Test: Vilken är den Bästa Tournierkniv 2024?

Har du någonsin stött på en kniv med en ovanligt böjd klinga och undrat över dess användningsområde? Detta är ingen vanlig kökskniv, utan en speciell typ av kniv känd som Tournierkniv. Den distinkta böjda formen på klingan är inte bara för estetik, utan den är designad för att ge maximal precision och kontroll vid tillagning av mat. Tournierkniven, även känd som fågelkniv, har sitt ursprung i det franska köket och används främst för att skala, rensa och dekorera grönsaker och frukt.

En Tournierkniv kan vara din bästa vän i köket om du ofta hanterar grönsaker och frukt. Den unika designen gör det möjligt att skala av tunna lager av grönsaker eller frukt utan att slösa bort något av det ätbara innehållet. Dessutom kan den användas för att göra dekorativa snitt för att förvandla enkla rätter till konstverk. Oavsett om du är en professionell kock eller bara en matentusiast, kan denna kniv bli ett oumbärligt verktyg i ditt kök.

I vår strävan att hitta den bästa Tournierkniven har vi analyserat flera modeller på marknaden baserat på deras prestanda, hållbarhet och användarvänlighet. Efter noggrann övervägning har vi utsett Victorinox Grand Mâitre Tournierkniv som vår favorit. Med sin högkvalitativa konstruktion och imponerande prestanda överträffar den alla andra alternativ vi har testat. Vi ser fram emot att berätta mer om detta fantastiska verktyg i resten av denna artikel.

Testvinnare - Bästa Tournierkniv 2024

Här är en överblick över årets bästa Tournierkniv.

 1. Bäst i test: Victorinox Grand Mâitre Tournierkniv
 2. Bäst användarkomfort: Global GSF-34 Tournierkniv smidd 6 cm
 3. Bäst prisvärdhet: Victorinox Tournierkniv Stort Handtag i Trä 6 cm
 4. Bäst kvalitetsstål: Gourmet Tournierkniv 6 cm
 5. Mest hållbara: San Tournierkniv 7 cm

Våra 5 bästa Tournierkniv (juli 2024)

1. Victorinox Grand Mâitre Tournierkniv - Bäst i test

Victorinox Grand Mâitre Tournierkniv 8 cm Svart - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Victorinox Grand Mâitre Tournierkniv 8 cm Svart är en utmärkt produkt som passar både professionella kockar och hemmakockar. Med betyget 4,7/5 är det uppenbart att denna kniv uppfyller de höga förväntningarna på kvalitet, hållbarhet och användarupplevelse. Den är särskilt framtagen för att vara smidig vid dekorationer, vilket gör den perfekt för mer detaljerade uppgifter i köket.

Priset på 628 kronor kan tyckas vara högt för en kniv, men med tanke på den höga kvaliteten och hållbarheten av denna Victorinox Grand Mâitre Tournierkniv, anser vi att det är ett prisvärt köp. Dessutom kommer kniven i en presentask vilket ytterligare ökar dess värde. Detta är en investering som kommer att hålla i många år framöver, vilket gör den mycket prisvärd i långa loppet.

Slutligen, användarupplevelsen med denna Victorinox Tournierkniv är utmärkt. Den ergonomiska designen gör att den är bekväm att hålla i och lätt att använda för både höger- och vänsterhänta användare. Dessutom är den relativt lätt att rengöra, även om rekommendationen är att handdiska den för längre livslängd. Med tanke på alla dessa faktorer, rekommenderar vi starkt Victorinox Grand Mâitre Tournierkniv 8 cm Svart till alla som letar efter en högkvalitativ, hållbar och användarvänlig kniv.

Fördelar

 • Passar både professionella kockar och hemmakockar.
 • Utmärkt för detaljerade uppgifter och dekorationer i köket.
 • Hög kvalitet och hållbarhet, vilket gör den prisvärd i långa loppet.
 • Levereras i en presentask, vilket ökar dess värde.
 • Ergonomisk design som är bekväm att hålla i för både höger- och vänsterhänta användare.

