Bästa kaffebryggaren 2021

Vi testade några av mest populära kaffebryggarna från välkända varumärken som moccamaster, Smeg och Hamilton Beach. Läs mer om vilken vi valde till bäst i test 2021
Uppdaterad augusti 2021

En riktigt god kopp kaffe från en estetiskt tilltalande kaffebryggare som aldrig krånglar? Det är nog många kaffeälskares dröm, och med detta bäst i test, och vår köpguide, kommer vi att hjälpa dig att finna just dina drömmars kaffebryggare.

Vi har testat fem kaffebryggare. Läs mer om testet här nedanför och ta reda på varför vi valde KB952AO från MoccaMaster till bäst i test!

Om vårt test av kaffebryggare

När vi testade kaffebryggarna utgick vi från de mest omtyckta och köpta kaffebryggarna just nu. Därefter gjorde vi ett varierat urval och lät vår testpanel testa produkterna en efter en. De betygsatte olika egenskaper hos kaffebryggarna med poängen 1 till 10. Det testpanelen fick betygsätta var:

 • Utseende
 • Storlek och otymplighet/smidighet
 • Hur snabbt kaffet bryggdes
 • Kaffets arom och temperatur
 • Funktionalitet och extra funktioner
 • Priset

Därefter sammanställde vi poängen för varje kaffebryggare och fick fram våra utvalda bryggare. Vi tog också hänsyn till vad ett stort antal kunder, som köpt dessa bryggare, tyckt om produkterna. Vi tog tillvara på deras kommentarer om för- och nackdelar. Allt detta ledde till att vissa bryggare fick utmärkelsen "mest prisvärd", "bästa budgetbryggaren" eller "bäst i test".

Vilken kaffebryggare är bäst?

Vi har testat många kaffebryggare. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive kaffebryggare samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Kaffebryggare bäst i test: Kaffebryggare KB952AO Polerad silver

  9,7/10
  Moccamaster - Det naturliga valet för kaffeälskaren
  Kaffebryggare KB952AO Polerad silver
  Bäst i test
  Vattenkapacitet
  1,25 liter
  Effekt
  1520 W
  Auto avstängning
  Ja, 40 min
  2159 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Alltid perfekt bryggtemperatur
  • Optimal Värmehållningstemperatur
  • Snabb bryggning

  Kaffebryggaren KB952AO från MoccaMaster är bäst i test enligt vår testpanel. Kaffebryggaren har en effekt på 1 520 Watt och den har en bredd på 32, 5 cm, höjd 35, 5 cm och ett djup på 17 cm. Det här gör denna MoccaMaster till en normalstor bryggare som rymmer 1, 25 liter kaffe. En full kanna tar enbart sex minuter att brygga.

  Maskinen har färgerna svart och silver vilket gör dess utseenden stilrent. Kaffet bryggs vid en temperatur på 92 till 96 grader Celsius och det hålls sedan varmt vid 80 till 85 grader Celsius. Bryggaren är utrustad med automatisk avstängning som aktiveras efter 40 minuter.

  Vår testpanel imponerades utav denna kaffebryggares snabbhet att brygga, men också att kaffet hölls på en bra eftertemperatur. Tidigare kunder är också de nöjda med samma egenskaper, och poängterar att kaffet blir gott tack vare den höga bryggtemperaturen. Majoriteten av kunderna tycker att denna kaffebryggare är värd sitt pris, som ligger omkring 2 500 kronor.

  Läs mer
 2. 2. Bästa premiumvalet: 50's Style Kaffebryggare Vit

  9,5/10
  Proffsig lyxbryggare från Smeg med inställningsbar kaffestyrka
  50's Style Kaffebryggare Vit
  Vattenkapacitet
  1,4 liter
  Effekt
  1050 W
  Auto avstängning
  Ja, 40 min
  2495 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Retroinspirerat utseende
  • Avstängningsbar ljudsignal
  • 2 års garanti
  Nackdelar
  • Dyrare än moccamaster

  Den här kaffebryggaren från Smeg är inspirerad av 50-talet och tillverkad i vitt, pulverlackerat rostfritt stål. Det här gör att bryggaren är lätt att hålla ren och att den är slittålig. Dessutom är den mycket estetiskt tilltalande. Bryggaren finns dock i flertalet färger så som ljusblå, cremevit, svart, rosa och mintgrön.

  Kaffebryggaren kan brygga upp till 1, 25 liter kaffe åt gången och har den inbyggd varmhållningfunktion. Det går också att ställa in vald aromintensitet. Även en automatisk avstängningsfunktion finns, och med den så stängs bryggaren av 20 minuter efter bryggningens slut. Det finns även en droppstopp-funktion så att du kan hälla upp kaffe utan att bryggningen är färdig.

