Test: Vilken är den Bästa Brödrosten för 4 skivor 2022?

Effektivisera frukosten med en brödrost anpassad för att rosta 4 skivor bröd samtidigt.

Älskar du också rostat bröd med smör som smälter ihop med marmeladen eller ägg tillsammans med en kopp varm choklad på morgonen eller kvällen. Men du kanske är trött på lång väntetid och behöver kunna rosta fler bröd samtidigt. Ja, då är det dags att investera i en bra brödrost med kapacitet för 4 skivor som kan producera ditt perfekta frukostbröd. Rostat bröd kan också vara väldigt gott till exempelvis köttsoppan vid middagsbordet då är det speciellt bra med 4 skivor så att ingen behöver vänta på sitt bröd.

Men med alla olika modeller som dagens marknad erbjuder kan det vara svårt för det otränade ögat att veta exakt vilken brödrost du ska välja till att rosta ditt bröd. Av den anledningen har vi testat en mängd olika brödrostar för 4 skivor för att underlätta ert val lite. Nedan kommer vi att presentera fem av våra absoluta favoriter samt berätta mer om varför vi valde ut just Cuisinarts 4-skivsbrödrost till vår testvinnare.

Våra 5 bästa Brödrostar för 4 skivor (december 2022)

Här är vårt urval av de bästa Brödrostarna för 4 skivor 2022. Tänk på att dessa är våra personliga favoriter, baserat på vårt test och research. En av dessa kommer säkerligen att möta dina behov och budget.

 1. Brödrost bäst i test: Brödrost 4 skivor
 2. Bästa premiumvalet: KitchenAid Artisan Brödrost 4 skivor Grafit Metallic
 3. Mest prisvärda brödrosten för 4 skivor: Vintage 156 Brödrost 4 skivor Blå
 4. Snyggast designade brödrosten: Smeg Smeg 50's style Brödrost 4 skivor Vit
 5. Bästa budgetvalet: Severin Brödrost 4 Skivor
Du kan läsa mer om hur vi testar och utvärderar produkter här.

1. Brödrost 4 skivor- Brödrost bäst i test

Brödrost 4 skivor - Brödrost bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Cervera)

Du som letar efter en brödrost med utomordentliga rost-egenskaper kan sluta leta nu direkt eftersom den här brödrosten från Cuisinart är den fullträff du sökt efter. Den klarar av rosta alla dina favoritbröd utan några som helst problem tack vare att det är en välgenomtänkt apparat utrustad med modern högteknologi.

Den här brödrosten har en kapacitet till att rosta upp till fyra bröd samtidigt vilket räcker gott och väl till en omgång för hela familjen att tugga på medan ni väntar på nästa runda. Den är utrustad med en ett lättanvänt inställningsreglage med förinställda program för din bekvämlighet.

Vi valde ut Cuisinart Brödrost 4 skivor till bäst i test mycket tack vare sin mångfunktionalitet. Vi fullkomligt älskar att det till och med går att rosta två olika typer av bröd samtidigt i två olika grader och hetta. Plus att den här brödrosten håller extremt hög kvalitet. Vi uppskattar också den smarta och snygga designen. Något vi verkligen uppskattar är den smarta smulbrickan som den här brödrosten är utrustad med. En annan superbra funktion är de olika inställningarna den har för att förenkla rostningen för dig. Dessutom uppskattar vi även att Cuisinart har låtit cancel-knappen finnas kvar.

Egenskaper

 • Effekt: 1800 W
 • Material: Rostfritt stål
 • Övrigt: Defrost Reheat

Fördelar

 • Reheat
 • Sladdförvaring under brödrosten
 • Extra breda fack

Nackdelar

 • Reglagen känns lite plastiga

Omdöme

En perfekt brödrost med hög effekt och flertalet funktioner till ett överraskande lågt pris.

