Test: Vilken är den Bästa elvispen 2022?

Stor guide och genomgång av de bästa elvisparna 2022.
Uppdaterad mars 2022

När du vill baka behöver du en riktigt bra elvisp till din hjälp. Den gör smeten jämn och fin, och förenklar hela bakprocessen. Alla som spenderar någorlunda tid i köket förtjänar den här behändiga lilla köksmaskinen som kan vara till hjälp vid många olika köksförberedelser.

För att hjälpa dig att lättare hitta en bra elvisp bland alla vispar att välja bland. Har vi jämfört en mängd olika produkter. Här har vi haft i åtanke både funktionalitet, prislapp, kvalitet samt många andra avgörande element. Läs gärna vidare här nedan för att få veta vilka våra fem absoluta favoriter är samt varför vi valt ut Bosch Elvisp Vit/Antracitgrå StyLine till testvinnare.

Testvinnare - Bästa elvispen

 • Bäst i test: Bosch Elvisp Vit/Antracitgrå StyLine
 • Bästa premiumvalet: KitchenAid Midline Elvisp Creme
 • Mest prisvärda: OBH Nordica Elvisp Turbo Mixer Svart
 • Bäst design: Stenfors Elvisp med behållare Svart
 • Bästa budgetvalet: Nedis Elvisp 200 W
 1. Bäst i test:

  Bosch Elvisp Vit/Antracitgrå StyLine

  9,7/10
  Mångsidig visp & degknådare med inbyggd turboknapp i en och samma praktiska apparat.
  Bosch Elvisp Vit/Antracitgrå StyLine
  Bäst i test
  Effekt
  450 W
  Hastigheter
  5 s t+ turbo
  Tillbehör
  Degkrokar
  Fördelar
  • 2 års garanti
  • Delarna tål maskindisk
  • Anslutningsmöjlighet för stavmixer
  • Kapacitet för bröddeg cirka 500 g.
  Nackdelar
  • Kan kännas något liten

  Recension av Bosch Elvisp Vit/Antracitgrå StyLine

  Utseendemässigt är vispen stilren och klassisk. Med sin unika färgkombination passar den in i så gott som vilket kök som helst utan att få inredningen att se rörig ut. Den är konstruerad med en effekt på 400 watt vilket gör att den klarar av de flesta visp-uppdrag du tilldelar den.

  Den som väljer denna elvisp kan baka såväl matbröd som kakor med hjälp av den här mångfunktionella elvispen med utbytbara delar som låter dig byta mellan visp eller två stycken degkrokar. Med degkrokarna kan du få till perfekt knådat bröd utan att behöva trötta ut din egna kropp.

  Efter att ha avvägt egenskaperna i Bosch elvisp vit/antracitgrå StyLine kan vi slå fast att den är bäst av alla testprodukter. Den är utrustad med gott om egenskaper och funktioner som placerar just denna elvisp i topp. För dig som ibland behöver en hjälpande hand i köket är det här din nya kökskompis.

  De löstagbara, utbytbara delarna som medföljer den här vispen är uppskattade då de är både behändiga samt gör apparaten väldigt lättrengjord. Du behöver endast trycka på en knapp för att släppa lös knådarna eller vispen när du vill byta ut eller diska delarna. De fem olika hastighetsstegen gör att du lättare kan hålla koll på maräng eller gräddkonsistensen under vispning.

  Läs mer
 2. Bästa premiumvalet:

  KitchenAid Midline Elvisp Creme

  9,5/10
  Utrustad med handtag med LED-indikator, visp, degkrok & blenderstav för att klara alla utmaningar.
  KitchenAid Midline Elvisp Creme
  Effekt
  85 W
  Hastigheter
  9 st + turbo
  Tillbehör
  4 olika tillbehör
  Fördelar
  • 2 turbovispar, ballongvisp, blenderstav, 2 degkrokar samt förvaringspåse
  • Otroligt snygg, klassisk design
  • Bra grepp
  • 2 års garanti.
  Nackdelar
  • Högt pris

  Recension av KitchenAid Midline Elvisp Creme

  En bra, väldigt välkonstruerad samt tystgående elvisp. Det perfekta valet för dig som ofta spenderar mycket tid på exempelvis vispning eller degknådning. Du kan både vispa grädden till dina desserter som du kan knåda degen till dina små frukostbullar med den här professionella, lätthanterade elvispen från KitchenAid.

