Test: Vilken är den Bästa sous viden 2023?

Läs våra expertråd för att hitta marknadens allra bästa sous vide.

En sous vide är ett köksredskap som blivit alltmer populärt på marknaden. Den är känd för att tillaga kött, fisk och andra råvaror till perfektion. De använder sig av vattenbad för att tillaga maten, och det finns två typer av maskiner att välja mellan. Den ena typen har ett eget vattenbad medan den andra varianten är en cirkulator som sänks ner i ett vattenbad. En sous vide tillagar maten långsamt och med exakt precision.

Vi har testat ett stort antal sous vide för att kunna ge dig rättvisande information om hur de fungerar och hur bra de är. Läs allt om vårt test nedan och få reda på varför just Steba STSV50 Sous Vide Cirkulator blev bäst i test.

Testvinnare - Bästa sous viden 2023

Här är en överblick över årets bästa sous vide.

 1. Bäst i test: Steba STSV50 Sous Vide Cirkulator
 2. Bästa sous vide-paketet: Caso Sous Vide
 3. Bästa premiumvalet: Sous Vide Cirkulator SV120 Silver/Svart
 4. Bästa budgetvalet: Cleverio Sous vide med wifi
 5. Bra val: Sous Vide Precision Cirkulator CHSV310

Våra 5 bästa sous vide (mars 2023)

1. Steba STSV50 Sous Vide Cirkulator- Bäst i test

Steba STSV50 Sous Vide Cirkulator - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Den tyska tillverkaren Steba fokuserar vi på tillverkning av elektriska köksapparater och det här är en sous vide cirkulator med mycket att erbjuda. Den har en belyst LCD-display som visar aktuell temperatur, såväl som en timer upp till 99 timmar. Dess kompakta design gör den enkel att förvara. Det tar 45 minuter att värma upp 20 liter vatten till 56 grader, och dess temperatur har en avvikelse på maximalt 0,5 grader. Effekten ligger på 800 watt och den har en temperaturkontroll upp till 90 grader.

Anledningen till att STSV50 Sous Vide Cirkulator blev vår bäst i test-produkt är dess användarvänlighet och givetvis även det perfekta resultatet. Vi provade allt från kött och fisk till grönsaker och blev aldrig missnöjda med utkomsten. Dessutom är denna sous vide enkel att lägga undan när den inte används.

Egenskaper

 • Kapacitet: 20 liter
 • Max temp: 90 grader
 • Timer: upp till 99h
 • Cirkulation: 8 liter / min

Fördelar

 • Temperaturintervall på 0,1 grader
 • Bra pris
 • Användarvänlig

Nackdelar

 • Ingen appfunktion

Omdöme

Sous vide som är lätt att använda och som alltid ger ett perfekt slutresultat.

Priser

2. Caso Sous Vide- Bästa sous vide-paketet

Caso Sous Vide - Bästa sous vide-paketet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Det här är ett paket som innehåller allt du behöver för en perfekt sous vide-upplevelse. Förutom cirkulatorn får du en vakuumförpackare, vakuumpåsar och vakuumrullar. Själv sous vide-cirkulatorn kan användas med alla kärl som har ett djup på minst 23 cm. Temperaturen du kan ställa in går från 45 till 90 grader, med ett intervall på bara 0,1 grader. Själva cirkulatorn i paketet är SV200 och den har en timer som sträcker sig upp till 72 timmar, vilket alltså är tre dygn.

Anledningen till att vi valde att ha paket med i testet och att Casos blev bästa sous vide-paketet är för att den verkligen håller vad den lovar. Med vakuumförpackaren och de inkluderade påsarna får du ett perfekt resultat. Det enda du behöver själv är en kastrull. Denna sous vide har mycket bra kvalitet och temperaturen håller sig där den ska vara.

Egenskaper

 • Kapacitet: 20 liter
 • Max temp: 90 grader
 • Timer: upp till 72h
 • Cirkulation: 9 liter / min

Fördelar

 • Allt inkluderat
 • Temperaturintervall på 0,1 grader
 • Timerfunktion

Nackdelar

 • Något högt pris

Omdöme

Ett sous vide-paket med allt du behöver för den perfekta sous vide-upplevelsen.

Priser

3. Sous Vide Cirkulator SV120 Silver/Svart- Bästa premiumvalet

Sous Vide Cirkulator SV120 Silver/Svart - Bästa premiumvalet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Cervera)

Stebas sous vide cirkulator SV120 är en premiumprodukt som kan värma vatten upp till 99 grader. Den fungerar med kokkärl med ett djup på minst 15 cm. Temperaturprecisionen har en avvikelse på så lite som 0,1 grader. Denna sous vide har en LCD-display med lampa där du ser temperaturen såväl som återstående tillagningstid. Timern kan dessutom ställas in på upp till 99 timmar. Den slimmade designen gör det enkelt att förvara produkten när den inte används.

