Test: Vilken är den Bästa Fritösen 2022?

Ta steget och köp en fritös med hjälp av vår guide till de bästa produkterna.
Uppdaterad mars 2022

Finns det egentligen något smaskigare än nyfriterade pommes frites med grillat kött och en god pepparsås eller andra utsökta friterade rätter. Med en fritös kan du bland annat enkelt och smidigt göra exempelvis dina egna delikata grilltallrikar, till och med bättre än den lokala pizzerians. Den kan tillaga rätter vilka passar sig lika bra till vardagsmiddagar likväl som när du vill tillaga en utsökt, lite finare grillmiddag vilken imponerar på dina grillgäster.

Men med alla olika sorter modeller av fritöser som dagens marknad erbjuder kan det vara svårt för ett otränat öga att veta vilken modell du ska välja. Vi har därför testat en mängd olika fritöser för att underlätta ert val lite. Vi kommer här nedan att presentera våra fem absoluta favoriter samt berätta lite mer ingående om varför vi valde just Fritös 1600S Svart-Rostfri Svart-Rostfri till vår testvinnare.

Testvinnare - Bästa Fritösen

 • Fritös bäst i test: Fritös 1600S Svart-Rostfri
 • Bästa premiumvalet: Fritös digital timer
 • Bästa dubbelfritösen: Princess Dubbel Fritös Svart 2x3 L
 • Mest prisvärda fritösen: Tefal Easy Pro Fryer
 • Bästa budgetvalet: Princess Fritös Family Castel
 1. Fritös bäst i test:

  Fritös 1600S Svart-Rostfri

  9,7/10
  En prisvärd fritös som funkar bra till hemmamiljön.
  Fritös 1600S Svart-Rostfri
  Bäst i test
  Effekt
  1600 W
  Utrymme
  2,4 liter
  Varumärke
  Wilfa
  Fördelar
  • Integrerat värmeelement
  • Skål kan diskas i maskin
  Nackdelar
  • Utrymmet lite mindre än många andra

  Recension av Fritös 1600S Svart-Rostfri

  Du som letar efter en fritös med utomordentliga egenskaper kan sluta leta nu på en gång då denna fritös från Wilfa är fullträffen du sökt efter. Wilfa klarar av fritera alla dina favoriträtter utan några som helst problem tack vare att den är en välgenomtänkt apparat med modern högteknologi.

  Den här fritösen från Wilfa har en stor kapacitet vilken räcker gott och väl till hela familjen. Den är utrustad med en lättanvänd reglering för att välja de förinställda programmen för bekvämare matlagning.

  Vi valde ut Wilfas Fritös 1600S Svart-Rostfri till bäst i test dels tack vare sin mångfunktionalitet. Vi fullkomligt älskar att det till och med går att slänga ner en hel kyckling i den här fritösen för fritering. Plus att den är av extremt god kvalitet samtidigt som den är smart och snyggt designad. Vi gillar allt med den.

  Något som vi verkligen uppskattar är hur snabbt den tack vare det integrerade värmeelementet blir varm, vilket gör att du inte behöver slösa elektricitet på uppvärmningen utan kan starta den några minuter innan användning. Även frityrkorgen är till stor fördel då den är superlätt att rengöra. Du spar mycket tid bara på disk efter matlagningen med denna behändiga maskin.

  Läs mer
 2. Bästa premiumvalet:

  Fritös digital timer

  9,5/10
  Testets kraftfullaste fritös med ett utrymme om hela 3,5 liter.
  Fritös digital timer
  Effekt
  2300 W
  Utrymme
  3,5 liter
  Varumärke
  Tefal
  Fördelar
  • Automatisk filtrering av oljan
  • Teknik som bevarar oljan längre
  • Snabb uppvärmning
  Nackdelar
  • Något dyr

  Recension av Fritös digital timer

  För dig som vill laga mat på ett professionellt sätt likt en mästerkock på tv är detta det absolut ultimata valet. Med sin eleganta, praktiska väldigt välgenomtänkta design samt storlek passar den utmärkt i alla kök. Du kan fritera de flesta av dina favoriträtter med denna exceptionella fritös.

  Den här fritösen är bara att koppla in i vägguttaget och köra. Väldigt simpel anordning som de allra flesta klarar av att hantera utan problem, även du som är nybörjare i köket. Behållaren till fritösen är både löstagbar samt tillverkad för att du ska kunna bevara oljan inuti den så länge som möjligt.

  Vi har valt ut Tefal Fritös digital timer till bästa premium dels tack vare att du får en välfungerande, smidig köksmaskin till ett rimligt pris. Överraskande mångsidig med de många variationer av olika rätter vilka du kan fritera med den. Rätter som exempelvis lökringar, kycklingvingar och pommes frites.