  Midline Elvisp Creme från KitchenAid är dessutom utrustad med en effektiv blenderstav för att du också ska kunna mixa fruktdrinkar med samma apparat. Du behöver alltså inte köpa en hel mängd olika köksmaskiner som ska ta upp plats i skåpen

  KitchenAid Midline Elvisp Creme valde vi ut till bästa premium eftersom det är en fantastisk produkt som håller hög kvalitet. Den ser ut som en bakelse vilket gör den supersöt att ha som prydnad i köket. Alla behändiga extremt välgjorda tillbehör som följer med är vi också imponerade av. Det här är verkligen en utomordentlig elvisp för allt från smetvispning till degknådning.

  Oavsett om du ska vispa grädde eller känsligare rätter som maräng så är den här elvispen från KitchenAid alldeles utmärkt. Dess klassiska och extremt tilltalande design gör att den dessutom passar sig perfekt som julklapp. Eller ännu bättre som en gåva till ett nygift par eller varför inte till din svärmor eller mamma på mors dag.

  Läs mer
 3. Mest prisvärda:

  OBH Nordica Elvisp Turbo Mixer Svart

  9,3/10
  En riktigt snygg & tystlåten elvisp utrustad med turboknapp som effektivt vispar ihop din grädde.
  OBH Nordica Elvisp Turbo Mixer Svart
  Effekt
  300 W
  Hastigheter
  5 st + turbo
  Tillbehör
  Degkrokar
  Fördelar
  • 5 hastigheter samt turbofunktion
  • Rostfria vispar samt degkrokar
  • Kan både knåda deg och vispa grädde
  • Arbetar relativt tyst
  Nackdelar
  • Vispar dåligt med bara en visp

  Recension av OBH Nordica Elvisp Turbo Mixer Svart

  Den här vispen från OBH Nordica är en bra visp för dig som tillreder mer vardagliga, enklare rätter, såser eller drycker. Den är snyggt designad i svart och är väldigt lätt att använda vilket gör den till bland annat en perfekt inflyttningspresent till tonåringen som nyligen flugit ut ur boet.

  Elvisp Turbo Mixer Svart från OBH Nordica är lagom kraftfull med sina 300 watt som gör att den klarar av de uppgifter du tilldelar den galant. Du får härligt krämig grädde inom bara ett par minuter från att du startat visparna.

  Elvisp Turbo Mixer Svart från OBH Nordica är vårt bra val tack vare att den är en välfungerande apparat som klarar enklare till mellansvåra visp- samt knådningsuppgifter utan att krångla. Den har även brödkrok vilket ger dig möjlighet att också baka till mindre bröd med den.

  Vi gillar att du kan förbereda exempelvis degen till några minipizzor att grädda snabbt vid lunch eller varför inte ett par minibullar till frukosten kanske. De fem olika hastigheterna vispen är utrustad med hjälper dig att bättre kontrollera konsistensen på till exempel din maräng.

  Läs mer
 4. Bäst design:

  Stenfors Elvisp med behållare Svart

  9,3/10
  Elvispen med hela 5 hastigheter & brett användningsområde.
  Stenfors Elvisp med behållare Svart
  Effekt
  300 W
  Hastigheter
  5 st + turbo
  Tillbehör
  Plattvisp, degkrok
  Fördelar
  • 1 års garanti.
  • Borstat rostfritt stål
  • Lättanvänd
  Nackdelar
  • En av de tyngre modellerna

  Recension av Stenfors Elvisp med behållare Svart

  Här har du en behändig elvisp designad med en snygg, svart finish och rostfria detaljer. Som passar perfekt i alla kök. Det här är ett fantastiskt redskap för dig som ofta behöver vispa ihop grädde, såser eller annat.

  Den vispar även dina såser till perfektion. En perfekt, liten maskin för att snabbt vispa ihop grädden till pannkakorna med. Den är så lätt att använda att du till och med kan göra barnen delaktiga genom att låta dem ta hand om själva gräddvispningen medan du steker klart de sista pannkakorna.

  Anders Petter Stenfors Elvisp med behållare Svart har blivit utvald till mest prisvärd eftersom den är just det. Det här är en perfekt produkt som sköter sina sysslor väl. Det medföljer många tillbehör som exempelvis plattvisp, degkrok och en behållare för enkel tillbehörsförvaring. Vi gillar den helt enkelt för sin goda kvalitet.

  En sån här otroligt fin och bra elvisp förtjänar alla kockar därhemma att ha när det är dags för vispning, fluffning eller degknådning. En sån här otroligt fin och bra elvisp förtjänar alla kockar därhemma att ha när det är dags för vispning, fluffning eller degknådning.

