Test: Vilken är den Bästa airfryern 2023?

Se vår genomgång av några av de mest populära airfryers 2023.

Finns det egentligen något godare än friterad potatis med kött eller andra goda friterade rätter. Med en airfryer kan du enkelt och smidigt göra exempelvis dina egna utsökta grilltallrikar Den passar sig lika bra till vardagsmiddagar likväl som när du vill tillaga en utsökt grillmiddag vilken imponerar på dina middagsgäster.

Men med alla olika sorters modeller av airfryers vilka finns erbjuds på dagens marknad kan det vara svårt att veta vilken du ska välja. Vi har därför testat en mängd olika airfryers för att underlätta ert val lite. Här nedan kommer vi att presentera våra fem favoriter samt berätta lite mer om varför vi valde just Cosori Premium Airfryer till vår testvinnare.

Testvinnare - Bästa airfryern 2023

Här är en överblick över årets bästa airfryer.

 1. Bäst i test: Cosori Premium Airfryer
 2. Bästa billiga: Onyx Cookware™ Airfryer - 5l
 3. Högst kapacitet: Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90
 4. Bästa airfryer ugn: Princess Airfryer-ugn
 5. Bästa premiumvalet: Electrolux Explore 6 rostfritt stål 5
 6. Mest prisvärda airfryern: Easy Fry Airfryer Compact Digital Varmluftsfritös Svart
 7. Bästa budgetvalet: Rubicson Airfryer fritera utan olja

Våra 7 bästa airfryer (mars 2023)

1. Cosori Premium Airfryer- Bäst i test

Cosori Premium Airfryer - Bäst i test
Betyg 4,8/5
Betyg 4,8/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Cosori)

Cosori Airfryer Premium är en allrounder när det kommer till varmluftsfritöser som ger dig möjligheten att tillaga en mängd olika rätter med minimal användning av fett. Vi testade att tillaga grönsaker, pommes frites, kyckling och fisk och vi var väldigt nöjda med resultatet varje gång. Maten blev jämnt tillagad och smakfull utan den tunga känslan som ibland följer med mat lagad i en traditionell fritös.

Kontrollpanelen är enkel att använda med digital skärm och 11 förinställda program, så du kan enkelt välja rätt program för din matlagning utan att behöva tänka på vilka temperatur och tid. Vi gillar särskilt att det finns funktioner för att tillaga såväl friterar som rostning och bakning, som gav oss möjligheten att göra en mängd olika recept.

Vid rengöring är det också enkel att ta bort rester från krogen tack vare anti-stick beläggningen och torka rent den. Vi uppskattade också den låga ljudnivån under drift, som gör det möjligt att samtala eller titta på tv medan du tillagar mat.

Sammanfattningsvis är Cosori Airfryer Premium en utmärkt airfryer för den som söker en hälsosam och smakfull matlagning. Dess mångsidighet, lättanvändhet och enkel rengöring gör det till ett värdefullt tillägg till köket.

Omdöme

Lättanvänd airfryer som ger fantastiskt resultat varje gång - oavsett om du tillagar fisk, grönsaker eller kyckling.

Priser

2. Onyx Cookware™ Airfryer - 5l- Bästa billiga

Onyx Cookware™ Airfryer - 5l - Bästa billiga
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Till butik
köp
(Onyx Cookware)

Onyx Airfryer är en utmärkt budget-vänlig airfryer som erbjuder en hälsosam och smakfull matlagning. Vi testade den och vi var väldigt imponerade av dess prestanda och användarvänlighet.

Dess storlek på 5 liter är perfekt för att laga mat till ca 4 personer, och den enkla kontrollpanelen med manuella inställningar gör den enkel att använda. Vi tillagade en mängd olika rätter, inklusive grönsaker, kyckling och fisk, och resultatet var alltid jämnt tillagat och smakade riktigt bra.

Rengöringen var också enkel, med anti-stick beläggning på korgen som gör det lätt att torka rent. Ljudnivån under drift var också låg, vilket gör det möjligt att köra igång airfryern och sen sätta sig framför TV:n tills den är klar.

Sammanfattningsvis är Onyx Airfryer den bästa billiga varmluftsfritösen på marknaden. Dess utmärkta prestanda, användarvänlighet och lättrengöring gör det till ett utmärkt val för den som söker en hälsosam och smakfull matlagning utan att behöva lägga ut för mycket pengar.

