Test: Vilken är den Bästa råsaftcentrifugen 2022?

Se vilka råsaftcentrifuger vi ansåg vara bäst i vårt test 2022
Uppdaterad mars 2022

Råsaftcentrifuger har fullkomligt exploderat på marknaden i takt med hur samhället diskuterar hälsa i olika format. Att få i sig mer frukt och grönt, att göra smoothies och juicer till frukost, och att värna om sin kropps dagliga vitaminintag är hetare än någonsin. Få produkter passar in i den trenden lika bra som råsaftcentrifugen, då den utvinner juicer på bästa och enklaste sätt. Att de är snygga att ha på köksbänken är bara ett plus!

Vi har testat flera av råsaftcentrifugerna som finns tillgängliga på marknaden, och dessutom kommit fram till vilka vi anser är bäst i test. Läs mer om testet nedan och ta reda på vilken som passar just dig och dina behov.

Testvinnare - Bästa råsaftcentrifugen

 • Bäst i test: Bosch MES3500
 • Bästa premiumvalet: Philips Råsaftcentrifug HR1921/20 Rostfritt Stål
 • Bästa stora råsaftcentrifugen: Severin Råsaftcentrifug XXL - ES3570
 • Bästa budgetvalet: Severin 3566 Råsaftcentrifug
 • Bra val: Philips HR1855/70
 1. Bäst i test:

  Bosch MES3500

  9,7/10
  Ett toppklassigt alternativ för den som vill ha lättillgänglig råsaft.
  Bosch MES3500
  Bäst i test
  Motoreffekt
  700 W
  Juicekanna
  1,25 liter
  Hastigheter
  2 st
  Fördelar
  • Många specialfunktioner
  • Lätt att använda
  • Lätt att rengöra
  • Stark motor

  Recension av Bosch MES3500

  För bara 1147 kr får du en snygg och kraftfull maskin som serverar hela 1,25 liter färdig råsaft. Den har ett inmatningsrör på 73 mm som gör det enkelt att mata in många olika råvaror med olika kvalitéer, och dess 700 Watts motor klarar allt du kan komma att vilja safta. Den har därtill två olika hastigheter att välja mellan.

  Några andra fördelar med den här råsaftcentrifugen är att den står stabilt på sugfötter i gummi, vilket också dämpar dess ljud en aning, och att den har en pip med droppstopp som förebygger spill. Dess olika delar är dessutom enkla att plocka av och de går utmärkt att diska i diskmaskinen.

  Vi ansåg den här råsaftcentrifugen enkel att använda både i saftandet och efteråt, snygg i utseendet, och smidig med sina speciella funktioner. Att det därtill ingår övriga delar såsom serveringskannan med skumavskiljare är ett stort plus!

  Läs mer
 2. Bästa premiumvalet:

  Philips Råsaftcentrifug HR1921/20 Rostfritt Stål

  9,5/10
  Philips Råsaftcentrifug HR1921/20 Rostfritt Stål
  Motoreffekt
  1100 W
  Juicekanna
  1,0 liter
  Hastigheter
  2 st
  Fördelar
  • Unika extrafunktioner
  • Lätt att rengöra
  • Extra stark motor
  • 2 års garanti
  Nackdelar
  • Högt pris i jämförelse mot många andra produkter

  Recension av Philips Råsaftcentrifug HR1921/20 Rostfritt Stål

  Något som gör den här råsaftcentrifugen speciell, och som även korar den till bästa premium-råsaftcentrifugen, är dess extrafunktioner. Den är enkel och har likt råsaftcentrifugen ovan ett stort inmatningsrör, en pip med droppstopp, stor avfallsbehållare, gummiunderdel för bättre stabilitet och två olika hastigheter att välja mellan.

  Några ytterligare funktioner den besitter är dessutom en tystlåten 1100 Watts motor, en FiberBoost-funktion som utvinner upp till 50% mer fibrer, en QuickClean-funktion och en PreClean-funktion som gör den otroligt enkel att rengöra. Det här gör den mer än värd sitt dyra pris på 2238 kr.

  Vi älskade den här råsaftcentrifugen tack vare dess unika specialfunktioner, och den krämiga FiberBoost-juicen som ger både god och nyttigare råsaft än den vanliga varianten. Att den därtill har 2 års garanti gör den till ett tryggt val och ökar värdet en hel del. Den får också 5/5 stjärnor.

