Test: Vilken är den Bästa matberedaren 2022?

Uppgradera köket och gör allt från smoothies till pizza med hjälp av en matberedare

Med en ordentlig matberedare hemma kan du enkelt göra dina egna juicer, safter, mos, smoothies, sallader med mera. En mångfunktionell matberedare tillåter dig att snabbt förbereda inför måltiderna eller goda, färska drycker. Du kan till och med vispa ihop grädde med de allra flesta modeller.

Eftersom det kan vara svårt att veta just vilken matberedare du ska köpa eftersom det finns så många variationer samt prisklasser av de olika modellerna. Vi har för att hjälpa dig en bit på vägen därför gjort ett test av matberedare. Vi kommer nedan att berätta mer om våra fem absoluta favoritprodukter samt varför vi valde just Matberedare Professional Stack 'n Snap™ 3,3 L till vinnare av testet.

Testvinnare - Bästa matberedaren

 1. Bäst i test: Matberedare Professional Stack 'n Snap™ 3,3 L
 2. Mest prisvärda matberedaren: Bosch MultiTalent Matberedare med blender
 3. Bästa premiumvalet: KitchenAid Artisan II Matberedare Röd
 4. Bästa multifunktion: KitchenAid 9 Cup Matberedare 2,1 L Svart matt
 5. Bästa matberedaren i miniformat: Mini Stack 'n Press™ Matberedare 0,7 L

Våra 5 bästa matberedare (september 2022)

 1. 1. Matberedare Professional Stack 'n Snap™ 3,3 L- Bäst i test

  Matberedare Professional Stack 'n Snap™ 3,3 L
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Riktig snygg & användbar attiralj till ditt kök med 5 smarta skärverktyg.
  Volym
  600 W
  Effekt
  3,3 liter
  Varumärke
  Hamilton Beach
  Fördelar
  • Delarna kan maskindiskas
  • Enkel att sätta ihop
  • Ett 3-i-1 Big Mouth® matningsrör
  Nackdelar
  • Kunde komma med garanti
  Produktbeskrivning

  I Hamiltons matberedare kan du som älskar att baka och laga mat hitta din nya bästa vän. Hamiltons utomordentliga produkter är alla utrustade med samtliga funktioner och tillbehör våra köksmaskiner behöver. Med sina enastående hack, skiv, knåd och press-resultat så överträffar Hamilton Beach Matberedare Professional Stack 'n Snap™ 3,3 L alla förväntningar.

  Den här matberedaren har en väldigt både stilren och praktisk design. Eftersom du dessutom kan använda den till så otroligt många olika saker så spar den plats i dina köksskåp. Med den här matberedaren medföljer det fem stycken smarta skärverktyg.

  Hamilton Beach Matberedare Professional Stack 'n Snap™ 3,3 L blev valde vi till bästa matberedare på grund av att det är en av de bästa produkterna i testet och i förhållande till pris reser sig över sina konkurrenter. Den har allt du önskar av din matberedare och så mycket mer där till. Främst tack vare multifunktionaliteten och de perfekt hackade råvarorna den här apparaten klarar av att producera.

  Vi fullkomligt älskar att den har stor kapacitet med en bytta på 3.3 L. Vilket gör att du kan förbereda mat inför släktträffen med den här maskinen. Vi uppskattar också den smarta tillbehörsförvaringen som medföljer och ser till att du enkelt kan förvara knivar och skärskivorna då du inte använder dem.

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. Bosch MultiTalent Matberedare med blender- Mest prisvärda matberedaren

  Bosch MultiTalent Matberedare med blender
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Mångsidig och kompakt matberedare för roligare och enklare matlagning.
  Volym
  1 liter
  Effekt
  800 W
  Varumärke
  Bosch
  Fördelar
  • Garanti 2 år
  • Tillbehören kan maskindiskas
  • Multimaskin
  • Väldigt mycket maskin för liten peng
  Nackdelar
  • Kunde finnas i fler färger än svart
  Produktbeskrivning

  MultiTalent är en kompakt och mångsidig matberedare som passar alldeles utmärkt för dig som kanske inte har den största budgeten att röra dig med men ändå vill ha en högkvalitativ, välfungerande maskin med många funktioner. Den har två olika hastighetsinställningar samt en pulsfunktion.

