Test: Vilken är den Bästa kaffekvarnen 2024?

Njut mer av ditt kaffe med hjälp av nymalda kaffebönor från någon av dessa högt betygsatta kaffekvarnar

En kaffekvarn är en essentiell del av en varje kaffeälskares arsenal. Denna apparat omvandlar hela kaffebönor till en finmalet produkt som är redo att bryggas till en perfekt kopp kaffe. Kvarnen kan anpassas efter olika bryggningsmetoder, vilket ger användaren möjlighet att skapa en individuell och unik smakupplevelse. Att mala sina egna bönor bidrar inte bara till att höja smakprofilen, utan säkerställer också att kaffet är så färskt som möjligt.

En kaffekvarn behövs när du vill ha full kontroll över din kaffebryggning. Vare sig du är en espressoentusiast eller föredrar en traditionell bryggkaffe, kommer du att märka skillnaden när du maler dina egna bönor. Oavsett om det är första koppen på morgonen eller den välbehövda eftermiddagspausen, kan du med hjälp av en kaffekvarn skapa det perfekta kaffet för varje tillfälle. Dessutom ger det dig möjlighet att experimentera med olika bönor och malningsgrader för att hitta din personliga favorit.

Vi har testat flera modeller och kan nu presentera vår testvinnare: Wilfa Kaffekvarn WSCG-2. Denna modell imponerade på oss med sin höga kvalitet, användarvänlighet och prisvärdhet. Den erbjuder en mängd olika malningsinställningar, vilket gör att du kan anpassa malningen efter din smak och bryggmetod. Oavsett om du är en erfaren barista eller nybörjare i kaffets värld, kommer Wilfa Kaffekvarn WSCG-2 att ta din kaffebryggning till nästa nivå.

Testvinnare - Bästa kaffekvarnen 2024

Här är en överblick över årets bästa kaffekvarnar.

 1. Bäst i test: Wilfa Kaffekvarn WSCG-2 Koniskt malverk i stål
 2. Bästa manuella kaffekvarnen: Lorenzo Kaffekvarn Svart
 3. Stilren design: Smeg CGF01 Kaffekvarn Creme
 4. Bästa premiumvalet: Moccamaster Bordskvarn utan Doserare
 5. Bästa budgetvalet: Rubicson Kaffe- och kryddkvarn

Våra 5 bästa kaffekvarnar (april 2024)

1. Wilfa Kaffekvarn WSCG-2 Koniskt malverk i stål- Bäst i test

Wilfa Kaffekvarn WSCG-2 Koniskt malverk i stål - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Det bästa kaffet får du genom att mala dina kaffebönor. Det finns många olika malningsgrader allt från fint - till grovmalet. Oavsett hur du gillar din malning, kan du få det med WSCG-2. Kaffekvarnen är utrustad med koniska malningskivor i stål och har även en elektronisk timer som kan kontrollera mängden malt kaffe. Kaffekvarnen är både snygg, har smarta funktioner och fungerar felfritt.

Vi valde Wilfa WSCG-2 till vår bäst i test vinnare. Detta beror på att kaffekvarnen har allt! Snygg design och kraftfullt malverk. Dessutom får du kaffet precis som du vill ha det genom att du kan välja mellan olika malningsgrader. Detta anser vi är en stor fördel, vill du ha kaffet på ett speciellt sätt eller kanske vill du variera dig, oavsett kan WSCG-2 ge dig det perfekta kaffet.

Egenskaper

 • Effekt: 160 W
 • Kapacitet: 350 gram
 • Design: Modern

Fördelar

 • Justerbar malningsgrad
 • Timerfunktion
 • Snygg design
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Något osmidig behållare

Omdöme

Kaffekvarn i snygg design med kraftfullt konisk malverk i stål.
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Effektivitet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Enkelhet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Priser

2. Lorenzo Kaffekvarn Svart- Bästa manuella kaffekvarnen

Lorenzo Kaffekvarn Svart - Bästa manuella kaffekvarnen
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Cervera)

Från tyska Gefu kommer kaffekvarnen Lorenzo som är en manuell kaffekvarn med 11 olika lägen för malning. Fint pulver till espresso, grovt till franskt presskaffe eller varför inte medelgrovt till filterkaffe. Du justerar malningsgraden genom att snurra på knippen överst på kvarnen. Häll i bönorna och veva med handtaget, pulvret samlas i behållaren. Veven är avtagbar och kan fästas på kaffekvarnen när du vill spara utrymmen. Tack vara ett stort keramiskt kvarnverk krävs det färre varv än vad det gör med konventionella kvarnar. 

