Bästa brödrosten for 4 skivor bröd 2022

Effektivisera frukosten med en brödrost anpassad för att rosta 4 skivor bröd samtidigt
Uppdaterad augusti 2021

Älskar du också rostat bröd med smör som smälter ihop med marmeladen eller ägg tillsammans med en kopp varm choklad på morgonen eller kvällen. Men du kanske är trött på lång väntetid och behöver kunna rosta fler bröd samtidigt. Ja, då är det dags att investera i en bra brödrost med kapacitet för 4 skivor som kan producera ditt perfekta frukostbröd. Rostat bröd kan också vara väldigt gott till exempelvis köttsoppan vid middagsbordet då är det speciellt bra med 4 skivor så att ingen behöver vänta på sitt bröd.

Men med alla olika modeller som dagens marknad erbjuder kan det vara svårt för det otränade ögat att veta exakt vilken brödrost du ska välja till att rosta ditt bröd. Av den anledningen har vi testat en mängd olika brödrostar för 4 skivor för att underlätta ert val lite. Nedan kommer vi att presentera fem av våra absoluta favoriter samt berätta mer om varför vi valde ut just Brödrost 4 skivor till vår testvinnare.

Testvinnare - Bästa Brödrosten för 4 skivor

 • Brödrost bäst i test: Brödrost 4 skivor
 • Bästa premiumvalet: Artisan Brödrost 4 skivor Grafit Metallic
 • Mest prisvärda brödrosten för 4 skivor: Ariete Vintage 156 Brödrost 4 skivor Blå
 • Snyggast designade brödrosten: 50's Style Brödrost kvadrat 4 skivor Vit
 • Bästa budgetvalet: Severin Brödrost 4 Skivor

Vilken brödrost 4 skivor är bäst?

Vi har testat många Brödrostar för 4 skivor. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive brödrost 4 skivor samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Brödrost bäst i test: Brödrost 4 skivor

  9,7/10
  En perfekt brödrost med hög effekt och flertalet funktioner till ett överraskande lågt pris
  Brödrost 4 skivor
  Bäst i test
  Effekt
  1800 W
  Material
  Rostfritt stål
  Övrigt
  Defrost Reheat

  Du som letar efter en brödrost med utomordentliga rost-egenskaper kan sluta leta nu direkt eftersom den här brödrosten från Cuisinart är den fullträff du sökt efter. Den klarar av rosta alla dina favoritbröd utan några som helst problem tack vare att det är en välgenomtänkt apparat utrustad med modern högteknologi.

  Den här brödrosten har en kapacitet till att rosta upp till fyra bröd samtidigt vilket räcker gott och väl till en omgång för hela familjen att tugga på medan ni väntar på nästa runda. Den är utrustad med en ett lättanvänt inställningsreglage med förinställda program för din bekvämlighet.

  Vi valde ut Cuisinart Brödrost 4 skivor till bäst i test mycket tack vare sin mångfunktionalitet. Vi fullkomligt älskar att det till och med går att rosta två olika typer av bröd samtidigt i två olika grader och hetta. Plus att den här brödrosten håller extremt hög kvalitet. Vi uppskattar också den smarta och snygga designen. Något vi verkligen uppskattar är den smarta smulbrickan som den här brödrosten är utrustad med. En annan superbra funktion är de olika inställningarna den har för att förenkla rostningen för dig. Dessutom uppskattar vi även att Cuisinart har låtit cancel-knappen finnas kvar.

  Läs mer
 2. 2. Bästa premiumvalet: Artisan Brödrost 4 skivor Grafit Metallic

  9,5/10
  "Top of the line" brödrost med den högsta effekten samt flest funktioner som lyfter rostningen till en ny nivå
  Artisan Brödrost 4 skivor Grafit Metallic
  Effekt
  2500 W
  Material
  Metall
  Övrigt
  Smarta värmesensorer

  För dig som vill bjuda dina lunchgäster eller varför inte dig själv på exempelvis proffsiga, krispiga kycklingtoastar liknande något mästerverk du ser på tv är detta den absolut ultimata brödrosten. Med sin eleganta, kompakta välgenomtänkta design och storlek passar den utmärkt i alla typer av kök. Den klarar av att rosta de flesta av dina favoritbröd utan problem.

  Den här brödrosten är bara att koppla in i vägguttaget och starta. Väldigt enkelt utförande som de allra flesta klarar av att använda även våra minstingar. Den här brödrosten är utrustad med en löstagbar smulplatta för att undvika flottfläckar och smuts på din fina köksbänk.

  Vi har valt ut KitchenAid Artisan Brödrost 4 skivor Grafit Metallic till bästa premium för att du får en välfungerande, smidig väldigt snygg brödrost till ett rimligt pris. Överraskande mångsidig med de många variationer av olika rostprogram du kan ställa in.

