Test: Vilken är den Bästa Setting Sprayen 2024?

För dig som vill ha ett långvarig smink utan texturerna från pulver.

Setting Spray är en oumbärlig skönhetsprodukt för makeupälskare över hela världen. Den fungerar som ett osynligt skyddande skikt mellan din hud och din makeup, vilket hjälper till att hålla din makeup på plats under hela dagen. Setting Spray kan innehålla en mängd ingredienser, inklusive vatten, alkohol och olika typer av polymerer, som alla arbetar tillsammans för att förhindra att din makeup smetas ut eller bleknar. Dessutom kan vissa Setting Sprays även ge extra fördelar, som att återfukta huden, minska rodnad och ge en dämpad eller glänsande finish.

Användningen av Setting Spray kan variera beroende på individens behov och önskemål. Det är perfekt för långa dagar när du behöver din makeup att hålla i flera timmar utan att behöva göra touch-ups. Det är också idealiskt för speciella tillfällen, som bröllop eller fotograferingar, där du vill se ditt bästa ut hela dagen. Dessutom kan Setting Spray vara ett bra verktyg för dem med oljig hud, eftersom det kan hjälpa till att kontrollera oljeproduktionen och hålla huden matt längre. Oavsett om du är en professionell makeupartist eller bara någon som älskar att leka med smink, kan en bra Setting Spray göra stor skillnad i din makeuprutin.

Efter noggranna tester och utvärderingar har vi kommit fram till att "Smashbox Photo Finish" levererar överlägset resultat som det bästa Setting Spray. Den här produkten har visat sig vara effektiv för att hålla makeup på plats, samtidigt som den ger huden en vacker, naturlig lyster. Dessutom uppskattas den för sin lätta känsla på huden och dess förmåga att minska rodnad. Så om du letar efter det bästa sättet att säkerställa att din makeup ser fräsch och felfri ut hela dagen, är Smashbox Photo Finish Setting Spray ett utmärkt val.

Testvinnare - Bästa Setting Sprayen 2024

Här är en överblick över årets bästa Setting Sprayer.

 1. Bäst i test setting spray: Smashbox Photo Finish
 2. Bästa premium: Urban Decay All Nighter
 3. Mest prisvärda: MAC Prep + Prime Fix
 4. Bästa billiga: NYX Professional Matte
 5. Mest fuktgivande: Lumene Blur Longwear

Våra 5 bästa Setting Sprayer (juli 2024)

1. Smashbox Photo Finish - Bäst i test setting spray

Smashbox Photo Finish Weightless Setting Spray 116 ml - Bäst i test setting spray
Betyg 4,8/5
Betyg 4,8/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Kicks)

Den här uppfriskande setting sprayen från Smashbox utlovar att passa alla hudtyper. Samtidigt upplever vi att den sitter som smäck i ansiktet. Med denna setting spray minskas synligheten av porer och andra orenligheter som uppstått på din hud.

Efter att ha provat Smashbox Photo Finish Weightless Setting Spray anser vi att det är ett bekvämt alternativ som gör att du slipper oroa dig för att huden ska upplevas som fet och kladdig. Du får mycket för priset, så Smashboxs setting spray är ett värdigt alternativ att överväga.

Att tänka på

Du som är ute efter att få en glansig hy nöjer dig troligen inte med denna produkt då den är ganska matt. Kvaliteten är inte lika bra som hos ovanstående setting sprays heller, även om produkten sägs ha en lång hållbarhet. Smashbox Photo Finish Weightless Setting Spray luktar till viss del alkohol. Lukten och känslan på produkten kommer inte att vara föredragen av alla användare.