  Vi gillar designen väldigt mycket, den är så gullig och stilren att den passar perfekt som inflyttningsgåva till tonåringens allra första lägenhet eller till ett kärlekspar som nyligen flyttat ihop. Dessutom ger den ett krispigt, gott resultat på dina rätter.

  Läs mer
 3. Bästa dubbelfritösen:

  Princess Dubbel Fritös Svart 2x3 L

  9,3/10
  Dubbelfritösen som låter dig fritera flera saker åt gången.
  Princess Dubbel Fritös Svart 2x3 L
  Effekt
  2 x 1800 W
  Utrymme
  2 x 3 liter
  Varumärke
  Princess
  Fördelar
  • Stor kapacitet
  • Säkerhetsoljefilter förhindrar oljestänk
  Nackdelar
  • Otymplig

  Recension av Princess Dubbel Fritös Svart 2x3 L

  Här har du den perfekta fritösen för att kunna fritera dina drömmåltider. Den har en jämn tillagningsförmåga med vilken du kan både fritera potatis, grönsaker samt till och med kyckling. Dess stora oljekapacitet gör den alldeles lagom för mellanfamiljen till den större.

  Den här dubbelfritösen rymmer 3 L per fritösbytta. Alltså tillsammans totalt 6 L, vilket ger väldigt mycket mat per gång. Den är utrustad med två innerbyttor för att förhindra att olika smaker blir blandade. Den har också ett säkerhetsoljefiltret som förhindrar oljestänk. En smidig maskin, enkel att ställa undan tack vare sin lilla storlek och klipska, rena design.

  Vi har valt ut Princess Dubbel Fritös Svart 2x3 L till bästa dubbelfritös eftersom att du får en kvalitetsprodukt till ett väldigt billigt pris. Den håller allt den utlovar samt med väldigt bra, krispigt resultat. Vi kan inte annat än älska att du har möjlighet att fritera både kyckling, potatis och grönsaker med den här fritösen eftersom det är både väldigt gott samtidigt som nyttigt med grönsaker.

  De löstagbara delarna som tål att bli maskindiskade gillar vi väldigt mycket då det underlättar något oerhört vid rengöringen av apparaten. Något vi absolut gillar är att du inte bara kan fritera potatis utan att du faktiskt tillaga hela middagen med denna smarta köksapparat.

  Läs mer
 4. Mest prisvärda fritösen:

  Tefal Easy Pro Fryer

  9,3/10
  Testets bästa allroundfritös med bra effekt och storlek till bra pris.
  Tefal Easy Pro Fryer Fritös 3 L
  Effekt
  2200 W
  Utrymme
  3 liter
  Varumärke
  Tefal
  Fördelar
  • Prisvärt alternativ
  • Lock med fönster
  • Enkel att sköta och rengöra
  Nackdelar
  • Risk att den spiller lite olja om inte locket är på

  Recension av Tefal Easy Pro Fryer Fritös 3 L

  För dig som vill hitta den perfekta köksapparaten har du nu äntligen hittat rätt. Tefals fritöser är utrustade med alla funktioner du behöver. Som till exempel ett nedsänkt värmeelement för ett snabbt och perfekt friteringsresultat.

  Den här maskinen har en kapacitet för mycket olja vilket räcker även till er lite större familjer, sällskap av vänner eller kanske arbetskollegor för en afterwork hemma hos dig. Den är utrustad med metallfilter. Samt ett fönster i locket för att underlätta matlagningen, lättare ge dig kontroll över resultatet.

  Tefal Easy Pro Fryer Fritös 3 L blev valde vi till mest prisvärd på grund av många olika anledningar. Men främst multifunktionaliteten samt den praktiska, slika designen. Oerhört lättrengjord, då du kan slänga in alla delar i diskmaskinen förutom själva den mekaniska anordningen förstås.

  Vi tycker om den enkla, stilrena designen vilket gör den till en perfekt present till en grillmästarvän. Den smidiga konstruktionen tillåter dig att ställa undan den i något av köksskåpen utan problem efter användning. Eller så kan du välja att lämna den framme som en fin prydnad på köksbänken framför exempelvis en mindre grön hängväxt kanske.

