Bästa airfryern 2021

Se vår genomgång av några av de mest populära airfryers 2021
Uppdaterad augusti 2021

Finns det egentligen något godare än friterad potatis med kött eller andra goda friterade rätter. Med en airfryer kan du enkelt och smidigt göra exempelvis dina egna utsökta grilltallrikar Den passar sig lika bra till vardagsmiddagar likväl som när du vill tillaga en utsökt grillmiddag vilken imponerar på dina middagsgäster.

Men med alla olika sorters modeller av airfryers vilka finns erbjuds på dagens marknad kan det vara svårt att veta vilken du ska välja. Vi har därför testat en mängd olika airfryers för att underlätta ert val lite. Här nedan kommer vi att presentera våra fem favoriter samt berätta lite mer om varför vi valde just Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90 till vår testvinnare.

Om vårt test av airfryer

Det finns en hel del olika faktorer vilka vi tog hänsyn till när vi gjorde testet. Vi har tagit med dem i beräkningarna under avgörandet huruvida ismaskinerna uppfyller både våra liksom era kriterier, önskemål på de köksmaskinerna vi använder oss av. I den här sektionen kan du som är intresserad av att veta mer, läsa om testets mest avgörande kriterier.

 • Funktionsduglighet. Fungerar airfryern som den ska. Eller krånglar den mycket. Samt att vi tittar på vilka funktioner maskinen har.
 • Ljudnivå. Vi har även tagit med ljudnivån i beräkningarna då vi redan har alldeles för mycket buller runt oss vilket gör att vi bör tänka extra mycket på att sänka ljudnivån på våra maskiner.
 • Prissättning. Är det ett rättvist satt pris på apparaten. Eller är produkten överskattad med ett för högt pris vilket den inte klarar av att leva upp till.
 • Kvalitet. Ett krav är att airfryern håller bra. Den får inte gå sönder lätt. Rostfria produkter är fördelaktigt.
 • Effektivitet. Har den bra värmeeffekt. Hur lång är friteringsstiden.
 • Användarvänlighet. Det är till fördel om det är en lättanvänd airfryer. Så att du inte lätt råkar skada dig. Det bör vara en behändig samt harmlös apparat.
 • Rengöring. Det är till fördel om airfryern är lätt att rengöra. Det är inte bra om det kanske finns kanter eller hörn vilka är svåråtkomliga under rengöring
 • Design. Apparaten bör även vara estetiskt tilltalande. Både för din egna skull samt för eventuella gästers eller om du ska ge bort den som en gåva till någon annan mästerkock.

Vilken airfryer är bäst?

Vi har testat många airfryer. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive airfryer samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Airfryer bäst i test: Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90

  9,7/10
  Högkvalitativ airfryer med mycket utrymme som alltid förser dig med ett lyxigt slutresultat
  Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90
  Bäst i test
  Kapacitet
  1,4 kg
  Temperatur
  40–200 °C
  Effekt
  2200 W
  2690 kr
  Till Butik

  Du som letar efter en multifryer med fantastiska egenskaper kan sluta ditt letande på en gång då denna fryer från Philips är fullträffen du var ute efter. Den klarar av att både steka, rosta, fritera samt grilla alla dina favoriträtter utan några som helst problem tack vare att den är utrustad med modern högteknologi.

  Den här airfryern har en kapacitet på upp till 1.4 kilo vilket räcker gott och väl till hela den lite mindre familjen. Den är utrustad med en digital skärm vilken har fem förinställda matlagningsprogram för din bekvämlighet. Denna nya uppgraderade version tar dessutom upp dubbelt så mycket fett mot vad sin föregångare klarade.

  Vi valde ut Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90 till bäst i test mycket tack vare sin mångfunktionalitet. Vi fullkomligt älskar att det till och med går att slänga ner en hel kyckling i apparaten för grillning. Plus att den är av fruktansvärt god kvalitet samtidigt som den är väldesignad. Den medföljande receptboken uppskattar vi också.

  Något vilket vi verkligen uppskattar är varmhållningsläget vilket du kan använda för att hålla redan färdig mat uppvärmd under tiden medan du gör de sista förberedelserna, en väldigt praktiskt funktion. Även non- stick frityrkorgen är en fördel då den är superenkel att rengöra. Du spar mycket tid bara på diskning efter matlagningen med denna apparat.