Egenskaper

 • Volym: 116 ml
 • Finish: Neutral
 • Kr / ml: 2,63 kr

Fördelar

 • 2 olika storlekar
 • Känns inte fet

Nackdelar

 • Vissa alternativ håller sminket bättre

Omdöme

Cruelty Free och dermatologiskt testad som passar alla hudtyper.
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Effektivitet:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Komfort:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Totalt:
Betyg 4,8/5
4,8/5

Priser

2. Urban Decay All Nighter - Bästa premium

Urban Decay All Nighter Setting Spray 118 ml - Bästa premium
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Till butik
köp
(Kicks)

Urban Decay All Nighter Setting Spray är en av de mest hållbara setting sprays du kan hitta. Den håller nämligen en god effekt i hela 16 timmar, vilket vi kan bekräfta efter testning. Sedan ser den till att ditt smink säkert sitter på plats, genom vått och torrt. Det spelar ingen roll hur vädret ser ut när du använder Urban Decay All Nighter Setting Spray, då produkten sänker temperaturen på sminkningen. Vi tycker att detta är en mycket positiv egenskap hos denna setting spray. Produkten ser också till att din hud inte utsätts för onaturligt skimrande.

Vi känner knappt av sminkprodukten vid användning eftersom den är väldigt lätt mot huden. Det är ett behagligt val med många positiva funktioner, vilket gjort att vi valt att utse Urban Decay All Nighter Setting Spray till det bästa premium-valet.

Att tänka på

Setting sprayen ger som sagt inte så mycket “glow” i jämförelse med vissa andra produkter vi listat, även om den är en av de mest återfuktande varianterna. Dessutom kan den upplevas som lite “för” återfuktande, beroende på vem som använder den. Den har inte heller en lika behaglig doft, om det är något du har för vanan att gå på när du köper sminkprodukter.

Egenskaper

 • Volym: 118 ml
 • Finish: Neutral
 • Kr / ml: 2,88 kr

Fördelar

 • Vinnare i KICKS Beauty Awards 2021
 • Patenterad Temperature Control Technology
 • Exklusivt samarbete med Skindinavia

Nackdelar

 • Den mindre flaskan har dyrt pris/ml

Omdöme

Mikrofin spray som fräschar upp huden genom en patenterad Temperature Control Technology.
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Effektivitet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Komfort:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Priser

3. MAC Prep + Prime Fix - Mest prisvärda

MAC Prep + Prime Fix + 100 ml - Mest prisvärda
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Kicks)

Denna setting spray är anpassad till alla hudtyper och har en god doft. Den är inte bara återfuktande utan fungerar även som primer. Detta anser vi är en stor fördel med produkten då den kan användas både under och över din sminkning, samt sprayas på ytterligare under dagen, om så önskas. Därmed får huden mycket mera lyster och du ser extra fräsch ut.

Vi upplever setting sprayen som väldigt hållbar då sminket suttit som det ska under en hel arbetsdag, utan att förlora sin glans. MAC Prep + Prime Fix+ är en stor favorit, både för andra och för oss personligen. Som vanligt har MAC levererat en sminkprodukt som ger enastående resultat. Då produkten har precis vad du kan önska dig av en bra setting spray har vi utsett MAC Prep + Prime Fix+ till bäst i test.

Att tänka på

En nackdel med MAC Prep + Prime Fix+ är att dropparna som sprayas på huden är något stora. Själva strålen kan i vissa fall kännas tjock och svår att fördela. Vi rekommenderar därför att du viftar med händerna framför ansiktet så att setting sprayen snabbt kan sjunka in i huden. Alternativt kan du använda en svamp för att varsamt dutta in sprayen vid behov.

Om du inte känner att du behöver en setting spray med fler funktioner, såsom primern, kanske du vill välja en setting spray som kostar mindre. Å andra sidan är MAC Prep + Prime Fix+ inte ett av de dyrare alternativen, samtidigt som du inte måste använda setting sprayen som primer om du inte har lust med det.

