Test: Vilken är den Bästa Vattenkokaren 2022?

Läs våra råd och hitta den bästa vattenkokaren på marknaden.

En vattenkokare är någonting de allra flesta har i sitt hem. Den kan användas till att koka upp tevatten, pastavatten och mycket annat. Det går betydligt snabbare att koka vattnet i en vattenkokare än i en kastrull på spisen. Vi har testat fyra av marknadens vattenkokare. Nedan kan du läsa mer om testet och ta reda på varför just Ariete Vattenkokare 1 liter blev utsedd som bäst i test.

Testvinnare - Bästa Vattenkokaren

 1. Bäst i test: Ariete Vattenkokare 1
 2. Bästa premiumvalet: Smeg Vattenkokare Temperaturstyrd 1
 3. Bästa lilla vattenkokaren: Russell Hobbs Vattenkokare Compact Home
 4. Bästa budgetvalet: Champion Vattenkokare Glas 1
 5. Bästa designade vattenkokare: Danish Modern Emma Vattenkokare 1,2 L Mörkblå

Våra 5 bästa Vattenkokare (september 2022)

 1. 1. Ariete Vattenkokare 1- Bäst i test

  Ariete Vattenkokare 1
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: Riktigt snygg vattenkokare som värmer vatten snabbt och effektivt.
  Effekt
  2000 W
  Volym
  1,7 liter
  Valbar temp
  Nej
  Fördelar
  • Hög effekt
  • Snygg retrodesign
  • Stor kapacitet
  Nackdelar
  • Något bullrig
  • Lite otymplig
  Produktbeskrivning

  Vi har testat Arietes vattenkokare och vi tycker att den är bra eftersom den med sin höga effekt på 2 000 watt snabbt kokar upp vattnet. Den har en retrodesign som påminner om en tekanna. Kapaciteten ligger på 1,7 liter, vilket räcker gott och väl. Vi väljer den här vattenkokaren som vår testvinnare tack vare dess snabbhet, snygghet och att den dessutom har en hög kapacitet.

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. Smeg Vattenkokare Temperaturstyrd 1- Bästa premiumvalet

  Smeg Vattenkokare Temperaturstyrd 1
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Kitchen Time
  Sammanfattning: Premiumvattenkokare med snygg design och valbar vattentemperatur.
  Effekt
  2400 W
  Volym
  1,7 liter
  Valbar temp
  Ja
  Fördelar
  • Temperaturen kan regleras manuellt
  • Snygg retrodesign
  • Inbyggd sladdvinda
  Nackdelar
  • Något dyr
  • Utsidan blir ganska varm
  Produktbeskrivning

  Vi har testat Smegs temperaturstyrda vattenkokare med en hög kapacitet på 1,7 liter. Även den här modellen är retroinspirerad och mycket snygg. Vi gillar faktumet att du kan ställa in vilken temperatur vattnet ska nå. Det är perfekt om du har små barn vars mat ska värmas. Dessutom har den en effekt på 2 400 watt vilket ger snabb uppvärmning även av stora vattenmängder. Eftersom den har ett något högt pris, men verkligen är värd det, fick den här vattenkokaren bli vår bästa premiumprodukt.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. Russell Hobbs Vattenkokare Compact Home- Bästa lilla vattenkokaren

  Russell Hobbs Vattenkokare Compact Home
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Kjell
  Sammanfattning: Liten och kompakt vattenkokare med hög effekt och snygg design.
  Effekt
  2200 W
  Volym
  0,8 liter
  Valbar temp
  Nej
  Fördelar
  • Låg minimikapacitet
  • Effekt på 2 200 watt
  • Kompakt
  Nackdelar
  • Låg maxkapacitet
  Produktbeskrivning

  Nästa produkt som vi testat är en kompakt vattenkokare från Russell Hobbs, som rymmer 0,8 liter. Kannan har en stilren design i rostfritt stål och glas. Anledningen till att den här produkten blev vår bästa lilla vattenkokare är för att den kan koka så lite som 0,25 liter vatten åt gången. Den har en hällpip som gör att du undviker spill och dessutom sladdförvaring i basen, två andra saker vi gillar skarpt.

  Var kan jag köpa produkten?
 4. 4. Champion Vattenkokare Glas 1- Bästa budgetvalet

  Champion Vattenkokare Glas 1
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Kitchen Time
  Sammanfattning: Vattenkokare med hög effekt och kapacitet till ett lågt pris.
  Effekt
  2200W
  Volym
  1,7 liter
  Valbar temp
  Nej
  Fördelar
  • Lågt pris
  • Snygg glaskanna
  • Hög kapacitet
  Nackdelar
  • Lätt att spilla vid upphällning
  • Filtret trillat lätt av
  Produktbeskrivning

  Den här vattenkokaren från Champion har en kanna helt gjord av glas, så att du kan se processen när vattnet kokar upp. Den rymmer 1,7 liter och lägsta kapacitet är 0,5 liter, vilket är ganska standard inom vattenkokare. Den har ett mycket fördelaktigt pris och en kapacitet på upp till 2 200 watt, vilket gjorde att vi utsåg just den här modellen till bästa budget. Modellen är även snygg med sitt blåa ljus vid uppkokningen.

