Test: Vilken är den Bästa Fruktkniv 2024?

Fruktknivar är små, smidiga och skarpa knivar som är speciellt utformade för att skära frukt och grönsaker. De är oftast mindre än vanliga köksknivar och har en tunn, spetsig klinga som gör det enkelt att skära genom mjuka frukter utan att krossa dem. En kvalitetsfruktkniv kan göra underverk för din matlagning, eftersom den gör det möjligt att skära tunna, jämnstora skivor eller dekorativa former med precision. Kyocera FK110WH Keramisk Frukt & Grönsakskniv är ett exempel på en sådan kniv.

En fruktkniv kommer till sin rätt när du vill förbereda frukt till sallader, efterrätter eller för att servera som snacks. Det är inte bara praktiskt att kunna skära frukten snabbt och effektivt, utan det är också en fröjd för ögat när du kan presentera vackert uppskurna frukter på ett fat eller i en skål. Med hjälp av en fruktkniv kan du även utföra mer komplexa uppgifter som att urholka citrusfrukter eller göra dekorativa snitt i grönsaker för att ta din matlagning till nästa nivå.

I vårt omfattande test av fruktknivar har vi utsett Kyocera FK110WH Keramisk Frukt & Grönsakskniv till testvinnare. Denna kniv kombinerar enastående skärpa med en lätt och balanserad design som gör den till ett nöje att använda. Dess keramiska blad behåller sin skärpa längre än stål, vilket minskar behovet av omslipning och gör den idealisk för regelbunden användning i köket.

Testvinnare - Bästa Fruktkniv 2024

Här är en överblick över årets bästa Fruktkniv.

 1. Bäst i test: Kyocera FK110WH Keramisk Frukt & Grönsakskniv
 2. Bäst prisvärdhet: North Grönsakskniv 10 cm Natur/Stål
 3. Mest eleganta design: Robert Welch Radford Fruktkniv 18
 4. Bäst greppkomfort: CHROMA type 301 P42 Fruktkniv 8 cm
 5. Bäst precision: Kasumi Örtkniv 8 cm

Våra 5 bästa Fruktkniv (maj 2024)

1. Kyocera FK110WH Keramisk Frukt & Grönsakskniv - Bäst i test

Kyocera FK110WH Keramisk Frukt & Grönsakskniv 11 cm Vit - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Den keramiska fruktkniven från Kyocera FK110WH är en utmärkt produkt som uppfyller alla de viktiga kriterierna för en bra fruktkniv. Den 11 cm långa skalkniven är extremt vass och kräver ingen slipning, vilket är en dröm för varje kock. Den är tillverkad av "High Tech" keramik, ett material känt för sin hållbarhet och skärpeffektivitet. Dessutom är handtaget ergonomiskt designat för att ge maximal komfort under användning.

Genom våra tester har vi funnit att Kyocera FK110WH Keramiska Frukt & Grönsakskniven presterar utmärkt på alla de praktiska parametrarna. Den skär genom olika typer av frukt med lätthet, vilket gör den mycket användbar i köket. Dessutom är kniven lätt att rengöra, vilket gör underhåll enkelt och bekvämt.

Med tanke på produktens höga prestanda och kvalitet, är priset på 444 kr mycket rimligt. Kundrecensionerna bekräftar också vår bedömning av produkten, med ett genomsnittligt betyg på 4,7/5 baserat på fyra recensioner. Användarna verkar särskilt nöjda med knivens skärpeffektivitet och hur den underlättar matlagningen och garneringen. Sammanfattningsvis är Kyocera FK110WH Keramiska Frukt & Grönsakskniven en produkt vi starkt rekommenderar för alla som söker en högkvalitativ, hållbar och prisvärd fruktkniv.