  Den här matberedaren från Bosch klarar de flesta förberedelseuppgifter du har i köket utan några som helst problem. Den kan till och med krossa is. Den är utrustad med en mixer i multilvel6-kniv för att med hjälp av de dubbelbladiga knivarna alltid ge perfekta, önskvärda resultat oavsett om det är grov, finhackning eller pressning.

  Bosch MultiTalent matberedarfe med blender valde vi ut till mest prisvärd eftersom du får så otroligt mycket maskin för pengarna. Vi kunde inte komma på någon uppgift den inte klarar av. Vi uppskattar otroligt mycket att den även fungerar som degknådare eftersom att knåda bröddeg är något som kan ta på dina krafter. Och funktionen att vispa grädde är väldigt behändig för dig som ska bjuda på pannkakor med grädde och sylt.

  Vi tänker att den snygga, enkla designen samt priset gör att den här matberedaren blir den perfekta inflyttningspresenten till din kanske ännu inte så haj i köket tonåring eller kanske en fin morsdagspresent till en gammal mamma eller moror som börjar bli trött i leder.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. KitchenAid Artisan II Matberedare Röd- Bästa premiumvalet

  KitchenAid Artisan II Matberedare Röd
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Din nya favorithjälpreda & bästa vän.
  Volym
  4 liter
  Effekt
  650 W
  Varumärke
  KitchenAid
  Fördelar
  • 10 års garanti på motorn, 3 år övriga delar
  • 6 olika inställningar mellan 1-6 mm tjocklek.
  • Skär råvaror både horisontalt och vertikalt.
  • Energisparande
  Nackdelar
  • Kunde följt med en mindre bunke också
  • Det kostar att ligga på topp
  Produktbeskrivning

  Den här excellenta matberedaren från KitchenAid är den perfekta medhjälparen i ditt kök. Den är utrustad med många praktiska funktioner för att göra dina förberedelser inför middagar och så mycket annat lättare. Som exempelvis reglerbara skärskivor. Så att du till och med kan justera storleken på skivorna under användning med hjälp av ett utvändigt reglage utan att behöva stänga av apparaten.

  Det medföljer tre olika skivor, en vändbar skiva till för både fin samt grov rivning av grönsaker, en skiva för finare rivning av till exempel hårda ostat eller choklad och slutligen en skiva till hårda frukter, grönsaker och potatis. Medföljande knivblad med silikonförpackning, en liten universalkniv för mindre hackningar, en mellankniv vilken både hackar, blandar samt skär inom ett par sekunder. Plus snittskivan som tärnar.

  Varför vi valt ut KitchenAid Artisan II Matberedare Röd till bäst i test är för att det är den ultimata kökshjälpen till alla hem. Den klarar av att förbereda de flesta maträtter och drycker. Vi älskar citruspressen som fungerar utmärkt att pressa färska juicer med på morgonen eller kanske för en färsk, läskande dryck.

  Vi gillar den medföljande vispen till exempelvis grädde eller äggvitor till marängpajen. Den kommer med tre olika storlekar av skålar 1 L, 2,4 L och 4 L. En smidig, kompakt förvaringsbox medföljer också för enkel förvaring av alla tillbehör. Priset kanske kan kännas mycket men det är en apparat värd varenda krona. Du får en äkta kvalitetsmaskin som kommer att bli din nya bästa vän.

  Var kan jag köpa produkten?
 4. 4. KitchenAid 9 Cup Matberedare 2,1 L Svart matt- Bästa multifunktion

  KitchenAid 9 Cup Matberedare 2,1 L Svart matt
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Den perfekta matberedaren för dig som vill kunna göra allt.
  Volym
  2,1 liter
  Effekt
  250 W
  Varumärke
  KitchenAid
  Fördelar
  • Tvådelad matkolv
  • 2 års garanti
  • Bunke samt löstagbara delar kan maskindiskas
  • Sladden rullar du ihop under bunken.
  Nackdelar
  • Garantin kunde räcka ett par år till
  Produktbeskrivning

  Den perfekta matberedaren inför helgförberedelserna. Eller kanske dina frukostsmoothies. Den här smarta lilla, kompakta designen är perfekt för dig som kanske inte har den största köksbänken eller familjen. Med en bunke på 2.1 liter passar den utmärkt för mellan till något mindre hushåll.

