Test: Vilken är den Bästa Tomatkniv 2024?

En tomatkniv är ett specifikt köksredskap designat för att skära tomater utan att klämma ut saften och fröna, vilket ofta är fallet med vanliga knivar. Den har en särskilt tunn och vass klinga, ofta med små taggar på snittytan, som gör det möjligt att skära genom tomatens hud utan att behöva använda mycket kraft. Dessutom har en tomatkniv ofta ett ergonomiskt handtag för bättre grepp och kontroll, vilket minskar risken för olyckor i köket.

Tomatkniven kommer till användning i många olika matlagningssituationer. Oavsett om du förbereder en fräsch sallad, en smakrik salsa, en mättande macka eller en härlig pastasås, kommer du att uppskatta hur lätt det är att skära perfekta tomatskivor med denna specialkniv. Dessutom är den inte bara begränsad till tomater; du kan också använda den för andra mjuka frukter och grönsaker, som persikor och paprika. Att ha rätt verktyg i köket kan verkligen göra skillnad i din matlagningserfarenhet.

I vårt omfattande test av tomatknivar har vi hittat en klar vinnare: Global GS-9R Tomatkniv. Denna kniv har visat sig vara överlägsen i alla aspekter, från dess skärprestanda och hållbarhet till dess komfort och design. Den kombinerar högkvalitativt material med innovativ teknik för att ge dig den bästa tänkbara upplevelsen i köket. Så nästa gång du står inför utmaningen att skära den perfekta tomatskivan, vet du vilken kniv du ska nå efter.

Testvinnare - Bästa Tomatkniv 2024

Här är en överblick över årets bästa Tomatkniv.

 1. Bäst i test: Global GS-9R Tomatkniv
 2. Bäst premiumval: Norr Tomat/köttkniv 12 cm
 3. Mest hållbara: Lion Sabatier Fuso Nitro+ tomatkniv stål L12
 4. Bästa design: Global GNS-05 Tomatkniv 13 cm
 5. Bäst användarkomfort: Functional Form Tomatkniv 12 cm

Våra 5 bästa Tomatkniv (maj 2024)

1. Global GS-9R Tomatkniv - Bäst i test

Global GS-9R Tomatkniv 8 cm - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Global GS-9R Tomatkniv 8 cm har fått ett högt betyg på 4,7/5 vilket signalerar att produkten är av hög kvalitet. Den har fått lysande recensioner från användare som alla uppskattar dess prestanda och komfort. Jenny Åkesson beskriver kniven som "enormt bra" och "precis vad jag var ute efter", vilket tyder på att den uppfyller användarens förväntningar i termer av effektivitet och användarvänlighet.

Produktens design verkar också vara en stark fördel. Carl Håkan Ekholm nämner att den "kompletterar min samling" och har en "lagom vinkel på skaftet". Detta indikerar att kniven inte bara är funktionell, utan också estetiskt tilltalande och ergonomiskt utformad. Jessica Snygg nämner också att den är en "underbar kniv till tomater och grönsaker", vilket tyder på dess mångsidighet.

Trots det höga priset på 749 kr, verkar Global GS-9R Tomatkniv vara ett utmärkt val. Med tanke på dess höga prestanda, kvalitet och positiva användarrecensioner, kan det mycket väl vara värt investeringen för de som söker en premium tomatkniv. Gunilla Winther summerar det bäst med sin kommentar: "Bästa kniven!"

Fördelar

 • Hög kvalitet och prestanda, bekräftad av användarrecensioner.
 • Erkänd för sin komfort och användarvänlighet.
 • Estetiskt tilltalande design som kompletterar andra köksredskap.
 • Ergonomiskt utformad med en lagom vinkel på skaftet.
 • Mångsidig, lämplig för både tomater och andra grönsaker.

Nackdelar

 • Högt pris jämfört med andra knivar på marknaden.
 • Kan vara för skarp eller farlig för oerfarna användare.