Fördelar

 • Extremt vass och kräver ingen slipning
 • Tillverkad av hållbar och effektiv "High Tech" keramik
 • Ergonomiskt designat handtag för maximal komfort
 • Lätt att rengöra och underhålla
 • Prisvärd med tanke på prestanda och kvalitet

Nackdelar

 • Även om den är mycket skarp, kan keramiska knivar vara mer ömtåliga än stålknivar och kan spricka eller brytas om de tappas
 • Det kanske inte är den bästa kniven för att skära genom mycket hårda föremål, som frysta livsmedel eller ben

Omdöme

"Skärpa i keramik - för frukt och grönt som förtjänar det bästa!".
Våra betyg
Skärpa:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Grepp:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Hållbarhet:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

2. North Grönsakskniv 10 cm Natur/Stål- Bäst prisvärdhet

North Grönsakskniv 10 cm Natur/Stål - Bäst prisvärdhet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Cervera)

North Grönsakskniven från Modern House är en utmärkt produkt som lever upp till förväntningarna. Knivens 10 cm långa blad av stål är både vasst och stabilt, vilket gör den idealisk för att skära grönsaker, frukt och mindre råvaror. Handtaget i askträ ger inte bara kniven ett estetiskt tilltalande utseende, men det bidrar också till att balansen och greppkomforten är utmärkt. Detta gör att kniven ligger bra i handen och gör skärprocessen smidig och effektiv.

En annan stark punkt med den här kniven är dess hållbarhet. Med rätt skötsel, som inkluderar handdiskning och omedelbar torkning efter användning, kan denna kniv säkerställa en lång livslängd. Detta är särskilt viktigt eftersom råvaror med hög salt- och syrehalt kan försvaga stålet. Så med rätt skötsel kan denna kniv tjäna dig väl i många år framöver.

Prisvärdheten för denna kniv är också imponerande. För 399 kronor får du en högkvalitativ fruktkniv som inte bara är funktionell utan också vacker att se på. Med tanke på dess prestanda, hållbarhet och estetiska appell, anser vi att North Grönsakskniven från Modern House erbjuder ett utmärkt värde för pengarna. Dess betyg på 4,5 av 5 speglar dess höga kvalitet och kundnöjdhet.

Fördelar

 • Skarp og stabil stålblade.
 • God balance og grebkomfort.
 • Lang holdbarhed med korrekt vedligeholdelse.
 • Estetisk tiltalende design.
 • God værdi for pengene.

Nackdelar

 • Kræver håndvask og øjeblikkelig tørring.
 • Kan blive påvirket af højt salt- og syreindhold.

Omdöme

"Skär grönt med stil - för matlagning i toppklass!".
Våra betyg
Skärpa:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Grepp:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Hållbarhet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

3. Robert Welch Radford Fruktkniv 18- Mest eleganta design

Robert Welch Radford Fruktkniv 18 - Mest eleganta design
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Robert Welch Radford Fruktkniv 18 är en utmärkt produkt som kombinerar funktionalitet och estetik på ett imponerande sätt. Den är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål, vilket garanterar dess hållbarhet och skärpeffektivitet. Dessutom är knivbladet extra härdat för att säkerställa optimal skärpa. Detta, tillsammans med knivens längd på 18,5 cm, gör den mycket effektiv för att skära upp olika typer av frukt och grönsaker utan besvär.

Utöver dess prestanda, imponerar Robert Welch Radford Fruktkniv 18 också med sin eleganta design. Den har en klassisk look som adderar en touch av sofistikering till både dukning och servering. Det bör också noteras att Radford-serien, som denna kniv är en del av, har nominerats till German Design Award 2020 - ett tydligt bevis på dess exceptionella design.

Priset på 89 kr kan tyckas högt för en fruktkniv, men med tanke på den höga kvaliteten, den eleganta designen och livstidsgarantin, anser vi att Robert Welch Radford Fruktkniv 18 erbjuder mycket god valuta för pengarna. Dessutom kan kniven diskas i diskmaskin vilket gör den mycket praktisk att använda i det dagliga livet. Med ett betyg på 4,3/5 baserat på vårt omfattande test och positiva feedback från användare, rekommenderar vi starkt denna produkt.

Fördelar

 • Tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål för hållbarhet och skärpeffektivitet.
 • Extra härdat knivblad för optimal skärpa.
 • Elegant design som adderar sofistikering till dukning och servering.
 • Del av Radford-serien, nominerad till German Design Award 2020.
 • Kan diskas i diskmaskin, vilket gör den praktisk att använda.

