Test: Vilken är den Bästa elvispen 2022?

Stor guide och genomgång av de bästa elvisparna 2022.

När du vill baka behöver du en riktigt bra elvisp till din hjälp. Den gör smeten jämn och fin, och förenklar hela bakprocessen. Alla som spenderar någorlunda tid i köket förtjänar den här behändiga lilla köksmaskinen som kan vara till hjälp vid många olika köksförberedelser.

För att hjälpa dig att lättare hitta en bra elvisp bland alla vispar att välja bland. Har vi jämfört en mängd olika produkter. Här har vi haft i åtanke både funktionalitet, prislapp, kvalitet samt många andra avgörande element. Läs gärna vidare här nedan för att få veta vilka våra fem absoluta favoriter är samt varför vi valt ut Bosch Elvisp Vit/Antracitgrå StyLine till testvinnare.

Testvinnare - Bästa elvispen

 1. Bäst i test: Bosch Elvisp Vit/Antracitgrå StyLine
 2. Bästa premiumvalet: KitchenAid Midline Elvisp Creme
 3. Mest prisvärda: OBH Nordica Elvisp Turbo Mixer Svart
 4. Bäst design: Stenfors Elvisp med behållare Svart
 5. Bästa budgetvalet: Nedis Elvisp 200 W

Våra 5 bästa elvispar (september 2022)

 1. 1. Bosch Elvisp Vit/Antracitgrå StyLine- Bäst i test

  Bosch Elvisp Vit/Antracitgrå StyLine
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: Mångsidig visp & degknådare med inbyggd turboknapp i en och samma praktiska apparat.
  Effekt
  450 W
  Hastigheter
  5 s t+ turbo
  Tillbehör
  Degkrokar
  Fördelar
  • 2 års garanti
  • Delarna tål maskindisk
  • Anslutningsmöjlighet för stavmixer
  • Kapacitet för bröddeg cirka 500 g.
  Nackdelar
  • Kan kännas något liten
  Produktbeskrivning

  Utseendemässigt är vispen stilren och klassisk. Med sin unika färgkombination passar den in i så gott som vilket kök som helst utan att få inredningen att se rörig ut. Den är konstruerad med en effekt på 400 watt vilket gör att den klarar av de flesta visp-uppdrag du tilldelar den.

  Den som väljer denna elvisp kan baka såväl matbröd som kakor med hjälp av den här mångfunktionella elvispen med utbytbara delar som låter dig byta mellan visp eller två stycken degkrokar. Med degkrokarna kan du få till perfekt knådat bröd utan att behöva trötta ut din egna kropp.

  Efter att ha avvägt egenskaperna i Bosch elvisp vit/antracitgrå StyLine kan vi slå fast att den är bäst av alla testprodukter. Den är utrustad med gott om egenskaper och funktioner som placerar just denna elvisp i topp. För dig som ibland behöver en hjälpande hand i köket är det här din nya kökskompis.

  De löstagbara, utbytbara delarna som medföljer den här vispen är uppskattade då de är både behändiga samt gör apparaten väldigt lättrengjord. Du behöver endast trycka på en knapp för att släppa lös knådarna eller vispen när du vill byta ut eller diska delarna. De fem olika hastighetsstegen gör att du lättare kan hålla koll på maräng eller gräddkonsistensen under vispning.

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. KitchenAid Midline Elvisp Creme- Bästa premiumvalet

  KitchenAid Midline Elvisp Creme
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Utrustad med handtag med LED-indikator, visp, degkrok & blenderstav för att klara alla utmaningar.
  Effekt
  85 W
  Hastigheter
  9 st + turbo
  Tillbehör
  4 olika tillbehör
  Fördelar
  • 2 turbovispar, ballongvisp, blenderstav, 2 degkrokar samt förvaringspåse
  • Otroligt snygg, klassisk design
  • Bra grepp
  • 2 års garanti.
  Nackdelar
  • Högt pris
  Produktbeskrivning

  En bra, väldigt välkonstruerad samt tystgående elvisp. Det perfekta valet för dig som ofta spenderar mycket tid på exempelvis vispning eller degknådning. Du kan både vispa grädden till dina desserter som du kan knåda degen till dina små frukostbullar med den här professionella, lätthanterade elvispen från KitchenAid.