Priser

2. KitchenAid Artisan Brödrost 4 skivor Grafit Metallic- Bästa premiumvalet

KitchenAid Artisan Brödrost 4 skivor Grafit Metallic - Bästa premiumvalet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Cervera)

För dig som vill bjuda dina lunchgäster eller varför inte dig själv på exempelvis proffsiga, krispiga kycklingtoastar liknande något mästerverk du ser på tv är detta den absolut ultimata brödrosten. Med sin eleganta, kompakta välgenomtänkta design och storlek passar den utmärkt i alla typer av kök. Den klarar av att rosta de flesta av dina favoritbröd utan problem.

Den här brödrosten är bara att koppla in i vägguttaget och starta. Väldigt enkelt utförande som de allra flesta klarar av att använda även våra minstingar. Den här brödrosten är utrustad med en löstagbar smulplatta för att undvika flottfläckar och smuts på din fina köksbänk.

Vi har valt ut KitchenAid Artisan Brödrost 4 skivor Grafit Metallic till bästa premium för att du får en välfungerande, smidig väldigt snygg brödrost till ett rimligt pris. Överraskande mångsidig med de många variationer av olika rostprogram du kan ställa in.

Vi gillar designen väldigt mycket, den är så gullig och stilren att den passar perfekt som inflyttningspresent till tonåringens allra första lägenhet eller till ett par som nyligen flyttat ihop. Den påminner något om en gammaldags radio som din gamle farfar hade på köksbordet eller i köksfönstret.

Egenskaper

 • Effekt: 2500 W
 • Material: Metall
 • Övrigt: Smarta värmesensorer

Fördelar

 • Smarta elektroniska värmesensorer
 • Sandwich-funktion med smörgåsrack
 • Frysfunktion
 • Bagelfunktion

Nackdelar

 • Kostar väldigt mycket

Omdöme

"Top of the line" brödrost med den högsta effekten samt flest funktioner som lyfter rostningen till en ny nivå.

Priser

3. Vintage 156 Brödrost 4 skivor Blå- Mest prisvärda brödrosten för 4 skivor

Vintage 156 Brödrost 4 skivor Blå - Mest prisvärda brödrosten för 4 skivor
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Cervera)

För dig som letat eter en exceptionell brödrost har du äntligen hittat rätt. Den här modellen av brödrostar från Ariete är utrustad med alla möjliga funktioner du behöver. Som till exempel automatisk utmatning av brödskivorna när de rostat klart.

En brödrost vilken har en kapacitet för 4 brödskivor vilket räcker till för att ingen i familjen ska behöva vänta för länge på sitt nyrostade frukostbröd. Den har flera olika värmelägen och inställningar för att du ska kunna få till det absolut bästa brödet till din tillfredsställelse.

Ariete Vintage 156 Brödrost 4 skivor Blå blev vald till mest prisvärd på grund av många olika anledningar. Men framförallt för att vi fullkomligt älskar den slika, underbara ljusblå retrodesignen. För dig som älskar köksinredning är den här brödrosten en drömpryl att ställa på köksbänken för alla besökare att åskåda.

Vi kan inte prata nog om den enkla, stilrena designen vilket också gör den till en perfekt bröllopsgåva. Den smidiga, välkonstruerade brödrosten är även med en mycket praktiskt smulplatta för att skydda bord och köksbänkar, inte bara mot smulor överallt utan även mot fläckar vilka annars lätt kan uppstå.

Egenskaper

 • Effekt: 810 W
 • Material: Metall
 • Övrigt: Smulbricka

Fördelar

 • 6 rostningsnivåer
 • Hoppfunktion
 • Glider ej mot underlag.

Nackdelar

 • Rostningen tar längre tid än många andra rostar.

Omdöme

En snyggt designad vintagebrödrost som passar bra på köksbänken.

Priser

4. Smeg Smeg 50's style Brödrost 4 skivor Vit- Snyggast designade brödrosten

Smeg Smeg 50's style Brödrost 4 skivor Vit - Snyggast designade brödrosten
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Cervera)

En perfekt brödrost för att kunna rosta ditt frukost eller kvällsfika bröd perfekt. Den rostar väldigt jämnt och fint. Den har en kapacitet för att rosta fyra brödskivor samtidigt vilket gör den alldeles lagom för alla familjestorlekar både stora som små.