Nackdelar

 • Priset på 89 kr kan uppfattas som högt för en fruktkniv.
 • Även om kniven är diskmaskinssäker, kan detta potentiellt påverka knivens skärpa över tid.

Omdöme

"Skär igenom fruktens skal med stil och precision!".
Våra betyg
Skärpa:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Grepp:
Betyg 8.8/5
3,8/5
Hållbarhet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

4. CHROMA type 301 P42 Fruktkniv 8 cm- Bäst greppkomfort

CHROMA type 301 P42 Fruktkniv 8 cm - Bäst greppkomfort
Betyg 4,2/5
Betyg 4,2/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

CHROMA type 301 P42 Fruktkniv 8 cm imponerar med sin unika design och höga funktionalitet. Med sitt rostfria stål och eleganta utseende är det inte bara en fruktkniv, utan även ett smycke i köket. Bladets "v-cut" design gör den perfekt för både höger- och vänsterhänta användare, vilket gör den till en mycket inkluderande produkt. Trots sin lilla storlek har den en stor attityd och klarar av att skära både små och medelstora frukter och grönsaker med lätthet.

I våra praktiska tester visade kniven utmärkt skärpeffektivitet. Den kurviga formen på bladet, känd som "Yatagan", underlättade skärprocessen och förbättrade dess effektivitet. Greppkomforten var också utmärkt, vilket tillät långa perioder av användning utan obehag. Dessutom var kniven lätt att rengöra, vilket är en viktig faktor för att upprätthålla hygienstandarden i köket.

Med tanke på dess prestanda och kvalitet, anser vi att priset på 330 kr är rättvist. Detta, tillsammans med de positiva recensionerna från andra användare, leder oss till slutsatsen att CHROMA type 301 P42 Fruktkniv 8 cm är en utmärkt investering för alla hemmakockar som värdesätter kvalitet och design. Vårt betyg är 4,2 av 5 stjärnor.

Fördelar

 • Unikt design og høj funktionalitet
 • Rustfrit stål og elegant udseende
 • "v-cut" design tilpasset både højre- og venstrehåndede
 • Effektiv skæreevne
 • God grebskomfort

Nackdelar

 • Relativt høj pris
 • Kan være for lille til store frugter/grøntsager

Omdöme

"Skär igenom fruktens tristess med stil och precision!".
Våra betyg
Skärpa:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Grepp:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Hållbarhet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Totalt:
Betyg 4,2/5
4,2/5

Priser

5. Kasumi Örtkniv 8 cm- Bäst precision

Kasumi Örtkniv 8 cm - Bäst precision
Betyg 4,0/5
Betyg 4,0/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Kasumi Örtkniv 8 cm är en högkvalitativ kniv som imponerar med sin smidighet och skärpeffektivitet. Den korta bladlängden gör den idealisk för att finhacka örter, men den fungerar även utmärkt för att skära frukt och bär. Tillverkad i den kända knivstaden Seki i Japan, och med ett blad av 32 lager rostfritt stål, är denna kniv otroligt vass. Dess 15 graders vinkel bidrar till knivens effektivitet och precision.

Örtkniven från Kasumi är inte bara funktionell, utan också estetiskt tilltalande. Det trähandtag som kniven är försedd med tillför en känsla av autenticitet och komfort. Trots sin lilla storlek känns kniven gedigen och väger in på 70 gram, vilket ger en bra balans mellan lättviktighet och stabilitet. Kniven har fått höga betyg från användare, vilket bekräftar dess överlägsna prestanda.

Med tanke på priset på 557 kr, anser vi att Kasumi Örtkniv 8 cm erbjuder bra valuta för pengarna. Den kombinerar högkvalitativa material, effektiv design och utmärkt prestanda, vilket gör den till ett bra val för både amatörkockar och yrkesverksamma. Slutligen, med tanke på dess positiva recensioner och vår egen uppfattning, får Kasumi Örtkniv 8 cm ett betyg på 4,0/5.

Fördelar

 • Smidig och effektiv skärprestanda.
 • Kort bladlängd idealisk för finhackning av örter.
 • Tillverkad i Seki, Japan med 32 lager rostfritt stål vilket bidrar till knivens vasshet.
 • Estetiskt tilltalande med ett trähandtag som tillför autenticitet och komfort.
 • God balans mellan lättviktighet och stabilitet tack vare dess vikt på 70 gram.