Egenskaper

 • Volym: 100 ml
 • Finish: Neutral
 • Kr / ml: 2,20 kr

Fördelar

 • Fuktgivande
 • Innehåller gurka, grönt te och kamomill

Nackdelar

 • Pumpflaskan borde varit bättre utformad

Omdöme

Fuktgivande spray och primer som vunnit mängder av utmärkelser.
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Effektivitet:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Komfort:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

4. NYX Professional Matte - Bästa billiga

NYX PROFESSIONAL MAKEUPMatte Finish, Makeup Setting Spray 01 Matte - Bästa billiga
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Lyko)

Setting Spray Matte tycker vi har en bra varaktighet samtidigt som den är otroligt billig. Oavsett blåst eller svett har sminkningen hållit under ett flertal timmar, när vi testat produkten, och vi känner oss extra fräscha av den. Den gör vad den ska, helt enkelt, och särskilt med tanke på vilken prisklass den tillhör. Därför är NYX Professional Makeup Setting Spray Matte ett utmärkt val för dig som vill betala en mindre summa för en setting spray som fortfarande gör ett bra jobb.

Att tänka på

Setting Spray Matte är den ena uppskattade setting sprayen av NYX, som får sminket att hålla sig på plats. Det andra alternativet, Setting Spray Dewy, är till för den som inte vill ha en matt finish, utan är ute efter en glansigare hy. Båda alternativen kan vara värda att fundera över, då det första passar bäst för oljig hy som inte behöver återfuktas och alternativ två fungerar bättre för torrare hy. Du som upplever torr hy ska kanske därför fundera på prova Dewy istället, eller någon annan setting spray.

NYX Professional Makeup Setting Sprays innehåll går åt relativt fort. Du kan därför behöva räkna med att köpa en ny efter en viss tid. Det kan också vara en fördel att applicera setting sprayen flera gånger under dagen, för att säkerhetsställa att sminket verkligen håller i sig en längre tid. Det behöver du med störst sannolikhet inte göra lika ofta om du köper en dyrare setting spray.

Egenskaper

 • Volym: 60 ml
 • Finish: Matte
 • Kr / ml: 1,73 kr

Fördelar

 • Välj mellan matt eller återfuktande look
 • Finns i två varianter

Nackdelar

 • Hade gärna fått hålla något längre

Omdöme

Prispressat alternativ som finns i 2 olika varianter.
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Effektivitet:
Betyg 8.8/5
3,8/5
Komfort:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

5. Lumene Blur Longwear - Mest fuktgivande

Lumene BlurLongwear Makeup Setting Spray 100 ml - Mest fuktgivande
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Lyko)

Egenskaper

 • Volym: 100
 • Finish: Neutral
 • Kr / ml: 0,98 kr

Fördelar

 • Håller under en längre tid
 • Viktlös sammansättning
 • Berikad med fuktgivande arktiskt källvatten

Nackdelar

 • Trycker man inte hårt och stadigt blir sprayen inte fördelad jämnt över ansiktet.
Våra betyg
Hållbarhet:
Betyg 8.8/5
3,8/5
Effektivitet:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Komfort:
Betyg 9.49/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5

Priser

Så hittar du bästa Setting Spray

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer setting spray?

Att välja den bästa Setting Spray kan vara en utmaning med tanke på det stora antalet produkter som finns tillgängliga på marknaden. Det är viktigt att du tar hänsyn till flera faktorer för att hitta den som bäst passar dina behov och preferenser. Här är några av de viktigaste kriterierna att överväga när du väljer en Setting Spray.

Hållbarhet

Ett av de främsta syftena med en Setting Spray är att hålla din makeup på plats under en längre tid. Därför är produktens hållbarhet ett kritiskt kriterium att överväga. En bra Setting Spray bör kunna hålla din makeup intakt i minst 8-12 timmar. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att din makeup ska smetas ut eller blekna under dagen. Dessutom bör den kunna motstå olika väderförhållanden, inklusive värme, fuktighet och regn.