Omdöme

En airfryer av hög kvalitet som kostar som en budget.

Priser

3. Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90- Högst kapacitet

Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90 - Högst kapacitet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Komplett)

Du som letar efter en multifryer med fantastiska egenskaper kan sluta ditt letande på en gång då denna fryer från Philips är fullträffen du var ute efter. Den klarar av att både steka, rosta, fritera samt grilla alla dina favoriträtter utan några som helst problem tack vare att den är utrustad med modern högteknologi.

Den här airfryern har en kapacitet på upp till 1.4 kilo vilket räcker gott och väl till hela den lite mindre familjen. Den är utrustad med en digital skärm vilken har fem förinställda matlagningsprogram för din bekvämlighet. Denna nya uppgraderade version tar dessutom upp dubbelt så mycket fett mot vad sin föregångare klarade.

Vi valde ut Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90 till bäst i test mycket tack vare sin mångfunktionalitet. Vi fullkomligt älskar att det till och med går att slänga ner en hel kyckling i apparaten för grillning. Plus att den är av fruktansvärt god kvalitet samtidigt som den är väldesignad. Den medföljande receptboken uppskattar vi också.

Något vilket vi verkligen uppskattar är varmhållningsläget vilket du kan använda för att hålla redan färdig mat uppvärmd under tiden medan du gör de sista förberedelserna, en väldigt praktiskt funktion. Även non- stick frityrkorgen är en fördel då den är superenkel att rengöra. Du spar mycket tid bara på diskning efter matlagningen med denna apparat.

Egenskaper

 • Kapacitet: 7,3 kg
 • Temperatur: 40–200 °C
 • Effekt: 2200 W

Fördelar

 • Ingen förvärmning krävs
 • Twin TurboStar-teknik
 • Inbyggd fettreducerare

Nackdelar

 • Knapparna och displayen hade kunnat vara lite större och mer tydlig för att även passa den äldre befolkningen

Omdöme

Högkvalitativ airfryer med mycket utrymme som alltid förser dig med ett lyxigt slutresultat.

Priser

4. Princess Airfryer-ugn- Bästa airfryer ugn

Princess Airfryer-ugn - Bästa airfryer ugn
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

För dig vilken vill laga mat på ett professionellt sätt likt en mästerkock på tv är detta det absolut ultimata valet. Med sin eleganta, praktiska väldigt välgenomtänkta design samt storlek passar den utmärkt i alla kök. Du kan fritera, steka, grilla de flesta av dina favoriträtter med denna utomordentliga airfryer.

Den är utrustad med en smart touch display för att du lätt ska kunna navigera mellan de olika förinställda matlagningsprogrammen vilka airfryern är utrustad med. Samt en mängd andra inställningar för ökad användbarhet samt att förenkla din anävnding.

Princess Airfryer ugn valde vi till den bästa airfryer ugnen tack vare dess mångfunktionalitet, kvalitet samt de goda rätter du kan tillaga med den. Med riktigt bra värmefördelning blir dina rätter perfekta var de än är placerade i ugnen. Den här ugnen är effektiv och får upp värmen väldigt snabbt.

Vi älskar att den har hela tio olika automatiska förinställda matprogram vilket underlättar användningen märkbart. Dess nätta design också gör att den passar sig väl framme på köksbänken eller kanske som en bröllopsgåva till ett nygift par.

Egenskaper

 • Kapacitet: 10 L
 • Temperatur: 40 - 200 ° C
 • Effekt: 1500 W

Fördelar

 • Flera fack gör det enkelt att dela upp maten
 • Touch-display
 • 10 olika program

Nackdelar

 • Instruktionsbok följer inte med

Omdöme

Prisvärd airfryer ugn med enorm kapacitet och prestanda.

5. Electrolux Explore 6 rostfritt stål 5- Bästa premiumvalet

Electrolux Explore 6 rostfritt stål 5 - Bästa premiumvalet
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Egenskaper

 • Kapacitet: 5,4 L
 • Temperatur: 80°C - 200°C
 • Effekt: 1800 W

Fördelar

 • Flera olika program
 • Enkel att göra ren
 • Går att tillaga hel kyckling

Nackdelar

 • Ganska dyr
 • Stor och ganska klumpig - krävs en del plats i köket

6. Easy Fry Airfryer Compact Digital Varmluftsfritös Svart- Mest prisvärda airfryern

Easy Fry Airfryer Compact Digital Varmluftsfritös Svart - Mest prisvärda airfryern
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Cervera)

Här har du den perfekta airdryern för att kunna tillaga dina drömmåltider. Den har en jämt tillagningsförmåga vilken du kan både fritera eller grilla både potatis, grönsaker samt exempelvis kyckling med. Den har en kapacitet på 1.6 liter vilket gör den alldeles lagom för mellanfamiljen till den mindre.