Den här snygga brödrosten är utrustad med 4 stycken extra breda fack. Samt 6 olika nivåer av rostningsgrader. Den har dessutom både återuppvärmningsfunktion och upptiningsfunktion. Det är en smidig, söt brödrost enkel att ställa undan tack vare sin storlek och klipska, rena design. Om du ens har hjärta att ställa undan den här praktfulla köksapparaten.

Vi har valt ut Smeg 50's Style Brödrost kvadrat 4 skivor Vit till snyggast design eftersom att du får en otroligt vacker, väldesignad kvalitetsprodukt till ett väldigt rättvist pris. En brödrost som håller allt den lovar och rostar ditt bröd till perfektion. Vi älskar att du kan rosta olika bröd samtidigt. Dessutom rostar den snabbt och jämnt.

En tidlös, nästan häpnadsväckande design för att bara vara en brödrost. Något vi brödrostälskare kan uppskatta. Det här blir den perfekta bröllopsgåvan till det nygifta paret eller kanske till din gamla mamma eller mormor som saknar 50-talet.

Egenskaper

 • Effekt: 2000 W
 • Material: Rostfritt stål
 • Övrigt: Bagelsfunktion

Fördelar

 • Inspiration från 50-talet
 • Flera funktioner
 • Upplyst vred i krom

Nackdelar

 • Ganska dyr

Omdöme

En toppmodern brödrost i vintageutseende med hög effekt och flertalet funktioner.

Priser

5. Severin Brödrost 4 Skivor- Bästa budgetvalet

Severin Brödrost 4 Skivor - Bästa budgetvalet
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Det här är en bra brödrost till dig som kanske inte rostar bröd så ofta utan mer att du uppskattar rostat bröd ibland, men inte alltid. Den har en utfällbar hylla vilken du kan fälla upp för att lämna ditt bröd på värmning medan du förbereder något annat.

Den är även utrustad med fyra olika program du kan ställa in. Vilket gör den väldigt praktisk för oss som kanske har lätt att glömma bort tiden. Den här brödrosten från Severin är utrustad med olika förinställda programval. Samt en mängd andra funktioner för ökad användbarhet samt att förenkla användningen för dig.

Severin Brödrost 4 skivor valde vi till bästa budget dels tack vare dess mångfunktionalitet, kvalitet samt att brödet blir perfekt rostat. Med utomordentligt bra värmefördelning får alla dina favoritbröd den där rätta krispiga konsistensen. Det här är en väldigt effektiv brödrost som jobbar upp värmen och rostar bröden väldigt snabbt.

Vi gillar att du kan ställa in olika temperaturer vilket underlättar rostningen av dina bröd. Brödrostens smarta, enkla design gör också att den passar väldigt bra som dekoration framme på köksbänken eller kanske som en inflyttningspresent till ett nyligen ihop-flyttat par.

Egenskaper

 • Effekt: 1400 W
 • Material: Rostfritt stål
 • Övrigt: Smulbricka

Fördelar

 • Stilren design
 • Jämn rostning
 • Mycket prisvärd

Nackdelar

 • Går inte att bara rosta 2 åt gången utan båda gallren åker ner när man drar i spaken.

Omdöme

Det bästa valet för dig som söker en brödrost som gör det den ska till lågt pris och utan krusiduller.

Priser

brödrost 4 skivor test

Så gjorde vi testet

Det finns många olika typer av brödrostar och de skiljer sig i allt från storlek och design till en rad olika funktioner och finesser. Att jämföra de billigaste mot värstingmaskinerna är varken särskilt meningsfullt eller användbart. För att du lättare ska hitta rätt har vi här istället utsett bästa brödrosten i flera olika kategorier.

