Bästa elgrillen 2022

Bor du i en lägenhet med tillgång till en balkong är elgrillen ett utmärkt verktyg för att stilla grillusten. Läs vår genomgång om vilken som är den bästa elgrillen 2022
Uppdaterad september 2021

Grillad mat är något vilket nästan alla i Sverige uppskattar. Vi svenskar älskar grillat, vi drar oss inte heller för att ta fram våra egna grillar för att själva ställa oss och vända våra stekar eller kycklingspett. Grillad mat blir alltid en succé samt att grillning är ett väldigt praktiskt sätt att komma undan det mesta av själva tillagningsdisken när ni har många gäster inbjudna till er bbq.

Eftersom det finns så många olika prisklasser, modeller samt funktioner att välja mellan kan det kanske göra det lite svårt att veta vilken modell du ska köpa. Vi har därför gjort en guide inkluderande ett test av grillar med fokus på elgrillar. Mer om de fem utvalda produkterna samt varför vi valde ut just Weber Q1400 till testvinnare kan du läsa här nedan.

Testvinnare - Bästa elgrillen

 • Elgrill bäst i test: Weber Q1400
 • Bästa premiumvalet: Severin Sevo GTS elgrill
 • Bästa budgetvalet: Austin and Barbeque AABQ Electric Table Grill
 • Mest prisvärda elgrillen: Austin and Barbeque AABQ Electric Grill With Trolley
 • Bästa stående elgrillen: Severin Elgrill

Vilken elgrill är bäst?

Vi har testat många elgrillar. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive elgrill samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Elgrill bäst i test: Weber Q1400

  9,7/10
  En stabil elgrill som levererar fin grillyta och smak på din mat
  Weber Q1400
  Bäst i test
  Effekt
  2200 W
  Grillyta
  43 x 32 cm
  Sladdlängd
  1,8 m
  Fördelar
  • Optimal storlek för balkongen
  • Bra grillyta
  • Instruktionsbok medföljer
  Nackdelar
  • Saknar en del extrafunktioner

  Oavsett om du bor ute på landet eller i en liten lägenhet i en stad, ska du ha möjlighet att kunna njuta av sena grillkvällar i den sköna kvällssolen. För dig som bara vill kunna gå ut på balkongen eller terrassen och starta upp grillen är Weber Q1400 ett utmärkt val. Trots sin lilla storlek har den inte bara en effekt på 2200 watt. Utan den har även tillräcklig grillyta för att klara av en grillning till en hel familj, ett gäng vänner eller arbetskollegor.

  Weber Q1400 är också utrustad med en dropplåda vilket är väldigt smidigt för att slippa för mycket olja eller flott i grillen. Den har även värmebevarande insatser i aluminium för att grillen ska hålla nere energiförbrukning samtidigt som din mat effektivt blir grillad.

  Varför vi valde ut just Weber Q1400 till testvinnare var dels av dessa ovanstående funktioner men även tack vare den steglösa värmeregleringen vilken denna fantastiska elgrill är utrustad med vilket gör det så smidigt att hålla efter rätt temperatur under grillningen.

  Det medföljande grillgallret tillverkat av porslinsemaljerat gjutjärn tycker vi väldigt mycket om. Eftersom grillgallret inte bara är tillverkat för att hålla länge utan även vara lätt att rengöra får du mer tid att njuta av själva grillaftonen. Samt att den har en lång kabel på nästan två meter vilken tillåter dig att placera den lite var du vill.

  Läs mer
 2. 2. Bästa premiumvalet: Severin Sevo GTS elgrill

  9,5/10
  Högteknologisk elgrill som når 500 grader på mindre än 10 minuter
  Severin Sevo GTS elgrill
  Effekt
  3000 W
  Grillyta
  41,5x24 cm
  Sladdlängd
  2,0 m
  Fördelar
  • Integrerad termometer
  • Robust och tålig
  • Inbyggd timer upp till 24 timmar
  Nackdelar
  • Något klumpig

  Du som vill bjuda över vänner, familj eller dina kollegor för en riktig grillkväll och vill ha en grill med det där lilla extra kan känna dig lugn och sluta leta. Det här är nämligen den ultimata grillen för dig som gillar rejäla, lite mer högteknologiska apparater av hög kvalitet. En grill du stolt kan visa upp för dina gäster med många praktiska samt imponerande funktioner.

