Bästa kaffekvarnen 2022

Njut mer av ditt kaffe med hjälp av nymalda kaffebönor från någon av dessa högt betygsatta kaffekvarnar
Uppdaterad augusti 2021

Njut av gott kaffe. Välj att mala dina kaffebönor med en elektrisk eller manuell kaffekvarn. Resultatet blir väldoftande kaffe med en underbar smak. Du kanske undrar varför du ska mala dina egna bönor när det redan finns färdigmalet kaffe att köpa?. Fördelen med att mala själv är att det finns mycket mer smak i bönan, är ditt mål att göra ett riktigt välsmakande kaffe hemma så är kaffekvarnen ett bra val.

Vi har testat fem olika kaffekvarnar både manuella och elektriska. Läs mer i vårt test och få reda på varför vi valde just WSCG-2 från WIlfa till vår bäst i test vinnare. Läs även om de andra fyra kaffekvarnarna i vårt test.

Testvinnare - Bästa kaffekvarnen

 • Bäst i test: Kaffekvarn WSCG-2
 • Bästa manuella kaffekvarnen: Lorenzo Kaffekvarn Svart
 • Stilren design: Smeg CGF01 Kaffekvarn Creme
 • Bästa premiumvalet: Moccamaster bordskvarn
 • Bästa budgetvalet: Rubicson Kaffe- och kryddkvarn

Vilken kaffekvarn är bäst?

Vi har testat många kaffekvarnar. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive kaffekvarn samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bäst i test: Kaffekvarn WSCG-2

  9,7/10
  Kaffekvarn i snygg design med kraftfullt konisk malverk i stål
  Kaffekvarn WSCG-2
  Bäst i test
  Effekt
  160 W
  Kapacitet
  350 gram
  Design
  Modern
  Fördelar
  • Justerbar malningsgrad
  • Timerfunktion
  • Snygg design
  • Enkel att använda
  Nackdelar
  • Något osmidig behållare

  Det bästa kaffet får du genom att mala dina kaffebönor. Det finns många olika malningsgrader allt från fint - till grovmalet. Oavsett hur du gillar din malning, kan du få det med WSCG-2. Kaffekvarnen är utrustad med koniska malningskivor i stål och har även en elektronisk timer som kan kontrollera mängden malt kaffe. Kaffekvarnen är både snygg, har smarta funktioner och fungerar felfritt.

  Vi valde Wilfa WSCG-2 till vår bäst i test vinnare. Detta beror på att kaffekvarnen har allt! Snygg design och kraftfullt malverk. Dessutom får du kaffet precis som du vill ha det genom att du kan välja mellan olika malningsgrader. Detta anser vi är en stor fördel, vill du ha kaffet på ett speciellt sätt eller kanske vill du variera dig, oavsett kan WSCG-2 ge dig det perfekta kaffet.

  Läs mer
 2. 2. Bästa manuella kaffekvarnen: Lorenzo Kaffekvarn Svart

  9,5/10
  Högkvalitativ manuell kaffekvarn när du vill ha gott kaffe men har ont om utrymme
  Lorenzo Kaffekvarn Svart
  Effekt
  N/A
  Kapacitet
  Fyra kaffemått
  Design
  Klassisk
  Fördelar
  • Bra för mindre ytor
  • Olika lägen för malning
  • Snygg
  Nackdelar
  • En elektrisk kaffekvarn fungerar bättre vid större volymer

  Från tyska Gefu kommer kaffekvarnen Lorenzo som är en manuell kaffekvarn med 11 olika lägen för malning. Fint pulver till espresso, grovt till franskt presskaffe eller varför inte medelgrovt till filterkaffe. Du justerar malningsgraden genom att snurra på knippen överst på kvarnen. Häll i bönorna och veva med handtaget, pulvret samlas i behållaren. Veven är avtagbar och kan fästas på kaffekvarnen när du vill spara utrymmen. Tack vara ett stort keramiskt kvarnverk krävs det färre varv än vad det gör med konventionella kvarnar. 