  Denna kaffebryggare har vi valt till testets bästa premium. Kaffebryggaren kostar omkring 2 500 kronor och har flertalet funktioner. Vi tycker dessutom att maskinen är väldigt snygg och kan därför gärna stå framme hela tiden. Många kunder tycker precis som vi - att bryggaren är väldigt snygg. Däremot tycker en del att den inte har särskilt lång garantitid för priset och att den ibland kan bli upplevd som något osmidig.

  Läs mer
 3. 3. Smart tvåvägsbryggare: The Scoop Tvåvägsbryggare 1,8 L + Termosmugg 40 cl Rostfri

  9,3/10
  Smart tvåvägsbryggare som kan brygga direkt i termosmuggen
  The Scoop Tvåvägsbryggare 1,8 L + Termosmugg 40 cl Rostfri
  Vattenkapacitet
  1,8 liter
  Effekt
  950 W
  Auto avstängning
  Ja, 40 min
  839 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Kan brygga för termosmugg eller kanna
  • Justerbar botten så du kan brygga i din favoritmugg
  • 5 års garanti

  Med den här kaffebryggaren från Hamilton Beach kan du välja att antingen brygga som vanligt, i en kaffekanna, eller direkt i en kaffemugg eller i den medföljande termosmuggen. När det gäller funktionen för muggbryggning så brygger den upp till 4 dl kaffe. Väljer du istället att brygga i kaffekannan så kan du göra upp till 12 koppar kaffe på en gång. Medföljer gör två återanvändbara filter som passar vardera bryggfunktion.

  Du kan välja att ställa in bryggaren på två kaffestyrkor - vanligt och starkt, eller ställa in en timer upp till 24 timmar innan bryggning. Kaffebryggaren har också en automatisk avstängningsfunktion som gör att den stängs av efter 40 minuter. Maskinen är även utrustad med ett anti-droppsystem så att du kan pausa bryggningen för att serva när du vill.

  Den här kaffebryggaren kostar strax över 1 000 kronor och är i rostfritt stål. Vi tycker att den är ganska snygg och dessutom är det ett plus att det går att brygga direkt i önskad mugg. Det är förstås också positivt att den kan brygga upp till 1,8 liter på en gång.

  Många kunder tycker att denna bryggare är snabb och serverat hett och gott kaffe. En del anser dock att kaffet inte blir gott utan ett riktigt kaffefilter i bryggaren. Vi har valt att ta med denna i vårt test som en smart tvåvägsbryggare och för att den har fått höga betyg.

  Läs mer
 4. 4. Mest prisvärda kaffebryggaren: Kitchen Minis Kaffebryggare Kimis Glas

  9,1/10
  Snygg minibryggare perfekt lämpad för det mindre köket
  Kitchen Minis Kaffebryggare Kimis Glas
  Vattenkapacitet
  0,75 liter
  Effekt
  760 W
  Auto avstängning
  Ja
  519 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Estetiskt tilltalande
  • Tar upp liten plats
  • Byggd i glas och rostfritt stål
  Nackdelar
  • Funkar bäst för mindre hushåll

  Det här är en kaffebryggare modell mindre från märket WMF. Den är enbart 26, 5 cm lång, 18, 5 cm bred och 33, 5 cm hög. Trots detta brygger den fem koppar. Kannas kapacitet är 0, 75 liter. Tack vare den nätta storleken får den plats även i det lilla köket, och bryggaren kan med fördel stå framme på köksbänken. Eftersom bryggaren är tillverkad i stilrena och tåliga material som glas och rostfritt stål är den dessutom estetiskt tilltalande.

  Kaffebryggaren är utrustad med WMF Hot Brew teknologi samt WMF Aroma Perfection för en så god smak som möjligt. Bryggaren har också en automatisk avstängningsfunktion och en värmeplatta som håller kaffet varmt i kannan.

  Det här är en kaffebryggare som testpanelen tycker är riktigt snygg! Att den är kompakt är ytterligare en fördel och att den brygger fem koppar åt gången räcker för de flesta av oss. Priset är ungefär 700 kronor och det är ingen överraskning att WMF:s bryggare utses till testets mest prisvärda kaffebryggare!

  Även tidigare kunder har i sina omdömen påtalat att de tycker att den brygger bra kaffe och att maskinen är kompakt och smidig.

  Läs mer
 5. 5. Bästa budgetvalet: Andersson CEM 2.5 kaffebryggare

  9,0/10
  Prisvärd kaffebryggare med stor kanna och bra funktioner
  Andersson CEM 2.5 kaffebryggare
  Vattenkapacitet
  1,5 liter
  Effekt
  900 W
  Auto avstängning
  Ja, 40 min
  299 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Oerhört prisvärd
  • Integrerat kaffefilter
  • Automatisk avstängning
  Nackdelar
  • Automatisk startfunktion kan va knepig till en början att ställa in

  Anderssons kaffebryggare CEM 2.5 är utsedd till den bästa budgetbryggaren i vårt test! Detta beror bland annat på priset som är omkring 300 kronor. Trots det låga priset levererar denna kaffebryggare många praktiska funktioner samt att den kan brygga upp till 12 koppar. Kannans kapacitet är på totalt 1,5 liter.