  Läs mer
 3. Bästa stora råsaftcentrifugen:

  Severin Råsaftcentrifug XXL - ES3570

  9,3/10
  Ett billigt och rymligt alternativ med en tystgående motor.
  Severin Råsaftcentrifug XXL - ES3570
  Motoreffekt
  800 W
  Juicekanna
  1,1 liter
  Hastigheter
  2 st
  Fördelar
  • Rymlig
  • Lätt att använda
  • Extra stark och tyst motor
  Nackdelar
  • Få specialfunktioner

  Recension av Severin Råsaftcentrifug XXL - ES3570

  Precis som de råsaftcentrifuger vi redan testat har även den här, som vi anser är den bästa XXL-produkten, gummifötter som gör den stabil, två hastighetslägen att välja mellan, ett extra stort inmatningsrör, en rymlig serveringskanna, en stor avfallsbehållare och enkel rengöring.

  Med sina ynka 799 kr, och extra stora format, är den här råsaftcentrifugen ett bra alternativ då den, utöver egenskaperna vi redan radat upp, dessutom har en kraftfull 800 Watts motor som även är tystgående för den som vill undvika oljud. Dess material är också utöver det vanliga då platsen som används är BPA-fri och därmed extra säker.

  Vi gillade den här produkten främst för dess rymlighet och kraftfullhet, och dess otroliga tystlåtenhet som är unik för marknaden. Den är ett perfekt alternativ för dig som har ett stort hushåll och därför måste göra mycket råsaft, och som därtill inte vill råka väcka någon på morgonen.

  Läs mer
 4. Bästa budgetvalet:

  Severin 3566 Råsaftcentrifug

  9,3/10
  Ett billigt alternativ för det mindre hushållet
  Severin 3566 Råsaftcentrifug
  Motoreffekt
  400 W
  Juicekanna
  0,5 liter
  Hastigheter
  2 st
  Fördelar
  • Bra pris
  • Litet format
  • Lätt att rengöra
  • Tyst motor
  Nackdelar
  • Känns lite plastig

  Recension av Severin 3566 Råsaftcentrifug

  Med sina otroligt låga 500 kr erbjuder den här råsaftcentrifugen samma tystgående motortyp som den ovan, men i ett mindre kraftfullt format med 400 Watt. Dess inmatningsrör är 6 cm brett, vilket är mindre än de andra alternativen, men fortfarande stort nog för många råvaror att få plats i.

  Den har dessutom två olika hastighetsnivåer att välja mellan, glidsäkra fötter som gör den stabil, och en rymlig och avtagbar avfallsbehållare. Plasten som används är BPA-fria och därmed trygga att skapa och bevara saften i, och råsaftscentrifugens olika delar är dessutom enkla att rengöra.

  Något vi reagerade på i testet var att råsaftcentrifugen i fråga inte hade en serveringskanna, utan istället en behållare. Den var endast 500 ml stor, till skillnad från de andra alternativen som åtminstone erbjöd en liter, och den var även svår att hälla ur.

  Läs mer
 5. Bra val:

  Philips HR1855/70

  7,5/10
  Prisvärd råsaftcentrifug med QuickClean-teknik
  Philips HR1855/70
  Motoreffekt
  700 W
  Juicekanna
  2,0 liter
  Hastigheter
  1 st
  Fördelar
  • Extra stor serveringskanna
  • Lätt att använda
  • Kraftfull motor
  Nackdelar
  • Tar tid att diska
  • Fruktbitar kan ibland fastna

  Recension av Philips HR1855/70

  Den här råsaftcentrifugen har störst serveringskanna hittills med utrymme för 2 liter, och den har även ett stort inmatningsrör och avfallsbehållare. Den har därtill antihalktassar som gör den stabil.

  Dess motor med 700 Watt gör den också kraftfull nog att använda med i princip alla råvaror du kan komma att önska dig, och den erbjuder dessutom både en QuickClean-funktion och en förrengöringsfunktion.

  Något som den här råsaftcentrifugen saknar i relation till de övriga alternativen är att den endast har ett hastighetsläge och låter högt. Den gör dock jobbet och vi ansåg den vara ett bra val för sina 990 kr. Det går även att köpa till en ettårig garanti för 99 kr. 

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa råsaftcentrifugen

Såhär hittar du bästa råsaftcentrifugen

En råsaftcentrifug är en hushållsmaskin som utvinner juicen ur olika frukter, bär och grönsaker, för att ge dig så mycket färska vitaminer som möjligt för ett så billigt pris som möjligt. Oavsett om du är ute efter att få dricka juicen från äpplen, selleri, hallon, morötter eller kiwi, så kommer en råsaftcentrifug ge dig precis det du vill ha i form av 100% ren juice, eller råsaft som det också kallas. Ta ett beslut som gynnar både din smakpalett, din hälsa, din plånbok och miljön, och strunta i butikernas juicer med tillsatser, onödiga förpackningar och dyra priser.

