Kan man använda bakplåtspapper i en airfryer?

Bakplåtspapper är ett populärt köksmaterial. Den används till allt från att fodra bakformar till att göra munkar. Men kan man använda det i en airfryer?

Det korta svaret är ja, du kan använda bakplåtspapper i en airfryer. Det finns dock några saker att tänka på. För det första är bakpapper inte värmebeständigt, så det bör inte komma i direkt kontakt med maten. För det andra kan bakpapper vara svårt att ta bort från en airfryer, så det är bäst att använda det sparsamt.

Takeaway: Att använda bakpapper i en airfryer kan vara ett bra sätt att se till att maten inte fastnar, och det kan också hjälpa till att hålla maten från att bli för torr.

Hur använder man bakplåtspapper i en airfryer?

Att lägga bakplåtspapper i en airfryer är enkelt. Lägg bara till önskad mat i luftfritöskorgen och täck med bakplåtspapper. Papperet kommer att fånga upp alla juicer som annars skulle bränna på basen. Det gör det också lättare att ta bort tillagat kött ur korgen eftersom det blir mindre röra.

En av de största fördelarna med att använda bakplåtspapper i en airfryer är att det gör städningen lätt. När det är dags att rengöra apparaten är det bara att slänga papper och matrester i papperskorgen och börja med den riktiga städningen.

Bakplåtspapper är också värmebeständigt upp till en viss punkt. Den tål temperaturer upp till 220 grader. Detta gör den idealisk för användning i en ugn, på en bänkskiva eller i varmluftsfritösen. Den kan även användas vid kokning av vatten eller vid fritering.

När det kommer till bakplåtspapper för en airfryer är bakplåtspapper i silikon ett utmärkt val. Det tillför ingen smak eller rester till din mat, det bränns inte och det är lätt att rengöra.

Här är några tips för att använda bakplåtspapper i en airfryer:

  • Skär bakplåtspappret i storlek så att det passar tätt i air fryer-korgen.
  • Lägg maten ovanpå bakplåtspappret, var noga med att inte röra vid sidorna eller botten av korgen.
  • När maten är tillagad, ta bort korgen från airfryern och låt den svalna i några minuter innan du tar bort bakplåtspappret.

Nackdelar med att använda bakplåtspapper i en airfryer

Den största nackdelen med att använda bakplåtspapper i en airfryer är att det begränsar luftflödet. Det betyder att dina pommes frites och annan mat kommer att ta lite längre tid att tillaga.

Lägg endast papper i botten av airfryerkorgen för att förhindra att luftflödet begränsas för mycket.

Slutsats

Du kan använda bakplåtspapper i en airfryer för att göra städningen lättare och förhindra brännskador. Om du är sugen på krispiga vingar, pommes frites eller andra snacks, lägg till lite bakplåtspapper i korgen först. Lägg sedan till din mat och ta bort papperet efter tillagningen för en problemfri upplevelse.

Innehållsförteckning