Test: Vilken är den Bästa Setting Sprayen 2022?

För dig som vill ha ett långvarig smink utan texturerna från pulver.

En setting spray är idag mycket populär och den avslutande produkten att använda vid en välgjord sminkning. För att din hud ska bli återfuktad och sminkningen ska hålla i sig under dagens gång kommer du att behöva en fungerande setting spray, som du sprutar över din sminkning för att ge ditt ansikte det där lilla extra lyftet.

Nedan har vi listat olika setting sprays enligt utfört test. Vi har genom detta test kommit till slutsatsen att Smashbox Photo Finish är den bästa setting sprayen. Fortsätt att läsa för att ta reda på varför den vann, och vilka andra setting sprays vi valt att rekommendera.

Testvinnare - Bästa Setting Sprayen

 1. Bäst i test setting spray: Smashbox Photo Finish
 2. Bästa premium: Urban Decay All Nighter
 3. Mest prisvärda: MAC Prep + Prime Fix
 4. Bästa billiga: NYX Professional Matte
 5. Mest fuktgivande: Lumene Blur Longwear

Våra 5 bästa Setting Sprayer (oktober 2022)

 1. 1. Smashbox Photo Finish - Bäst i test setting spray

  Smashbox Photo Finish Weightless Setting Spray 116 ml
  4,8 av 5 i betyg
  4,8
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Kicks
  Sammanfattning: Cruelty Free och dermatologiskt testad som passar alla hudtyper.
  Volym
  116 ml
  Finish
  Neutral
  Kr / ml
  2,63 kr
  Fördelar
  • 2 olika storlekar
  • Känns inte fet
  Nackdelar
  • Vissa alternativ håller sminket bättre
  Produktbeskrivning

  Den här uppfriskande setting sprayen från Smashbox utlovar att passa alla hudtyper. Samtidigt upplever vi att den sitter som smäck i ansiktet. Med denna setting spray minskas synligheten av porer och andra orenligheter som uppstått på din hud.

  Efter att ha provat Smashbox Photo Finish Weightless Setting Spray anser vi att det är ett bekvämt alternativ som gör att du slipper oroa dig för att huden ska upplevas som fet och kladdig. Du får mycket för priset, så Smashboxs setting spray är ett värdigt alternativ att överväga.

  Att tänka på

  Du som är ute efter att få en glansig hy nöjer dig troligen inte med denna produkt då den är ganska matt. Kvaliteten är inte lika bra som hos ovanstående setting sprays heller, även om produkten sägs ha en lång hållbarhet. Smashbox Photo Finish Weightless Setting Spray luktar till viss del alkohol. Lukten och känslan på produkten kommer inte att vara föredragen av alla användare.

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. Urban Decay All Nighter - Bästa premium

  Urban Decay All Nighter Setting Spray 118 ml
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Köp nu
  köp
  på Kicks
  Sammanfattning: Mikrofin spray som fräschar upp huden genom en patenterad Temperature Control Technology.
  Volym
  118 ml
  Finish
  Neutral
  Kr / ml
  2,88 kr
  Fördelar
  • Vinnare i KICKS Beauty Awards 2021
  • Patenterad Temperature Control Technology
  • Exklusivt samarbete med Skindinavia
  Nackdelar
  • Den mindre flaskan har dyrt pris/ml
  Produktbeskrivning

  Urban Decay All Nighter Setting Spray är en av de mest hållbara setting sprays du kan hitta. Den håller nämligen en god effekt i hela 16 timmar, vilket vi kan bekräfta efter testning. Sedan ser den till att ditt smink säkert sitter på plats, genom vått och torrt. Det spelar ingen roll hur vädret ser ut när du använder Urban Decay All Nighter Setting Spray, då produkten sänker temperaturen på sminkningen. Vi tycker att detta är en mycket positiv egenskap hos denna setting spray. Produkten ser också till att din hud inte utsätts för onaturligt skimrande.

  Vi känner knappt av sminkprodukten vid användning eftersom den är väldigt lätt mot huden. Det är ett behagligt val med många positiva funktioner, vilket gjort att vi valt att utse Urban Decay All Nighter Setting Spray till det bästa premium-valet.

