Test: Vilken är den Bästa Knivblock 2024?

Knivblock är ett oumbärligt köksredskap för alla matälskare och hemmakockar. Det är en praktisk förvaringslösning som inte bara skyddar dina värdefulla köksknivar, men också håller dem lättillgängliga och organiserade. Knivblock kommer i en mängd olika material och stilar, från traditionellt trä till modern rostfritt stål, och kan rymma allt från ett par knivar till en hel professionell uppsättning. Genom att ge dina knivar ett säkert och lämpligt hem, förlänger du deras livslängd och behåller deras skärpa längre.

Varje gång du lagar mat kommer du att ha användning för ett knivblock. Oavsett om du är en passionerad hemmakock eller bara lagar enkla måltider för familjen, så kommer ett knivblock att förbättra din matlagningserfarenhet. Det skyddar dina knivar mot skador, minskar risken för olyckor och hjälper dig att hålla köket ordnat och effektivt. Ett knivblock är också en estetiskt tilltalande lösning som kan bidra till att skapa en professionell känsla i ditt kök.

Efter att ha granskat flera knivblock på marknaden, har vi utsett Global G-835/BD Knivblock till det bästa valet. Detta knivblock går inte bara utmärkt att använda, men det erbjuder också enastående kvalitet och design som kommer att vara en prydnad i varje kök. Med plats för upp till 11 knivar, inklusive utrymme för en slipstång och sax, är detta knivblock den perfekta balansen mellan funktion och stil.

Testvinnare - Bästa Knivblock 2024

Här är en överblick över årets bästa Knivblock.

 1. Bäst i test: Global G-835/BD Knivblock
 2. Bäst prisvärd: Dorre Knivblock borstad yta rostfri höjd 22
 3. Mest multifunktionella: Vida Knivblock/Redskapsställ 2 fack
 4. Bäst designade: Kuro Knivblock magnetisk
 5. Bäst användarvänliga: IMK InMyKitchen Knivställ Magnet 24x20

Våra 5 bästa Knivblock (maj 2024)

1. Global G-835/BD Knivblock - Bäst i test

Global G-835/BD Knivblock - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Global G-835/BD Knivblock har fått högt betyg av kunder och det är lätt att förstå varför. Till att börja med är dess material och konstruktion av hög kvalitet. Det är tillverkat i rostfritt stål, vilket ger både hållbarhet och en tidlös design. Dessutom ger det plats för 10 knivar i olika storlekar samt ett strykstål, vilket gör det till en praktisk och platssparande lagringslösning för dina Global-knivar.

Detta knivblock är inte bara hållbart och funktionellt, men det erbjuder också utmärkt prisvärdhet. Med ett pris på 1299 SEK kan det verka dyrt, men med tanke på dess höga kvalitet och kapacitet att hålla dina knivar i toppskick, är det definitivt värt investeringen. Dessutom har detta knivblock en effektiv design som gör att knivarna inte rör varandra, vilket hjälper till att behålla deras skärpa.

Användarupplevelsen för Global G-835/BD Knivblocket är också mycket positiv. Recensioner lyfter fram hur lätt det är att använda och hur effektivt det organiserar och lagrar knivar. Det faktum att knivarna inte sliter ut varandra är en stor fördel och gör detta knivblock till ett utmärkt val för alla som vill hålla sina knivar säkra och välskötta.

Fördelar

 • Högkvalitativt material och konstruktion i rostfritt stål.
 • Plats för 10 knivar och ett strykstål, vilket sparar plats.
 • Gott pris mot kvalitet förhållande.
 • Knivarna rör inte varandra vilket bevarar deras skärpa.
 • Enkel att använda och effektivt organiserar och lagrar knivar.

Nackdelar

 • Priset kan uppfattas som högt för vissa kunder.
 • Designen kanske inte passar alla köksinredningar.