Att välja denna sous vide till bästa premium innebär inga konstigheter, den är en av marknadens bästa. Dock har den också ett högt pris. Men med tanke på temperaturprecisionen och kapaciteten är den verkligen ett bra köp. Effekten ligger på hela 2 000 watt och den värmer upp vattnet snabbt.

Egenskaper

 • Kapacitet: 30 liter
 • Max temp: 99 grader
 • Timer: upp till 72h
 • Cirkulation: 9 liter / min

Fördelar

 • Håller temperaturen
 • Timerfunktion
 • Tydlig display

Nackdelar

 • Högt pris

Omdöme

En sous vide-cirkulator i premiumklassen som ger perfekt tillagad mat varje gång.

Priser

4. Cleverio Sous vide med wifi- Bästa budgetvalet

Cleverio Sous vide med wifi - Bästa budgetvalet
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kjell)

Även den här produkten är en sous vide-cirkulator som du använder tillsammans med dina egna kastruller. Du kan styra allt från början till slut med hjälp av wifi-anslutningen och appen. Det är perfekt om du ska tillaga någonting när du inte är har tid att sköta allting direkt vid spisen. Den här produkten har upplysta knappar och en tydlig display. Den fungerar bäst vid användning av kärl från sex till femton liter och du väljer temperatur mellan 25 och 90 grader, då i intervaller om 0,1 grader.

Vi gillar att den här sous vide-cirkulatorn har en timer som sträcker sig upp till 72 timmar, samt att den fungerar med app och wifi. Den har helt enkelt många funktioner till ett riktigt bra pris, vilket fick den att bli bästa budgetprodukt i vårt test. Dessutom har den skydd mot torrkokning, låg vattennivå och överhettning.

Egenskaper

 • Kapacitet: 15 liter
 • Max temp: 90 grader
 • Timer: upp till 72h
 • Cirkulation: -

Fördelar

 • Lågt pris
 • App-funktion
 • Timer

Nackdelar

 • Kort sladd

Omdöme

En mycket prisvärd sous vide som sköter jobbet galant och kan användas med app-styrning.

Priser

5. Sous Vide Precision Cirkulator CHSV310- Bra val

Sous Vide Precision Cirkulator CHSV310 - Bra val
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Cervera)

Det här är en sous vide-cirkulator som klarar av en vattenmängd på upp till 15 liter. Den cirkulerar 8,2 liter vatten per minut och har en temperaturprecision på 0,1 grader. Displayen är tydlig och visar både temperatur och återstående tid på timern. Denna sous vide kan värma upp vattnet till hela 92 grader.

Anledningen till att vi valde Champions sous vide-cirkulator till ett bra val är dess användarvänlighet. Den är enkel att använda, samtidigt som den inte kostar så mycket. Precisionen är utmärkt och ger därmed ett bra resultat varje gång. En annan fördel är att den är enkel att rengöra efter användning.

Egenskaper

 • Kapacitet: 15 liter
 • Max temp: 92 grader
 • Timer: upp till 72h
 • Cirkulation: 8,2 liter / min

Fördelar

 • Lätt att rengöra
 • Mycket användarvänlig
 • Bra pris

Nackdelar

 • Något kort sladd

Omdöme

Prisvärd sous vide som ger mycket bra resultat tack vare sin otroliga temperaturprecision.

Priser

Så hittar du bästa Sous Vide

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer sous vide?

Många tror att det är invecklat att använda en sous vide för matlagningen, men faktum är att det inte är så svårt. Allting kan tyckas svårt till en början, men du lär dig snabbt hur en sous vide fungerar. Sous vide betyder under vakuum, och du tillagar maten i en påse med vakuum vilket bevarar alla smaker.

Nedan kommer vi att lista de faktorer som är allra viktigaste vid köp av en sous vide. Alltså de saker du bör tänka på innan du köper en. På så sätt kommer du garanterat att bli nöjd med ditt köp. De aspekter du bör ha i åtanke är följande:

Inbyggd cirkulator eller enbart cirkulator

Det finns två huvudsakliga typer av sous vide, vilket vi nämnde ovan. Antingen är de modell större och har ett eget vattenbad med inbyggd cirkulator, eller så är det enbart cirkulatorn som du då använder med en kastrull i modell större. Det finns för- och nackdelar med båda varianterna. Den med inbyggs cirkulator tar visserligen större plats, men den är ofta mer optimerad för användningen. Den kan till exempel ha medföljande ställ och andra tillbehör. Väljer du en som enbart är cirkulator väljer du själv storlek på vattenbadet och den tar mindre plats. Dessutom är dessa modeller vanligtvis billigare. I stort är det en smaksak och en budgetfråga som du bör beakta.

