Test: Vilken är den Bästa elgrillen 2022?

Bor du i en lägenhet med tillgång till en balkong är elgrillen ett utmärkt verktyg för att stilla grillusten. Läs om vilka produkter vi utsåg till testvinnare 2022.

Grillad mat är något vilket nästan alla i Sverige uppskattar. Vi svenskar älskar grillat, vi drar oss inte heller för att ta fram våra egna grillar för att själva ställa oss och vända våra stekar eller kycklingspett. Grillad mat blir alltid en succé samt att grillning är ett väldigt praktiskt sätt att komma undan det mesta av själva tillagningsdisken när ni har många gäster inbjudna till er bbq.

Eftersom det finns så många olika prisklasser, modeller samt funktioner att välja mellan kan det kanske göra det lite svårt att veta vilken modell du ska köpa. Vi har därför gjort en guide inkluderande ett test av grillar med fokus på elgrillar. Mer om de fem utvalda produkterna samt varför vi valde ut just Weber Q1400 till testvinnare kan du läsa här nedan.

Testvinnare - Bästa elgrillen

 1. Elgrill bäst i test: Weber Q1400
 2. Bästa premiumvalet: Severin Sevo GTS elgrill
 3. Bästa budgetvalet: Alpina Elgrill 2-In-1
 4. Bästa stående elgrillen: Severing Senoa Boost
 5. Bästa stående elgrillen: Severin Elgrill med Lock och Termometer

Våra 5 bästa elgrillar (oktober 2022)

 1. 1. Weber Q1400- Elgrill bäst i test

  Weber Q1400
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: En stabil elgrill som levererar fin grillyta och smak på din mat.
  Effekt
  2200 W
  Grillyta
  43 x 32 cm
  Sladdlängd
  1,8 m
  Fördelar
  • Optimal storlek för balkongen
  • Bra grillyta
  • Instruktionsbok medföljer
  Nackdelar
  • Saknar en del extrafunktioner
  Produktbeskrivning

  Oavsett om du bor ute på landet eller i en liten lägenhet i en stad, ska du ha möjlighet att kunna njuta av sena grillkvällar i den sköna kvällssolen. För dig som bara vill kunna gå ut på balkongen eller terrassen och starta upp grillen är Weber Q1400 ett utmärkt val. Trots sin lilla storlek har den inte bara en effekt på 2200 watt. Utan den har även tillräcklig grillyta för att klara av en grillning till en hel familj, ett gäng vänner eller arbetskollegor.

  Weber Q1400 är också utrustad med en dropplåda vilket är väldigt smidigt för att slippa för mycket olja eller flott i grillen. Den har även värmebevarande insatser i aluminium för att grillen ska hålla nere energiförbrukning samtidigt som din mat effektivt blir grillad.

  Varför vi valde ut just Weber Q1400 till testvinnare var dels av dessa ovanstående funktioner men även tack vare den steglösa värmeregleringen vilken denna fantastiska elgrill är utrustad med vilket gör det så smidigt att hålla efter rätt temperatur under grillningen.

  Det medföljande grillgallret tillverkat av porslinsemaljerat gjutjärn tycker vi väldigt mycket om. Eftersom grillgallret inte bara är tillverkat för att hålla länge utan även vara lätt att rengöra får du mer tid att njuta av själva grillaftonen. Samt att den har en lång kabel på nästan två meter vilken tillåter dig att placera den lite var du vill.

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. Severin Sevo GTS elgrill- Bästa premiumvalet

  Severin Sevo GTS elgrill
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: Högteknologisk elgrill som når 500 grader på mindre än 10 minuter.
  Effekt
  3000 W
  Grillyta
  41,5x24 cm
  Sladdlängd
  2,0 m
  Fördelar
  • Integrerad termometer
  • Robust och tålig
  • Inbyggd timer upp till 24 timmar
  Nackdelar
  • Något klumpig
  Produktbeskrivning

  Du som vill bjuda över vänner, familj eller dina kollegor för en riktig grillkväll och vill ha en grill med det där lilla extra kan känna dig lugn och sluta leta. Det här är nämligen den ultimata grillen för dig som gillar rejäla, lite mer högteknologiska apparater av hög kvalitet. En grill du stolt kan visa upp för dina gäster med många praktiska samt imponerande funktioner.

  Tack vare att den här grillen har en så snabb uppstart slipper ni den annars sedvanliga långa väntetiden innan själva grillningen kan börja. Som exempelvis med en kolgrill. Tack vare den effektfulla grillugnen vilken du kan köra i ända upp till 500°C. Får du möjlighet att tillaga en mängd olika rätter i ditt alldeles egna femstjärniga grillkök.

  Severin Sevo GTS elgrill blev utvald till bästa premium tack vare att vi uppskattar alla dess fantastiska egenskaper. Som till exempel Digital OLED-displayen med timer vilken är väldigt hjälpsam för att både hålla reda på samt reglera temperaturen under tiden medan du grillar.