  När vi först skulle testa Lorenzo var vi något skeptiska till att den är manuell. Man blir lätt bortskämd med smidig teknik. Men till vår förvåning föll denna kaffekvarn oss verkligen i smaken. Trots att den är manuell så är den väldigt smidig att mala sitt kaffe med. Den är även utformad på ett sätt som gör det enkelt att mala trots att den är just manuell.

  En stor fördel är att även denna kvarn erbjuder olika lägen för malning. Allt från fint pulver till grovt. Gefu har verkligen fokuserat på funktion, effektivitet och en supersmart sak är att kaffekvarnen kan göras ganska liten och det är perfekt för den som bor lite trångbott men ändå vill kunna mala sitt egna kaffe.

   

  Läs mer
 3. 3. Stilren design: Smeg CGF01 Kaffekvarn Creme

  9,5/10
  Få ditt kaffe exakt som du vill med 30 olika inställningar för malning.
  Smeg CGF01 Kaffekvarn Creme
  Effekt
  150 W
  Kapacitet
  350 gram
  Design
  Vintage
  Fördelar
  • Snygg retrostil
  • 30 olika inställningar för malning
  • 8 förinställda program
  Nackdelar
  • Ganska stor och otymplig

  CGF01 har åtta olika program för förinställningar och till kvarnen finns det en avtagbar hållare som rymmer 350 gram kaffebönor. Kaffekvarnen har en stor kapacitet och designen är mycket snygg och har något av en retro look. Den passar både i moderna och klassiska kök.

  Vi gillar CGF01 eftersom att både design och funktion hamnar i centrum här. Vi menar vem vill inte ha en retrosnygg kaffekvarn som dessutom kan erbjuda malningar i 30 olika inställningar?. Den funkar bra både på de förinställda programmen och för olika typer av malningar allt från superfint till grovt. Dessutom tilltalar designen oss väldigt mycket, det enda negativa är att den kan upplevas stor och har man inte så mycket utrymme kan detta kanske bli ett problem.

  Läs mer
 4. 4. Bästa premiumvalet: Moccamaster bordskvarn

  9,5/10
  Premiumalternativ från moccamaster som maler kaffebönorna direkt ned i en lufttät behållare
  Moccamaster bordskvarn
  Effekt
  185 W
  Kapacitet
  400 gram
  Design
  Klassisk
  Fördelar
  • Lätt att använda
  • Stilren tillsammans med moccamaster kaffebryggare
  • Högkvalitativ känsla
  Nackdelar
  • Få extrafunktioner
  • Saknar förinställda program

  Detta är en kaffekvarn i bordsmodell och den har den är förinställd för att ge dig den perfekta malningen som passar till din kaffekokare. Ingen värme alstras utan malningen sker kontrollerat. När kaffet har malts hamnar det i en lufttätt behållare. Detta innebär att alla aromerna finns kvar och ger dig ett smakfullt kaffe. Kvarnen har en turbo med fläkt och hela kvarnen är 100% återvinningsbar. Den är fri både från BDA/BPF/BPS samt ftalater.

  Bordskvarnen sägs kunna ge den perfekta malningen för din kaffekokare och det ville vi såklart se om det stämmer. Det vi kom fram till är att det stämmer, är det just denna malning du är ute efter så är detta ett bra val. En stor positiv sak är att aromerna verkligen stannar kvar som det utlovas och det ger dig utsökt kaffe. En annan sak som vi anses lyftas fram är att kvarnen är 100% återvinningsbar och det känns bra att man tänker extra på miljön.