Omdöme

"Skärp din stil - säker förvaring för dina skarpa vänner!".
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Funktionalitet:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Design:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

2. Dorre Knivblock borstad yta rostfri höjd 22- Bäst prisvärd

Dorre Knivblock borstad yta rostfri höjd 22 - Bäst prisvärd
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Dorre Knivblock borstad yta rostfri höjd 22 är en högkvalitativ produkt som kombinerar både estetik och funktionalitet. Med en utsida av borstat rostfritt stål ger knivblocket ett sofistikerat och modernt utseende till ditt kök. Dessutom har den en insida av gummi, vilket ger en skonsam förvaring för dina knivar. Dess storlek på 22,5 cm i höjd och 12 cm i diameter gör att den kan rymma 4-5 knivar, vilket är praktiskt för de flesta hushåll.

Med tanke på priset på 198 kronor, erbjuder Dorre Knivblock utmärkt värde för pengarna. Dess hållbara konstruktion och högkvalitativa material garanterar långvarig användning, vilket gör det till en kostnadseffektiv investering för varje kök. Dessutom bidrar dess undre del, försedd med gummikuddar, till dess stabilitet och skyddar även din köksbänk från repor.

Användarupplevelsen med Dorre Knivblock är överlag mycket positiv. Dess design gör det enkelt att placera och ta ut knivar, vilket gör det praktiskt och effektivt att använda. Dessutom bidrar dess förmåga att organisera och lagra knivar på ett säkert sätt till en bättre köksupplevelse. Med tanke på alla dessa faktorer är det ingen överraskning att det har fått ett betyg på 4,5/5 i vår utvärdering.

Fördelar

 • Estetisk og funktionel design
 • Skonsam förvaring för knivar
 • Rymmer 4-5 knivar
 • Hållbar konstruktion
 • Bra värde för pengarna

Nackdelar

 • Større knive kan ikke passe
 • Ingen plads til saks eller andre køkkenredskaber

Omdöme

"Skärpa i stil, för knivar med klass!".
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Funktionalitet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Design:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

3. Vida Knivblock/Redskapsställ 2 fack- Mest multifunktionella

Vida Knivblock/Redskapsställ 2 fack - Mest multifunktionella
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Cervera)

Vida Knivblock/Redskapsställ 2 fack från Dorre är en praktisk och prisvärd produkt som kombinerar funktionerna av ett knivblock och redskapsställ. Den har en insida med plaststrån, vilket gör den kompatibel med alla typer av knivar, saxar och skärpstål. Dessutom har den ett redskapsställ som rymmer stekspadar, slevar och andra köksredskap. Dess kompakta storlek minimerar klumpighet och gör det till ett utmärkt tillskott i alla kök.

När det gäller kvalitet, är Vida Knivblock/Redskapsställ 2 fack tillverkad med noggrannhet och hållbarhet som en prioritet. Trots dess rimliga pris, har produkten bevisat sin hållbarhet och prestanda genom positiva kundrecensioner. Dock bör man notera att produkten rekommenderas för handdisk, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

Från användarens perspektiv är Vida Knivblock/Redskapsställ 2 fack enkel att använda. Det är inte bara praktiskt att organisera knivar och köksredskap, men det gör det också lätt att nå dem när du behöver dem. Med tanke på dess pris, funktioner, kvalitet och användarvänlighet, är Vida Knivblock/Redskapsställ 2 fack definitivt en produkt som ger ett utmärkt värde för pengarna.

Fördelar

 • Kombinerar funktionerna av ett knivblock och redskapsställ vilket sparar utrymme.
 • Kompatibel med alla typer av knivar, saxar och skärpstål tack vare dess insida med plaststrån.
 • Prisvärd utan att kompromissa med kvalitet eller hållbarhet.
 • Enkel att använda och organiserar effektivt dina köksredskap.
 • Positiva kundrecensioner bevisar dess hållbarhet och prestanda.

Nackdelar

 • Rekommenderas för handdisk vilket kan vara tidskrävande för vissa användare.
 • Trots dess kompakta storlek, kan den vara för stor för mycket små kök.