  Midline Elvisp Creme från KitchenAid är dessutom utrustad med en effektiv blenderstav för att du också ska kunna mixa fruktdrinkar med samma apparat. Du behöver alltså inte köpa en hel mängd olika köksmaskiner som ska ta upp plats i skåpen

  KitchenAid Midline Elvisp Creme valde vi ut till bästa premium eftersom det är en fantastisk produkt som håller hög kvalitet. Den ser ut som en bakelse vilket gör den supersöt att ha som prydnad i köket. Alla behändiga extremt välgjorda tillbehör som följer med är vi också imponerade av. Det här är verkligen en utomordentlig elvisp för allt från smetvispning till degknådning.

  Oavsett om du ska vispa grädde eller känsligare rätter som maräng så är den här elvispen från KitchenAid alldeles utmärkt. Dess klassiska och extremt tilltalande design gör att den dessutom passar sig perfekt som julklapp. Eller ännu bättre som en gåva till ett nygift par eller varför inte till din svärmor eller mamma på mors dag.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. OBH Nordica Elvisp Turbo Mixer Svart- Mest prisvärda

  OBH Nordica Elvisp Turbo Mixer Svart
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Kitchen Time
  Sammanfattning: En riktigt snygg & tystlåten elvisp utrustad med turboknapp som effektivt vispar ihop din grädde.
  Effekt
  300 W
  Hastigheter
  5 st + turbo
  Tillbehör
  Degkrokar
  Fördelar
  • 5 hastigheter samt turbofunktion
  • Rostfria vispar samt degkrokar
  • Kan både knåda deg och vispa grädde
  • Arbetar relativt tyst
  Nackdelar
  • Vispar dåligt med bara en visp
  Produktbeskrivning

  Den här vispen från OBH Nordica är en bra visp för dig som tillreder mer vardagliga, enklare rätter, såser eller drycker. Den är snyggt designad i svart och är väldigt lätt att använda vilket gör den till bland annat en perfekt inflyttningspresent till tonåringen som nyligen flugit ut ur boet.

  Elvisp Turbo Mixer Svart från OBH Nordica är lagom kraftfull med sina 300 watt som gör att den klarar av de uppgifter du tilldelar den galant. Du får härligt krämig grädde inom bara ett par minuter från att du startat visparna.

  Elvisp Turbo Mixer Svart från OBH Nordica är vårt bra val tack vare att den är en välfungerande apparat som klarar enklare till mellansvåra visp- samt knådningsuppgifter utan att krångla. Den har även brödkrok vilket ger dig möjlighet att också baka till mindre bröd med den.

  Vi gillar att du kan förbereda exempelvis degen till några minipizzor att grädda snabbt vid lunch eller varför inte ett par minibullar till frukosten kanske. De fem olika hastigheterna vispen är utrustad med hjälper dig att bättre kontrollera konsistensen på till exempel din maräng.

  Var kan jag köpa produkten?
 4. 4. Stenfors Elvisp med behållare Svart- Bäst design

  Stenfors Elvisp med behållare Svart
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Elvispen med hela 5 hastigheter & brett användningsområde.
  Effekt
  300 W
  Hastigheter
  5 st + turbo
  Tillbehör
  Plattvisp, degkrok
  Fördelar
  • 1 års garanti.
  • Borstat rostfritt stål
  • Lättanvänd
  Nackdelar
  • En av de tyngre modellerna
  Produktbeskrivning

  Här har du en behändig elvisp designad med en snygg, svart finish och rostfria detaljer. Som passar perfekt i alla kök. Det här är ett fantastiskt redskap för dig som ofta behöver vispa ihop grädde, såser eller annat.

  Den vispar även dina såser till perfektion. En perfekt, liten maskin för att snabbt vispa ihop grädden till pannkakorna med. Den är så lätt att använda att du till och med kan göra barnen delaktiga genom att låta dem ta hand om själva gräddvispningen medan du steker klart de sista pannkakorna.