Laga mer hälsosam mat, med mindre fett. Du får perfekt grillade grönsaker med denna maskin. Kompakt och smidig maskin enkel att ställa undan tack vare sin lilla storlek och klipska, rena design.

Vi har valt ut OBH Nordica Easy Fry Airfryer Compact Digital Varmluftsfritös till mest prisvärd eftersom att du får en kvalitetsprodukt till ett väldigt billigt pris. Den håller allt den utlovar samt med väldigt bra resultat. Vi älskar att du kan grilla kyckling och grönsaker med denna fryer eftersom det är både väldigt gott samtidigt som nyttigt.

De löstagbara delarna vilka tål att bli maskindiskade gillar vi mycket då det underlättar något oerhört vid rengöringen av apparaten. Något vi absolut gillar är att du inte bara kan grilla, fritera mat utan att du faktiskt till och med kan baka med denna köksapparat.

Egenskaper

 • Kapacitet: 1,6 L
 • Temperatur: 80 - 200 ° C
 • Effekt: 1200 W

Fördelar

 • Bra pris i förhållande till kvalitet
 • Jämn tillagning
 • Enkel rengöring

Nackdelar

 • Ser lite plastig och budget ut

Omdöme

OBH Nordicas digitala varmluftsfritös med jämn tillagning för perfekta krispiga resultat.

Priser

7. Rubicson Airfryer fritera utan olja- Bästa budgetvalet

Rubicson Airfryer fritera utan olja - Bästa budgetvalet
Betyg 4,0/5
Betyg 4,0/5
Till butik
köp
(Kjell)

Detta är en lagom airfryer för dig vilken kanske inte tillagar så avancerade rätter samt inte heller alltför stora mängder. Den har en inbyggd säkerhetstimer på upp till 30 minuter, vilket gör den praktiskt för oss som gör flera saker samtidigt eller kanske har lätt att glömma bort tiden.

Denna apparat är bara att koppla in i vägguttaget och starta. Väldigt simpel anordning vilken de allra flesta klarar a v att använda även en nybörjare i köket. Behållaren till airfryern är både löstagbar samt tillverkad med non- stick beläggning för att både förhindra att något bränner vid samt underlätta rengöringen av den.

Vi har valt ut Rubicson Varmluftsfritös 2 L dels tack vare att du får en välfungerande, smidig köksapparat till en väldigt billig peng. Överraskande mångsidig med de många variationer av olika rätter vilka du kan varmluftsfritera med denna. Rätter som exempelvis vårrullar, kycklingvingar och pommes frites.

Vi gillar designen väldigt mycket, den är så söt att den passar perfekt som inflyttningspresent till tonåringens första lägenhet eller ett par vänner vilka flyttat ihop. Dessutom ger den ett krispigt, gott resultat på dina rätter.

Egenskaper

 • Kapacitet: 2 L
 • Temperatur: 80 – 200 °C
 • Effekt: 1000 W

Fördelar

 • Tar lite plats
 • Mycket prisvärd
 • Non-stick-beläggning

Nackdelar

 • Rymmer mindre än många andra konkurrenter

Omdöme

Enormt prispressad airfryer som lyckats med att inte behöva tumma på slutresultatet.

Priser

Så hittar du bästa Airfryer

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer airfryer?

Airfryers blir allt mer populära när människor letar efter sätt att äta hälsosammare. Om du funderar på att köpa en airfryer finns det några saker du bör tänka på. Här är de sju viktigaste faktorerna att tänka på när du köper en airfryer!

1. Kapacitet

När man överväger vilken airfryer man ska köpa är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till kapaciteten. Kapaciteten hos en airfryer avgör hur mycket mat den kan laga på en gång, vilket är viktigt att tänka på när du bestämmer vilken storlek airfryer du ska köpa. Kapaciteten på airfryers kan variera från 2 liter till 6 liter, så det är viktigt att välja en airfryer som är rätt storlek för dina behov. Om du har en stor familj eller många gäster, kommer en större airfryer att behövas. Men om du har en liten familj eller sällan matgäster räcker det med en mindre airfryer.

