Test: Vilken är den Bästa airfryern 2022?

Se vår genomgång av några av de mest populära airfryers 2022.

Finns det egentligen något godare än friterad potatis med kött eller andra goda friterade rätter. Med en airfryer kan du enkelt och smidigt göra exempelvis dina egna utsökta grilltallrikar Den passar sig lika bra till vardagsmiddagar likväl som när du vill tillaga en utsökt grillmiddag vilken imponerar på dina middagsgäster.

Men med alla olika sorters modeller av airfryers vilka finns erbjuds på dagens marknad kan det vara svårt att veta vilken du ska välja. Vi har därför testat en mängd olika airfryers för att underlätta ert val lite. Här nedan kommer vi att presentera våra fem favoriter samt berätta lite mer om varför vi valde just Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90 till vår testvinnare.

Testvinnare - Bästa airfryern

 1. Airfryer bäst i test: Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90
 2. Bästa airfryer ugn: Princess Airfryer-ugn
 3. Bästa premiumvalet: Electrolux Explore 6 rostfritt stål 5
 4. Mest prisvärda airfryern: Easy Fry Airfryer Compact Digital Varmluftsfritös Svart
 5. Bästa budgetvalet: Rubicson Airfryer fritera utan olja

Våra 5 bästa airfryer (september 2022)

 1. 1. Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90- Airfryer bäst i test

  Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Komplett
  Sammanfattning: Högkvalitativ airfryer med mycket utrymme som alltid förser dig med ett lyxigt slutresultat.
  Kapacitet
  7,3 kg
  Temperatur
  40–200 °C
  Effekt
  2200 W
  Fördelar
  • Ingen förvärmning krävs
  • Twin TurboStar-teknik
  • Inbyggd fettreducerare
  Nackdelar
  • Knapparna och displayen hade kunnat vara lite större och mer tydlig för att även passa den äldre befolkningen
  Produktbeskrivning

  Du som letar efter en multifryer med fantastiska egenskaper kan sluta ditt letande på en gång då denna fryer från Philips är fullträffen du var ute efter. Den klarar av att både steka, rosta, fritera samt grilla alla dina favoriträtter utan några som helst problem tack vare att den är utrustad med modern högteknologi.

  Den här airfryern har en kapacitet på upp till 1.4 kilo vilket räcker gott och väl till hela den lite mindre familjen. Den är utrustad med en digital skärm vilken har fem förinställda matlagningsprogram för din bekvämlighet. Denna nya uppgraderade version tar dessutom upp dubbelt så mycket fett mot vad sin föregångare klarade.

  Vi valde ut Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90 till bäst i test mycket tack vare sin mångfunktionalitet. Vi fullkomligt älskar att det till och med går att slänga ner en hel kyckling i apparaten för grillning. Plus att den är av fruktansvärt god kvalitet samtidigt som den är väldesignad. Den medföljande receptboken uppskattar vi också.

  Något vilket vi verkligen uppskattar är varmhållningsläget vilket du kan använda för att hålla redan färdig mat uppvärmd under tiden medan du gör de sista förberedelserna, en väldigt praktiskt funktion. Även non- stick frityrkorgen är en fördel då den är superenkel att rengöra. Du spar mycket tid bara på diskning efter matlagningen med denna apparat.

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. Princess Airfryer-ugn- Bästa airfryer ugn

  Princess Airfryer-ugn
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: Prisvärd airfryer ugn med enorm kapacitet och prestanda.
  Kapacitet
  10 L
  Temperatur
  40 - 200 ° C
  Effekt
  1500 W
  Fördelar
  • Flera fack gör det enkelt att dela upp maten
  • Touch-display
  • 10 olika program
  Nackdelar
  • Instruktionsbok följer inte med
  Produktbeskrivning

  För dig vilken vill laga mat på ett professionellt sätt likt en mästerkock på tv är detta det absolut ultimata valet. Med sin eleganta, praktiska väldigt välgenomtänkta design samt storlek passar den utmärkt i alla kök. Du kan fritera, steka, grilla de flesta av dina favoriträtter med denna utomordentliga airfryer.

  Den är utrustad med en smart touch display för att du lätt ska kunna navigera mellan de olika förinställda matlagningsprogrammen vilka airfryern är utrustad med. Samt en mängd andra inställningar för ökad användbarhet samt att förenkla din anävnding.

  Princess Airfryer ugn valde vi till den bästa airfryer ugnen tack vare dess mångfunktionalitet, kvalitet samt de goda rätter du kan tillaga med den. Med riktigt bra värmefördelning blir dina rätter perfekta var de än är placerade i ugnen. Den här ugnen är effektiv och får upp värmen väldigt snabbt.

  Vi älskar att den har hela tio olika automatiska förinställda matprogram vilket underlättar användningen märkbart. Dess nätta design också gör att den passar sig väl framme på köksbänken eller kanske som en bröllopsgåva till ett nygift par.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. Electrolux Explore 6 rostfritt stål 5- Bästa premiumvalet

  Electrolux Explore 6 rostfritt stål 5
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: Elegant premiumfritös i rostfritt stål med rejäl kapacitet från svenska Electrolux.
  Kapacitet
  5,4 L
  Temperatur
  80°C - 200°C
  Effekt
  1800 W
  Fördelar
  • Flera olika program
  • Enkel att göra ren
  • Går att tillaga hel kyckling
  Nackdelar
  • Ganska dyr
  • Stor och ganska klumpig - krävs en del plats i köket
  Var kan jag köpa produkten?
 4. 4. Easy Fry Airfryer Compact Digital Varmluftsfritös Svart- Mest prisvärda airfryern