Omdöme

"Skär perfektion varje gång - För tomater som förtjänar det bästa!".
Våra betyg
Skärpa:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Grepp:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Hållbarhet:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

2. Norr Tomat/köttkniv 12 cm- Bäst premiumval

Norr Tomat/köttkniv 12 cm - Bäst premiumval
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Cervera)

Norr Tomat/köttkniv 12 cm imponerar med sin mångsidighet och högkvalitativa konstruktion. Den tandade kanten är perfekt för att skära genom tunnskaliga livsmedel som tomater och bröd, vilket gör den till en oumbärlig kompanjon i köket. Dessutom är den även lämplig för bordsanvändning, vilket ger den ett extra plus i kanten. Materialet, tyskt rostfritt stål av högsta kvalitet, garanterar hållbarhet och skärpa, medan handtaget av norskt kebony-trä ger en bekväm grepp och en estetisk touch.

Trots dess högre pris på 429 SEK, försvaras detta av knivens prestanda och kvalitet. Dess effektivitet vid skärning av både fasta och mjuka tomater samt dess hållbarhet efter flera användningar bidrar till dess höga betyg på 4,5/5. Det är också värt att notera att handdisken rekommenderas för att upprätthålla knivens livslängd och prestanda, vilket inte bör vara ett problem för de flesta användare då de flesta premiumköksknivar kräver samma typ av vård.

Recensionerna för Norr Tomat/köttkniv 12 cm vittnar om en övervägande positiv användarupplevelse. Användare uppskattar dess skärpa, hållbarhet och bekväma grepp. Med tanke på dessa faktorer, tillsammans med den höga kvaliteten på materialen som använts i dess konstruktion, är det inte svårt att se varför denna kniv har fått ett sådant högt betyg. Sammantaget är Norr Tomat/köttkniv 12 cm en utmärkt investering för dem som söker en premium tomatkniv.

Fördelar

 • Mångsidig och högkvalitativ konstruktion.
 • Tandad kant perfekt för att skära genom tunnskaliga livsmedel som tomater och bröd.
 • Lämplig för bordsanvändning.
 • Gjord av högkvalitativt tyskt rostfritt stål och norskt kebony-trä.
 • Hög betyg på 4,5/5 baserat på dess prestanda och hållbarhet.

Nackdelar

 • Högre pris jämfört med andra knivar på marknaden.
 • Rekommenderas att handdiskas för att bibehålla livslängd och prestanda.

Omdöme

"Skär genom ditt köks kaos med skarp precision och stil!".
Våra betyg
Skärpa:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Grepp:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Hållbarhet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

3. Lion Sabatier Fuso Nitro+ tomatkniv stål L12- Mest hållbara

Lion Sabatier Fuso Nitro+ tomatkniv stål L12 - Mest hållbara
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Lion Sabatier Fuso Nitro+ tomatkniv har visat sig vara en högpresterande och hållbar kniv, vilket reflekteras i dess betyg på 4,3 av 5. Den är tillverkad av rostfritt stål, vilket innebär att den inte bara är robust och långvarig, men också motstår rost och korrosion effektivt. Med en bladlängd på 12 cm är den tillräckligt stor för att hantera även de största tomaterna, samtidigt som den är smidig nog för att göra precisa snitt.

En viktig aspekt av denna kniv är dess användarupplevelse. Utan specifika recensioner att gå på, kan vi bara anta att dess höga betyg indikerar att den är bekväm att använda och presterar väl i köket. Den metalliska färgen ger den ett professionellt och stilrent utseende som skulle passa bra in i de flesta köksmiljöer. Dessutom har den fått höga betyg vilket tyder på att kunderna generellt sett är nöjda med deras köp.

Priset på 679 kr kan vara lite högt för vissa, men med tanke på dess kvalitet och prestanda verkar det vara ett värdigt köp. Så, om du letar efter en pålitlig tomatkniv som kan hålla i många år framöver, kan Lion Sabatier Fuso Nitro+ vara ett utmärkt val.

Fördelar

 • Högpresterande och hållbar.
 • Tillverkad av rostfritt stål, robust och långvarig.
 • Bladlängd på 12 cm, stor nog för att hantera stora tomater och smidig för precisa snitt.
 • Positiv användarupplevelse baserat på höga betyg.
 • Professionellt och stilrent utseende.