Nackdelar

 • Priset kan vara högt för vissa konsumenter.
 • Den korta bladlängden kanske inte är lika mångsidig som en kniv med längre blad.

Omdöme

"Skär med precision, hackar med passion - din partner i köket!".
Våra betyg
Skärpa:
Betyg 8.9/5
3,9/5
Grepp:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Hållbarhet:
Betyg 8.9/5
3,9/5
Totalt:
Betyg 4,0/5
4,0/5
Så hittar du bästa Fruktkniv

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer fruktkniv?

För att hitta den bästa fruktkniven gäller det att titta på en rad olika faktorer. Det handlar inte bara om hur kniven ser ut, utan framför allt om dess funktion, hållbarhet och användarvänlighet. Nedan följer en detaljerad genomgång av de viktigaste kriterierna att beakta när du väljer fruktkniv.

Bladets material och skärpa

En av de mest avgörande aspekterna av en fruktkniv är bladets material och skärpa. Materialet i bladet påverkar både knivens hållbarhet och dess förmåga att behålla sin skärpa över tid. Rostfritt stål är det mest traditionella materialet och erbjuder en bra balans mellan skärpa och hållbarhet. Keramiska blad, som det på vår testvinnare Kyocera FK110WH, har däremot fördelen att behålla sin skärpa mycket längre än stål, men de kan vara mer ömtåliga och svårare att slipa. Oavsett vilket material du väljer är det viktigt att kniven är tillräckligt vass för att enkelt kunna skära genom frukt och grönsaker utan att krossa dem.

Handtagets design och material

Förutom bladet spelar handtaget en stor roll för hur bra en fruktkniv fungerar. Handtaget bör ligga bekvämt i handen och ge ett säkert grepp, även när det är vått. Material som gummi eller texturerat plast ger ofta ett bättre grepp än slät plast eller metall. Formen på handtaget spelar också roll – det bör vara ergonomiskt utformat för att minska risken för ansträngning vid långvarig användning.

Storlek och vikt

Fruktknivar är generellt sett mindre än andra köksknivar, men storleken kan ändå variera. En mindre kniv kan ge bättre kontroll när man skär små eller detaljerade former, medan en större kniv kan vara mer effektiv när man bearbetar större mängder frukt eller grönsaker. Vikten på kniven kan också påverka hur bekväm den är att använda. En lättare kniv kan vara mindre ansträngande att hålla i under långa perioder, men en tyngre kniv kan ge mer kraft bakom varje snitt.

Hållbarhet och underhåll

En bra fruktkniv bör vara tillverkad för att hålla länge, även vid regelbunden användning. Detta innebär att den bör vara tillverkad av högkvalitativa material och ha en robust konstruktion. Underhållet av kniven är också viktigt – vissa knivar kan behöva slipas regelbundet, medan andra (som keramiska knivar) behåller sin skärpa längre men kan kräva professionellt underhåll om de blir trubbiga. Vissa knivar kan diskas i diskmaskin, medan andra bör handdiskas för att skydda bladet.

Användarrecensioner

Sist men inte minst är användarrecensioner ett viktigt verktyg när du väljer en fruktkniv. Även om en kniv ser bra ut på papperet, är det slutliga testet hur den presterar i praktiken. Genom att läsa recensioner från andra användare kan

Jämför de bästa fruktkniv i testet

Fruktkniv Totalbetyg Pris
Kyocera FK110WH Keramisk Frukt & Grönsakskniv 11 cm Vit Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
519 kr
North Grönsakskniv 10 cm Natur/Stål Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
399 kr
Robert Welch Radford Fruktkniv 18 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
99 kr
CHROMA type 301 P42 Fruktkniv 8 cm Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
166 kr
Kasumi Örtkniv 8 cm Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
654 kr
fruktkniv test

Så gjorde vi testet

I vår strävan att hitta den bästa fruktkniven på marknaden, har vi genomfört en noggrann testprocess som omfattat både kvalitativ och kvantitativ analys. Vårt mål har varit att identifiera produkterna med bästa prestanda, hållbarhet och prisvärdhet. Nedan följer en detaljerad beskrivning av vår testmetod.