  Läs mer
 5. Bästa budgetvalet:

  Princess Fritös Family Castel

  9,1/10
  Det perfekta budgetvalet för dig som endast friterar lite då och då.
  Princess Fritös Family Castel
  Effekt
  2000 W
  Utrymme
  3 liter
  Varumärke
  Princess
  Fördelar
  • Prispressat alternativ
  • Enkel isärtagning
  • Skydd mot överhettning
  Nackdelar
  • Plasthandtagen blir lätt kletiga

  Recension av Princess Fritös Family Castel

  Det här är en lagom fritös för dig som kanske inte lagar så avancerade rätter samt inte heller alltför stora mängder. Den har ett inbyggt skydd mot överhettning. Den är även utrustad med fyra olika program du kan ställa in. Vilket gör den väldigt praktisk för oss som kanske har lätt att glömma bort tiden.

  Den är utrustad med ett behändigt reglage för att du lätt ska kunna navigera mellan de olika förinställda programvalen. Samt en mängd andra funktioner för ökad användbarhet samt att förenkla din användning.

  Princess Fritös Family Castel valde vi till bästa budget tack vare dess mångfunktionalitet, kvalitet samt de krispiga, goda rätterna du kan fritera med den. Med utomordentligt bra värmefördelning blir dina rätter helt perfekt krispiga. Den här fritösen är effektiv och jobbar upp värmen väldigt snabbt.

  Något vi uppskattar är de förinställda matprogrammen vilka underlättar matlagningen markant. Dess smarta, fina design gör dessutom att den passar mycket bra framme på köksbänken eller kanske som en bröllopspresent till ett nygift par.

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa fritösen

Såhär hittar du bästa Fritösen

Det finns oändligt många varianter av fritöser att välja mellan. Kan det vara bra att fundera över några saker innan du gör inköpet. Det är alltid bra att utgå ifrån några huvudkriterier, då kan det inte gå fel. Vi kommer här att ta upp några punkter med saker väl värda att tänka lite på innan du gör köpet.

Användning

För det första, hur ofta men också hur mycket använder du egentligen en fritös. Samt om du vanligen brukar ha ett större antal middagsgäster. Om så är fallet är det förmodligen bättre för dig att köpa hem en något större, lite mer effektfull fritös.

Säkerhet

Har du småbarn bör det även finnas något sorts skydd mot hetta för att minska skaderisk.

Förvaring

Förvaringsmöjligheter är också något du bör tänka på. Hur stor fritös du kan köpa beror på huruvida du har plats till att förvara större apparater eller inte.

Pris

Vad har du för budget till inköp av köksapparater. Jämför priser mellan olika återförsäljare. Prisskillnaderna kan vara oerhört stora olika butiker emellan.

Behov

Vilken typ av rätter friterar du oftast. Både storleken av, samt tillbehör till fritöser kan variera kraftigt beroende på dess specifika användningsändamål. Bäst är att försöka att hitta en fritös som passar både dina behov och önskemål.

Storlek

Vill du dessutom kunna ta med dig din fritös på semestern med exempelvis husvagnen eller husbilen. Då bör du fundera på en portabel, lite mindre fritös. Istället för ett helt grillkök.

Kvalitet

Köp helst något mer välbeprövat märke ute på marknaden. Gärna med tillhörande garanti, då vet du att det är en kvalitativ fritös du köper.

Design

Ifall du tänker köpa en fritös som en gåva till någon annan mästerkock du känner bör du inte utesluta värdet av designen. Du vill självklart ge bort en tidlös, högkvalitativ, bra gåva.

Så valde vi ut de bästa fritöserna

Så valde vi ut de bästa Fritöserna

Det finns många olika typer av fritöser och de kan skilja sig i allt från storlek och volym till funktioner och användningsområden. För att du enklare 

 • Funktionsduglighet: Fungerar fritösen som den bör. Eller krånglar den kanske mycket. Samt att vi tittar på vilka funktioner fritösen faktiskt har.
 • Prissättning: Är det ett rimligt satt pris på apparaten. Eller är fritösen en överskattad produkt med ett alldeles för högt pris, vilket den inte lever upp till.
 • Kvalitet: Ett krav är att fritösen håller hög kvalitet. Den får inte gå sönder enkelt. Rostfria produkter är alltid fördelaktigt.
 • Effektivitet: Har fritösen bra värmeeffekt. Hur lång är uppvärmnings samt friteringsstiden.
 • Användarvänlighet: Det är till fördel om det är en lättanvänd fritös. För att du inte lätt ska råka bränna dig. Det bör vara en behändig samt harmlös apparat.
 • Rengöring: Det är till fördel om fritösen och korgen är lättrengjorda. Det är inte bra om det kanske finns svåråtkomliga ytor under rengöring.
 • Design: Det är också bra om den här köksprylen är vackert designad. Det säger vi både för din egen skull samt för dina gästers. Eller ifall du planerar att ge bort fritösen som gåva till någon annan mästerkock i din bekantskap.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
21 röster, Genomsnitt: 5 / 5
Senaste tester