Nackdelar

 • Priset kan uppfattas som högt för en kniv, även om kvaliteten och hållbarheten motiverar det.
 • Rekommenderas att handdiskas för längre livslängd, vilket kan vara tidskrävande jämfört med maskindisk.

Omdöme

"Skär med precision, dekorerar med passion - din köksbästa vän!".
Våra betyg
Skärpa:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Hantering:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Hållbarhet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

2. Global GSF-34 Tournierkniv smidd 6 cm- Bäst användarkomfort

Global GSF-34 Tournierkniv smidd 6 cm - Bäst användarkomfort
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Cervera)

Global GSF-34 Tournierkniv smidd 6 cm får ett högt betyg på 4,5/5 i vårt test, vilket visar att det är en utmärkt produkt. Kniven som är tillverkad av Globals egen stålblandning Cromova 18, är perfekt för skalning av rundade frukter och grönsaker tack vare dess svängda blad. Dessutom är denna modell något tyngre än Globals andra tournierknivar, vilket är fördelaktigt då man ska skala grönsaker och frukter med hårdare skal.

Kniven ligger bra i handen och är användarvänlig, vilket gör att den passar både för höger- och vänsterhänta. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Dessutom har eggen Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader, vilket ger en exceptionell skärpa. Enligt användarrecensioner blir denna Globalkniv snabbt en favorit i köket tack vare sin hållbarhet och komfort.

Med tanke på priset på 539 kr och dess höga kvalitet, kan vi konstatera att Global GSF-34 Tournierkniv smidd 6 cm erbjuder ett bra värde för pengarna. Det enda vi rekommenderar är att man handdiskar den och torkar den direkt efter användning för att behålla dess skärpa och kvalitet. Sammantaget är Global GSF-34 Tournierkniv smidd 6 cm ett utmärkt val för både professionella kockar och hemmakockar.

Fördelar

 • Tillverkad av Globals egen stålblandning Cromova 18, vilket garanterar hållbarhet.
 • Svänt blad, perfekt för skalning av rundade frukter och grönsaker.
 • Tyngre än andra tournierknivar, vilket är fördelaktigt vid skalning av hårdare skal.
 • Användarvänlig och passar både för höger- och vänsterhänta.
 • Kniven är balanserad med sjösand i skaftet för optimal användning.

Nackdelar

 • Måste handdiskas och torkas direkt efter användning för att behålla skärpan och kvaliteten, vilket kan vara tidskrävande.
 • Kan upplevas som dyr jämfört med andra knivar på marknaden.

Omdöme

"Skärpa och precision - för varje grönsak och varje tillfälle!".
Våra betyg
Skärpa:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Hantering:
Betyg 9/5
4,0/5
Hållbarhet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

3. Victorinox Tournierkniv Stort Handtag i Trä 6 cm- Bäst prisvärdhet

Victorinox Tournierkniv Stort Handtag i Trä 6 cm - Bäst prisvärdhet
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Victorinox Tournierkniv Stort Handtag i Trä 6 cm är en utmärkt produkt som i vårt test får betyget 4,3 av 5. Med sitt rostfria stål, 25 års garanti och ett bekvämt handtag i rosentär, är denna kniv både hållbar och användarvänlig. Dess böjda blad på 60 mm gör den idealisk för att skära, rensa och dekorera frukt och grönsaker, vilket uppskattas av både professionella kockar och hemmakockar.

Användarrecensioner bekräftar att kniven är skön att jobba med och har mycket bra skärpa. Detta, tillsammans med dess lätthanterlighet och den höga kvaliteten på materialen, gör den till ett utmärkt värde för pengarna till priset av 275 kr. Dessutom är den maskindiskbar, vilket gör rengöringen enkel och smidig.

Sammantaget är Victorinox Tournierkniv Stort Handtag i Trä 6 cm ett utmärkt val för alla som söker en pålitlig och effektiv Tournierkniv. Den uppfyller alla krav vi ställer på en sådan produkt: kvalitet, användarvänlighet och prisvärdhet. Vi rekommenderar denna kniv varmt till alla hemma- eller yrkeskockar.

