du kommer inte få några besvikna middagsgäster med denna maskin i ditt hem, det är ett som är säkert.

  Vi valde Cuisinart Multikokare 12 till bästa premium riskokare mest tack vare att den är så funktionsduglig och snygg till ett väldigt attraktivt pris. Men också för att vi gillar dess rostfria, stilrena design. Samt att den är så oerhört lättanvänd, att du till och med kan låta barnen bjuda på middag när det ska bli ris till huvudrätten.

  Den här riskokaren tillagar perfekt ris varje användningstillfälle så du behöver inte oroa dig för att misslyckas och behöva skämmas inför dina middagsgäster längre. Vi gillar också varmhållningsläget den är utrustad med för att ditt ris ska kunna stå serveringsklart på bordet utan att tappa värme eller konsistens.

  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa riskokaren

Vad ska man tänka på vid köp av riskokare?

För att välja ut den bästa riskokaren till just dig är det viktigt att tänka på en del faktorer innan du gör ditt inköp. Vi ska ta upp några av dem här nedan.

 • Fundera igenom hur ofta du har användning för riskokaren samt hur många ni är som vanligen äter middag i ert hem. Behöver ni en större eller mindre variant.
 • Kommer du koka enbart ris med din riskokare eller behöver du fler funktioner som kanske ångkokning.
 • Vilken budget har du till inköpet. Kolla igenom olika återförsäljare för att få en rättvis prisbild då priset kan skilja enormt mellan olika butiker.
 • Har du mycket plats i köket eller lite. Tänk på var du ska förvara den eller på att hitta en för dig snygg design så att du kan ha den framme på exempelvis köksbänken.
Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
21 röster, Genomsnitt: 5 / 5