Komfort och känsla på huden

En annan viktig faktor att tänka på är hur produkten känns på huden. En bra Setting Spray bör vara lätt och behaglig att bära hela dagen. Den bör inte kännas tung, kladdig eller oljig på huden. Dessutom bör den inte orsaka någon irritation eller obehag, särskilt för dem med känslig hud. En bra Setting Spray bör också torka snabbt och lämna en smidig, inte-klibbig yta på huden.

Ingredienser

Ingredienserna i en Setting Spray kan ha en stor inverkan på dess effektivitet och hur den känns på huden. Du bör leta efter produkter som innehåller högkvalitativa ingredienser som är skonsamma mot huden. Detta inkluderar naturliga och ekologiska ingredienser, samt ingredienser som är fria från skadliga kemikalier som parabener och sulfater. Dessutom kan vissa ingredienser, som aloe vera, grönt te och vitamin E, ge extra fördelar, som att lugna och återfukta huden.

Finish

Finishen på en Setting Spray kan variera från matt till duggig till skimrande. Valet av finish beror på din personliga preferens och vilken typ av look du vill uppnå. Om du föredrar en naturlig look, kanske du vill välja en Setting Spray med en duggig finish. Om du vill ha en mer glamorös look, kanske du vill välja en Setting Spray med en skimrande finish. Oavsett vilken finish du väljer, bör din Setting Spray ge din hud ett jämnt, felfritt utseende.

Användarrecensioner

Slutligen är användarrecensioner en viktig faktor att överväga när du väljer en Setting Spray. Genom att läsa recensioner från andra användare kan du få en bättre uppfattning om produkten och dess prestanda. Du bör leta efter produkter som har fått höga betyg och positiva recensioner från användare. Detta kan ge dig förtroende för att du väljer en produkt som har bevisats vara effektiv och pålitlig.

Jämför de bästa Setting Sprayerna i testet

Setting Spray Volym Finish Kr / ml Totalbetyg Pris
Smashbox Photo Finish Weightless Setting Spray 116 ml 116 ml Neutral 2,63 kr Betyg 4,8 / 5
4,8 / 5
Pris från
305 kr
Urban Decay All Nighter Setting Spray 118 ml 118 ml Neutral 2,88 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
340 kr
MAC Prep + Prime Fix + 100 ml 100 ml Neutral 2,20 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
220 kr
NYX PROFESSIONAL MAKEUPMatte Finish, Makeup Setting Spray 01 Matte 60 ml Matte 1,73 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
104 kr
Lumene BlurLongwear Makeup Setting Spray 100 ml 100 Neutral 0,98 kr Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
98 kr
setting spray test

Så gjorde vi testet

Det finns ett antal punkter att överväga inför ditt köp av setting sprays. För att du ska kunna känna dig så nöjd som möjligt med det märke och den produkt du väljer har vi gjort ett test av en mängd olika setting sprays. Detta test har gått ut på att ta reda på vilka produkter som varit mest prisvärda och haft flest positiva egenskaper.

De punkter som vi valt att fokusera på mest under vårt test är följande:

 • Kvalitet & hållbarhet: Olika setting sprays har förstås olika bra kvalitet. Det gäller att hitta en produkt som du tycker håller i den utsträckning du kommer att använda den. Beroende på om du går sminkad hela dagen eller en kortare tid kommer valet av setting spray spela stor roll, då hållbarheten hos en produkt skiljer sig från en annan.

 • Syfte: Det finns flera olika anledningar till att man skaffar en setting spray. De flesta är ute efter en återfuktande setting spray, medan andra mest vill ha glansig hy. Även personer som letar efter en setting spray som fungerar som primer kan hitta rätt. En primers funktion är att göra huden jämn innan resten av sminket, såsom foundation, highlighter, rouge och liknande appliceras. Därmed går det alltså att få tag på en setting spray som kan användas både innan och efter sminkning. Allt beror på vad just du har för preferens och syfte med din setting spray.

