Bästa kastrullsetet 2021

Stort test och genomgång av de mest populära kastrullseten 2021
Uppdaterad augusti 2021

Hemlagad mat som exempelvis en kött och potatissoppa tillsammans med nybakt bröd är alltid en höjdare. Men för att kunna tillaga en sådan soppa till perfektion behöver du en ordentlig kastrull som håller bra värme i botten. Men vilken typ av kastrullset ska du välja då?

För att hjälpa dig att hitta det bästa kastrullsetet har vi jämfört flera olika produkter. Vi har här i haft i åtanke både funktionalitet, kvalitet, effekt samt många andra viktiga element. Läs vidare och ta reda på vilka våra fem absoluta favoriter är samt varför vi valt ut Eva Trio Collection grytset till vår testvinnare.

Om vårt test av kastrullset

Vi tog hänsyn till en hel del faktorer när vi testade huruvida kastrullseten verkligen håller måttet eller inte. Det är fler saker än vad du kanske tror att tänka på samt väga in i beslutet. Vår testpanel på tio personer betygsatte bland annat följande aspekter:

 • Funktionaliteten och värmefördelningen
 • Hur snabbt de värms upp
 • Prisvärdigheten
 • Design och storlek på de olika kastrullerna

Vi har testat kastrullerna till flera typer av maträtter för att enkelt kunna jämföra resultaten. Det kastrullset som blev vår vinnare var det som fick det högsta sammanlagda betyget från alla testdeltagare.

Vilken kastrullset är bäst?

Vi har testat många kastrullset. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive kastrullset samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bäst i test: Eva Trio Collection grytset

  9,7/10
  Smart grytset med tvåårig garanti av hållbar kvalitet samt med tillhörande pastainsats.
  Eva Trio Collection grytset
  Bäst i test
  Kastruller
  1 st
  Grytor
  2 st
  Övrigt
  Kan va i ugn
  1349 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Punktsvetsade svala handtag
  • Slitstark beläggning
  • Fungerar med alla värmekällor
  Nackdelar
  • Kunde finnas en lite mindre kastrull
  • Lock behöver köpas till

  Om du letar efter kvalitetsprodukter till ett inte alldeles för högt pris så kanske Eva Trio Collection grytset är det perfekta valet för dig. Du kan både koka och fritera falafel, potatis eller varför inte donuts med de här kastrullerna.

  De här välkonstruerade modellerna är tillverkade i rostfritt stål vilket ger slitstarka kastruller. Oavsett om du bara ska koka gröt, potatis eller pasta fungerar den här kastrullserien från Eva alldeles utmärkt. De kommer i tre olika storlekar så som en mindre kastrull på 1,8 liter, en gryta på 3,6 liter samt en gryta på 4,8 liter.

  Eva Trio Collection grytset är vårt mest prisvärda kastrullset just eftersom de här grytorna faktiskt ger mest för priset. De är tillverkade med aluminiumplatta, ett dubbellager rostfritt stål samt ett lager magnetiskt stål, vilket ger dig bra förutsättningar till att få upp värmen samt hålla jämn värme i hela grytan.

  Den medföljande pastainsatsen passar till grytan på 3,6 liter och är ett alldeles fantastiskt hjälpmedel som alla borde få glädjen av att prova. De är även väldigt stilrena vilket gör att de passar perfekt att ge bort som exempelvis inflyttningspresent, bröllopsgåva eller julklapp.

  Läs mer
 2. 2. Bästa premiumvalet: WMF Mattea Grytset 5 delar

  9,5/10
  Kastrullset utrustat med WMfs egna unika bottenteknik, TransTherm, superelegant design & tvåårig garanti.
  WMF Mattea Grytset 5 delar
  Kastruller
  1 st
  Grytor
  4 st
  Övrigt
  Kan va i ugn
  3799 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Tål maskindisk
  • Garanti 2 år
  • Snygg design
  Nackdelar
  • Den minsta kastrullen saknar lock

  Det här välgjorda kastrullsetet kommer i fem delar vilket är väldigt praktiskt för dig som gillar att både laga grytor i till exempel 3,5 liters grytan samtidigt som du kanske kokar ris i 3 liters grytan och vaniljsåsen till desserten i den lilla på 1,5 liter.