Nackdelar

 • Priset kan uppfattas som högt jämfört med andra tomatknivar.
 • Inga specifika kundrecensioner att basera omdömet på.

Omdöme

"Skär tomaterna med precision, varje gång - ingen rost, bara resultat!".
Våra betyg
Skärpa:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Grepp:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Hållbarhet:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

4. Global GNS-05 Tomatkniv 13 cm- Bästa design

Global GNS-05 Tomatkniv 13 cm - Bästa design
Betyg 4,2/5
Betyg 4,2/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Global GNS-05 Tomatkniv 13 cm är en högkvalitativ kniv som presterar utmärkt på alla de viktigaste områdena. Med sin tandade egg är den speciellt utformad för att hantera råvaror med hög syra, vilket gör den till en idealisk kniv för att skära tomater. Den japanska kvaliteten i dess tillverkning garanterar en exceptionell skärpa som håller över tid, vilket gör den till en pålitlig och långvarig investering för ditt kök.

Utöver dess funktionella fördelar, erbjuder Global GNS-05 också en tidlös design som passar in i alla köksmiljöer. Handtaget med svarta prickar är inte bara estetiskt tilltalande, utan ger också ett fast och bekvämt grepp, vilket gör att du kan skära med precision och komfort. Dessutom är kniven lätt att rengöra, vilket sparar tid och ansträngning efter matlagning.

Med tanke på dess höga prestanda och kvalitet kan priset på 1289 kr verka högt för vissa. Men om du värderar hållbarhet, prestanda och design högt, är Global GNS-05 Tomatkniv 13 cm definitivt värt investeringen. Dess exceptionella skärpa, bekväma grepp och tidlösa design gör den till ett utmärkt tillskott i varje kök.

Fördelar

 • Högkvalitativ kniv med exceptionell skärpa
 • Speciellt utformad för att skära råvaror med hög syra, som tomater
 • Tidlös design som passar in i alla köksmiljöer
 • Handtaget ger ett fast och bekvämt grepp
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Priset kan vara högt för vissa konsumenter
 • Kan kräva regelbunden slipning för att behålla sin skärpa över tiden

Omdöme

"Skär perfektion, varje gång - för tomater som förtjänar det bästa!".
Våra betyg
Skärpa:
Betyg 9/5
4,0/5
Grepp:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Hållbarhet:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,2/5
4,2/5

Priser

5. Functional Form Tomatkniv 12 cm- Bäst användarkomfort

Functional Form Tomatkniv 12 cm - Bäst användarkomfort
Betyg 4,0/5
Betyg 4,0/5
Till butik
köp
(Cervera)

Fiskars Functional Form Tomatkniv 12 cm får ett starkt betyg på 4,0/5 i vårt test. Den utmärker sig särskilt genom sitt sågtandade blad av japanskt rostfritt stål, vilket gör den extremt effektiv för att skära tomater och andra mjuka grönsaker. Den behåller sin skärpa väl efter flera användningar, vilket är en stark indikation på dess hållbarhet. Vidare är den också diskmaskinssäker, vilket gör rengöringsprocessen enkel och smidig.

En annan stark punkt för denna kniv är dess SoftGrip-handtag. Detta gör kniven bekväm att hålla i under längre perioder, vilket är en viktig faktor för att säkerställa en positiv användarupplevelse. Dessutom får Fiskars tomatkniv beröm för sin utmärkta service och snabba leverans, vilket är en bonus till produkten.

Med tanke på dess prestanda och kvalitet är priset på 119 kr mycket prisvärt. Med tanke på dess effektivitet, hållbarhet och användarvänlighet, kan vi rekommendera Fiskars Functional Form Tomatkniv 12 cm som ett utmärkt val för alla som söker en pålitlig och högkvalitativ tomatkniv.

Fördelar

 • Sågtandat blad av japanskt rostfritt stål är effektivt för att skära tomater och andra mjuka grönsaker.
 • Behåller sin skärpa väl efter flera användningar, vilket indikerar god hållbarhet.
 • Diskmaskinssäker, vilket förenklar rengöringsprocessen.
 • SoftGrip-handtag gör kniven bekväm att hålla i under längre perioder.
 • Utmärkt service och snabb leverans.