För att avgöra vilken brödrost som är bäst i varje kategori har vi betygsatt var och en på ett antal punkter som är särskilt viktiga när det kommer till just brödrostar: 

 • Kvalitet: Ett krav är att brödrosten håller en hög kvalitet. Den får inte gå sönder enkelt eller snabbt bli långsammare. Produkter i rostfritt stål är alltid fördelaktigt, framförallt i köket där det ofta är fukt i luften.
 • Funktionsduglighet: Fungerar brödrosten som den ska. Eller den kanske krånglar mycket och glappar. Samt att vi även tittar på vilka funktioner brödrosten har.
 • Prissättning: Är det ett rimligt satt pris på brödrosten. Eller är den överskattad med ett alldeles för häftigt pris som den inte riktigt kan leva upp till.
 • Effektivitet: Har brödrosten bra värmeeffekt. Rostar den jämt på båda sidorna av brödskivorna. Hur lång tid tar brödrosten på sig för att rosta ett par skivor.
 • Användarvänlighet: Det är till stor fördel om brödrosten är lätt att använda. För att du inte lätt ska råka bränna dig till exempel. Den bör vara behändig och harmlös.
 • Rengöring: Om brödrosten är enkel att hålla efter är det till stor nytta. Det är jobbigt när den lätt blir fettig och är svårtvättad eller om den lämnar mycket smulor efter sig.
 • Design: Eftersom din brödrost ofta står framme på köksbänken är det också bra om den är estetiskt tilltalande. En brödrost är dessutom den ultimata inflyttningspresenten och därför kan det vara trevligt att ge bort en snygg pryl.

 

Jämför de bästa Brödrostarna för 4 skivor i testet

Brödrost 4 skivor Effekt Material Övrigt Totalbetyg Pris
Brödrost 4 skivor 1800 W Rostfritt stål Defrost Reheat Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
1399 kr
KitchenAid Artisan Brödrost 4 skivor Grafit Metallic 2500 W Metall Smarta värmesensorer Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
4999 kr
Vintage 156 Brödrost 4 skivor Blå 810 W Metall Smulbricka Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
949 kr
Smeg Smeg 50's style Brödrost 4 skivor Vit 2000 W Rostfritt stål Bagelsfunktion Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
2499 kr
Severin Brödrost 4 Skivor 1400 W Rostfritt stål Smulbricka Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
599 kr
Så hittar du bästa Brödrost 4 skivor

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer brödrost 4 skivor?

Eftersom det finns som vi tidigare nämnt en mängd olika varianter av brödrostar för dig att välja mellan. Så kan det vara bra om du funderar igenom några saker innan du faktiskt gör inköpet. Det är alltid bra att ha några huvudkriterier att utgå ifrån, då går det vanligtvis inte lika enkelt fel. Vi kommer här att ta upp några punkter med saker värda att tänka på innan du gör ditt köp.

Hur mycket kommer du använda den?

För det första, hur ofta men också hur mycket använder du egentligen en brödrost. Samt om ni vanligtvis brukar vara ett större sällskap vid frukostbordet. Om så är fallet är det förmodligen bättre om du köper hem en något större, lite snabbare modell.

Förvaring

Förvaringsmöjligheter är också något du bör tänka på. Vilken brödrost du kan köpa beror lite på huruvida du har plats till att förvara större apparater eller inte. Ifall den ska stå framme hela tiden eller plockas undan efter användning.

Pris

Vilken sorts budget har du till inköp av nya köksapparater. Se till att du jämför priserna mellan olika återförsäljare. Prisskillnaderna kan vara enorma, olika butiker emellan.

Storlek

Vilken typ av måltider äter du oftast rostat bröd till. Både storleken av, samt funktionerna för brödrostar kan variera något beroende på dess specifika användningsändamål. Bäst är om du försöker att hitta en brödrost som tillfredsställer alla dina behov samt önskemål.

Vill du även kunna ta med dig din brödrost på semestern med exempelvis din husvagn eller husbil. Då bör du fundera på en mer resvänlig, lite mindre modell. Istället för den största mest avancerade modellen du kan hitta.

Kvalitet

Det bästa är att köpa något av de lite mer välbeprövade märkena som erbjuds på dagens marknad. Gärna med inkluderad garanti, då vet du att det är en högkvalitativ brödrost du köper.

Design

Ifall du tänker köpa en brödrost som en gåva till någon annan bröd-fantast du känner bör du inte utesluta värdet av apparatens design. Du vill givetvis ge bort en tidlös, högkvalitativ, bra brödrost vilken gåvomottagaren kan njuta av under lång tid framåt.

Varför lita på Bäst i Test 365?
Senast uppdaterad: 12 oktober 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
22 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5