Test: Vilken är den Bästa mjölkskummaren 2023?

Ta del av våra expertråd för att hitta den bästa mjölkskummaren

De flesta kaffeälskarna som har mjölk i sitt kaffe tycker att smaken och konsistensen på kaffet blir mycket bättre med skummad mjölk. En mjölkskummare är det perfekta redskapet för att kunna få till din mjölk precis som du vill ha den, oavsett om du föredrar en klassisk latte eller kaffe med soja mjölk. En mjölkskummare gör mjölken krämig och fluffig, det finns dessutom vissa modeller som kan värma mjölken samtidigt som den skummas. Med en bra mjölkskummare hemma kan du själv skapa känslan du får när du dricker ditt favoritkaffe på ett café.

Vi har testat fem olika mjölkskummare som finns på marknaden idag. Dessa är olika sorter som alla passar till olika typer av hushåll. Läs mer om vårat test nedan och ta reda på varför vi valde Sjöstrands rostfria mjölkskummare till testvinnare.

Testvinnare - Bästa mjölkskummaren 2023

Här är en överblick över årets bästa mjölkskummare.

 1. Bäst i test: Sjöstrands rostfria mjölkskummare
 2. Bra val: Melitta Cremio II Mjölkskummare Svart
 3. Bästa premiumvalet: Smeg MFF01 Mjölkskummare Creme
 4. Bästa stavmjölkskummaren: Kaffe Mjölkskummare batteridriven 21 cm
 5. Bästa budgetvalet: Rubicson Mjölkskummare för varm och kall mjölk

Våra 5 bästa mjölkskummare (juni 2023)

1. Sjöstrands rostfria mjölkskummare - Bäst i test

Sjöstrand Mjölkskummare Rostfri - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Cervera)

Vi har testat den rostfria mjölkskummaren från svenska Sjöstrand. Efter att vi har testat den, var den vår klara favorit och designen gjorde också sitt. Med denna mjölkskummare kan du ta din kaffe latte till nästa nivå. Den är snygg och har en tidlös design så du kan låta den stå framme på köksbänken. Kunder som testat skummaren var imponerade av det krämiga skummet. Det vi speciellt gillar med den här produkten är att du lätt får rätt temperatur på mjölken eftersom den har ett överhettningsskydd och du kan välja mellan lätt och hårt skummad mjölk, beroende på kaffespecialitet. Den har dessutom en kapacitet att skumma mjölk till flera koppar kaffe samtidigt, något som är väldigt bra för ett hushåll med flera kaffedrickare. Den lämpar sig lika bra både för en god cappuccino på morgonen eller en matcha latte på eftermiddagen.

Egenskaper

 • Effekt: 550-650 W
 • Kapacitet: 0,3 liter
 • Auto program: Nej

Fördelar

 • Rätt temperatur på mjölken genom överhettningsskydd
 • Val mellan konsistens på mjölken
 • Enkel och snygg design

Nackdelar

 • Måste diskas för hand

Omdöme

Svenska Sjöstrands mjölkskummare gör din kaffeupplevelse till en höjdpunkt.

Priser

2. Melitta Cremio II Mjölkskummare Svart- Bra val

Melitta Cremio II Mjölkskummare Svart - Bra val
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Melitta Cremio II är en snygg mjölkskummare som har mycket nöjda kunder.

Du kan göra både varmt och kallt skum med denna mjölkskummare. En klar fördel, som gör att du kan använda den både till ditt favorit kaffe eller till en kall dessert. Dessutom kan du enkelt rengöra non-stick behållaren och du kan även diska den i maskin. Tilläggas bör dessutom att denna mjölkskummare är väldigt tystgående.

Egenskaper

 • Effekt: 450 w
 • Kapacitet: 0,25 liter
 • Auto program: 2 st

Fördelar

 • Skummar både varm och kall mjölk
 • Du kan använda den både till soja mjölk, laktosfri och standardmjölk
 • Du kan också använda den enbart för att värma mjölk
 • Tål maskindisk

Nackdelar

 • Skummet kunde vara lite varmare

Omdöme

Ett perfekt tystgående val för både kaffe och desserter.