  Att tänka på

  Setting sprayen ger som sagt inte så mycket “glow” i jämförelse med vissa andra produkter vi listat, även om den är en av de mest återfuktande varianterna. Dessutom kan den upplevas som lite “för” återfuktande, beroende på vem som använder den. Den har inte heller en lika behaglig doft, om det är något du har för vanan att gå på när du köper sminkprodukter.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. MAC Prep + Prime Fix - Mest prisvärda

  MAC Prep + Prime Fix + 100 ml
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Kicks
  Sammanfattning: Fuktgivande spray och primer som vunnit mängder av utmärkelser.
  Volym
  100 ml
  Finish
  Neutral
  Kr / ml
  2,20 kr
  Fördelar
  • Fuktgivande
  • Innehåller gurka, grönt te och kamomill
  Nackdelar
  • Pumpflaskan borde varit bättre utformad
  Produktbeskrivning

  Denna setting spray är anpassad till alla hudtyper och har en god doft. Den är inte bara återfuktande utan fungerar även som primer. Detta anser vi är en stor fördel med produkten då den kan användas både under och över din sminkning, samt sprayas på ytterligare under dagen, om så önskas. Därmed får huden mycket mera lyster och du ser extra fräsch ut.

  Vi upplever setting sprayen som väldigt hållbar då sminket suttit som det ska under en hel arbetsdag, utan att förlora sin glans. MAC Prep + Prime Fix+ är en stor favorit, både för andra och för oss personligen. Som vanligt har MAC levererat en sminkprodukt som ger enastående resultat. Då produkten har precis vad du kan önska dig av en bra setting spray har vi utsett MAC Prep + Prime Fix+ till bäst i test.

  Att tänka på

  En nackdel med MAC Prep + Prime Fix+ är att dropparna som sprayas på huden är något stora. Själva strålen kan i vissa fall kännas tjock och svår att fördela. Vi rekommenderar därför att du viftar med händerna framför ansiktet så att setting sprayen snabbt kan sjunka in i huden. Alternativt kan du använda en svamp för att varsamt dutta in sprayen vid behov.

  Om du inte känner att du behöver en setting spray med fler funktioner, såsom primern, kanske du vill välja en setting spray som kostar mindre. Å andra sidan är MAC Prep + Prime Fix+ inte ett av de dyrare alternativen, samtidigt som du inte måste använda setting sprayen som primer om du inte har lust med det.

  Var kan jag köpa produkten?
 4. 4. NYX Professional Matte - Bästa billiga

  NYX PROFESSIONAL MAKEUPMake Up Setting Spray Matte
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Lyko
  Sammanfattning: Prispressat alternativ som finns i 2 olika varianter.
  Volym
  60 ml
  Finish
  Matte
  Kr / ml
  1,42 kr
  Fördelar
  • Välj mellan matt eller återfuktande look
  • Finns i två varianter
  Nackdelar
  • Hade gärna fått hålla något längre
  Produktbeskrivning

  Setting Spray Matte tycker vi har en bra varaktighet samtidigt som den är otroligt billig. Oavsett blåst eller svett har sminkningen hållit under ett flertal timmar, när vi testat produkten, och vi känner oss extra fräscha av den. Den gör vad den ska, helt enkelt, och särskilt med tanke på vilken prisklass den tillhör. Därför är NYX Professional Makeup Setting Spray Matte ett utmärkt val för dig som vill betala en mindre summa för en setting spray som fortfarande gör ett bra jobb.

  Att tänka på

  Setting Spray Matte är den ena uppskattade setting sprayen av NYX, som får sminket att hålla sig på plats. Det andra alternativet, Setting Spray Dewy, är till för den som inte vill ha en matt finish, utan är ute efter en glansigare hy. Båda alternativen kan vara värda att fundera över, då det första passar bäst för oljig hy som inte behöver återfuktas och alternativ två fungerar bättre för torrare hy. Du som upplever torr hy ska kanske därför fundera på prova Dewy istället, eller någon annan setting spray.

  NYX Professional Makeup Setting Sprays innehåll går åt relativt fort. Du kan därför behöva räkna med att köpa en ny efter en viss tid. Det kan också vara en fördel att applicera setting sprayen flera gånger under dagen, för att säkerhetsställa att sminket verkligen håller i sig en längre tid. Det behöver du med störst sannolikhet inte göra lika ofta om du köper en dyrare setting spray.

  Var kan jag köpa produkten?
 5. 5. Lumene Blur Longwear - Mest fuktgivande

  Lumene Blur Longwear Makeup Setting Spray 100 ml
  4,1 av 5 i betyg
  4,1
  Köp nu
  köp
  på Lyko
  Sammanfattning: Prisvärd spray med viktlös sammansättning som andas och håller länge.
  Volym
  100
  Finish
  Neutral
  Kr / ml
  1,29 kr
  Fördelar
  • Håller under en längre tid
  • Viktlös sammansättning
  • Berikad med fuktgivande arktiskt källvatten
  Nackdelar
  • Trycker man inte hårt och stadigt blir sprayen inte fördelad jämnt över ansiktet.
  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa setting sprayen

Vad ska man tänka på vid köp av setting spray?

Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
21 röster, Genomsnitt: 5 / 5