Fördelar

 • Kniven är tillverkad av rostfritt stål, vilket gör den hållbar.
 • Den har ett bekvämt handtag i rosentär.
 • Böjt blad på 60 mm gör den idealisk för att skära, rensa och dekorera frukt och grönsaker.
 • Har mycket bra skärpa och lätthanterlighet.
 • Produkten är maskindiskbar, vilket underlättar rengöring.

Nackdelar

 • Trots att kniven är av hög kvalitet och prisvärd, kan priset på 275 kr vara högt för vissa konsumenter.
 • Även om handtaget är bekvämt, kan storleken på det vara för stort för vissa användare med mindre händer.

Omdöme

"Skär som en dröm, håller som en vän - din livslånga kökshjälte!".
Våra betyg
Skärpa:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Hantering:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Hållbarhet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

4. Gourmet Tournierkniv 6 cm- Bäst kvalitetsstål

Gourmet Tournierkniv 6 cm - Bäst kvalitetsstål
Betyg 4,2/5
Betyg 4,2/5
Till butik
köp
(Cervera)

Gourmet Tournierkniv 6 cm får höga betyg för sin prisvärdhet. Med ett pris på 379 kronor får du en kniv av hög kvalitet som är tillverkad i Solingen, Tyskland, känt för sin knivtillverkning. Kniven är tillverkad av rostfritt Friodur® stål, vilket ger den en utmärkt hållbarhet och motståndskraft mot rostangrepp. Dessutom håller den sig vass längre tack vare FRIODUR®-is-härdningen. Trots dess höga kvalitet rekommenderas handdisk, vilket kan vara en nackdel för vissa köpare.

När det gäller användarupplevelsen får Gourmet Tournierkniv 6 cm bra betyg. Dess ergonomiska handtag gör den bekväm att använda, och dess svängda och spetsiga egg gör det enkelt att tournera grönsaker och potatis. Användare har rapporterat att skalandet av potatis, frukt och grönsaker går snabbt och smidigt med denna kniv. Dessutom har den en optimal balans mellan krom och kolhalt, vilket bidrar till dess höga prestanda i köket.

Sammanfattningsvis får Gourmet Tournierkniv 6 cm ett betyg på 4,2/5. Detta beror på dess överlägsna kvalitet, användarvänlighet och prisvärdhet. Den är idealisk för både professionella kockar och hemmakockar som värdesätter högsta kvalitet i köket. Den enda nackdelen är att den inte är diskmaskinssäker, men med rätt skötsel kan denna kniv vara ett utmärkt tillskott till ditt kök.

Fördelar

 • Prisvärd kniv av hög kvalitet, tillverkad i Solingen, Tyskland.
 • Tillverkad av rostfritt Friodur® stål, vilket ger utmärkt hållbarhet och rostmotstånd.
 • Håller sig vass längre tack vare FRIODUR®-is-härdningen.
 • Ergonomiskt handtag som gör den bekväm att använda.
 • Svängd och spetsig egg som gör det enkelt att tournera grönsaker och potatis.

Nackdelar

 • Är inte diskmaskinssäker, rekommenderas handdisk.
 • Kan kräva regelbunden slipning för att bibehålla skärpan.

Omdöme

"Skär igenom kökskaoset med tysk precision och stil!".
Våra betyg
Skärpa:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Hantering:
Betyg 9/5
4,0/5
Hållbarhet:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Totalt:
Betyg 4,2/5
4,2/5

Priser

5. San Tournierkniv 7 cm- Mest hållbara

San Tournierkniv 7 cm - Mest hållbara
Betyg 4,0/5
Betyg 4,0/5
Till butik
köp
(Cervera)

San Tournierkniven från Tamahagane är ett verkligt hantverk med en hög standard på kvalitet och hållbarhet, vilket återspeglas i dess betyg på 4,0/5. Dess konstruktion, med en kärna av VG5-stål omsluten av två lager mjukare, rosttåligt stål, speglar det traditionella japanska samurajsvärdet och ger kniven en fantastisk skärpa och styrka. Dessutom är den speciellt framtagen för att hantera runda frukter och grönsaker, vilket gör den till ett utmärkt verktyg i köket.