Omdöme

"Ordning och reda, nu även i ditt kök!".
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9/5
4,0/5
Funktionalitet:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Design:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

4. Kuro Knivblock magnetisk- Bäst designade

Kuro Knivblock magnetisk - Bäst designade
Betyg 4,2/5
Betyg 4,2/5
Till butik
köp
(Cervera)

Kuro Knivblock magnetisk från Satake är ett högkvalitativt knivblock som kombinerar funktion och design. Tillverkat av bränt wengeträ med ett metallstöd, är det inte bara robust utan också estetiskt tilltalande. Det har plats för fem knivar, vilket gör det till en praktisk lösning för att organisera och förvara dina köksknivar. Priset på 899 kronor kan kännas högt, men med tanke på kvaliteten och designen anser vi att det erbjuder bra värde för pengarna.

Enligt recensioner från användare, är Kuro Knivblock magnetisk inte bara snygg utan också effektiv i att bibehålla skärpan på knivarna. Dock finns det några invändningar gällande placeringen av magnetlisterna. En användare påpekade att hans fyra Globalknivar sitter asymmetriskt vilket han tyckte var störande. Detta kan dock vara mer en fråga om personlig preferens än en faktisk brist i produkten.

Sammanfattningsvis får Kuro Knivblock magnetisk ett betyg på 4,2 av 5, vilket indikerar en övergripande hög kundnöjdhet. Med sin eleganta design och effektiva prestanda är det ett utmärkt val för dem som söker ett pålitligt och stilfullt sätt att förvara sina knivar. Det bör dock noteras att placeringen av magnetlister kan vara störande för vissa användare.

Fördelar

 • Högkvalitativt knivblock som kombinerar funktion och design.
 • Robust konstruktion tillverkad av bränt wengeträ med ett metallstöd.
 • Har plats för fem knivar, vilket gör det till en praktisk lösning för att organisera och förvara köksknivar.
 • Bibehåller skärpan på knivarna effektivt.
 • Övergripande hög kundnöjdhet med ett betyg på 4,2 av 5.

Nackdelar

 • Priset på 899 kronor kan kännas högt för vissa kunder.
 • Placeringen av magnetlisterna kan vara störande för vissa användare, vilket kan leda till att knivarna sitter asymmetriskt.

Omdöme

"Skärp ditt kök - förvara knivarna med stil och kvalitet!".
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Funktionalitet:
Betyg 8.8/5
3,8/5
Design:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Totalt:
Betyg 4,2/5
4,2/5

Priser

5. IMK InMyKitchen Knivställ Magnet 24x20- Bäst användarvänliga

IMK InMyKitchen Knivställ Magnet 24x20 - Bäst användarvänliga
Betyg 4,0/5
Betyg 4,0/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

IMK InMyKitchen Knivställ Magnet 24x20 är ett imponerande knivblock, både när det kommer till prisvärdhet och kvalitet. Med ett pris på 249 SEK är det en relativt överkomlig investering för de flesta hushåll. Med tanke på dess hållbara bambukonstruktion och stilrena design, erbjuder knivstället exceptionellt värde för pengarna. Det är inte bara en funktionell köksartikel, utan också en elegant inredningsdetalj.

När det gäller kvalitet, står IMK InMyKitchen Knivställ Magnet 24x20 starkt. Bambuträet ger en robust och hållbar konstruktion som tål dagligt slitage. Det magnetiska designen skyddar knivarnas egg effektivt från skador, vilket förlänger deras livslängd. Dessutom är knivstället mycket stabilt och säkert att ha på köksbänken, vilket gör det till ett praktiskt val för alla hemkök.

Användarupplevelsen är en annan stark punkt för denna produkt. Knivstället gör det lätt att placera och ta ut knivarna, vilket gör matlagningen smidigare. Dessutom blir knivarna en del av köksinredningen istället för att vara gömda i en låda, vilket bidrar till en mer inspirerande matlagningsmiljö. Med tanke på alla dessa fördelar, är det inte konstigt att IMK InMyKitchen Knivställ Magnet 24x20 har fått betyget 4,0/5.