  Kastrullerna är tillverkade av rostfritt Cromangan 18/10 stål. Tack vare den smarta, slitstarka, unika beläggningen i bottnen bränner du heller inte vid maten i första taget utan kan koka dina rätter i lugn och ro.

  WMF Mattea Grytset 5 delar blev vårt premium kastrullset tack vare de många olika variationer av rätter du har möjlighet att tillaga samtidigt. Det är det perfekta valet för dig som ofta tillagar olika rätter till middagsbordet på en och samma gång. Du kan laga både din vardagsmat samt dina finare middagar med de här professionella kastrullerna från WMF Mattea.

  Vi gillar den snygga och samtidigt behändiga konstruktionen av kastrullerna. Den unika, extremt tilltalande designen gör att den passar sig perfekt både som en serveringsdetalj eller som en gåva till ett nygift par eller varför inte till din mamma på mors dag.

  Läs mer
 3. 3. Bra val: Ego Produre Pro Kastrullset

  9,5/10
  Kvalitetskastruller för alla tillfällen tillverkade för optimal värmespridning och utrustad med unik keramikförstärkt nonstick-beläggning.
  Ego Produre Pro Kastrullset
  Kastruller
  1 st
  Grytor
  2 st
  Övrigt
  Kan va i ugn
  1489 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Unik keramikförstärkt nonstick-beläggning
  • Tål metallredskap
  • Fler-lagerskonstruktion för optimerad värmespridning
  Nackdelar
  • Kunde väga något mindre

  Vi kan inte låta bli att älska det här rejäla kastrullsetet från Ego vilket vi upplever som nästintill oförstörbart. Det innehåller både hållbara och snygga kastruller som passar alla. Du kan dessutom lämna dem framme på bordet som serveringsdetalj under middagen. Kastrullerna går att använda på alla hällar, så även du som har induktion klarar dig galant med den här produkten.

  Tack vare den kraftiga, kvalitativa tillverkningen kan du använda alla typer av redskap när du använder dessa kastruller. Metall, trä och plast kan användas utan att de förstör eller repar botten. Perfekt när barnen vill hjälpa till.

  Varför vi valde ut just Ego Produre Pro Kastrullset till en av de produkter vi tyckte bäst om är dels tack vare kvaliteten men också för att vi gillar de tre olika storlekarna på de medföljande kastrullerna samt att alla tre är utrustade med lock.

  De här snygga, praktiska och väldigt hållbara kastrullerna passar utmärkt som ett presentset till julafton eller varför inte till din mamma på hennes födelsedag. Då kan hon bjuda på goda grytor nästa gång du kommer och hälsar på.

  Läs mer
 4. 4. Bästa budgetvalet: Nordkök Kastrullset PRO II

  9,5/10
  Utmärkt produkt i högkvalitativt, rostfritt stål som både är ugnssäkra och går att maskindiska.
  Nordkök Kastrullset PRO II
  Kastruller
  2 st
  Grytor
  1 st
  Övrigt
  Kan va i ugn
  649 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Tål maskindisk
  • Högkvalitativt rostfritt stål
  • Samtliga kastruller tål ugnsvärme
  Nackdelar
  • Runda handtag som glider lite för lätt

  Med ett sånt här kastrullset från Nordkök går du inte bet. Det innehåller två något mindre kastruller på 1,5 och 2 liter. Dessutom ingår en lite större gryta vilken rymmer 3 liter. Det här är hållbara produkter du kan nyttja under lång tid till din matlagning både till vardags och för finmiddagen.

  Kastrullerna har aluminiumbotten för optimerad värmespridning, en egenskap som ger dig perfekta, jämnt tillagade rätter. Kastrullen kommer med glaslock för att du ska kunna hålla kontroll över kokningen utan att få het ånga i ansiktet.

  Vi har valt ut Nordkök Kastrullset PRO II 3 delar till bästa budget mest för att vi älskar den stora grytan som tack vare den välgenomtänkta konstruktionen levererar jämnt tillagade rätter. Du kan tillaga hela måltiden genom att exempelvis använda den stora grytan på 3 liter till att koka en superb currygryta, medan du kokar riset i 2 liters grytan och grönsaker med den tredje, lite mindre kastrullen.