3. Smeg MFF01 Mjölkskummare Creme- Bästa premiumvalet

Smeg MFF01 Mjölkskummare Creme - Bästa premiumvalet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Smeg MFF01 mjölkskummare i svart, är den bästa premiumprodukten i vårt test. Detta är en mjölkskummare av hög kvalitet och hållbarhet som är tillverkad i rostfritt kvalitetsstål.

Vi har testat den här produkten och den är på många sätt en favorit. Inte bara när det gäller kvalitet och funktion utan även när det kommer till design. Vi gillar speciellt att du kan välja mellan sex olika program och den finns dessutom tillgänglig i sju olika färger. Det här är verkligen något för dig som älskar både design, funktion och hållbarhet. Den tillhör inte budgetalternativen men du får mycket för pengarna. Den här skummaren ger dig alternativen att skumma både varmt och kallt och du kan dessutom skumma både lätt och kraftigt. Något annat vi tycker är bra är att du kan skumma flera olika drycker, den passar lika bra till varm choklad som olika sorter av mjölk. Dessutom blir skummet extra tjockt och läckert. Designen passar lika bra till ett modernt kök som till ett klassiskt med lite äldre stil.

Egenskaper

 • Effekt: 500 W
 • Kapacitet: 0,5 liter
 • Auto program: 6 st

Fördelar

 • Tillverkad av rostfritt kvalitetsstål
 • Sju olika färgval
 • Sex olika program för tillredning
 • Använder induktionsvärme

Nackdelar

 • Priset är högt för en mjölkskummare

Omdöme

En tidlös och extravagant mjölkskummare för högsta kvalitet.

4. Kaffe Mjölkskummare batteridriven 21 cm- Bästa stavmjölkskummaren

Kaffe Mjölkskummare batteridriven 21 cm - Bästa stavmjölkskummaren
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Cervera)

L'Express batteridrivna kaffe mjölkskummare - den bästa stavmjölkskummaren som ger dig en smart och förmånlig produkt som motsvarar alla förväntningar en mjölkskummare i denna klass bör ha.Vi har testat denna enkla och prisvärda mjölkskummare och resultatet är mycket positivt. Det är ett mycket enkelt och prisvärt sätt att lyxa till ditt morgonkaffe med. Du behöver inga extra behållare och det går snabbt att tillreda ditt kaffe. Allt du behöver göra är att värma lite mjölk i din kopp och sedan vispa innan du häller på kaffet. Det går väldigt snabbt att vispa upp skummet, den är enkel att rengöra och ett annat plus är att stavmjölkskummaren tar väldigt lite plats, du kan lätt gömma undan den i en kökslåda när den inte används.

Egenskaper

 • Effekt: N/A
 • Kapacitet: Obegränsad
 • Auto program: Nej

Fördelar

 • Prisvärd med gott och krämigt skum
 • Snabb tillredning
 • Liten och platssparande

Nackdelar

 • Inga extrafunktioner som många andra i testet

Omdöme

Prisvärd vardagslyx för perfekt mjölkskum.

Priser

5. Rubicson Mjölkskummare för varm och kall mjölk- Bästa budgetvalet

Rubicson Mjölkskummare för varm och kall mjölk - Bästa budgetvalet
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kjell)

I vårt test är mjölkskummaren från Rubicson den bästa i sin prisklass. Den är liten och smidig att använda och även lätt att göra rent. Den har fyra olika lägen så att du kan få ditt mjölkskum precis så som du vill ha det. Du kan skumma mjölken både varm och kall, dessutom kan du välja mellan tät eller luftig skumning. En detalj vi tycker om är att du även enbart kan värma mjölken utan att skumma den om du skulle vilja. En annan sak vi tycker om är att den fungerar lika bra på komjölk som växtbaserad mjölk.

Egenskaper

 • Effekt: 400 W
 • Kapacitet: 0,24 liter
 • Auto program: 4 st

Fördelar

 • Bra produkt till lågt pris
 • Olika variationer av skumning
 • Passar både soja- och vanlig mjölk

Nackdelar

 • Bör handdiskas

Omdöme

Prisvärd skummare som är enkel att använda och lätt att rengöra.

Priser

Så hittar du bästa Mjölkskummare

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer mjölkskummare?