  Den praktiska anti dropp-funktionen gör att du kan ta en kaffekopp redan innan hela bryggningen är färdig - utan att det droppar ned kaffe på sidan. Förutom detta har den också ett integrerat filter, en automatisk varmhållningsfunktion och automatisk avstängning. Avstängningen sker 40 minuter efter avslutad bryggning. Dessutom kan du programmera kaffebryggaren att brygga precis när du vill!

  Vi tycker att den här kaffebryggaren är fantastisk för sitt pris. Att få flera praktiska funktioner för enbart några hundralappar är ett stort plus. Dessutom så brygger den snabbt och tyst. De kunder vi frågade om omdömen berättade också att de tycker bryggaren är enkel att rengöra, snabb samt snygg. Enda nackdelen var att den för vissa kunde upplevas som lite krånglig gällande programmeringen av automatisk start av bryggning.

  Läs mer

KÖPGUIDE - Såhär väljer man bästa kaffebryggaren

Det finns en hel del att tänka på när du ska köpa en kaffebryggare. Bland annat behöver du tänka över vilka funktioner du tycker är viktiga. Vi guidar dig genom de viktigaste punkterna att tänka på här nedanför:

 • Bryggtemperatur: Det är viktigt att kaffebryggaren klarar av att brygga tillräckligt hett kaffe, eller snarare värma upp vattnet till en temperatur så att alla smaker släpper från kaffepulvret. Temperaturen bör vara omkring 92 till 96 grader Celsius. En bryggare som gör kallare kaffe än så ger ofta kaffe med en mindre aromatisk och mindre fyllig smak. I de fallen kan man hellre hälla över vatten i rätt temperatur själv.
 • Kapacitet: Hur mycket kaffe som kan bli bryggt åt gången kan vara en avgörande faktor om du gillar att dricka mycket kaffe, eller om ni är en familj där flera dricker kaffe. Gillar du dessutom att bjuda in många kaffedrickare på fika kan en större kaffekanna vara ett måste! De större kaffebryggarna har en kapacitet omkring 12 till 16 koppar, eller strax under 2 liter färdigbryggt kaffe. Är du däremot ensamboende, eller den enda kaffedrickaren, kanske en mindre bryggare är lämplig. Dessa tar dessutom mindre plats och kan ofta vara något billigare i inköp.
 • Värmehållning: En god värmehållningsfunktion gör att ditt kaffe håller en bra temperatur under en längre tid. Detta gör att du slipper skynda med att hälla upp kaffet direkt i en termos. Om du vill slippa använda en termos bör du kontrollera så att kaffebryggaren har en värmehållningsfunktion.
 • Rengöring och filter: En kaffebryggare ska vara enkel att hålla ren, särskilt om det medföljer integrerade filter. Kaffe- och fettrester förstör kaffets goda smak, och kan i långa loppet leda till att kaffebryggaren måste kasseras. Det ska med andra ord vara enkelt att göra ren bryggaren. Önskar du dessutom att alla löstagbara delar ska kunna bli diskade i diskmaskinen? Kontrollera då detta innan köp då inte alla bryggare kan bli maskindiskade.
 • Utseende: Utseendet må inte vara allt - men det är viktigt! Särskilt för en kaffebryggare är utseendet av stor vikt då de flesta har dessa ståendes på köksbänken för jämnan. Exakt hur en snygg kaffebryggare ser ut är väldigt individuellt, men vårt råd är att köpa en bryggare som du tycker är snygg eller som du åtminstone tycker är stilren och som inte förfular ditt hem.
 • Storlek: Förutom bryggarens bryggkapacitet så spelar dess generella storlek roll. En stor kaffebryggare kan upplevas som otymplig och att den tar för mycket plats i köket. Kom ihåg att det även finns kompakta bryggare som klarar av att brygga upp till 12 koppar. En stor kaffebryggare är alltså inte ett måste.
 • Prisklass: Hur mycket är du egentligen villig att lägga på en kaffebryggare? Det finns bra bryggare i alla prisklasser. Det betyder att du inte behöver köpa en kaffebryggare för flera tusenlappar för att kunna njuta av en god kopp kaffe.
 • Omdömen: Läs alltid på om den, eller de, kaffebryggare som du är intresserad av att köpa. Sök på internet och läs andra kunders omdömen och se vad de tycker är bra eller dåligt med just den modellen. Exempelvis kan många kunder ha anmärkningar på att kaffebryggarens värmehållningsfunktion inte håller måttet, eller att det är lätt att kaffe rinner utanför bryggaren och kannan vid bryggning. Kanske blir du istället glatt överraskad av att läsa att en billig bryggare är riktigt omtyckt.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senaste tester