  Vi gillar designen väldigt mycket, den är så gullig och stilren att den passar perfekt som inflyttningspresent till tonåringens allra första lägenhet eller till ett par som nyligen flyttat ihop. Den påminner något om en gammaldags radio som din gamle farfar hade på köksbordet eller i köksfönstret.

  Läs mer
 3. 3. Mest prisvärda brödrosten för 4 skivor: Ariete Vintage 156 Brödrost 4 skivor Blå

  9,3/10
  En snyggt designad vintagebrödrost som passar bra på köksbänken
  Ariete Vintage 156 Brödrost 4 skivor Blå
  Effekt
  810 W
  Material
  Metall
  Övrigt
  Smulbricka

  För dig som letat eter en exceptionell brödrost har du äntligen hittat rätt. Den här modellen av brödrostar från Ariete är utrustad med alla möjliga funktioner du behöver. Som till exempel automatisk utmatning av brödskivorna när de rostat klart.

  En brödrost vilken har en kapacitet för 4 brödskivor vilket räcker till för att ingen i familjen ska behöva vänta för länge på sitt nyrostade frukostbröd. Den har flera olika värmelägen och inställningar för att du ska kunna få till det absolut bästa brödet till din tillfredsställelse.

  Ariete Vintage 156 Brödrost 4 skivor Blå blev vald till mest prisvärd på grund av många olika anledningar. Men framförallt för att vi fullkomligt älskar den slika, underbara ljusblå retrodesignen. För dig som älskar köksinredning är den här brödrosten en drömpryl att ställa på köksbänken för alla besökare att åskåda.

  Vi kan inte prata nog om den enkla, stilrena designen vilket också gör den till en perfekt bröllopsgåva. Den smidiga, välkonstruerade brödrosten är även med en mycket praktiskt smulplatta för att skydda bord och köksbänkar, inte bara mot smulor överallt utan även mot fläckar vilka annars lätt kan uppstå.

  Läs mer
 4. 4. Snyggast designade brödrosten: 50's Style Brödrost kvadrat 4 skivor Vit

  9,1/10
  En toppmodern brödrost i vintageutseende med hög effekt och flertalet funktioner
  50's Style Brödrost kvadrat 4 skivor Vit
  Effekt
  2000 W
  Material
  Rostfritt stål
  Övrigt
  Bagelsfunktion

  En perfekt brödrost för att kunna rosta ditt frukost eller kvällsfika bröd perfekt. Den rostar väldigt jämnt och fint. Den har en kapacitet för att rosta fyra brödskivor samtidigt vilket gör den alldeles lagom för alla familjestorlekar både stora som små.

  Den här snygga brödrosten är utrustad med 4 stycken extra breda fack. Samt 6 olika nivåer av rostningsgrader. Den har dessutom både återuppvärmningsfunktion och upptiningsfunktion. Det är en smidig, söt brödrost enkel att ställa undan tack vare sin storlek och klipska, rena design. Om du ens har hjärta att ställa undan den här praktfulla köksapparaten.

  Vi har valt ut Smeg 50's Style Brödrost kvadrat 4 skivor Vit till snyggast design eftersom att du får en otroligt vacker, väldesignad kvalitetsprodukt till ett väldigt rättvist pris. En brödrost som håller allt den lovar och rostar ditt bröd till perfektion. Vi älskar att du kan rosta olika bröd samtidigt. Dessutom rostar den snabbt och jämnt.

  En tidlös, nästan häpnadsväckande design för att bara vara en brödrost. Något vi brödrostälskare kan uppskatta. Det här blir den perfekta bröllopsgåvan till det nygifta paret eller kanske till din gamla mamma eller mormor som saknar 50-talet.

  Läs mer
 5. 5. Bästa budgetvalet: Severin Brödrost 4 Skivor

  9,1/10
  Det bästa valet för dig som söker en brödrost som gör det den ska till lågt pris och utan krusiduller
  Severin Brödrost 4 Skivor
  Effekt
  1400 W
  Material
  Rostfritt stål
  Övrigt
  Smulbricka

  Det här är en bra brödrost till dig som kanske inte rostar bröd så ofta utan mer att du uppskattar rostat bröd ibland, men inte alltid. Den har en utfällbar hylla vilken du kan fälla upp för att lämna ditt bröd på värmning medan du förbereder något annat.

  Den är även utrustad med fyra olika program du kan ställa in. Vilket gör den väldigt praktisk för oss som kanske har lätt att glömma bort tiden. Den här brödrosten från Severin är utrustad med olika förinställda programval. Samt en mängd andra funktioner för ökad användbarhet samt att förenkla användningen för dig.