  Läs mer
 2. 2. Bästa airfryer ugn: Princess Airfryer ugn

  9,5/10
  Prisvärd airfryer ugn med enorm kapacitet och prestanda
  Princess Airfryer ugn
  Kapacitet
  10 L
  Temperatur
  40 - 200 ° C
  Effekt
  1500 W
  1463 kr
  Till Butik

  För dig vilken vill laga mat på ett professionellt sätt likt en mästerkock på tv är detta det absolut ultimata valet. Med sin eleganta, praktiska väldigt välgenomtänkta design samt storlek passar den utmärkt i alla kök. Du kan fritera, steka, grilla de flesta av dina favoriträtter med denna utomordentliga airfryer.

  Den är utrustad med en smart touch display för att du lätt ska kunna navigera mellan de olika förinställda matlagningsprogrammen vilka airfryern är utrustad med. Samt en mängd andra inställningar för ökad användbarhet samt att förenkla din anävnding.

  Princess Airfryer ugn valde vi till den bästa airfryer ugnen tack vare dess mångfunktionalitet, kvalitet samt de goda rätter du kan tillaga med den. Med riktigt bra värmefördelning blir dina rätter perfekta var de än är placerade i ugnen. Den här ugnen är effektiv och får upp värmen väldigt snabbt.

  Vi älskar att den har hela tio olika automatiska förinställda matprogram vilket underlättar användningen märkbart. Dess nätta design också gör att den passar sig väl framme på köksbänken eller kanske som en bröllopsgåva till ett nygift par.

  Läs mer
 3. 3. Bästa premiumvalet: Philips Airfryer XXL HD9867/90

  9,5/10
  En av philips lyxmodeller med 7 gånger snabbare luftflöde och Smart Sensing-teknik
  Philips Airfryer XXL HD9867/90
  Kapacitet
  1,4 Kg
  Temperatur
  40°C - 200°C
  Effekt
  2200 W
  3490 kr
  Till Butik

  För dig som vill hitta den ultimata köksapparaten har du nu äntligen hittat rätt. Den nya generationen av Philips airfryers är utrustade med alla funktioner du behöver samt en del du inte ens visste fanns. Som till exempel en Smart Sensingteknik vilken automatiskt justerar både tid samt temperatur åt dig medan du kan förbereda sallad och annat under tiden.

  Denna maskin har en kapacitet för mängder upp till 1.4 kilo vilket räcker även till en lite större familj eller ett sällskap av vänner eller kanske arbetskollegor för en afterwork hemma hos dig. Den är utrustad med fettborttagningsteknik vilket gör matlagningen mindre sölig samt rengöring lättare.

  Philips Airfryer XXL HD9867/90 blev vår bästa premium airfryer tack vare många anledningar men främst multifunktionaliteten samt det praktiska varmhållningsläget vilket är extremt värdefullt när du har många rätter att förbereda samtidigt.

  Vi tycker om den enkla, stilrena designen vilket gör den till en perfekt present till en grillmästarvän. Den smidiga konstruktionen gör också att du kan ställa undan den i något av köksskåpen utan problem när du är klar. Eller så kan du lämna den framme som prydnad på köksbänken, där den skulle göra sig bra bredvid en mindre grön planta.

  Läs mer
 4. 4. Mest prisvärda airfryern: Easy Fry Airfryer Compact Digital Varmluftsfritös Svart

  9,3/10
  OBH Nordicas digitala varmluftsfritös med jämn tillagning för perfekta krispiga resultat
  Easy Fry Airfryer Compact Digital Varmluftsfritös Svart
  Kapacitet
  1,6 L
  Temperatur
  80 - 200 ° C
  Effekt
  1200 W
  799 kr
  Till Butik

  Här har du den perfekta airdryern för att kunna tillaga dina drömmåltider. Den har en jämt tillagningsförmåga vilken du kan både fritera eller grilla både potatis, grönsaker samt exempelvis kyckling med. Den har en kapacitet på 1.6 liter vilket gör den alldeles lagom för mellanfamiljen till den mindre.

  Laga mer hälsosam mat, med mindre fett. Du får perfekt grillade grönsaker med denna maskin. Kompakt och smidig maskin enkel att ställa undan tack vare sin lilla storlek och klipska, rena design.