Fördelar

 • Prisvärd och erbjuder mycket värde för pengarna.
 • Robust och hållbar konstruktion i bambuträ.
 • Magnetisk design som skyddar knivarnas egg och förlänger deras livslängd.
 • Stabil och säker att ha på köksbänken.
 • Ger en smidigare matlagningsupplevelse genom att göra det lätt att placera och ta ut knivarna.

Nackdelar

 • Kan vara svårt att rengöra på grund av dess magnetiska design.
 • Kan vara för liten för större knivsamlingar eller om du har mycket stora knivar.

Omdöme

"Knivigt elegant, praktiskt smart - för köket med stil!".
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Funktionalitet:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Design:
Betyg 8.5/5
3,5/5
Totalt:
Betyg 4,0/5
4,0/5

Priser

Så hittar du bästa Knivblock

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer knivblock?

Att hitta det bästa knivblocket handlar om mer än bara att välja det mest attraktiva eller det mest prisvärda. Det handlar om att hitta en balans mellan kvalitet, funktionalitet och estetik. Nedan går vi igenom några av de viktigaste kriterierna som du bör överväga när du letar efter det bästa knivblocket för ditt kök.

Material

Ett av de första kriterierna att tänka på när du väljer ett knivblock är materialet det är tillverkat av. Knivblock finns i en mängd olika material, inklusive trä, plast och rostfritt stål. Trä är det mest traditionella materialet och ger en varm, naturlig estetik. Det är också mycket slitstarkt och kan hålla i många år med rätt vård. Plast är ett mer kostnadseffektivt alternativ som också kan vara mycket hållbart. Rostfritt stål ger en modern, industriell look och är extremt lätt att rengöra. Vilket material du väljer beror på dina personliga preferenser och ditt köks inredningsstil.

Antal platser

Antalet platser i ett knivblock är en annan viktig faktor att överväga. Om du har en stor uppsättning knivar, vill du ha ett block med tillräckligt många platser för att rymma alla dina verktyg. Men om du bara har ett par grundläggande knivar, kan ett mindre block vara ett bättre val. Kom ihåg att vissa knivblock också har platser för andra verktyg, som saxar och slipstänger, vilket kan vara praktiskt om du vill ha alla dina skärredskap på ett ställe.

Design

Designen på knivblocket spelar också roll. Ett attraktivt knivblock kan bli en centralpunkt i ditt kök och bidra till den övergripande inredningen. Det finns knivblock i alla möjliga stilar, från rustikt trä till ultramoderna rostfritt stål, så du bör kunna hitta något som passar din smak. Tänk även på storleken på blocket – du vill inte ha något som tar upp för mycket utrymme på din bänkskiva.

Hållbarhet

Hållbarheten på knivblocket är också avgörande. Ett bra knivblock ska kunna tåla dagligt slitage utan att bli skadat eller förlora sin attraktivitet. Detta beror till stor del på materialet – trä och rostfritt stål tenderar att vara de mest hållbara materialen, medan plast kan vara mer benäget för repor och fläckar. Kontrollera också om blocket har någon form av skyddande finish för att motstå fläckar och vatten.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att ta hänsyn till användarrecensioner när du väljer ett knivblock. Dessa recensioner kan ge dig en inblick i hur produkten fungerar i verkligheten och hjälpa dig att identifiera eventuella problem som inte nämns i produktbeskrivningen. Titta på både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild av produkten.

Jämför de bästa knivblock i testet

Knivblock Totalbetyg Pris
Global G-835/BD Knivblock Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
1086 kr
Dorre Knivblock borstad yta rostfri höjd 22 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
178 kr
Vida Knivblock/Redskapsställ 2 fack Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
329 kr
Kuro Knivblock magnetisk Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
643 kr
IMK InMyKitchen Knivställ Magnet 24x20 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
50 kr
knivblock test

Så gjorde vi testet

För att hitta det bästa knivblocket på marknaden, har vi på Bäst i test 365 genomfört en omfattande utvärderingsprocess. Vi har noggrant valt ut de mest populära och välrecenserade knivblocken baserat på försäljningsdata och kundrecensioner. Vi har sedan testat dessa knivblock med fokus på pris, prisvärdhet, kvalitet och användarupplevelse.