  Severin Brödrost 4 skivor valde vi till bästa budget dels tack vare dess mångfunktionalitet, kvalitet samt att brödet blir perfekt rostat. Med utomordentligt bra värmefördelning får alla dina favoritbröd den där rätta krispiga konsistensen. Det här är en väldigt effektiv brödrost som jobbar upp värmen och rostar bröden väldigt snabbt.

  Vi gillar att du kan ställa in olika temperaturer vilket underlättar rostningen av dina bröd. Brödrostens smarta, enkla design gör också att den passar väldigt bra som dekoration framme på köksbänken eller kanske som en inflyttningspresent till ett nyligen ihop-flyttat par.

  Läs mer

Brödrost 4 skivor köpguide

Eftersom det finns som vi tidigare nämnt en mängd olika varianter av brödrostar för dig att välja mellan. Så kan det vara bra om du funderar igenom några saker innan du faktiskt gör inköpet. Det är alltid bra att ha några huvudkriterier att utgå ifrån, då går det vanligtvis inte lika enkelt fel. Vi kommer här att ta upp några punkter med saker värda att tänka på innan du gör ditt köp.

 • För det första, hur ofta men också hur mycket använder du egentligen en brödrost. Samt om ni vanligtvis brukar vara ett större sällskap vid frukostbordet. Om så är fallet är det förmodligen bättre om du köper hem en något större, lite snabbare modell.
 • Förvaringsmöjligheter är också något du bör tänka på. Vilken brödrost du kan köpa beror lite på huruvida du har plats till att förvara större apparater eller inte. Ifall den ska stå framme hela tiden eller plockas undan efter användning.
 • Vilken sorts budget har du till inköp av nya köksapparater. Se till att du jämför priserna mellan olika återförsäljare. Prisskillnaderna kan vara enorma, olika butiker emellan.
 • Vilken typ av måltider äter du oftast rostat bröd till. Både storleken av, samt funktionerna för brödrostar kan variera något beroende på dess specifika användningsändamål. Bäst är om du försöker att hitta en brödrost som tillfredsställer alla dina behov samt önskemål.
 • Vill du även kunna ta med dig din brödrost på semestern med exempelvis din husvagn eller husbil. Då bör du fundera på en mer resvänlig, lite mindre modell. Istället för den största mest avancerade modellen du kan hitta.
 • Det bästa är att köpa något av de lite mer välbeprövade märkena som erbjuds på dagens marknad. Gärna med inkluderad garanti, då vet du att det är en högkvalitativ brödrost du köper.
 • Ifall du tänker köpa en brödrost som en gåva till någon annan bröd-fantast du känner bör du inte utesluta värdet av apparatens design. Du vill givetvis ge bort en tidlös, högkvalitativ, bra brödrost vilken gåvomottagaren kan njuta av under lång tid framåt.

Så gjorde vi testet

Vi tog hänsyn till flera olika faktorer när vi gjorde testet. Vi har tagit med dem i beräkningarna under avgörandet huruvida brödrostarna uppfyller både våra liksom era kriterier och förväntningar på de köksmaskiner vi idag använder oss av. I den här sektionen kan du som är intresserad, läsa mer om testets mest avgörande punkter.

 • Kvalitet. Ett krav är att brödrosten håller en hög kvalitet. Den får inte gå sönder enkelt eller snabbt bli långsammare. Produkter i rostfritt stål är alltid fördelaktigt, framförallt i köket där det ofta är fukt i luften.
 • Funktionsduglighet. Fungerar brödrosten som den ska. Eller den kanske krånglar mycket och glappar. Samt att vi även tittar på vilka funktioner brödrosten har.
 • Prissättning. Är det ett rimligt satt pris på brödrosten. Eller är den överskattad med ett alldeles för häftigt pris som den inte riktigt kan leva upp till.
 • Effektivitet. Har brödrosten bra värmeeffekt. Rostar den jämt på båda sidorna av brödskivorna. Hur lång tid tar brödrosten på sig för att rosta ett par skivor.
 • Användarvänlighet. Det är till stor fördel om brödrosten är lätt att använda. För att du inte lätt ska råka bränna dig till exempel. Den bör vara behändig och harmlös.
 • Rengöring. Om brödrosten är enkel att hålla efter är det till stor nytta. Det är jobbigt när den lätt blir fettig och är svårtvättad eller om den lämnar mycket smulor efter sig.
 • Design. Eftersom din brödrost ofta står framme på köksbänken är det också bra om den är estetiskt tilltalande. En brödrost är dessutom den ultimata inflyttningspresenten och därför kan det vara trevligt att ge bort en snygg pryl.

 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senaste tester