Oavsett vilken sorts mjölkskummare du är ute efter finns det ett antal punkter man alltid borde kolla lite närmare på:

Olika funktioner

Vad vill du kunna använda din mjölkskummare till? Fundera på om du enbart vill skumma mjölk eller kunna skumma andra drycker med. Räcker det med att kunna skumma din mjölk eller vill du kunna värma den samtidigt?

Rengöring

Vissa skummare måste man diska för hand, andra går bra att köra i diskmaskinen. En del måste plockas isär innan de går att diska.

Antal användare i hushållet

Något annat som kan vara bra att ha i åtanke är hur många personer som kommer att använda skummaren och hur ofta. Olika mjölkskummare har olika kapacitet, vissa passar bättre till mindre hushåll medan andra passar bäst att skumma mjölk till flera koppar kaffe samtidigt. Fundera även på hur ofta mjölkskummaren kommer att användas, är det på en daglig basis eller mer sporadiskt för att kunna lyxa till det då och då?

Tidseffektivitet

Vissa mjölkskummare tar lite längre tid att skumma medan vissa tar längre tid att diska. De som tar längre tid att skumma brukar inte vara de mest energivänliga.

Storlek och design

Om du har lite plats i ditt kök så är storleken på skummaren säkert viktig. Ska din mjölkskummare stå framme så kan det vara bra att kolla på en fin design som passar in i ditt kök.

mjölkskummare

Olika typer av mjölkskummare

Mjölkskummare kommer idag i många olika varianter och med olika funktioner. Något du först bör fundera på är vilken typ av mjölkskummare du är ute efter. De finns framförallt i tre olika varianter:

Helautomatisk

De helautomatiska skummarna är väldigt populära då du enbart behöver hälla i mjölk, sedan gör apparaten resten. Du kan ofta välja mellan olika typer av skum och om du vill ha mjölken varm eller kall. De helautomatiska behöver vara inkopplade i ett eluttag.

Manuell

De manuella mjölkskummarna är smidiga då de varken behöver el eller batteri, så de är absolut de mest energivänliga. Nästintill alla manuella modeller kan göras rent i diskmaskinen. Du kan dock inte värma mjölken med en manuell mjölkskummare.

Stav

Stavmjölkskummarna är också en väldigt populär modell. De fungerar med batteri och är enkla att göra rent och dessutom smidiga att ha med sig. Med en stavmjölkskummare kan du skumma din mjölk direkt i koppen. De skummar bra men du kan inte värma mjölken med en stavmjölkskummare.

Jämför de bästa mjölkskummarna i testet

Mjölkskummare Effekt Kapacitet Auto program Totalbetyg Pris
Sjöstrand Mjölkskummare Rostfri 550-650 W 0,3 liter Nej Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
939 kr
Melitta Cremio II Mjölkskummare Svart 450 w 0,25 liter 2 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
762 kr
Smeg MFF01 Mjölkskummare Creme 500 W 0,5 liter 6 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1995 kr
Kaffe Mjölkskummare batteridriven 21 cm N/A Obegränsad Nej Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
159 kr
Rubicson Mjölkskummare för varm och kall mjölk 400 W 0,24 liter 4 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
399 kr
mjölkskummare test

Så gjorde vi testet

Det finns många olika sorters mjölkskummare - allt från små batteridrivna vispar till avancerade maskiner goda nog för den mest kräsna baristan. Man kan inte riktigt jämföra de olika typerna mot varandra så vi har här istället valt att utse bästa mjölkskummaren i flera olika kategorier.

För att avgöra vilken mjölkskummare som är bäst i varje kategori har vi tagit fram en lista på punkter som är särskilt viktiga när det kommer till just mjölkskummare:

 • Lätt att använda: Kan alla använda maskinen utan några förkunskaper? Är den lätt att rengöra?
 • Resultat: Blir det bra kvalitet på skummet? Blir skummet jämntjockt?
 • Storlek & design: Tar maskinen upp mycket plats? Är den snygg?
 • Tid: Hur lång tid tar det att skumma mjölken? Hur mycket mjölk klarar den av att skumma?
 • Kundbetyg: Är tidigare kunder som använt produkten nöjda med den?
 • Pris: Hur mycket kostar maskinen? Känns den prisvärd?

Senast uppdaterad: 12 oktober 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
31 röster, Genomsnitt: 5 / 5