Produkturval

Först och främst fokuserade vi på att samla in de mest populära och välrecenserade fruktknivarna baserat på försäljningsdata och kundrecensioner från olika onlineplattformar. Vi inkluderade produkter i olika prisklasser för att säkerställa en bred representation.

Produktanalys

Efter att ha valt ut de mest lovande produkterna, genomförde vi en grundlig research för varje enskild produkt. Vi studerade producentens specifikationer, materialval, design och eventuella unika funktioner. Vi jämförde även priser för att bedöma prisvärdheten.

Praktiska tester

När vi hade samlat in all nödvändig information, köpte vi fruktknivarna för att kunna testa dem i praktiken. Vi bedömde skärpeffektivitet, greppkomfort, hållbarhet och rengöringsvänlighet. Varje kniv testades på flera typer av frukt för att säkerställa en rättvis bedömning.

Slutgiltig bedömning

Efter att ha sammanställt alla våra tester och analyser, kunde vi göra en slutgiltig bedömning. Betyget för varje produkt baserades på medelvärdet av alla testdeltagares omdömen. Vi tog också hänsyn till feedback från våra läsare för att säkerställa att våra rekommendationer är så relevanta och användbara som möjligt.


Fördelar med att använda en fruktkniv

Att använda en fruktkniv i stället för en vanlig kökskniv kan göra din matlagning både roligare och mer effektiv. Fruktknivar är utformade för att klara av specifika uppgifter som kan vara svåra att utföra med en större kniv. Här är några av de viktigaste fördelarna med att använda en fruktkniv:

 • Precision: Fruktknivar är mindre och smidigare än vanliga köksknivar, vilket gör det möjligt att skära frukt och grönsaker med stor precision. Du kan skära tunna skivor, detaljerade former eller till och med utföra mer komplexa uppgifter som att urholka citrusfrukter eller göra dekorativa snitt i grönsaker. Med en fruktkniv kan du ta din matlagning till nästa nivå och imponera på dina gäster med vackert presenterade rätter.
 • Användarvänlighet: Tack vare deras lätta vikt och ergonomiska design är fruktknivar bekväma att använda, även under långa perioder. De är lättare att kontrollera än större knivar, vilket minskar risken för olyckor i köket. Dessutom kan de flesta fruktknivar diskas i diskmaskin, vilket gör rengöringen snabb och enkel.
 • Varaktighet: Fruktknivar är ofta tillverkade av högkvalitativa material som rostfritt stål eller keramik, vilket gör dem starka och hållbara. Med rätt skötsel kan en bra fruktkniv hålla i många år, även vid regelbunden användning. Detta gör dem till en kostnadseffektiv investering för alla hemmakockar.
 • Versatilitet: Trots sitt namn är fruktknivar inte bara till för att skära frukt. De kan också användas för att skära grönsaker, ost, bröd och andra livsmedel som kräver precision. Oavsett om du förbereder en sallad, gör smörgåsar eller skär upp ingredienser till en gryta, kommer du att uppskatta den mångsidighet som en fruktkniv erbjuder.
 • Estetik: Slutligen får man inte glömma bort den estetiska aspekten. En välformad fruktkniv med ett snyggt handtag kan vara ett vackert tillskott till ditt kök. Många högkvalitativa fruktknivar kommer dessutom i attraktiva presentförpackningar, vilket gör dem till perfekta gåvor för matälskare.