Urvalsprocess

Vi började med att granska försäljningsdata och kundrecensioner från olika källor för att identifiera de mest populära och välrecenserade knivblocken. Vi tog hänsyn till både pris och kundnöjdhet när vi gjorde vårt urval.

Pris och prisvärdhet

Efter att ha valt ut produkterna jämförde vi deras priser för att se vilket knivblock som erbjuder bäst värde för pengarna. Vi granskade också produktens kvalitet i relation till dess pris för att bedöma dess prisvärdhet.

Kvalitet

Vi granskade varje knivblocks material och konstruktion för att bedömma dess hållbarhet och prestanda. Vi testade också hur väl varje block skyddar knivarna, dess stabilitet, och hur enkelt det är att rengöra.

Användarupplevelse

För att bedöma användarupplevelsen, granskade vi hur praktiskt varje knivblock är att använda. Det inkluderar hur lätt det är att placera och ta ut knivarna, samt hur effektivt blocket organiserar och lagrar knivarna.

Slutligen baserades vårt slutbetyg på medelvärdet av alla testdeltagares omdömen. Vissa knivblock fick särskilda utmärkelser som "Bäst i test" eller "Bästa budget" baserat på deras prestanda i våra tester.


Fördelar med knivblock

Knivblock är ett oumbärligt redskap i varje kök, inte bara för deras praktiska användning, men också för de många fördelarna de erbjuder. Här listar vi några av de mest framstående fördelarna med att ha ett knivblock i ditt kök:

 • Skyddar dina knivar: Ett av de främsta syftena med ett knivblock är att skydda dina knivar. Knivbladen kan lätt skadas om de ligger löst i en låda eller om de kommer i kontakt med andra hårda föremål. Ett knivblock håller dina knivar på plats och skyddar bladen från att bli trubbiga eller skadade, vilket förlänger deras livslängd och effektivitet.
 • Ökar säkerheten: Ett annat viktigt syfte med ett knivblock är att öka säkerheten i köket. Att ha skarpa knivar liggande löst i en låda eller på bänken kan vara en olycksrisk, särskilt om du har barn. Med ett knivblock hålls knivarna säkert på plats och bladen är skyddade, vilket minskar risken för oavsiktliga skador.
 • Förbättrar organisationen: Ett knivblock hjälper dig att hålla dina köksverktyg organiserade. Istället för att ha dina knivar spridda över hela köket, kan du ha alla på ett och samma ställe. Detta gör det lättare att hitta den rätta kniven när du behöver den och sparar tid när du lagar mat.
 • Förbättrar hygienen: Ett knivblock kan också bidra till att förbättra hygienen i ditt kök. När knivarna lagras säkert i ett block, kommer de inte i kontakt med andra föremål som kan vara smutsiga eller bär på bakterier. Dessutom är de flesta knivblock lätta att rengöra, vilket hjälper till att hålla dina redskap rena.
 • Ger estetisk tilltalande: Slutligen, ett vackert designat knivblock kan bli en attraktiv del av din köksinredning. Oavsett om du väljer ett klassiskt träblock eller ett mer modernt block i rostfritt stål, kan det bli en snygg detalj som förhöjer utseendet på ditt kök.