  Ett sådant här kastrullset förtjänar alla kockar där hemma att ha när det handlar om stekning, enklare fritering eller panering bland annat. Något som gör att vi gillar det extra mycket är det smarta durkslaget som finns inbyggt i locket.

  Läs mer
 5. 5. Bra val: Backaryd Kastrullset med glaslock 3 delar 1+2+3 L

  9,1/10
  Snyggt komplett paket som tål maskindisk och har stålinkapslade bottnar för bättre effektfördelning.
  Backaryd Kastrullset med glaslock 3 delar 1+2+3 L
  Kastruller
  2 st
  Grytor
  1 st
  Övrigt
  Kan inte va i ugn
  899 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Ett lock till 2 kastruller
  • Tål maskindisk
  • Silikonhandtag för svalt grepp
  Nackdelar
  • Botten kan missfärgas lite

  Med ett kastrullset som det här får du inte bara väldigt praktiska, välfungerande kastruller utan också ett elegant kastrullset i rostfritt stål med stålinkapslade bottnar. Du behöver inte heller kladda mellan olika serveringsskålar med en av dessa praktfulla kastruller. Istället kan du stolt ställa fram grytan på bordet som en vacker dekoration till dukningen.

  Tack vare materialfördelningen och konstruktionen av de här kastrullerna fördelar de effektivt och jämnt värmen. Dessutom är de tillverkade med stålinkapslade bottnar som reagerar snabbt på temperaturskillnader, vilket bidrar till att de här kastrullerna blir varma väldigt snabbt. De tre behändiga storlekarna gör att kastrullerna passar perfekt till både den mindre och större familjen.

  Vi valde ut Sten Petter Backaryd Kastrullset med glaslock 3 delar 1+2+3 L till bra val helt enkelt för att de här kastrullerna har fantastiska tillagningsegenskaper. De är stilrena och samtidigt praktiskt designade vilket också hjälpte vinsten en bit på vägen. Till en billig slant får du ett utmärkt kvalitetsset.

  Att de är kompatibla med alla typer av hällar, även induktionshällar, gör att kastrullerna blir extra attraktiva. Något vi gillar mycket med det här setet är att du får rejäla, väldigt användbara kastruller som du kan tillaga många olika sorters rätter med, till ett väldigt bra pris.

  Läs mer

KÖPGUIDE- Såhär väljer du ut den bästa kastrullsetet

Då det finns ett enormt utbud av stekpannor på dagens marknad att välja mellan, kan det bli svårt att veta vad det är du behöver. Därför är det bra om du utgår från några huvudpreferenser. Här nedan kommer vi att ta upp några punkter värda att tänka på innan du gör inköpet.

 • Först av allt hur ofta samt hur mycket använder du dina kastruller. Är det vanligtvis större eller mindre mängder mat du tillagar. Vid dagligt bruk samt om du tillagar stora mängder är det bättre att satsa på något större kastruller av hög kvalitet.
 • Vad tillåter din ekonomi för budget till inköp av nya köksprodukter. Tänk på plånboken, glöm inte att jämföra olika återförsäljare. Det här eftersom priserna för kastrullset kan skilja väldigt mycket.
 • Det kan vara bra att tänka på värmeeffekten. Vissa kastruller är tunnare i botten vilket fördelar värmen annorlunda och gör dem mer lämpade för speciella rätter som exempelvis sauterade ägg eller goda soppor.
 • Vilka sorts rätter tillagar du oftast. Både storleken samt utförandet på kastrullerna varierar en hel del. Det är bra att om du försöker hitta en modell som tillfredsställer dina önskningar.
 • Det är bättre att försöka få tag på ett något mer välbeprövat märke. Gärna med en inkluderad garanti, då vet du att det är en kastrull av hög kvalitet du fått tag i.
 • Ifall du funderar på att köpa ett kastrullset i present till någon annan amatörkock du känner får du inte heller glömma bort designen. Du vill såklart ge bort en tilltalande gåva. Tänk på hur många kastruller det ingår och hur många liter de rymmer.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senaste tester