Handtaget på denna kniv är tillverkat av pakkawood, vilket inte bara ger en vacker estetik utan även har antibakteriella egenskaper. Dessutom bidrar en vikt i handtaget till att kniven är perfekt balanserad, vilket gör den behaglig att använda. Dock bör det noteras att denna kniv rekommenderas att handdiskas, vilket kan vara ett minus för vissa användare.

Med tanke på dess pris på 1429 SEK kan San Tournierkniven från Tamahagane verka dyr för vissa. Men givet dess höga kvalitet och hållbarhet, samt det faktum att den kommer från en välkänd tillverkare av köksknivar, kan man argumentera för att den erbjuder bra valuta för pengarna. Sammantaget är San Tournierkniven från Tamahagane en utmärkt investering för dem som söker en högkvalitativ och hållbar kniv för sitt kök.

Fördelar

 • Hög standard på kvalitet och hållbarhet.
 • Konstruktion som speglar det traditionella japanska samurajsvärdet, vilket ger fantastisk skärpa och styrka.
 • Speciellt framtagen för att hantera runda frukter och grönsaker.
 • Handtag tillverkat av pakkawood med antibakteriella egenskaper.
 • Perfekt balanserad tack vare en vikt i handtaget.

Nackdelar

 • Rekommenderas att handdiskas, vilket kan vara opraktiskt för vissa användare.
 • Priset kan verka högt för vissa, trots dess höga kvalitet och hållbarhet.

Omdöme

"Skär genom kökets utmaningar med samurajprecision!".
Våra betyg
Skärpa:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Hantering:
Betyg 8.8/5
3,8/5
Hållbarhet:
Betyg 8.7/5
3,7/5
Totalt:
Betyg 4,0/5
4,0/5

Priser

Så hittar du bästa Tournierkniv

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer tournierkniv?

När du letar efter den perfekta Tournierkniven finns det flera faktorer att överväga för att säkerställa att du väljer rätt verktyg för dina behov. Här är några av de viktigaste kriterierna som du bör titta på när du jämför olika modeller.

Klingans form och storlek

En av de mest distinkta egenskaperna hos en Tournierkniv är dess böjda klinga. Klingans form och storlek påverkar direkt knivens prestanda och användarvänlighet. En välformad klinga gör det lättare att skala och göra dekorativa snitt med precision. Idealiskt sett bör klingan vara mellan 6-7 cm lång, vilket ger tillräcklig längd för att skala och skära utan att bli klumpig. Storleken på klingan kan dock variera beroende på personliga preferenser och specifika användningsområden.

Materialkvalitet

Materialkvaliteten är en annan viktig faktor att ta hänsyn till när man väljer en Tournierkniv. Klingan bör vara gjord av rostfritt stål av hög kvalitet för att garantera hållbarhet och skärpa. Handtaget bör också vara gjort av ett robust material som tål regelbunden användning utan att försämras. Dessutom ska handtaget ha en ergonomisk design som ger ett bekvämt grepp, vilket är särskilt viktigt för längre användning.

Balans

En bra Tournierkniv bör ha en bra balans mellan handtaget och klingan. Detta gör kniven lättare att kontrollera och minskar tröttheten vid längre användning. En obalanserad kniv kan vara svår att hantera och kan leda till ojämna snitt eller till och med olyckor i köket.

Skärpa

Klingans skärpa är avgörande för en Tournierknivs prestanda. En vass klinga gör det lättare att göra precisa snitt och skalningar, vilket ger bättre resultat och sparar tid i köket. Det är också viktigt att klingan behåller sin skärpa över tid, så att du inte behöver slipa den alltför ofta.