När vi först skulle testa Lorenzo var vi något skeptiska till att den är manuell. Man blir lätt bortskämd med smidig teknik. Men till vår förvåning föll denna kaffekvarn oss verkligen i smaken. Trots att den är manuell så är den väldigt smidig att mala sitt kaffe med. Den är även utformad på ett sätt som gör det enkelt att mala trots att den är just manuell.

En stor fördel är att även denna kvarn erbjuder olika lägen för malning. Allt från fint pulver till grovt. Gefu har verkligen fokuserat på funktion, effektivitet och en supersmart sak är att kaffekvarnen kan göras ganska liten och det är perfekt för den som bor lite trångbott men ändå vill kunna mala sitt egna kaffe.

 

Egenskaper

 • Effekt: N/A
 • Kapacitet: Fyra kaffemått
 • Design: Klassisk

Fördelar

 • Bra för mindre ytor
 • Olika lägen för malning
 • Snygg

Nackdelar

 • En elektrisk kaffekvarn fungerar bättre vid större volymer

Omdöme

Högkvalitativ manuell kaffekvarn när du vill ha gott kaffe men har ont om utrymme.
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Effektivitet:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Enkelhet:
Betyg 9.13/5
4,1/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

3. Smeg CGF01 Kaffekvarn Creme- Stilren design

Smeg CGF01 Kaffekvarn Creme - Stilren design
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

CGF01 har åtta olika program för förinställningar och till kvarnen finns det en avtagbar hållare som rymmer 350 gram kaffebönor. Kaffekvarnen har en stor kapacitet och designen är mycket snygg och har något av en retro look. Den passar både i moderna och klassiska kök.

Vi gillar CGF01 eftersom att både design och funktion hamnar i centrum här. Vi menar vem vill inte ha en retrosnygg kaffekvarn som dessutom kan erbjuda malningar i 30 olika inställningar?. Den funkar bra både på de förinställda programmen och för olika typer av malningar allt från superfint till grovt. Dessutom tilltalar designen oss väldigt mycket, det enda negativa är att den kan upplevas stor och har man inte så mycket utrymme kan detta kanske bli ett problem.

Egenskaper

 • Effekt: 150 W
 • Kapacitet: 350 gram
 • Design: Vintage

Fördelar

 • Snygg retrostil
 • 30 olika inställningar för malning
 • 8 förinställda program

Nackdelar

 • Ganska stor och otymplig

Omdöme

Få ditt kaffe exakt som du vill med 30 olika inställningar för malning.
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Effektivitet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Enkelhet:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

4. Moccamaster Bordskvarn utan Doserare- Bästa premiumvalet

Moccamaster Bordskvarn utan Doserare - Bästa premiumvalet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Detta är en kaffekvarn i bordsmodell och den har den är förinställd för att ge dig den perfekta malningen som passar till din kaffekokare. Ingen värme alstras utan malningen sker kontrollerat. När kaffet har malts hamnar det i en lufttätt behållare. Detta innebär att alla aromerna finns kvar och ger dig ett smakfullt kaffe. Kvarnen har en turbo med fläkt och hela kvarnen är 100% återvinningsbar. Den är fri både från BDA/BPF/BPS samt ftalater.

Bordskvarnen sägs kunna ge den perfekta malningen för din kaffekokare och det ville vi såklart se om det stämmer. Det vi kom fram till är att det stämmer, är det just denna malning du är ute efter så är detta ett bra val. En stor positiv sak är att aromerna verkligen stannar kvar som det utlovas och det ger dig utsökt kaffe. En annan sak som vi anses lyftas fram är att kvarnen är 100% återvinningsbar och det känns bra att man tänker extra på miljön.