2. Watt

När man överväger vilken airfryer man ska köpa är en av de viktigaste faktorerna att tänka på vadtalet. En airfryer med högre effekt är generellt sett mer kraftfull och kan därför laga mat snabbare. Om du letar efter en airfryer som kan laga mycket mat på en gång, eller om du har en stor familj, kommer du att vilja leta efter en airfryer med högre watt. Å andra sidan, om du bara lagar mat för en eller två personer, eller om du letar efter en airfryer som är mer energieffektiv, kanske du vill överväga en airfryer med lägre wattal.

3. Temperaturområde

När du överväger vilken airfryer du ska köpa är en viktig faktor att tänka på temperaturintervallet. Vissa airfryers går bara upp till 200 grader, medan andra kan nå 400 grader. Om du planerar att laga en mängd olika livsmedel, vill du ha en airfryer som kan nå en högre temperatur. Annars kan du vara begränsad i vad du kan laga. En annan sak att tänka på är hur snabbt airfryern värms upp. Vissa airfryers kan ta lång tid att nå önskad temperatur, vilket kan vara frustrerande. Välj en airfryer som värms upp snabbt så att du kan börja laga mat direkt.

4. Förinställda funktioner

När det kommer till airfryers finns det några saker du bör tänka på. Tänk först på vilken typ av mat du vill laga. Airfryers kan laga en mängd olika maträtter, men vissa är bättre lämpade för vissa typer av rätter. För det andra, fundera över hur mycket utrymme du har i ditt kök. Airfryers finns i en mängd olika storlekar, så du vill vara säker på att du väljer en som passar i ditt kök. För det tredje, tänk på hur ofta du kommer att använda din airfryer. Om du kommer att använda den ofta, vill du välja en som har en mängd olika förinställda funktioner. Det gör det enkelt att laga olika maträtter.

5. Ytterligare funktioner

När du överväger vilken airfryer du ska köpa finns det några ytterligare funktioner som kan vara bra att leta efter. Till exempel kommer vissa airfryers med en timer så att du kan ställa in den och glömma den. Andra har en temperaturkontroll så att du kan säkerställa att din mat tillagas till perfektion. Vissa airfryers har dessutom en uppvärmningsfunktion, så att du enkelt kan värma upp matrester eller fryst mat.

Andra funktioner att överväga inkluderar storleken på airfryern och kapaciteten. Om du har en stor familj eller underhåller ofta, kanske du vill välja en större storlek. Vissa airfryers kommer dessutom med tillbehör, såsom en bakpanna eller spett

6. Användarvänlighet

När det kommer till att välja en air fryer är användarvänligheten definitivt något att tänka på. När allt kommer omkring vill du ha en apparat som gör ditt liv enklare, inte svårare. Lyckligtvis är de flesta fritöser på marknaden idag ganska användarvänliga. Här är några saker att titta efter när du väljer en airfryer:

 • En digital display och kontroller. Detta gör det enkelt att ställa in temperatur och timer, så att du kan laga maten perfekt varje gång.
 • En automatisk avstängningsfunktion. Detta är en utmärkt säkerhetsfunktion som säkerställer att din mat inte blir överkokt.
 • En matlagningsyta med non-stick. Detta kommer att göra den väldigt enkel att rengöra.

7. Pris

Priset är ofta en av de viktigaste faktorerna när det gäller att köpa en airfryer. Även om det finns ett brett utbud av priser på marknaden är det viktigt att tänka på vad du är villig att spendera. Det är också viktigt att tänka på vilka funktioner du vill ha i en airfryer och hur viktiga dessa funktioner är för dig. Om du letar efter en enkel airfryer kan du kanske hitta en till ett lägre pris. Men om du letar efter en airfryer med fler funktioner kan du behöva spendera lite mer. I slutändan är det viktigt att hitta en airfryer som passar dina behov och budget.