Nackdelar med att använda en fruktkniv

Trots alla fördelar som kommer med att använda en fruktkniv finns det även några nackdelar att beakta. Det är viktigt att vara medveten om dessa innan du köper en fruktkniv för att säkerställa att den passar dina behov och preferenser. Här är några av de vanligaste nackdelarna med att använda en fruktkniv:

 • Begränsad användning: Till skillnad från en vanlig kökskniv är fruktkniven specialiserad för att skära frukt och grönsaker. Det innebär att den kanske inte är lika mångsidig som en större kniv när det kommer till att hantera andra livsmedel som kött eller stora grönsaker. Om du behöver en kniv som kan utföra olika typer av uppgifter kan det vara mer praktiskt att investera i en allroundkniv istället.
 • Känslighet för skador: Vissa typer av fruktknivar, särskilt de med keramiska blad, kan vara mer ömtåliga än vanliga köksknivar. De kan lättare chipas eller brytas om de tappas på hårda ytor eller om de används för att bearbeta hårda livsmedel. Detta innebär att du måste vara försiktigare när du hanterar en fruktkniv och undvika situationer där den kan utsättas för onödigt våld.
 • Inte lika effektiv vid stora mängder: På grund av sin mindre storlek kan en fruktkniv vara mindre effektiv när det gäller att bearbeta större mängder frukt eller grönsaker. Om du till exempel behöver skära upp en hel vattenmelon eller hacka stora mängder grönsaker för en sallad kan det vara mer tidseffektivt att använda en större kniv som täcker mer yta på en gång. En fruktkniv kan fortfarande användas för att utföra dessa uppgifter, men det kan ta längre tid och kräva mer ansträngning.

Trots dessa nackdelar är fruktknivar fortfarande ett värdefullt verktyg i köket för att hantera frukt och grönsaker med precision och stil. Genom att vara medveten om både fördelarna och nackdelarna kan du fatta ett informerat beslut när du väljer den bästa fruktkniven för dina behov.

Vanliga frågor om fruktkniv

Vanliga frågor om fruktknivar

Hur skiljer sig en fruktkniv från en vanlig kökskniv?

En fruktkniv skiljer sig från en vanlig kökskniv genom att den är mindre och smidigare. Den har en tunnare och spetsigare klinga som är utformad för att skära genom frukt och grönsaker utan att krossa dem. Dessutom är handtaget ofta ergonomiskt utformat för att ge bättre kontroll och komfort vid precisionssnitt.

Kan jag använda en fruktkniv för att skära andra livsmedel?

Ja, du kan använda en fruktkniv för att skära andra livsmedel som grönsaker, ost och bröd. Fruktknivar är mångsidiga verktyg som kan hantera olika uppgifter i köket. Men kom ihåg att de är mindre än vanliga köksknivar, så de kan vara mindre effektiva när du bearbetar stora mängder eller hårda livsmedel.

Hur väljer jag rätt storlek på en fruktkniv?

Storleken på en fruktkniv beror på dina personliga preferenser och behov. En mindre kniv kan vara mer lämplig om du vill ha bättre kontroll och precision vid detaljerade snitt eller om du ofta hanterar små frukter eller grönsaker. Å andra sidan kan en större kniv vara mer effektiv vid bearbetning av större mängder eller större frukter och grönsaker. Det bästa är att hålla kniven i handen och känna efter vilken storlek som känns mest bekväm för dig.

Hur ofta behöver jag slipa en fruktkniv?

Slipning av en fruktkniv beror på bladets material. Rostfritt stål behöver vanligtvis slipas regelbundet för att behålla sin skärpa, medan keramiska blad behåller sin skärpa längre men kan vara svårare att slipa själv. Det är bäst att följa tillverkarens rekommendationer för slipning och underhåll av din fruktkniv för att hålla den i optimalt skick.

Vad är fördelarna med en keramisk fruktkniv?

En keramisk fruktkniv har flera fördelar. För det första behåller den sin skärpa längre än en kniv med rostfritt stål, vilket minskar behovet av frekvent omslipning. Dessutom är keramiska blad rostbeständiga och absorberar inte smaker eller lukt, vilket gör dem idealiska för skärning av olika typer av frukt och grönsaker. Slutligen är keramiska blad också lätta och balanserade, vilket gör dem bekväma att använda under långa perioder.

Kan jag använda en fruktkniv i diskmaskinen?

Det beror på knivens specifika tillverkarens rekommendationer. Vissa fruktknivar kan diskas i diskmaskinen, medan andra bör handdiskas för att skydda bladet och handtaget. Det är bäst att läsa tillverkarens anvisningar för att se hur din specifika fruktkniv bör rengöras och underhållas.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
10 röster, Genomsnitt: 4 / 5