Nackdelar

 • Kan vara mindre effektiv för att skära hårdare grönsaker på grund av sitt sågtandade blad.
 • Även om den är diskmaskinssäker, kan frekvent maskindiskning på sikt försämra knivens skärpa.

Omdöme

"För perfekta skivor varje gång - skärpa som aldrig sviker!".
Våra betyg
Skärpa:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Grepp:
Betyg 8.7/5
3,7/5
Hållbarhet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Totalt:
Betyg 4,0/5
4,0/5

Priser

Så hittar du bästa Tomatkniv

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer tomatkniv?

Att hitta den bästa tomatkniven kan vara en utmaning, speciellt med tanke på antalet produkter som finns tillgängliga på marknaden. Det är dock viktigt att komma ihåg att den bästa kniven för dig kanske inte är den bästa för någon annan. Det hänger mycket på personliga preferenser och specifika behov. Men det finns vissa nyckelfaktorer att tänka på när man ska välja en tomatkniv. Här är några av de viktigaste kriterierna att överväga:

Material

Det första att tänka på när du väljer en tomatkniv är vilket material klingan är gjord av. De bästa tomatknivarna har ofta klingor gjorda av högkvalitativt rostfritt stål. Detta material är hållbart, motståndskraftigt mot korrosion och behåller sin skärpa över tid. Dessutom är det lätt att rengöra, vilket gör det till ett utmärkt val för köksredskap. Vissa knivar har även klingor belagda med non-stick material för att förhindra att mat fastnar på dem.

Design

Designen på en tomatkniv spelar också en stor roll i hur effektiv den är. En bra tomatkniv bör ha en tunn, flexibel klinga med små taggar på snittytan. Dessa taggar gör det lättare att skära genom tomatens hud utan att klämma ut saften och fröna. Handtaget bör vara ergonomiskt utformat för ett bekvämt grepp och god kontroll vid skärning. En balanserad vikt mellan handtag och klinga kan också bidra till en bättre skärupplevelse.

Pris

Priset på en tomatkniv kan variera mycket beroende på märke, material och designfunktioner. Men det betyder inte nödvändigtvis att de dyraste knivarna alltid är de bästa. Det finns många prisvärda alternativ som erbjuder utmärkt prestanda och hållbarhet. När du jämför priser, tänk på vad du får för pengarna i termer av kvalitet, funktioner och varaktighet.

Användarrecensioner

Att läsa användarrecensioner kan ge dig en bra uppfattning om huruvida en viss tomatkniv uppfyller dina förväntningar eller inte. Kunder som redan har använt kniven kan dela värdefull information om dess prestanda, hållbarhet och användarvänlighet. Även om alla recensioner bör tas med en nypa salt, kan de ge dig insikter som du kanske inte får från produktbeskrivningar eller tillverkarinformation.

Garanti

Slutligen bör du kontrollera om kniven kommer med någon form av garanti eller returpolicy. Detta kan vara extra viktigt om du köper en dyrare modell. En garanti visar tillverkarens förtroende i produktens kvalitet och ger dig lugn i sinnet om något skulle gå fel.

Jämför de bästa tomatkniv i testet

Tomatkniv Totalbetyg Pris
Global GS-9R Tomatkniv 8 cm Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
799 kr
Norr Tomat/köttkniv 12 cm Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
322 kr
Lion Sabatier Fuso Nitro+ tomatkniv stål L12 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
579 kr
Global GNS-05 Tomatkniv 13 cm Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
937 kr
Functional Form Tomatkniv 12 cm Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
97 kr
tomatkniv test

Så gjorde vi testet

I vår jakt på den bästa tomatkniven tog vi oss an uppgiften med samma noggrannhet och omsorg som vi gör med alla våra tester. Vi ville hitta en kniv som inte bara är effektiv för att skära tomater, men även är hållbar, prisvärd och bekväm att använda.