 • Resultat: En bra setting spray kommer att ge ett resultat du är nöjd med. Det är viktigt att den setting spray du väljer ger rätt sorts upplevelse så att du kan trivas med ditt köp. Det kan även vara bra att se till att setting sprayen du använder har kvaliteter som är rimliga för vad du betalar. Resultatet kommer därför ha en stor betydelse i ditt sökande efter den perfekta setting sprayen.

Med hjälp av dessa steg har vi utsett vilka setting sprays som varit värda att ranka högst i vår testning. Beroende på vad dessa setting sprays haft för prisklasser har det varierat vilka punkter vi tittat mest på, för att avgöra hur värdig produkten varit.

En del setting sprays har exkluderats från vårt test då de inte varit lika populära eller haft tillräckligt kvalitativa egenskaper. Vårt test av den bästa setting sprayen har baserats på användarrecensioner som gett oss en uppfattning om hur vi ska genomföra testet.


Fördelar med Setting Spray

Setting Spray har blivit en oumbärlig produkt i mångas sminkrutin, och det är inte svårt att förstå varför. Denna mirakelprodukt erbjuder en rad fördelar som kan förbättra din makeupupplevelse och ge dig det perfekta slutresultatet. Nedan listar vi några av de mest betydande fördelarna med att använda Setting Spray.

 • Långvarig makeup: En av de största fördelarna med Setting Spray är dess förmåga att göra din makeup mer långvarig. När du applicerar den över din makeup, skapar den en barriär som hjälper till att hålla allt på plats. Detta betyder att du inte behöver oroa dig för att din makeup ska smetas ut, blekna eller försvinna under dagen. Oavsett om du har en lång arbetsdag framför dig eller en natt ute på stan, kommer din makeup att se felfri ut från morgon till kväll.
 • Kontrollerar oljighet: Om du har oljig hud kan Setting Spray vara din bästa vän. Många Setting Sprays är formulerade för att kontrollera oljeproduktionen och hålla huden matt längre. Detta kan hjälpa till att förhindra att din makeup blir glansig eller smetig under dagen. Dessutom kan det hjälpa till att minimera uppkomsten av porer och ge huden ett jämnare och mer polerat utseende.
 • Förbättrar makeupens utseende: Setting Spray kan även förbättra din makeups övergripande utseende. Det kan hjälpa till att sudda ut eventuella puderrester och ge huden en mer naturlig och sömlös finish. Dessutom kan vissa Setting Sprays ge huden en extra lyster eller duggighet, vilket kan ge dig en mer strålande och hälsosam look.
 • Skyddar huden: Bortsett från dess makeup-förstärkande fördelar, kan Setting Spray också erbjuda vissa hudvårdande fördelar. Många Setting Sprays innehåller ingredienser som aloe vera, grönt te och vitamin E, som kan lugna och återfukta huden. Dessutom kan vissa produkter även erbjuda UV-skydd, vilket är viktigt för att skydda huden mot solskador.
 • Lätt att använda: Slutligen är Setting Spray otroligt lätt att använda. Allt du behöver göra är att skaka flaskan, hålla den på en armlängds avstånd från ditt ansikte och spraya. Det tar bara några sekunder, och det kan göra en enorm skillnad i hur din makeup ser ut och håller under dagen.

Nackdelar med Setting Spray

Trots sina många fördelar, finns det också några nackdelar att tänka på när det gäller Setting Spray. Även om dessa nackdelar inte bör avskräcka dig från att använda produkten, är det viktigt att vara medveten om dem så att du kan göra ett informerat val. Här är några av de mest betydande nackdelarna med Setting Spray.