  Det ingår många tillbehör och den är utrustad med många användbara funktioner som till exempel att den har tre olika hastigheter för att du ska kunna arbeta smidigt med olika råvaror. Den inkluderade standardbyttan har även ett medföljande lock och en matartub för enkel påfyllnad. Det ingår också flera olika tjocklekar av knivar för att du ska kunna strimla olika storlekar på dina råvaror.

  KitchenAid 9 Cup Matberedare 2,1 L Creme valde vi ut till bäst multifunktion mycket för att det verkligen går att göra allt med den här apparaten. Med de medföljande degknivarna har du till och med möjlighet att kåda deg. Och så är den så stilren att du vill ha den framme på köksbänken som en snygg prydnad.

  För dig som vill ha så många funktioner som möjligt i en och samma maskin är den här köksapparaten från KitchenAid en dröm som blir till verklighet. Väldigt smidig och praktisk förvaring för alla medföljande tillbehör också. De få alla plats i bunken.

  Var kan jag köpa produkten?
 5. 5. Mini Stack 'n Press™ Matberedare 0,7 L- Bästa matberedaren i miniformat

  Mini Stack 'n Press™ Matberedare 0,7 L
  4,1 av 5 i betyg
  4,1
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Din nya söta, lilla kökskompis full av inspiration.
  Volym
  175 W
  Effekt
  0,7 liter
  Varumärke
  Hamilton Beach
  Fördelar
  • Stapla och pressa, ingen krånglig vridning
  • Diskmaskinssäkra delar
  • Glasskål resistent mot repor & lukt
  Nackdelar
  • Önskvärt ytterligare en bunke
  Produktbeskrivning

  Beach Mini Stack'n Press™ Matberedare 0,7 L kan bli din nya juicebästis. Den här lilla matberedaren med sitt nätta utseende är mer än vad ögat avslöjar. Den kommer med tillhörande hållbara knivblad i rostfritt stål vilka enkelt hackar grönsaker som morötter, paprika, lök eller potatis.

  Tack vare en oljedispenser ovanpå locket, går det även väldigt snabbt och lätt att mixa ihop exempelvis en god dressing eller varför inte en krämig majonnäs till grilltallriken. Stack & Press™ från Hamilton rymmer 0,7 liter vilket gör den perfekt storlek för vardaglig användning.

  Hamilton Beach Mini Stack 'n Press™ Matberedare 0,7 L har vi dels valt ut till bästa budget för att du får en bra matberedare till ett billigt pris. Samt för sin smidiga användning med en patenterad Stack and Press™-design. Vilken tillåter dig att stapla och sedan trycka för att mixa eller hacka. För att stoppa släpper du bara.

  Den välgenomtänkta, snygga och stilrena designen gör dessutom att Beach Mini Stack'n Press™ Matberedare 0,7 L passar snyggt framme på din köksbänk också. Vi tänker annars att den passar alldeles perfekt som present till exempelvis ett nygift par eller som inflyttningspresent.

  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa matberedaren

Vad ska man tänka på vid köp av matberedare?

Men hur ska du välja rätt matberedare då? När det finns så många att välja bland samt att de alla har så otroligt varierande funktioner. Därför bör du innan du köper din nya matberedare fundera över ditt användande och tänka igenom några saker. De viktigaste sakerna att tänka på när du ska köpa just din matberedare har vi samlat här.

Hur ofta du kommer använda den

Har du stor användning för en matberedare? Kommer du att använda den för dagligt bruk eller blir det kanske mer sällan. Inte minst vilken funktion har du mest användning av på en matberedare.

Vad ska den klara av

Klarar matberedaren av att skära, hacka, pressa eller mosa just det du vill. Olika matberedare brukar ha olika funktionsområden eller vara olika starka därför är det bra att leta efter en som har tillräckligt med kraft.

Hur mycket den får kosta

Tänk på priset. Dyrast är inte nödvändigtvis alltid det bästa valet för just dig. Kolla runt lite då priserna bland olika märken kan skilja sig åt återförsäljare emellan.

Hur den ser ut

Eftersom en matberedare är en perfekt inflyttningspresent kan du också fundera över hur apparaten fungerar som present. Är den estetiskt tilltalande eller har den någon annan fördel som gynnar den.

Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
21 röster, Genomsnitt: 5 / 5