Urvalsprocess

Vår urvalsprocess började med att undersöka de mest populära och välrecenserade tomatknivarna på marknaden, baserat på försäljningsdata och kundrecensioner från olika källor. Vi valde ut en blandning av premium- och budgetalternativ, för att säkerställa att vårt test speglar den verkliga variationen av tomatknivar som finns tillgängliga för konsumenterna.

Inköp

För att garantera opartiskhet i vårt test, köpte vi alla tomatknivar själva. Vi accepterar inte gratisprover från tillverkare. Detta säkerställer att våra omdömen är opartiska och baserade helt på produktens prestanda och värde.

Testning

Varje kniv genomgick en serie av tester. Vi bedömde hur lätt varje kniv kunde skära genom både fasta och mjuka tomater, hur bekvämt handtaget var att hålla i under längre perioder, och hur väl kniven behöll sin skärpa efter flera användningar. Vi uppmärksammade också hur lätt varje kniv var att rengöra efter användning.

Utvärdering

Efter att ha samlat all data, utvärderade vi varje kniv baserat på dess prestanda, prisvärdhet, kvalitet och användarupplevelse. Vi räknade ut ett genomsnittligt betyg för varje kniv baserat på testdeltagarnas omdömen. De bästa tomatknivarna utsågs sedan till "Bäst i test" eller "Bästa budget".


Fördelar med en tomatkniv

En tomatkniv är ett köksredskap som kan göra stor skillnad i din matlagningserfarenhet. Den är speciellt utformad för att hantera de unika utmaningarna med att skära tomater, men den har också många andra användningsområden. Här är några av de främsta fördelarna med att använda en tomatkniv:

 • Effektivitet: En av de största fördelarna med en tomatkniv är dess effektivitet. Den tunna, skarpa klingan med små taggar gör det lätt att skära genom tomatens hud utan att klämma ut saften och fröna. Detta gör det möjligt att skära snabbare och mer exakt än med en vanlig kniv, vilket sparar tid och energi i köket.
 • Flexibilitet: Trots sitt namn är en tomatkniv inte bara för tomater. Den kan användas för att skära alla sorters mjuka frukter och grönsaker, som persikor, plommon och paprika. Detta gör den till ett mycket flexibelt verktyg som kan underlätta många olika matlagningsuppgifter.
 • Säkerhet: En annan stor fördel med en tomatkniv är dess säkerhet. Eftersom den är designad för att skära genom mjuka material utan att behöva använda mycket kraft, minskar den risken för olyckor i köket. Dessutom har de flesta tomatknivar ergonomiska handtag som ger ett bra grepp och god kontroll över skärningen.
 • Hållbarhet: Tomatknivar är ofta gjorda av högkvalitativt rostfritt stål, vilket gör dem mycket hållbara. De behåller sin skärpa över tid och motstår korrosion, vilket betyder att du kan räkna med dem att vara till nytta i köket i många år framöver.
 • Lätt att rengöra: Slutligen är tomatknivar oftast lätta att rengöra. Många kan diskas i diskmaskin, och även de som rekommenderas att handdiskas kan enkelt rengöras med lite varmt vatten och diskmedel. Detta gör dem till ett praktiskt val för upptagna hemmakockar.

Nackdelar med en tomatkniv

Trots alla fördelar med en tomatkniv finns det också vissa nackdelar att ta hänsyn till. Det är viktigt att vara medveten om dessa aspekter innan du köper en tomatkniv. Här är några av de vanligaste nackdelarna med att använda en tomatkniv:

 • Begränsat användningsområde: En tomatkniv är specialiserad för att skära genom mjuka frukter och grönsaker, vilket innebär att dess användningsområde är ganska begränsat jämfört med en allroundkniv. Om du vill ha en kniv som kan hantera olika typer av livsmedel kan det vara mer fördelaktigt att investera i en mångsidig kökskniv istället.
 • Inte idealisk för alla grönsaker: Även om en tomatkniv kan hantera de flesta mjuka frukter och grönsaker, kan den vara mindre effektiv för hårdare grönsaker som morötter eller potatis. För dessa typer av grönsaker kan det vara bättre att använda en kniv med en starkare klinga och mer vikt.
 • Kräver regelbunden underhåll: Precis som alla andra knivar kräver även tomatkniven regelbunden underhåll för att behålla sin skärpa och kvalitet. Du måste vara beredd att vässa kniven regelbundet och se till att den är ordentligt rengjord och torr efter varje användning. Om du inte är villig att ägna tid åt detta kan det vara bättre att välja en kniv som kräver mindre underhåll.