Det vi känner saknas lite är valmöjligheter. Alla kanske inte vill ha samma malning, då hade olika lägen varit optimalt. Kvarnen fyller helt klart sin funktion men känns lite simpel när det kommer just till funktioner och valmöjligheter

Egenskaper

 • Effekt: 185 W
 • Kapacitet: 400 gram
 • Design: Klassisk

Fördelar

 • Lätt att använda
 • Stilren tillsammans med moccamaster kaffebryggare
 • Högkvalitativ känsla

Nackdelar

 • Få extrafunktioner
 • Saknar förinställda program

Omdöme

Premiumalternativ från moccamaster som maler kaffebönorna direkt ned i en lufttät behållare.
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Effektivitet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Enkelhet:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

5. Rubicson Kaffe- och kryddkvarn- Bästa budgetvalet

Rubicson Kaffe- och kryddkvarn - Bästa budgetvalet
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Kjell)

Detta är en kvarn i rostfritt stål som du enkelt kan använda när du vill mala dina kaffebönor. Häll i bönerna, fäst locket och starta kvarnen. Knivbladen i kvarnen arbetar snabbt och du kan när som helst avbryta malningen. Du kan dessutom använda kvarnen till att mala olika kryddor, vilket är en toppen extra funktion.

Vi har testat kaffe och kryddkvarnen från Rubicson och blev faktiskt förvånad över hur bra den maler trots sitt enkla utseende och det billiga priset. Visst kan vi känna om vi jämför med andra kaffekvarnar att det är lite brist på funktioner men måste man inte ha sitt kaffe malet på ett specifikt sätt är denna kvarn perfekt, både till priset och enkelheten.

Vi uppskattar att den även kan mala kryddor, det var vi såklart tvungna att testa och kan meddela att även den funktionen funkade utmärkt.

Egenskaper

 • Effekt: 150 W
 • Kapacitet: 55 gram
 • Design: Modern

Fördelar

 • Går att mala kryddor
 • Riktigt prisvärt alternativ

Nackdelar

 • Endast för mindre mängd kaffe

Omdöme

Rubicson ger dig två i ett, möjligheten att både mala kaffe och kryddor.
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Effektivitet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Enkelhet:
Betyg 8.6/5
3,6/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5

Priser

Så hittar du bästa Kaffekvarn

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer kaffekvarn?

Att hitta den bästa kaffekvarnen kan vara en utmaning, givet det stora antalet modeller på marknaden. Det är viktigt att ta hänsyn till ett antal faktorer för att säkerställa att du väljer en kaffekvarn som bäst uppfyller dina behov och förväntningar. Här är några av de viktigaste kriterierna att överväga när du väljer din kaffekvarn.

Malningens jämnhet

Ett av de absolut viktigaste kriterierna när det kommer till att välja en bra kaffekvarn är hur jämnt den maler bönorna. En ojämn malning kan resultera i en ojämn extraktion, vilket innebär att vissa delar av kaffet överextraheras (vilket ger en bitter smak) medan andra underextraheras (vilket ger en vattnig, svag smak). En bra kaffekvarn bör ge en konsekvent och jämn malning varje gång, oavsett om du maler för espresso (fint malet) eller för presskaffe (grovare malet).

Inställningsmöjligheter

En annan viktig faktor att tänka på är hur många inställningsmöjligheter kvarnen erbjuder. Om du gillar att experimentera med olika typer av kaffe och bryggmetoder, kommer du att uppskatta en kvarn med flera inställningar. Detta gör att du kan justera malningen precis som du vill ha den - från mycket fin till mycket grov - och därmed få ut mesta möjliga av dina kaffebönor.

Ljudnivå

Ljudnivån är en annan viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer en kaffekvarn. Vissa kvarnar kan vara ganska högljudda, vilket kan vara störande, särskilt om du brukar mala ditt kaffe tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Det är därför värt att leta efter en kvarn som är tystgående, men utan att kompromissa med kvaliteten på malningen.

Design och användarvänlighet

En bra kaffekvarn bör inte bara fungera bra, utan också vara lätt att använda och ha en attraktiv design. Det bör vara enkelt att justera inställningarna, fylla på med bönor och rengöra enheten efter användning. Designen är också viktig, eftersom kaffekvarnen sannolikt kommer att ta upp en permanent plats på ditt köksbänk. Det är därför värt att leta efter en modell som passar in i ditt köks estetik.