  Var kan jag köpa produkten?
 5. 5. Danish Modern Emma Vattenkokare 1,2 L Mörkblå- Bästa designade vattenkokare

  Danish Modern Emma Vattenkokare 1,2 L Mörkblå
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Designvattenkokare med nordisk stil samt tyst och snabb vattenkokning.
  Effekt
  2200 W
  Volym
  1,2 liter
  Valbar temp
  Nej
  Fördelar
  • Tyst
  • Snabb uppvärmning
  • Hållaren blir inte varm
  Nackdelar
  • Svårt att se vattenmätaren
  • Löst lock
  Produktbeskrivning

  Det är Stelton som producerar den här snygga, mörkblåa vattenkokaren som rymmer 1,2 liter vatten. Den kokar snabbt upp vattnet tack vare effekten på 2 200 watt. Vi utsåg den till bästa designade vattenkokaren eftersom den är en riktig designklassiker, med formspråk från 50-talet. Vi gillar förutom designen även hur tyst och snabb den är. Dessutom blir den inte alls varm utanpå vid kokningen.

  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa vattenkokaren

Vad ska man tänka på vid köp av vattenkokare?

Innan du köper en ny vattenkokare finns det en hel del saker att tänka på. Det är för att du ska göra ett så bra inköp som möjligt. Vissa faktorer är viktigare än andra, helt beroende på vad du tycker om. Nedan ska vi beskriva de viktigaste punkterna gällande vattenkokare.

Koktid

Koktiden är en av de viktigaste aspekterna när det kommer till vattenkokare. Du vill inte behöva stå och vänta hur länge som helst. Faktum är att koktiden kan skilja sig åt en hel del mellan de olika modellerna. Det kan skilja sig över en halv minut mellan olika modeller att koka upp samma mängd vatten, vilket är en hel del om du har bråttom. Om du behöver vattnet snabbt på morgonen till frukosten är en snabb vattenkokare att föredra. Effekten kan påverka koktiden, så ta en titt på den också.

Användarvänlighet

En vattenkokare är en relativt enkel sak som inte behöver göras invecklad. Det ska knappt krävas en bruksanvisning för att lära sig hur den fungerar. Samtidigt ska det vara enkelt att öppna på locket för att fylla på mer vatten. Det är en fördel om måtten anges på vattenkokare, samt att minsta och mesta tillåtna vattenmängd står skrivet. Handtaget ska vara behagligt och bekvämt att hålla i när du ska servera ur vattenkokaren.

Ljudnivå

Ingen gillar saker som låter onödigt mycket, det gäller även för vattenkokare. Givetvis låter alla vattenkokare, men det är ganska stor skillnad mellan olika modeller. Några låter nästan lite bullrigt, vilket kanske inte är så uppskattat en tidig morgon när du väntar på tevattnet.

Kapacitet och storlek

Det är inte alla som behöver en vattenkokare med jättehög kapacitet. Du bör alltid kolla minimikapaciteten och hur mycket vatten du kan koka som mest för att du ska bli nöjd. Storleken är också viktig, den ska få plats i just ditt kök. Vissa har mindre plats än andra helt enkelt. Om du inte har så stor plats i köket kanske du måste nöja dig med en modell med lägre kapacitet. Dock finns det även slimmade modeller som rymmer mycket vatten.

Automatisk avstängning

Större delen av marknadens vattenkokare stänger av sig när vattnet har börjat koka. Det kan dock fungera på olika vis. Några vattenkokare stängs av automatiskt när du tar bort dem från sin bas, medan andra fortsätter vara på när du sätter tillbaka dem.

Håll varm-funktion

Vissa vattenkokare har en så kallad håll varm-funktion som håller vattnet varmt även efter uppkoket. Det kan vara bra om du till exempel har kalas och vill slippa värma vatten flera gånger till tedrickarna.

Kalkfilter

Många vattenkokare har ett kalkfilter vilket är fördelaktigt. Vanligtvis sitter det där du häller av vattnet och är avtagbart, men det kan variera. Det är bra med ett kalkfilter eftersom du slipper få kalk i ditt vatten. Dessutom är filtren oftast avtagbara och tvättbara.

Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
23 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5