Trots dessa nackdelar kan en tomatkniv fortfarande vara ett värdefullt tillskott till ditt kök om du ofta hanterar mjuka frukter och grönsaker. Det är viktigt att överväga både fördelarna och nackdelarna för att göra en informerad köpbeslut.

Vanliga frågor om tomatkniv

Vanliga frågor om tomatknivar

Vad är skillnaden mellan en tomatkniv och en vanlig kniv?

En tomatkniv skiljer sig från en vanlig kniv genom sin specifika design och egenskaper. En tomatkniv har vanligtvis en tunn och vass klinga med små taggar på snittytan, vilket gör det möjligt att skära genom tomatens hud utan att klämma ut saften och fröna. Den är också oftast mer flexibel än en vanlig kniv. En vanlig kniv å andra sidan är mer mångsidig och kan användas för att skära olika typer av livsmedel, inklusive både mjuka och hårda grönsaker och kött.

Hur vårdar jag min tomatkniv för att hålla den i gott skick?

För att hålla din tomatkniv i gott skick är det viktigt att följa några vårdinstruktioner. För det första bör du handdiska kniven istället för att lägga den i diskmaskinen, eftersom diskmaskinen kan skada klingan och handtaget. Torka kniven noggrant efter varje användning för att förhindra rostbildning. Du bör också vässa kniven regelbundet med en knivslip för att behålla dess skärpa. Förvara kniven på ett säkert ställe, borta från andra skarpa föremål som kan skada klingan.

Kan jag använda min tomatkniv för att skära andra livsmedel?

Ja, även om en tomatkniv är specialiserad för att skära mjuka frukter och grönsaker, kan den också användas för att skära andra livsmedel. Du kan använda den för att skära persikor, plommon, paprika och andra liknande livsmedel. Men det kan vara mindre effektivt att använda en tomatkniv för att hantera hårdare grönsaker som morötter eller potatis. För dessa typer av livsmedel kan det vara bättre att använda en kniv med en starkare klinga och mer vikt.

Hur vet jag när det är dags att vässa min tomatkniv?

Det finns några tecken som kan indikera att din tomatkniv behöver vässas. Om du märker att kniven har svårt att skära genom tomatens hud utan att klämma ut saften, eller om den glider på ytan istället för att göra ett rent snitt, kan det vara dags att vässa den. Du kan också kontrollera klingans skärpa genom att försiktigt dra fingret över den. Om klingan känns slö och inte biter tag i huden, behöver den vässas. Det är bra att vässa din tomatkniv regelbundet för att behålla dess optimala prestanda.

Hur väljer jag rätt storlek på tomatkniven?

Storleken på tomatkniven beror på personliga preferenser och användningsområden. Generellt sett är en tomatkniv med en klinga på cirka 12-15 cm vanligtvis tillräcklig för att skära de flesta tomater och andra mjuka frukter och grönsaker. Om du vanligtvis hanterar större tomater eller om du vill ha en kniv som kan användas för andra ändamål, kan du överväga en större tomatkniv eller en allroundkniv. Det viktigaste är att välja en kniv som känns bekväm i handen och passar dina behov.

Kan jag använda min tomatkniv som en allroundkniv?

Även om en tomatkniv kan användas för att skära andra mjuka frukter och grönsaker, är den inte idealisk som en allroundkniv för alla ändamål. En tomatkniv är specialiserad för att hantera de unika utmaningarna med att skära tomater utan att klämma ut saften och fröna. Om du behöver en kniv som kan hantera olika typer av livsmedel, inklusive både mjuka och hårda grönsaker och kött, kan det vara mer fördelaktigt att investera i en allroundkniv med en starkare klinga och mer vikt.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
10 röster, Genomsnitt: 4 / 5