Kapacitet

Kapaciteten är också viktig och det är den som talar om hur mycket vatten en sous vide klarar av. Du bör åtminstone välja en som klarar 20 liter vatten för att kunna tillaga små och medelstora köttstycken. Tänk dock på att du måste ha en kastrull som rymmer den vattenmängden, såvida du inte väljer en maskin med inbyggt vattenbad.

Effekt

Effekten och kapaciteten går på sätt och vis hand i hand, men även flödet spelar roll. Vilken effekt en sous vide har anges i watt, och vanligtvis rör det sig om runt 1 000 watt. Du bör inte välja en sous vide med en effekt som är mycket lägre än så.

Appfunktion

Många sous vide har någon typ av appfunktion, vilket kan vara väldigt hjälpsamt. I apparna brukar du inte bara kunna styra själva maskinen utan ofta hittar du även recept och tillagningstider i dem. Det är dock inget måste att välja en sous vide med app för att lyckas, de utan appfunktioner fungerar minst lika bra.

Temperaturens noggrannhet

Temperaturen är det allra viktigaste när du lagar mat med en sous vide. Det är viktigt att temperaturen är stabil, men det är inte heller hela världen om den går ner eller upp med en till två grader. Men mer än så bör det inte vara. Det är ju temperaturen som ger det korrekta resultatet och du använder en sous vide för att tillaga kött eller fisk under samma temperatur under en längre tid. Temperaturen ska också vara jämn i hela vattnet. Det finns tyvärr många missnöjda kunder som klagat på temperaturstabiliteten i många sous vide på marknaden, oftast i de med lägre pris.

Timer

Det är inte alla sous vide som har inbyggd timer, men det är någonting vi rekommenderar. Det gör det helt enkelt enklare och smidigare när du tillagar maten.

Vakuumförpackning

Många hävdar att en vakuumförpackare är ett måste när du använder en sous vide, men du kan också använda dig av en zip-påse. Det viktigaste är att du får ut så mycket luft som möjligt för att påsen inte ska flyta upp till ytan. Bäst resultat får du dock i kombination med en vakuumförpackare.

Jämför de bästa sous vide i testet

Sous Vide Kapacitet Max temp Timer Cirkulation Totalbetyg Pris
Steba STSV50 Sous Vide Cirkulator 20 liter 90 grader upp till 99h 8 liter / min Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
1174 kr
Caso Sous Vide 20 liter 90 grader upp till 72h 9 liter / min Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
3107 kr
Sous Vide Cirkulator SV120 Silver/Svart 30 liter 99 grader upp till 72h 9 liter / min Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
3525 kr
Cleverio Sous vide med wifi 15 liter 90 grader upp till 72h - Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
599 kr
Sous Vide Precision Cirkulator CHSV310 15 liter 92 grader upp till 72h 8,2 liter / min Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
1039 kr
sous vide test

Så gjorde vi testet

Vid alla våra test utgår vi från dig som konsument och vad som är bra för dig. Vi har en testpanel på 10 personer som får prova alla produkter och sedan sätta betyg på dem utifrån en del kategorier. På så sätt kan vi utse bäst i test utifrån olika aspekter. Den produkt som får bäst sammanlagda betyg är den som utses till bäst i test.

För att avgöra vilken sous vide som är bäst i varje kategori har vi tagit fram ett antal faktorer som är särskilt viktiga när man ska jämföra sous vides. De viktigaste faktorerna vid köp av en sous vide är:

 • Användarvänlighet: Är maskinen lätt att använda? Är det enkelt att byta mellan olika inställningar?
 • Kapacitet: Hur mycket vatten klarar sous viden av? Hur stora köttbitar kan du tillaga?
 • Funktioner: Hur många olika inställningar finns att välja på? Finns det en timerfunktion?
 • Kvalitet: Hur noggrant håller maskin inställd temperatur? Är temperatur jämnt fördelad?
 • Resultat: Hur bra blir slutresultatet egentligen?
 • Pris: Hur mycket kostar apparaten? Känns den prisvärd?

Senast uppdaterad: 12 oktober 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
31 röster, Genomsnitt: 5 / 5