Se alla produkter

Jämför de bästa airfryers i testet

Airfryer Kapacitet Temperatur Effekt Totalbetyg Pris
Cosori Premium Airfryer 5,5 L 80-205 °C 1700 W Betyg 4,8 / 5
4,8 / 5
Pris från
2690 kr
Onyx Cookware™ Airfryer - 5l 5 liter Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
1399 kr
Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90 7,3 kg 40–200 °C 2200 W Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
2190 kr
Princess Airfryer-ugn 10 L 40 - 200 ° C 1500 W Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1399 kr
Electrolux Explore 6 rostfritt stål 5 5,4 L 80°C - 200°C 1800 W Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
2936 kr
Easy Fry Airfryer Compact Digital Varmluftsfritös Svart 1,6 L 80 - 200 ° C 1200 W Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
1079 kr
Rubicson Airfryer fritera utan olja 2 L 80 – 200 °C 1000 W Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
499 kr
airfryer test

Så gjorde vi testet

Airfryers har tagit världen med storm och de olika modellerna har blivit många. Från mindre maskiner för att göra lite pommes till maskiner stora som en vanlig ugn. I det här testet har vi valt att utse bästa airfryern i flera olika kategorier. Det gör att du enklare hittar modellen som passar dina behov.

För att komma fram till vilken airfryer som var bäst i varje kategori bedömde vi dem efter ett antal kriterier som är särskilt viktiga för just airfryers:

 • Funktionsduglighet: Fungerar airfryern som den ska. Eller krånglar den mycket. Samt att vi tittar på vilka funktioner maskinen har.
 • Ljudnivå: Vi har även tagit med ljudnivån i beräkningarna då vi redan har alldeles för mycket buller runt oss vilket gör att vi bör tänka extra mycket på att sänka ljudnivån på våra maskiner.
 • Prissättning: Är det ett rättvist satt pris på apparaten. Eller är produkten överskattad med ett för högt pris vilket den inte klarar av att leva upp till.
 • Kvalitet: Ett krav är att airfryern håller bra. Den får inte gå sönder lätt. Rostfria produkter är fördelaktigt.
 • Effektivitet: Har den bra värmeeffekt. Hur lång är friteringsstiden.
 • Användarvänlighet: Det är till fördel om det är en lättanvänd airfryer. Så att du inte lätt råkar skada dig. Det bör vara en behändig samt harmlös apparat.
 • Rengöring: Det är till fördel om airfryern är lätt att rengöra. Det är inte bra om det kanske finns kanter eller hörn vilka är svåråtkomliga under rengöring
 • Design: Apparaten bör även vara estetiskt tilltalande. Både för din egna skull samt för eventuella gästers eller om du ska ge bort den som en gåva till någon annan mästerkock.

FAQ

Vad är en airfryer och hur fungerar den?

En airfryer är en köksapparat som använder sig av luftteknik för att fräsa och tillaga mat. Det är en alternativ till den traditionella fritösen och är utformad för att tillaga med mycket mindre mängd fett jämfört med traditionella friteringsmetoder.

Kan jag använda en airfryer för att tillaga alla typer av mat?

Ja, du kan använda en airfryer för att tillaga en mängd olika matvaror såsom pommes frites, kyckling, fisk, grönsaker, samt andra bakverk.

Hur många portioner kan jag tillaga samtidigt i en airfryer?

Storleken på airfryern och antalet portioner du kan tillaga samtidigt varierar beroende på modell och märke. Vanligtvis rymmer en airfryer mellan 2 till 4 portioner åt gången.

Är det säkert att använda en airfryer?

Ja, airfryer är säkra att använda så länge du följer bruksanvisningen och säkerhetsföreskrifterna. Det är viktigt att inte överbelasta airfryern och att alltid använda skyddshandskar när du tar ut maten.

Kan jag rengöra airfryern i diskmaskin?

Det beror på modell och märke, men de flesta airfryers är försedda med detaljer som kan tas bort och rengöras i diskmaskin. Läs alltid bruksanvisningen för att säkerställa att du rengör airfryern på rätt sätt.

Är det möjligt att steka utan fett i en airfryer?

Ja, en av fördelarna med en airfryer är att du kan steka maten med mycket mindre mängd fett eller till och med utan fett alls. Detta gör det till ett mer hälsosamt alternativ till traditionella friteringsmetoder.

Kan man baka bröd i en airfryer?

Ja, det är möjligt att baka bröd i en airfryer. Många airfryer har en funktion för att baka bröd och det finns även specialgjorda brödbakssatser som kan användas tillsammans med airfryern. Men det är viktigt att följa instruktionerna från tillverkaren för att säkerställa att brödet blir tillagat och bakat på rätt sätt. Resultatet blir i vår mening helt ok, men i det här fallet är det generellt bättre att använda en bakmaskin eller varmluftsugn.

Senast uppdaterad: 7 februari 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
33 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5