Användarrecensioner

Slutligen bör du alltid ta hänsyn till användarrecensioner innan du gör ditt val. Recensioner från andra kunder kan ge värdefull insikt i en produkts prestanda över tid, och kan hjälpa dig att identifiera eventuella återkommande problem. Tänk dock på att alla har olika preferenser och behov, så vad som fungerar bra för en person kanske inte nödvändigtvis fungerar lika bra för en annan.

Jämför de bästa kaffekvarnarna i testet

Kaffekvarn Effekt Kapacitet Design Totalbetyg Pris
Wilfa Kaffekvarn WSCG-2 Koniskt malverk i stål 160 W 350 gram Modern Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
649 kr
Lorenzo Kaffekvarn Svart N/A Fyra kaffemått Klassisk Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1269 kr
Smeg CGF01 Kaffekvarn Creme 150 W 350 gram Vintage Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
2495 kr
Moccamaster Bordskvarn utan Doserare 185 W 400 gram Klassisk Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1558 kr
Rubicson Kaffe- och kryddkvarn 150 W 55 gram Modern Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
149 kr
kaffekvarn test

Så gjorde vi testet

Det finns många olika typer av kaffekvarnar, från små manuella apparater till maskiner som maler bönor på löpande band. Både har sina användningsområden och att jämföra vitt skilda produkter ger inte särskilt mycket. Här har vi istället valt att utse bästa kaffekvarnen i flera olika kategorier.

För att komma fram till vilken kaffekvarn som är bäst i varje kategori har vi jämfört dem på ett antal punkter. Punkterna som testats i det här fallet är följande:

 • Malning: Hur bra maler kvarnen bönorna? Blir resultatet jämnt eller finns det större och mindre bitar? Hur mycket kan man justera grovleken?
 • Funktion: Maler kvarnen automatiskt eller manuellt? Hur lång tid tar det att mala önskad mängd? Finns det en timerfunktion?
 • Behållare: Hur mycket rymmer behållaren för det färdigmalda pulvret? Är det tillräckligt för dina behov?
 • Användning: Är kaffekvarnen enkel att använda? Går det enkelt att plocka isär delar för rengöring?
 • Pris: Hur mycket kostar kaffekvarnen? Känns den prisvärd?

Fördelar med en kaffekvarn

Att äga en kaffekvarn har flera fördelar, särskilt för dem som värdesätter kvaliteten på sitt kaffe. Här är några av de främsta fördelarna med att ha en egen kaffekvarn hemma:

 • Färskhet: En av de största fördelarna med att mala dina egna kaffebönor är färskheten. När kaffebönor malas börjar de omedelbart att förlora sin smak på grund av oxidation. Genom att mala dina bönor precis innan du brygger ditt kaffe, kan du säkerställa att du får det mest smakrika och aromatiska kaffet möjligt.
 • Smak: Mala dina egna bönor ger dig möjlighet att experimentera med olika malningsgrader, vilket kan ha en stor inverkan på smaken. En fin malning kan ge ett starkt och robust kaffe, medan en grov malning kan ge ett lättare och mer subtilt resultat. Detta ger dig möjlighet att anpassa ditt kaffe efter din personliga smak.
 • Variation: Med en egen kaffekvarn är du inte begränsad till de förpackade och förmalda kaffesorter som finns i butikerna. Du kan köpa hela bönor från olika delar av världen, prova olika rostningar och upptäcka nya smaker. Detta gör att du kan variera ditt kaffe från dag till dag och alltid ha något nytt att se fram emot.
 • Kostnadseffektivitet: Trots initiala kostnaden för en kaffekvarn, kan den faktiskt vara mer kostnadseffektiv i det långa loppet. Hela kaffebönor är ofta billigare än förpackade och förmalna alternativ, och de håller längre om de förvaras korrekt. Dessutom, genom att mala dina egna bönor kan du minska mängden kaffe du behöver för varje bryggning, vilket sparar ännu mer pengar över tid.
 • Full kontroll: Slutligen ger en kaffekvarn dig full kontroll över hela bryggprocessen. Du kan välja exakt hur fin eller grov du vill ha din malning, vilket ger dig möjlighet att anpassa ditt kaffe till den exakta smakprofil du föredrar. Detta är särskilt viktigt för kaffeentusiaster och hemmabaristor som strävar efter perfektion i varje kopp.