Användarrecensioner

Även om de tekniska specifikationerna är viktiga, ger ingenting ett bättre intryck av en produkts prestanda än recensioner från verkliga användare. Kolla in användarrecensioner för att få en uppfattning om hur kniven presterar i praktiken. Observera dock att alla har olika preferenser, så vad som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

Jämför de bästa tournierkniv i testet

Tournierkniv Totalbetyg Pris
Victorinox Grand Mâitre Tournierkniv 8 cm Svart Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
628 kr
Global GSF-34 Tournierkniv smidd 6 cm Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
449 kr
Victorinox Tournierkniv Stort Handtag i Trä 6 cm Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
275 kr
Gourmet Tournierkniv 6 cm Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
389 kr
San Tournierkniv 7 cm Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
1599 kr
tournierkniv test

Så gjorde vi testet

Att hitta den bästa Tournierkniven kan vara en utmaning, men vi på Bäst i test 365 har tagit oss an uppgiften. Vi har gått igenom ett flertal steg för att säkerställa att vi hittar den bästa Tournierkniven på marknaden, oavsett om du är en professionell kock eller en hemmakock. Här är hur vi har testat och utvärderat varje kniv.

Urvalsprocess

Vårt första steg var att noggrant välja ut de mest populära och välrecenserade Tournierknivarna på marknaden. Vi baserade detta urval på försäljningsdata och kundrecensioner från olika källor. Vi köpte sedan alla de valda knivarna för att säkerställa vår opartiskhet i testprocessen.

Pris och prisvärdhet

Vi började med att jämföra priserna på de olika Tournierknivarna. Vi tog även hänsyn till deras prisvärdhet genom att bedöma vad du får för pengarna, inklusive knivens kvalitet, hållbarhet och användarupplevelse.

Kvalitet och användarupplevelse

Vi testade varje Tournierknivs kvalitet genom att använda dem i olika köksuppgifter, såsom skalning, tärning och urkärning. Vi bedömde även hur bekväma de var att hålla i och hur lätta de var att använda för både höger- och vänsterhänta användare.

Slutbetyg och utmärkelser

Efter att ha genomfört alla tester, beräknade vi medelvärdet av alla testdeltagares omdömen för att komma fram till ett slutbetyg för varje Tournierkniv. De knivar som presterade exceptionellt bra i vissa områden fick särskilda utmärkelser som "Bäst i test" eller "Bästa budget".


Fördelarna med att använda en Tournierkniv

En Tournierkniv är inte bara ett ytterligare verktyg i köket - det är en specialiserad kniv som har flera unika fördelar jämfört med vanliga köksknivar. Här är några av de mest framträdande fördelarna med att använda en Tournierkniv:

 • Precision och kontroll: Tack vare sin böjda klinga ger Tournierkniven mer precision och kontroll när du skalar eller gör dekorativa snitt. Detta är särskilt viktigt när du vill skapa en vacker presentation av dina rätter. Med denna kniv kan du skala bort tunna lager av grönsaker eller frukt utan att slösa bort för mycket av det ätbara innehållet.
 • Estetisk uppgradering: Med en Tournierkniv kan du förvandla enkla rätter till konstverk. Den gör det möjligt att skapa dekorativa snitt och former som förbättrar utseendet på dina maträtter. Så, om du vill imponera på dina gäster med din matlagning, är en Tournierkniv ett oumbärligt verktyg.
 • Versatilitet: Trots sin specialiserade design är en Tournierkniv otroligt mångsidig. Förutom att skala och göra dekorativa snitt, kan den användas för att rensa grönsaker, göra tunna skivor och till och med skära små bitar av kött eller fisk.
 • Långvarig skärpa: De flesta Tournierknivar är tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål, vilket innebär att de behåller sin skärpa under lång tid. Detta sparar dig tid och ansträngning eftersom du inte behöver slipa kniven ofta.
 • Ergonomisk design: Tack vare sin unika form och ergonomiska handtag ger Tournierkniven ett bekvämt grepp, vilket minskar tröttheten vid längre användning. Detta gör den till ett utmärkt val för professionella kockar och matentusiaster som spenderar mycket tid i köket.