  Tack vare att den här grillen har en så snabb uppstart slipper ni den annars sedvanliga långa väntetiden innan själva grillningen kan börja. Som exempelvis med en kolgrill. Tack vare den effektfulla grillugnen vilken du kan köra i ända upp till 500°C. Får du möjlighet att tillaga en mängd olika rätter i ditt alldeles egna femstjärniga grillkök.

  Severin Sevo GTS elgrill blev utvald till bästa premium tack vare att vi uppskattar alla dess fantastiska egenskaper. Som till exempel Digital OLED-displayen med timer vilken är väldigt hjälpsam för att både hålla reda på samt reglera temperaturen under tiden medan du grillar.

  Vi gillar också den smarta designen som ger dig mycket utrymme till rätterna som ska tillagas samt tillbehören. Du behöver alltså inte strula på för att behöva leta någon plats att lägga alla saker på.

  Läs mer
 3. 3. Bästa budgetvalet: Austin and Barbeque AABQ Electric Table Grill

  9,3/10
  Det utmärkta valet vid lägre budget som ändå kan leverera
  Austin and Barbeque AABQ Electric Table Grill
  Effekt
  2000-2400 W
  Grillyta
  44 x 33 cm
  Sladdlängd
  2,9 m
  Fördelar
  • Prisvärt budgetalternativ
  • Bra storlek för placering på balkongen
  • Har en uttagbar fettuppsamlare
  Nackdelar
  • Andra alternativ levererar bättre grillsmak och yta

  Denna praktiska, lilla elgrill med integrerad termostat samt avtagbart lock är perfekt för dig som kanske har en liten balkong eller reser runt mycket. Termostaten kan du lätt koppla av och på samt att reglagen för värmen är väldigt enkla att förstå sig på och manövrera. Ovanpå locket har du även en termometer vilken tillåter dig att hålla kolla på grillgraderna.

  Austin and Barbeque AABQ Electric Table med sin lilla storlek kanske inte ser mycket ut för världen men det gör den inte effektlös. Den överraskar oss med sina 2400 watt vilka ger en väldig fart på grillningen.

  Vi valde ut Austin and Barbeque AABQ Electric Table Grill till bästa budget grill mycket tack vare sin mångsidighet samt goda kvalitet samlat till ett lågt pris. Men även för att vi tycker den är så oerhört praktiskt med sina handtag vilka gör den väldigt enkel att flytta även om den ännu skulle vara varm efter grillningen.

  Den här grillen har en grillplatta i non-stick material vilken vi älskar. Inget mer slit med att skrubba grillgaller. Du kan snabbt torka av grillplattan så att den blir ren och fräsch igen. Sedan har vi även en annan sak. Nämligen den utdragbara oljeuppsamlaren vilken räddar dina kläder från eventuella oljestänk då det inte samlas överflödig olja ovanpå grillen som kan skvätta samt att du enkelt drar ut oljeuppsamlaren utan risk för spillning.

  Läs mer
 4. 4. Mest prisvärda elgrillen: Austin and Barbeque AABQ Electric Grill With Trolley

  9,3/10
  Prisvärd elgrill som kommer tillsammans med en ställning för enkel grillning på gården
  Austin and Barbeque AABQ Electric Grill With Trolley
  Effekt
  2000-2400 W
  Grillyta
  44 x 33 cm
  Sladdlängd
  2,9 m
  Fördelar
  • Samma grill som ovan men med tillhörande vagn där grillen kan placeras
  Nackdelar
  • Vill man ha mer grillsmak och yta bör man välja ett annat alternativ

  Den otroligt smarta, hopfällbara elgrillen med tillhörande sidobord och hopfällbar design passar alldeles ypperligt både till balkonger som altaner eller trädgårdar. Hjulen vilken den är utrustad med gör att Austin and Barbeque AABQ Electric Grill With Trolley är extra lätt att ta med dig överallt.

  Den här praktiska grillen är även utrustad med en oljeuppsamlare för att minska efterarbete samt risk för oljestänk på kläder. Grillen är dessutom utrustad med termostat för att du lättare ska kunna hålla rätt temperatur till köttet under grillningen.

  Det är ingen överraskning att vi valde ut Austin and Barbeque AABQ Electric Grill With Trolley till mest prisvärd då den är så otroligt smidig till både storlek samt dess förflyttningsegenskaper tack vare att den är både hopfällbar samt är hjulburen. Du kan till och med ta av grillen från kroppen för att ställa den på ett bord om det råder platsbrist eller ni helt enkelt vill ha lite extra värme runt matbordet en sen sommarkväll.