Nackdelar med en kaffekvarn

Trots de många fördelarna med att ha en egen kaffekvarn, finns det också några potentiella nackdelar att tänka på. Här är några av de mest relevanta:

 • Pris: En högkvalitativ kaffekvarn kan vara en betydande investering. Även om det finns billigare alternativ tillgängliga, tenderar dessa att ge en mindre jämn malning och kan vara mindre hållbara över tid. Det är viktigt att överväga om fördelarna med att mala ditt eget kaffe, som förbättrad smak och färskhet, uppväger den initiala kostnaden.
 • Underhåll: En kaffekvarn kräver regelbunden rengöring för att säkerställa dess prestanda och livslängd. Kaffebönor innehåller naturliga oljor som kan byggas upp i kvarnen över tid och påverka dess funktion samt smaken på ditt kaffe. Detta kan vara tidskrävande och kräver en viss grad av engagemang från användaren.
 • Ljud: Många kaffekvarnar kan vara ganska högljudda när de används, vilket kan vara störande, särskilt om du bor i ett litet utrymme eller om du brukar mala ditt kaffe tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Det finns tystare modeller tillgängliga, men dessa tenderar att vara dyrare.
Vanliga frågor om kaffekvarn

Vanliga frågor om kaffekvarnar

Kan jag inte bara mala mina bönor i en matberedare eller mixer?

Även om det tekniskt sett är möjligt att mala kaffebönor i en matberedare eller mixer, rekommenderas det inte. Dessa apparater är inte designade för att ge en jämn malning, vilket är avgörande för att få ut det bästa av dina kaffebönor. En ojämn malning kan leda till en ojämn extraktion, vilket resulterar i ett kaffe som är antingen överextraherat (bittert) eller underextraherat (svagt). En riktig kaffekvarn är designad för att ge en konsekvent malning, vilket ger ett överlägset resultat.

Hur ofta ska jag rengöra min kaffekvarn?

Det beror på hur ofta du använder den. Generellt sett bör du rengöra din kaffekvarn minst en gång i veckan om du använder den dagligen. Detta hjälper till att ta bort eventuell uppbyggnad av gamla kaffepartiklar och oljor som kan påverka smaken på ditt kaffe. Om du märker en förändring i smaken på ditt kaffe eller om kvarnen börjar fungera långsammare än vanligt, kan det vara dags för en rengöring.

Hur fin eller grov ska jag mala mitt kaffe?

Det beror på vilken typ av kaffe du vill brygga. För espresso och mokabryggare, bör du mala ditt kaffe mycket fint. För en Aeropress, bör malningen vara fin till medium. För en vanlig droppbryggare, bör malningen vara medium. För en fransk press eller kallbryggning, bör malningen vara grov. Kom ihåg att detta är allmänna riktlinjer och att det bästa är att experimentera lite för att hitta den perfekta malningen för just ditt kaffe och din bryggmetod.

Är det verkligen värt att köpa en kaffekvarn?

Om du är seriös med ditt kaffe och vill ha möjlighet att njuta av det i sin färskaste och mest smakrika form, så är svaret ja. En kaffekvarn låter dig mala dina bönor precis innan du brygger ditt kaffe, vilket gör en stor skillnad i smaken. Dessutom ger det dig möjlighet att experimentera med olika malningsgrader och bönor för att hitta din personliga favorit.

Kan jag mala andra saker i min kaffekvarn?

Det beror på din specifika kvarn, men generellt sett rekommenderas det inte. Att mala andra saker som kryddor eller nötter kan leda till uppbyggnad av oljor och partiklar som kan påverka smaken på ditt kaffe. Dessutom kan det skada kvarnen om objekten är för hårda. Det är bäst att hålla din kaffekvarn endast för kaffebönor för att säkerställa dess livslängd och prestanda.

Vad är skillnaden mellan en manuell och en elektrisk kaffekvarn?

Den största skillnaden mellan en manuell och en elektrisk kaffekvarn är hur de drivs. En manuell kvarn kräver att du manuellt vrider en vev för att mala bönorna, medan en elektrisk kvarn gör jobbet åt dig med ett tryck på en knapp. Manuella kvarnar tenderar att vara tystare, mer bärbara och mer prisvärda, men kan också vara mer arbetskrävande att använda. Elektriska kvarnar erbjuder mer bekvämlighet och ofta fler malningsalternativ, men kan vara högljudda och dyrare.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
32 röster, Genomsnitt: 5 / 5