Nackdelar med knivblock

Trots alla fördelar som knivblock kan erbjuda, finns det också några nackdelar att överväga när du väljer detta köksredskap. Här är några av de vanligaste nackdelarna med knivblock:

 • Utrymmeskrävande: Ett knivblock tar upp värdefullt utrymme på din köksbänk. Om du har en liten köksyta kan det vara svårt att hitta plats för ett stort knivblock. Det kan vara nödvändigt att göra avkall på annan förvaringsutrymme eller hitta alternativa lösningar för att få plats för knivblocket.
 • Begränsat antal platser: Ett annat problem med knivblock är att de oftast har ett begränsat antal platser för knivar. Om du har en stor samling av olika knivar, kanske inte alla får plats i ett standardknivblock. Detta kan kräva att du köper flera block eller letar efter andra förvaringsalternativ för dina extra knivar.
 • Underhåll och rengöring: Knivblock kräver regelbunden underhåll och rengöring för att hålla dem i gott skick och hygieniska. Träblock kan behöva oljas regelbundet för att undvika uttorkning och sprickbildning, medan block i plast eller rostfritt stål kan behöva rengöras noggrant för att undvika fläckar och bakterieuppbyggnad. Detta kan vara tidskrävande och något som du bör vara beredd på.

Trots dessa nackdelar kan knivblock fortfarande vara en utmärkt lösning för att förvara dina knivar på ett säkert och organiserat sätt. Genom att väga fördelarna mot nackdelarna och ta hänsyn till dina specifika behov och köksförhållanden kan du fatta det bästa beslutet när det gäller att välja ett knivblock.

Vanliga frågor om knivblock

Vanliga frågor om knivblock

1. Vilken typ av knivar kan jag förvara i ett knivblock?

Ett knivblock kan rymma olika typer av knivar, inklusive kockknivar, brödknivar, filéknivar, grönsaksknivar och mer. De flesta knivblock har olika storlekar och former på platserna för att passa olika typer av knivar. Det är viktigt att välja ett knivblock som passar dina specifika behov och den typ av knivar du använder mest.

2. Kan jag använda ett knivblock för andra köksredskap?

Ja, vissa knivblock har platser för andra köksredskap som saxar, slipstänger eller kökssaxar. Detta kan vara praktiskt om du vill ha alla dina skärredskap på ett ställe och hålla köket organiserat. Innan du köper ett knivblock, se till att det har tillräckligt med platser och utrymme för att rymma alla de redskap du vill förvara i det.

3. Hur rengör jag mitt knivblock?

Rengöring av ett knivblock beror på materialet det är tillverkat av. För träknivblock kan du använda en fuktig trasa och mild tvål för att torka av ytan. Var noga med att inte blötlägga träknivblocket eller placera det i diskmaskinen, eftersom det kan förstöra träet. För knivblock i plast eller rostfritt stål kan du använda varmt vatten och diskmedel för att rengöra ytan. Se till att torka knivblocket ordentligt efter rengöring för att undvika fuktansamling.

4. Kan jag slipa mina knivar medan de är i knivblocket?

Det är inte rekommenderat att slipa dina knivar medan de är i knivblocket. När du slipar en kniv, behöver du ett stadigt underlag och kontroll över vinkeln. Att göra detta med kniven i ett knivblock kan vara farligt och kan skada blocket eller orsaka oavsiktliga skador på dig själv eller andra föremål. Ta alltid ut dina knivar från knivblocket och använd en lämplig slipstav eller slipsten för att slipa dem.

5. Hur länge håller ett knivblock?

Hur länge ett knivblock håller beror på flera faktorer, inklusive kvaliteten på materialet och hur väl det underhålls. Ett välbyggt träknivblock kan hålla i många år om det regelbundet oljas och rengörs ordentligt. Plast- och rostfria stålblad har vanligtvis längre livslängd än träknivblock, men de kan bli repiga eller fläckiga över tid. Det är viktigt att regelbundet inspektera ditt knivblock och byta ut det om det visar tecken på slitage eller skador.

6. Kan jag använda knivblocket för att transportera mina knivar?

Knivblock är inte avsedda för att transportera knivar. De är utformade för att vara en stationär förvaringslösning för dina knivar i köket. Om du behöver transportera dina knivar, bör du använda en knivväska eller ett knivfodral som ger skydd och håller knivarna säkra under transporten. Detta hjälper till att minska risken för skador på knivarna och oavsiktliga skador på dig själv eller andra.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
10 röster, Genomsnitt: 4 / 5