  Vi gillar också den smarta designen som ger dig mycket utrymme till rätterna som ska tillagas samt tillbehören. Du behöver alltså inte strula på för att behöva leta någon plats att lägga alla saker på.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. Alpina Elgrill 2-In-1- Bästa budgetvalet

  Alpina Elgrill 2-In-1
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Whiteaway
  Sammanfattning: Det utmärkta valet vid lägre budget med avtagbart värmeelement för enkel rengöring.
  Effekt
  2000 W
  Grillyta
  60 x 43 cm
  Sladdlängd
  2 m
  Fördelar
  • Prisvärt budgetalternativ
  • Bra storlek för placering på balkongen
  • Även lämplig för inomhusbruk
  Nackdelar
  • Andra alternativ levererar bättre grillsmak och yta
  Var kan jag köpa produkten?
 4. 4. Severing Senoa Boost - Bästa stående elgrillen

  Elgrill benstativ Boost 3000 W
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Stadig och kraftfull grill med safetouch och dubbla värmeelement.
  Effekt
  3000 W
  Grillyta
  42 x 24 cm
  Sladdlängd
  2m
  Fördelar
  • Behaglig arbetshöjd
  • Avställningsyta undertill
  • Vindskydd ingår
  Nackdelar
  • Kunde vart enklare att rengöra
  Var kan jag köpa produkten?
 5. 5. Severin Elgrill med Lock och Termometer- Bästa stående elgrillen

  Severin Elgrill med Lock och Termometer
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Kitchen Time
  Sammanfattning: Prisvärd elgrill med robust ställning som levererar härliga grillresultat.
  Effekt
  2000 W
  Grillyta
  41 cm i diameter
  Sladdlängd
  2,8 m
  Fördelar
  • Robust design
  • Både räfflade och släta partier
  • effektiv uppvärmning
  Nackdelar
  • Monteringsmanualen kunde vart tydligare
  Produktbeskrivning

  Om du letar efter en prisvärd, högkvalitativ, mångfunktionell grill då behöver du inte leta mer då Severin Elgrill med Lock och Termometer är en ultimat stående grill vilken erbjuder allt som förväntas av en grill. Den ger ett utsökt grillresultat samt att det är en lättanvänd grill.

  Den är trots sin kanske inte alltför imponerande storlek väldigt effektfull med sina 2000 watt. Att den är liten gör den däremot väldigt behändig att flytta på samt ställa undan. Den är dessutom utrustad med både termostat och termometer för att du lättare ska kunna hålla kolla samt reglera värmen under grillningen.

  Vi har dels valt ut Severin Elgrill med Lock och Termometer till bästa stående grill för att den är utförd på ett smidigt sätt. Samtidigt som den är väldigt modern och stilren vilket gör att den smälter in i omgivningen, utan att det ser skräpigt ut. Men också för att det är en bra elgrill i överlag som ger väldigt bra grillresultat.

  Det där lilla bordet under själva grillen som den är utrustad med tycker vi är en smart lösning för att inte ta upp extra plats som om bordet skulle vara på sidan av grillen till exempel. Till slut, sist men inte minst också tack vare grillplattan tillverkad med keramisk nonstick- beläggning för att främst underlätta själva grillningen, ge ett bättre grillresultat samt för att göra rengöringen av grillen lättare.

  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa elgrillen

Vad ska man tänka på vid köp av elgrill?

Att en grill alltid ska vara ett prioriterat köp till sommaren är en självklarhet för de flesta. En del av oss tänker lite mer ekonomiskt. Medan vissa lägger ner enormt mycket pengar på sina grillar samt tillbehör. För att hitta en bra, grill vilken passar dig och dina behov bäst har vi här samlat några punkter över saker du bör fundera igenom innan du köper din grill.

 • För det första vad har du för plats till grillen. Ska den stå på en liten balkong eller har du möjligtvis tillgång till en trädgård eller terrass. Du bör välja din grill utefter hur mycket yta du kan nyttja samt ha en liten tanke på eventuella grannar.
 • Sedan bör du även tänka igenom hur ofta den faktiskt kommer till användning. Samt om ni ofta är flera personer som ska äta grillmiddagarna. Vid dessa fall bör du titta efter en lite större, mer rejäl elgrill till era bbq's.
 • Du bör också tänka på att hitta en effektiv elgrill vilken grillar bra utan att dra alldeles för mycket ström.
 • Användarvänligheten är också viktigt. Är den enkel att hantera eller är det krångligt att starta samt använda grillen. Då du självklart vill kunna njuta av grillningsstunden bör du välja en lättanvänd grill av god kvalitet som inte komplicerar till saker.
 • Vilka funktioner samt tillbehör kan du välja till grillen. Beroende på din grillmästarnivå finns det kanske vissa tillbehör du vill använda dig av under grillningen.
Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
21 röster, Genomsnitt: 5 / 5