  Det vi känner saknas lite är valmöjligheter. Alla kanske inte vill ha samma malning, då hade olika lägen varit optimalt. Kvarnen fyller helt klart sin funktion men känns lite simpel när det kommer just till funktioner och valmöjligheter

  Läs mer
 5. 5. Bästa budgetvalet: Rubicson Kaffe- och kryddkvarn

  9,1/10
  Rubicson ger dig två i ett, möjligheten att både mala kaffe och kryddor
  Rubicson Kaffe- och kryddkvarn
  Effekt
  150 W
  Kapacitet
  55 gram
  Design
  Modern
  Fördelar
  • Går att mala kryddor
  • Riktigt prisvärt alternativ
  Nackdelar
  • Endast för mindre mängd kaffe

  Detta är en kvarn i rostfritt stål som du enkelt kan använda när du vill mala dina kaffebönor. Häll i bönerna, fäst locket och starta kvarnen. Knivbladen i kvarnen arbetar snabbt och du kan när som helst avbryta malningen. Du kan dessutom använda kvarnen till att mala olika kryddor, vilket är en toppen extra funktion.

  Vi har testat kaffe och kryddkvarnen från Rubicson och blev faktiskt förvånad över hur bra den maler trots sitt enkla utseende och det billiga priset. Visst kan vi känna om vi jämför med andra kaffekvarnar att det är lite brist på funktioner men måste man inte ha sitt kaffe malet på ett specifikt sätt är denna kvarn perfekt, både till priset och enkelheten.

  Vi uppskattar att den även kan mala kryddor, det var vi såklart tvungna att testa och kan meddela att även den funktionen funkade utmärkt.

  Läs mer

Kaffekvarn köpguide

När du ska ta steget att köpa kaffekvarn kan du följa vår recension för att hitta den bästa för dig. Det allra viktigaste när du ska välja är att den lever upp till just dina behov.

 • Dina behov: Fundera ut vilka behov du har av kaffekvarnen och vilka funktioner som du kan ha nytta av. Fundera på om du vill ha en elektrisk eller en med mindre funktioner som exempelvis en manuell kaffekvarn har.
 • Olika malningar: Vill du ha olika möjligheter att ändra malningsgraden eller nöjer du dig med en. Vill du kunna varierar dig från finmalet till grovmalet behöver du en kaffekvarn som i alla fall har några olika alternativ för malning. Nöjer du dig å andra sidan med en sorts malning behöver du inte leta efter en kaffekvarn som har olika möjligheter för malning.
 • Volym: Det varierar mellan olika modeller hur mycket kaffe som går att mala åt gången. Är ni många som dricker kaffe är en större modell ett alternativ men om det bara är du eller om ni inte är så många behöver inte kapaciteten vara lika stor.
 • Prisvärd: Titta på vilka funktioner och vilken kvalitet du får för priset du betalar för kaffekvarnen. Fundera över din budget och hur mycket pengar du vill lägga på en kaffekvarn. Detta är bra att göra innan du börjar leta eftersom du då vet i vilka prisklasser som du ska jämföra och titta på olika kaffekvarnar för att hitta vilken som är rätt för dig.
 • Jämför: Ta inte första bästa kaffekvarn utan ta dig tid till att jämföra likvärda produkter och se vilka funktioner kvarnen har samt om det skiljer sig mycket i pris. Det är även smart att titta på recensioner, bäst i test och även titta på vilka recensioner och kommentarer som användare lämnat om produkten. På så sätt kan du få en bra överblick över de olika kaffekvarnarna innan du bestämmer dig för vilken som du vill köpa.

Så gjorde vi testet

När vi gjorde vårt test på kaffekvarnar utgick vi ifrån vilken produkt samt vilka funktioner som lägger grunden för en bra kaffekvarn. Det finns flera saker att tänka på när du ska välja en kaffekvarn och behovet mellan personer kan skilja sig rejält. Därför har vi fokuserat på att hitta flera olika testvinnare inom ett antal olika kategorier, såsom bästa premiumvalet, bästa budgetkvarnen, mest prisvärda samt den vi ansåg vara bäst i testet. 

När vi har testat kaffekvarnar har vi använt oss av en testpanel som var och en har fått prova produkterna och alla dess funktioner. Var och en av testpanelens personer har fått sätta individuella betyg på produkterna. Helhetsbetyget som produkten fått är en sammanvägning av betygen från testpanelen, prisvärdhet, kvalitet men vi har även tittat på betyg från andra användare som vi vägt in i det slutgiltiga betyget.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senaste tester