Men hur ska du veta vilken som är bäst, och vilken som passar just dig?

Vi har sammanställt ett antal punkter som är värda att ha i åtanke innan du införskaffar din råsaftcentrifug.

Motoreffekt

För att din råsaftcentrifug ska klara av tuffare, segare eller hårdare råvaror behöver den en hög motoreffekt. Vi rekommenderar minst 700 Watt. Du ska ju inte behöva kompromissa med vilken typ av råsaft du vill ha, beroende på råvaran. Välj istället en rejäl motor som du kan lita på.

Lättdiskad

När du fått din råsaft och avfallet sorterats bort måste du också kunna göra rent den inför nästa användning. Råsaftcentrifuger är ju elektroniska, och därför är det viktigt att delarna som blir besudlade av råvarorna också är lätta att antingen plocka bort för att diskas på annat håll, eller att den har en funktion för enkel rengöring. Om delarna tål maskindisk är förstås också det ett stort plus!

Stort inmatningsrör

För att du ska slippa hacka eller dela upp dina råvaror innan de blir till råsaft är det viktigt att råsaftcentrifugen har ett så stort inmatningsrör för råvarorna som möjligt. Det viktigaste är ju trots allt att det går fort och att det är enkelt att göra råsaften, och att du ska slippa utföra onödigt arbete. På så sätt slipper du dessutom onödig disk.

Behållare för fruktkött och avfall

För den miljöintresserade och pedantiske, framför allt, är det relevant att dubbelkolla om råsaftcentrifugen har en behållare för överblivet fruktkött och annat avfall. Det är också viktigt att den går att plocka bort. Avfallet går ju att använda på annat sätt, i exempelvis soppor eller buljonger, så det är bra om de går att samla ihop. Eller också gör behållaren det enklare för dig att hålla rent och slänga avfallet. Fördelarna är många, och absolut värda att ha i åtanke när du väljer din råsaftcentrifug.

Ljudnivå

Om du är en sådan som vill ha råsaft på morgonen, och kanske till och med har flera personer i ditt hushåll, är det viktigt att råsaftcentrifugen är tystlåten. Det är en relevant aspekt för alla, då ingen någonsin ska behöva lyssna på ett högt surr, och här finns det flera saker att kika på. Antingen kan centrifugen ha särskilda gummifötter för att dämpa ljudet, eller också kan den ha en tystgående motor. Det senare alternativet är överlägset bäst!

Garanti

Det är alltid tryggt att köpa en produkt, och särskilt en elektronisk sådan, som har garanti. Om det mot förmodan skulle gå snett och råsaftcentrifugen skulle gå sönder eller bli defekt är det skönt att veta att den går att lämna in och bytas ut.

Utseende

Att din nya hushållsmaskin, som dessutom säkerligen kommer att stå framme, ser bra ut är något du också måste se över. Gillar du rostfritt stål, glas eller svart? Välj någon som passar i just ditt kök och som får dig att känna dig nöjd så fort du ser den. Du vill ju inte ha en ful apparat framme varje dag, trots allt, och behöva störa dig på dess klumpiga utseende.

Så valde vi ut de bästa råsaftcentrifugerna

Så valde vi ut de bästa råsaftcentrifugerna

Råsaftcentrifuger kommer i många olika utföranden. Från små manuella apparater för någon enstaka frukt till industrimässiga maskiner där du enkelt gör många liter juice. Vi har alla våra egna preferenser när de kommer till kapacitet och budget. Så för att göra det lite enklare för dig att hitta rätt har vi här tagit fram bästa råsaftcentrifugen i flera olika kategorier.

För att komma fram till vilken råsaftcentrifug som är bäst i varje kategori har vi tagit fram en lista med punkter som är särskilt viktiga för att bedöma råsaftcenrifuger. Punkterna som alla produkter bedömts efter är följande:

 • Motoreffekt: Hur stark är motorn? Klarar maskinen av tuffa och sega råvaror utan problem?
 • Användning: Är det enkelt att komma igång och använda maskinen? Är inmatningsröret tillräckligt stort? 
 • Rengöring: Är det enkelt att rengöra olika delar på maskinen? Går olika behållare lätt att plocka bort?
 • Ljud: Låter maskinen mycket? Kan man använda maskinen på morgon utan att väcka hela familjen?
 • Design: Tar maskinen upp mycket plats? Är den snygg eller vill du helst gömma undan den i ett skåp?

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
21 röster, Genomsnitt: 5 / 5
Senaste tester