  Anders Petter Stenfors Elvisp med behållare Svart har blivit utvald till mest prisvärd eftersom den är just det. Det här är en perfekt produkt som sköter sina sysslor väl. Det medföljer många tillbehör som exempelvis plattvisp, degkrok och en behållare för enkel tillbehörsförvaring. Vi gillar den helt enkelt för sin goda kvalitet.

  En sån här otroligt fin och bra elvisp förtjänar alla kockar därhemma att ha när det är dags för vispning, fluffning eller degknådning. En sån här otroligt fin och bra elvisp förtjänar alla kockar därhemma att ha när det är dags för vispning, fluffning eller degknådning.

  Var kan jag köpa produkten?
 5. 5. Nedis Elvisp 200 W- Bästa budgetvalet

  Nedis Elvisp 200 W
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Kjell
  Sammanfattning: Snabb, effektiv användning tack vare smidig utmatningsknapp vid byte av tillbehör & turboknapp.
  Effekt
  200 W
  Hastigheter
  5 st + turbo
  Tillbehör
  Degkrokar
  Fördelar
  • Effektiv och enkel att rengöra
  • Fem hastigheter
  • Turbofunktion
  • Smidig utmatningsknapp för vispar och degkrokar
  Nackdelar
  • Plastig design
  Produktbeskrivning

  Du som letar efter en kvalitetselvisp till ett inte alltför högt pris. Har hittat alldeles rätt produkt här. Med den här enkla elvispen från Nedis kan du vispa grädde lika bra och snabbt som du kan vispa ihop kladdkakssmeten.

  Den här söta, lilla elvispen på endast 200 watt är kraftigare än du tror. Men den låga watten gör den här produkten något mer energisnål än andra apparater med högre värde. Den vispar snabbare och effektivare än du tror.

  Vi har valt ut Nedis Elvisp 200 W till bästa budget för att du får en bra produkt till ett väldigt lågt, överkomligt pris. Att den sedan kan inte bara vispar utan även kan knåda mindre degar är ett stort plus i kanten.

  Med den här elvispen kan du snabbt vispa ihop majonnäsen, grädden eller muffinsmeten. Något vi tycker är väldigt bra är de fem olika hastigheterna du kan ställa in som hjälper till att kontrollera resultatet av vispningen bättre. Speciellt vid exempelvis äggvitor.

  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa elvispen

Vad ska man tänka på vid köp av elvisp?

Då det finns ett enormt utbud av elvispar med diverse funktioner på dagens marknad att välja bland, kan det vara svårt att veta vilken du behöver. Därför är det bra om du utgår från några huvudpreferenser. Här nedan kommer vi att ta upp några punkter värda att tänka på innan du gör ditt köp.

Det går med andra ord inte att välja visp baserat på hur de ser ut. Du behöver veta vilka funktioner och egenskaper du ska titta extra noga på, och vi har gjort vårt bästa för att lista dem här.

Hur mycket kommer du använda elvispen?

Först och främst, hur ofta samt hur mycket har du användning av en elvisp. Brukar du vanligtvis använda den till större mängder såser eller cremer och behöver du endast vispfunktionen eller skulle du behöva något tillbehör också.

Pris

Vad tillåter din ekonomi för budget till inköp av nya köksprodukter. Tänk på plånboken, glöm inte att jämföra priserna mellan olika återförsäljare. Detta eftersom de kan skilja mycket.

Ljud

Ljudnivån vid användning är också viktig att inte glömma bort eftersom vi redan har så mycket buller runt omkring oss.

Kvalitet

Det är bättre att köpa ett lite mer välbeprövat märke. Gärna med en medföljande garanti, så att du vet att det är en elvisp av hög kvalitet du får tag i.

Design

Ifall du funderar på att köpa elvispen som exempelvis gåva till någon annan amatörkock du känner bör du inte heller glömma bort designen. Du vill givetvis ge bort en högkvalitativ, stilren present.

Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
23 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5