  Vi fullkomligt älskar avlastningsbordet vilket är fäst vid grillen för att underlätta ditt arbete. Sidobordet i sig är dessutom utrustat med en hängkrok för ytterligare bekvämlighet. Eftersom du kan lägga köttet bredvid grillen slipper du onödigt spring. En annan

  Läs mer
 5. 5. Bästa stående elgrillen: Severin Elgrill

  9,3/10
  Prisvärd elgrill med robust ställning som levererar härliga grillresultat
  Severin Elgrill
  Effekt
  2000 W
  Grillyta
  41 cm i diameter
  Sladdlängd
  2,8 m
  Fördelar
  • Robust design
  • Både räfflade och släta partier
  • effektiv uppvärmning
  Nackdelar
  • Monteringsmanualen kunde vart tydligare

  Om du letar efter en prisvärd, högkvalitativ, mångfunktionell grill då behöver du inte leta mer då Severin Elgrill med Lock och Termometer är en ultimat stående grill vilken erbjuder allt som förväntas av en grill. Den ger ett utsökt grillresultat samt att det är en lättanvänd grill.

  Den är trots sin kanske inte alltför imponerande storlek väldigt effektfull med sina 2000 watt. Att den är liten gör den däremot väldigt behändig att flytta på samt ställa undan. Den är dessutom utrustad med både termostat och termometer för att du lättare ska kunna hålla kolla samt reglera värmen under grillningen.

  Vi har dels valt ut Severin Elgrill med Lock och Termometer till bästa stående grill för att den är utförd på ett smidigt sätt. Samtidigt som den är väldigt modern och stilren vilket gör att den smälter in i omgivningen, utan att det ser skräpigt ut. Men också för att det är en bra elgrill i överlag som ger väldigt bra grillresultat.

  Det där lilla bordet under själva grillen som den är utrustad med tycker vi är en smart lösning för att inte ta upp extra plats som om bordet skulle vara på sidan av grillen till exempel. Till slut, sist men inte minst också tack vare grillplattan tillverkad med keramisk nonstick- beläggning för att främst underlätta själva grillningen, ge ett bättre grillresultat samt för att göra rengöringen av grillen lättare.

  Läs mer

Elgrill köpguide

Att en grill alltid ska vara ett prioriterat köp till sommaren är en självklarhet för de flesta. En del av oss tänker lite mer ekonomiskt. Medan vissa lägger ner enormt mycket pengar på sina grillar samt tillbehör. För att hitta en bra, grill vilken passar dig och dina behov bäst har vi här samlat några punkter över saker du bör fundera igenom innan du köper din grill.

 • För det första vad har du för plats till grillen. Ska den stå på en liten balkong eller har du möjligtvis tillgång till en trädgård eller terrass. Du bör välja din grill utefter hur mycket yta du kan nyttja samt ha en liten tanke på eventuella grannar.
 • Sedan bör du även tänka igenom hur ofta den faktiskt kommer till användning. Samt om ni ofta är flera personer som ska äta grillmiddagarna. Vid dessa fall bör du titta efter en lite större, mer rejäl elgrill till era bbq's.
 • Du bör också tänka på att hitta en effektiv elgrill vilken grillar bra utan att dra alldeles för mycket ström.
 • Användarvänligheten är också viktigt. Är den enkel att hantera eller är det krångligt att starta samt använda grillen. Då du självklart vill kunna njuta av grillningsstunden bör du välja en lättanvänd grill av god kvalitet som inte komplicerar till saker.
 • Vilka funktioner samt tillbehör kan du välja till grillen. Beroende på din grillmästarnivå finns det kanske vissa tillbehör du vill använda dig av under grillningen.

Så gjorde vi testet

Några av de faktorer vilka varit med och spelat roll när vi gjort testet ska vi berätta om här nedan.

 • Användarvänlighet. Är grillen lätt att använda, eller krånglar den. Kanske den är designad så att det lätt skvätter olja.
 • Effekt. Vi har också tänkt på vilken effekt grillen har då det är viktigt att du köper en grill vilken klarar av även större köttbitar som exempelvis en rejäl flintastek vilken under fel omständigheter blir genombränd eller tar evigheter att tillaga.
 • Funktioner/tillbehör. Vad har grillen för funktioner samt tillbehör. Fungerar allt som det ska. Är det användningsråd, smarta funktioner den är utrustad med.
 • Smidighet. Är det portabla grillar bör de vara smidiga att förflytta. För att beräkna detta har vi tittat efter och lagt samman storlek, vikt, design samt om de är utrustade med hjul eller liknande för underlättande av förflyttning.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senaste tester