  Läs mer
 5. Bästa budgetvalet:

  Nedis Elvisp 200 W

  9,3/10
  Snabb, effektiv användning tack vare smidig utmatningsknapp vid byte av tillbehör & turboknapp.
  Nedis Elvisp 200 W
  Effekt
  200 W
  Hastigheter
  5 st + turbo
  Tillbehör
  Degkrokar
  Fördelar
  • Effektiv och enkel att rengöra
  • Fem hastigheter
  • Turbofunktion
  • Smidig utmatningsknapp för vispar och degkrokar
  Nackdelar
  • Plastig design

  Recension av Nedis Elvisp 200 W

  Du som letar efter en kvalitetselvisp till ett inte alltför högt pris. Har hittat alldeles rätt produkt här. Med den här enkla elvispen från Nedis kan du vispa grädde lika bra och snabbt som du kan vispa ihop kladdkakssmeten.

  Den här söta, lilla elvispen på endast 200 watt är kraftigare än du tror. Men den låga watten gör den här produkten något mer energisnål än andra apparater med högre värde. Den vispar snabbare och effektivare än du tror.

  Vi har valt ut Nedis Elvisp 200 W till bästa budget för att du får en bra produkt till ett väldigt lågt, överkomligt pris. Att den sedan kan inte bara vispar utan även kan knåda mindre degar är ett stort plus i kanten.

  Med den här elvispen kan du snabbt vispa ihop majonnäsen, grädden eller muffinsmeten. Något vi tycker är väldigt bra är de fem olika hastigheterna du kan ställa in som hjälper till att kontrollera resultatet av vispningen bättre. Speciellt vid exempelvis äggvitor.

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa elvispen

Såhär hittar du bästa elvispen

Då det finns ett enormt utbud av elvispar med diverse funktioner på dagens marknad att välja bland, kan det vara svårt att veta vilken du behöver. Därför är det bra om du utgår från några huvudpreferenser. Här nedan kommer vi att ta upp några punkter värda att tänka på innan du gör ditt köp.

Det går med andra ord inte att välja visp baserat på hur de ser ut. Du behöver veta vilka funktioner och egenskaper du ska titta extra noga på, och vi har gjort vårt bästa för att lista dem här.

Hur mycket kommer du använda elvispen?

Först och främst, hur ofta samt hur mycket har du användning av en elvisp. Brukar du vanligtvis använda den till större mängder såser eller cremer och behöver du endast vispfunktionen eller skulle du behöva något tillbehör också.

Pris

Vad tillåter din ekonomi för budget till inköp av nya köksprodukter. Tänk på plånboken, glöm inte att jämföra priserna mellan olika återförsäljare. Detta eftersom de kan skilja mycket.

Ljud

Ljudnivån vid användning är också viktig att inte glömma bort eftersom vi redan har så mycket buller runt omkring oss.

Kvalitet

Det är bättre att köpa ett lite mer välbeprövat märke. Gärna med en medföljande garanti, så att du vet att det är en elvisp av hög kvalitet du får tag i.

Design

Ifall du funderar på att köpa elvispen som exempelvis gåva till någon annan amatörkock du känner bör du inte heller glömma bort designen. Du vill givetvis ge bort en högkvalitativ, stilren present.

Så valde vi ut de bästa elvisparna

Så valde vi ut de bästa elvisparna

Det finns många olika typer av elvispar. Från billiga apparater som bara kan vispa enklare saker till kraftfulla maskiner som orkar  blanda de tjockaste degarna. För att göra det här testet så användbart som möjligt har vi utsett bästa elvispen i flera olika kategorier. Det gör att du enkelt hittar den bästa elvispen för dina behov.

För att komma fram till vilken elvisp som är bäst i varje kategori har vi betygsatt dem efter ett antal kriterier som är extra viktiga för just elvispar: 

 • Funktionsduglighet: Fungerar elvispen som den ska. Den kanske inte blir tillräckligt varm?
 • Effekt: Vispar den snabbt och effektivt eller tar den lång tid och ger dåligt resultat.
 • Prissättning: Har elvispen ett rimligt pris. Eller är det en överskattad maskin med en prislapp som den inte riktigt lever upp till.
 • Kvalitet: Att elvispen håller hög standard är viktigt. Den får absolut inte ha lätt för att gå sönder. Eller tappa effekt efter ett visst tag. Den ska vara hållbar under lång tid.
 • Användarvänlighet: Det är bra om det är en lättanvänd elvisp. Så att även nybörjaren kan använda den eller kanske barnen vill hjälpa till ibland.
 • Rengöring: Det är även bra ifall elvispen är lättrengjord med löstagbara visp-delar. Så du slipper lägga ner onödig tid på disk.
 • Design: För dig som gärna använder tillagningsredskapen som prydnader i köket. Eller om du vill ge bort en elvisp i present till någon bör du inte heller underskatta designen bara för att det är en elvisp det handlar om.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
23 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5
Senaste tester