  Vi har valt ut OBH Nordica Easy Fry Airfryer Compact Digital Varmluftsfritös till mest prisvärd eftersom att du får en kvalitetsprodukt till ett väldigt billigt pris. Den håller allt den utlovar samt med väldigt bra resultat. Vi älskar att du kan grilla kyckling och grönsaker med denna fryer eftersom det är både väldigt gott samtidigt som nyttigt.

  De löstagbara delarna vilka tål att bli maskindiskade gillar vi mycket då det underlättar något oerhört vid rengöringen av apparaten. Något vi absolut gillar är att du inte bara kan grilla, fritera mat utan att du faktiskt till och med kan baka med denna köksapparat.

  Läs mer
 5. 5. Bästa budgetvalet: Rubicson Varmluftsfritös 2L

  9,0/10
  Enormt prispressad airfryer som lyckats med att inte behöva tumma på slutresultatet
  Rubicson Varmluftsfritös 2L
  Kapacitet
  2 L
  Temperatur
  80 – 200 °C
  Effekt
  1000 W
  299 kr
  Till Butik

  Detta är en lagom airfryer för dig vilken kanske inte tillagar så avancerade rätter samt inte heller alltför stora mängder. Den har en inbyggd säkerhetstimer på upp till 30 minuter, vilket gör den praktiskt för oss som gör flera saker samtidigt eller kanske har lätt att glömma bort tiden.

  Denna apparat är bara att koppla in i vägguttaget och starta. Väldigt simpel anordning vilken de allra flesta klarar a v att använda även en nybörjare i köket. Behållaren till airfryern är både löstagbar samt tillverkad med non- stick beläggning för att både förhindra att något bränner vid samt underlätta rengöringen av den.

  Vi har valt ut Rubicson Varmluftsfritös 2 L dels tack vare att du får en välfungerande, smidig köksapparat till en väldigt billig peng. Överraskande mångsidig med de många variationer av olika rätter vilka du kan varmluftsfritera med denna. Rätter som exempelvis vårrullar, kycklingvingar och pommes frites.

  Vi gillar designen väldigt mycket, den är så söt att den passar perfekt som inflyttningspresent till tonåringens första lägenhet eller ett par vänner vilka flyttat ihop. Dessutom ger den ett krispigt, gott resultat på dina rätter.

  Läs mer

KÖPGUIDE- Såhär väljer du ut den bästa airfryern

Då det som tidigare nämnt finns väldigt många olika modeller att välja mellan kan det vara bra att tänka igenom ett par saker innan du gör ditt köp. Om du utgår ifrån några huvudkriterier så kan det inte gå fel. Vi kommer här att ta upp några punkter med saker värda att fundera lite över innan du gör ditt köp.

 • För det första, hur ofta men också hur mycket du egentligen använder en airfryer. Samt ifall du vanligtvis brukar ha ett större antal middagsgäster. Om så är fallet vore det förmodligen bättre att köpa hem en något större, mer effektfull, rejälare airfryer.
 • Förvaringsmöjligheterna är också något du bör tänka på. Hur stor varmluftsfritös du kan köpa beror lite på huruvida du har plats att förvara en större apparat eller inte.
 • Vad är budgeten för din inköp till köksapparater. Jämför prisskillnaden mellan olika återförsäljare. Det kan variera oerhört mycket olika butiker emellan.
 • Vilken sorts grillrätter tillagar du oftast. Både storleken av samt tillbehören till airfryers kan variera en hel del beroende på deras specifika användningsändamål. Bäst är att försöka att hitta en airfryer vilken passar dina behov samt önskemål.
 • Vill du även kunna ta med dig din fritös på semestern med husvagnen eller husbilen, bör du fundera på en portabel, mindre fritös istället för ett helt grillkök.
 • Köp helst något av de mer välbeprövade märkena ute på marknaden. Gärna med tillhörande garanti, då vet du att det är en kvalitativ airfryer du köper.
 • Ifall du tänker köpa en sådan här apparat som en gåva till någon annan grillmästare du känner bör du inte utesluta designvärdet. Självklart vill du ge bort en tidlös, hållbar, fin gåva.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
2 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senaste tester