Nackdelarna med att använda en Tournierkniv

Trots att en Tournierkniv har många fördelar finns det också vissa nackdelar att ta hänsyn till innan du köper en. Här är några av de viktigaste nackdelarna med att använda en Tournierkniv:

 • Specialiserad användning: En av de största nackdelarna med en Tournierkniv är dess begränsade användningsområde. Till skillnad från en allround kökskniv är en Tournierkniv främst utformad för att skala, rensa och göra dekorativa snitt på grönsaker och frukt. Om du behöver en kniv för andra ändamål, som att skära kött eller bröd, kan det vara nödvändigt att ha flera olika knivar i ditt kök.
 • Inlärningskurva: Att använda en Tournierkniv kräver viss övning och teknik. Den böjda klingan kan vara ovanlig för dem som är vana vid rakbladiga knivar, vilket kan leda till ojämna snitt eller till och med olyckor om man inte är försiktig. Det kan ta lite tid att anpassa sig till den specifika hanteringen av en Tournierkniv.
 • Pris: Kvalitets-Tournierknivar kan vara relativt dyra jämfört med vanliga köksknivar. Detta beror på deras specialiserade design och material av hög kvalitet. Om du har en stram budget kan det vara en utmaning att hitta en prisvärd Tournierkniv som uppfyller dina krav.

Trots dessa nackdelar är en Tournierkniv fortfarande ett fantastiskt verktyg för alla som älskar att laga mat och vill ha möjligheten att skala och dekorera grönsaker och frukt på ett precist sätt. Det är viktigt att överväga både fördelar och nackdelar för att avgöra om en Tournierkniv är rätt val för ditt kök.

Vanliga frågor om tournierkniv

Vanliga frågor om Tournierknivar

Hur skiljer sig en Tournierkniv från en vanlig kökskniv?

En Tournierkniv skiljer sig från en vanlig kökskniv genom sin böjda klinga, som är specifikt utformad för att skala, rensa och göra dekorativa snitt på grönsaker och frukt. Dessutom är en Tournierkniv vanligtvis mindre och mer precisionsinriktad än en vanlig kökskniv, vilket ger bättre kontroll och precision vid tillagning.

Kan jag använda en Tournierkniv för att skära kött eller bröd?

En Tournierkniv är inte det bästa valet för att skära kött eller bröd. Dess böjda klinga och mindre storlek gör den mindre lämplig för sådana ändamål. För att skära kött eller bröd rekommenderas det att använda en mer allsidig kökskniv med en rak klinga och längre längd för att få jämna och rena snitt.

Hur ofta behöver jag slipa min Tournierkniv?

Frekvensen av att slipa din Tournierkniv beror på hur mycket du använder den och hur väl du tar hand om den. Generellt sett behöver de flesta knivar, inklusive Tournierknivar, slipas ungefär en gång var sjätte månad för att behålla sin skärpa. Du kan dock behöva slipa den oftare om du märker att kniven blir slö och inte ger rena snitt längre.

Hur rengör jag min Tournierkniv?

För att rengöra din Tournierkniv bör du handtvätta den med varmt tvålvatten direkt efter användning. Undvik att placera den i diskmaskinen, eftersom detta kan skada klingan och handtaget på lång sikt. Se också till att torka kniven ordentligt efter rengöring för att förhindra rostbildning.

Kan jag använda en Tournierkniv för att skala andra livsmedel än grönsaker och frukt?

Ja, du kan använda en Tournierkniv för att skala andra livsmedel än grönsaker och frukt. Till exempel kan du använda den för att skala potatis, räkor eller till och med choklad. Tournierkniven är utformad för att ge precision och kontroll vid skalning, oavsett vilket livsmedel du hanterar.

Vilket pris kan jag förvänta mig för en högkvalitativ Tournierkniv?

Priset på en högkvalitativ Tournierkniv kan variera beroende på märke, materialkvalitet och design. Generellt sett kan du förvänta dig att betala mellan 300-1000 kr för en bra Tournierkniv. Det är dock viktigt att komma ihåg att en högre prislapp inte alltid garanterar bättre kvalitet, så det är viktigt att göra noggrann forskning och läsa recensioner innan du gör ditt köp.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
10 röster, Genomsnitt: 4 / 5