 • Kan torka ut huden: En vanlig kritik mot Setting Spray är att den kan torka ut huden. Detta beror ofta på att många produkter innehåller alkohol, vilket hjälper till att fixera makeupen men kan också vara uttorkande. Om du redan har torr hud, kan detta förvärra problemet och leda till torrhet och fjällning. För att minimera denna risk, leta efter alkoholfria alternativ eller produkter som innehåller återfuktande ingredienser.
 • Kan irritera känslig hud: En annan potentiell nackdel med Setting Spray är att den kan irritera känslig hud. Vissa ingredienser i dessa produkter, inklusive dofter och konserveringsmedel, kan orsaka irritation eller allergiska reaktioner hos vissa personer. Om du har känslig hud, bör du noggrant kontrollera produktens ingredienser och eventuellt göra ett patchtest innan du applicerar den på hela ansiktet.
 • Kostnad: Slutligen kan kostnaden för Setting Spray vara en nackdel för vissa. Även om det finns budgetvänliga alternativ på marknaden, kan högkvalitativa Setting Sprays vara ganska dyra. Om du använder produkten dagligen, kan det bli en betydande investering över tid. Det är dock viktigt att notera att en bra Setting Spray kan göra stor skillnad i hur din makeup ser ut och håller, vilket kan göra det värt kostnaden för många.
Vanliga frågor om setting spray

Vanliga frågor om Setting Spray

Vad gör Setting Spray?

Setting Spray är en produkt som appliceras över din makeup för att skapa en barriär som hjälper till att hålla allt på plats. Den hjälper till att förhindra att din makeup smetas ut, bleknar eller försvinner under dagen. Dessutom kan vissa Setting Sprays bidra till att minska oljighet, förbättra makeupens utseende och till och med skydda huden. Det är ett praktiskt verktyg för att säkerställa att din makeup ser felfri ut från morgon till kväll.

Hur använder man Setting Spray?

Användning av Setting Spray är ganska enkelt. Efter att du har applicerat din makeup, skaka flaskan och håll den på en armlängds avstånd från ditt ansikte. Stäng ögonen och spraya produkten jämnt över ansiktet. Låt det torka naturligt. Du behöver inte klappa eller gnugga den in i huden. Användningen kan variera beroende på individens behov och önskemål, men generellt sett behöver du bara applicera den en gång för att få effekt hela dagen.

Kan jag använda Setting Spray varje dag?

Ja, du kan använda Setting Spray varje dag om du vill. Det är säkert att använda dagligen så länge du inte är allergisk mot någon av ingredienserna i produkten. Om du har torr eller känslig hud bör du dock vara försiktig, eftersom vissa Setting Sprays kan vara uttorkande eller irriterande. I sådana fall kan det vara bäst att välja en produkt som är fri från alkohol och andra potentiellt irriterande ingredienser.

Vilken Setting Spray är bäst för oljig hud?

Om du har oljig hud, bör du leta efter en Setting Spray som är formulerad för att kontrollera oljeproduktionen och hålla huden matt längre. Dessa produkter hjälper till att förhindra att din makeup blir glansig eller smetig under dagen. Det finns många bra alternativ på marknaden, men en populär produkt bland personer med oljig hud är Urban Decay All Nighter Long-Lasting Makeup Setting Spray.

Kan jag använda Setting Spray utan makeup?

Ja, du kan använda Setting Spray utan makeup. Även om dess primära syfte är att hålla makeup på plats, kan vissa produkter också erbjuda hudvårdande fördelar. Till exempel kan vissa Setting Sprays återfukta huden, minska rodnad och till och med skydda mot UV-strålar. Om du inte bär makeup men vill dra nytta av dessa fördelar, kan du helt enkelt spraya produkten på din rena hud.

Hur ofta ska jag applicera Setting Spray?

Generellt sett behöver du bara applicera Setting Spray en gång om dagen för att få effekt hela dagen. Du bör dock anpassa din användning baserat på dina individuella behov och preferenser. Om du märker att din makeup börjar smetas ut eller blekna under dagen, kan du behöva göra en touch-up. Men kom ihåg att för mycket Setting Spray kan göra huden torr eller kladdig, så använd den med måtta.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
31 röster, Genomsnitt: 5 / 5