  Easy Fry Airfryer Compact Digital Varmluftsfritös Svart
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: OBH Nordicas digitala varmluftsfritös med jämn tillagning för perfekta krispiga resultat.
  Kapacitet
  1,6 L
  Temperatur
  80 - 200 ° C
  Effekt
  1200 W
  Fördelar
  • Bra pris i förhållande till kvalitet
  • Jämn tillagning
  • Enkel rengöring
  Nackdelar
  • Ser lite plastig och budget ut
  Produktbeskrivning

  Här har du den perfekta airdryern för att kunna tillaga dina drömmåltider. Den har en jämt tillagningsförmåga vilken du kan både fritera eller grilla både potatis, grönsaker samt exempelvis kyckling med. Den har en kapacitet på 1.6 liter vilket gör den alldeles lagom för mellanfamiljen till den mindre.

  Laga mer hälsosam mat, med mindre fett. Du får perfekt grillade grönsaker med denna maskin. Kompakt och smidig maskin enkel att ställa undan tack vare sin lilla storlek och klipska, rena design.

  Vi har valt ut OBH Nordica Easy Fry Airfryer Compact Digital Varmluftsfritös till mest prisvärd eftersom att du får en kvalitetsprodukt till ett väldigt billigt pris. Den håller allt den utlovar samt med väldigt bra resultat. Vi älskar att du kan grilla kyckling och grönsaker med denna fryer eftersom det är både väldigt gott samtidigt som nyttigt.

  De löstagbara delarna vilka tål att bli maskindiskade gillar vi mycket då det underlättar något oerhört vid rengöringen av apparaten. Något vi absolut gillar är att du inte bara kan grilla, fritera mat utan att du faktiskt till och med kan baka med denna köksapparat.

  Var kan jag köpa produkten?
 5. 5. Rubicson Airfryer fritera utan olja- Bästa budgetvalet

  Rubicson Airfryer fritera utan olja
  4,0 av 5 i betyg
  4,0
  Köp nu
  köp
  på Kjell
  Sammanfattning: Enormt prispressad airfryer som lyckats med att inte behöva tumma på slutresultatet.
  Kapacitet
  2 L
  Temperatur
  80 – 200 °C
  Effekt
  1000 W
  Fördelar
  • Tar lite plats
  • Mycket prisvärd
  • Non-stick-beläggning
  Nackdelar
  • Rymmer mindre än många andra konkurrenter
  Produktbeskrivning

  Detta är en lagom airfryer för dig vilken kanske inte tillagar så avancerade rätter samt inte heller alltför stora mängder. Den har en inbyggd säkerhetstimer på upp till 30 minuter, vilket gör den praktiskt för oss som gör flera saker samtidigt eller kanske har lätt att glömma bort tiden.

  Denna apparat är bara att koppla in i vägguttaget och starta. Väldigt simpel anordning vilken de allra flesta klarar a v att använda även en nybörjare i köket. Behållaren till airfryern är både löstagbar samt tillverkad med non- stick beläggning för att både förhindra att något bränner vid samt underlätta rengöringen av den.

  Vi har valt ut Rubicson Varmluftsfritös 2 L dels tack vare att du får en välfungerande, smidig köksapparat till en väldigt billig peng. Överraskande mångsidig med de många variationer av olika rätter vilka du kan varmluftsfritera med denna. Rätter som exempelvis vårrullar, kycklingvingar och pommes frites.

  Vi gillar designen väldigt mycket, den är så söt att den passar perfekt som inflyttningspresent till tonåringens första lägenhet eller ett par vänner vilka flyttat ihop. Dessutom ger den ett krispigt, gott resultat på dina rätter.

  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa airfryern

Vad ska man tänka på vid köp av airfryer?

Då det som tidigare nämnt finns väldigt många olika modeller att välja mellan kan det vara bra att tänka igenom ett par saker innan du gör ditt köp. Om du utgår ifrån några huvudkriterier så kan det inte gå fel. Vi kommer här att ta upp några punkter med saker värda att fundera lite över innan du gör ditt köp.

Användning

För det första, hur ofta men också hur mycket du egentligen använder en airfryer. Samt ifall du vanligtvis brukar ha ett större antal middagsgäster. Om så är fallet vore det förmodligen bättre att köpa hem en något större, mer effektfull, rejälare airfryer.

Förvaring

Förvaringsmöjligheterna är också något du bör tänka på. Hur stor varmluftsfritös du kan köpa beror lite på huruvida du har plats att förvara en större apparat eller inte.

Pris

Vad är budgeten för din inköp till köksapparater. Jämför prisskillnaden mellan olika återförsäljare. Det kan variera oerhört mycket olika butiker emellan.

Behov

Vilken sorts grillrätter tillagar du oftast. Både storleken av samt tillbehören till airfryers kan variera en hel del beroende på deras specifika användningsändamål. Bäst är att försöka att hitta en airfryer vilken passar dina behov samt önskemål.

Storlek

Vill du även kunna ta med dig din fritös på semestern med husvagnen eller husbilen, bör du fundera på en portabel, mindre fritös istället för ett helt grillkök.

Kvalitet

Köp helst något av de mer välbeprövade märkena ute på marknaden. Gärna med tillhörande garanti, då vet du att det är en kvalitativ airfryer du köper.

Design

Ifall du tänker köpa en sådan här apparat som en gåva till någon annan grillmästare du känner bör du inte utesluta designvärdet. Självklart vill du ge bort en tidlös, hållbar, fin gåva.

Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
23 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5