Bästa köttkvarnen 2021

Den bästa köttfärsen är den du gör själv - Läs vår genomgång av de bästa köttkvarnarna 2021
Uppdaterad september 2021

Tycker du om att laga mat samt vill kunna imponera på dina middagsgäster är en köttkvarn ett utmärkt val. För den som är matlagningsintresserad är det alltid kul att kunna visa upp sina färdigheter, du kan tack vare denna köksmaskin bjuda dina gäster på maträtter vilka du själv kokat ihop från början utan att använda några färdiga produkter över huvud taget. Det är alltid bra att äga din alldeles egna köttkvarn för att kunna göra din egen färs. Oavsett om det är nöt, gris eller kycklingfärs du tenderar att göra, blir det betydligt lättare samt lite roligare. Men utöver detta kommer du dessutom alltid att ha tillgång till färska köttråvaror och färs.

Det kan kanske däremot kännas en aning svårt att välja ut en bra köttkvarn, eftersom det finns ett så brett sortiment av köttkvarnar i olika prisklasser. Därför har vi gjort ett test av köttkvarnar och valt att presentera fyra produkter vilka är överlägsna sina konkurrenter. Mer information om dessa fyra produkter samt varför vi valde ut Ankarsrum Assistent Original Köttkvarn Komplett till vår testvinnare kan du läsa här.

Om vårt test av Köttkvarnar

Idag erbjuder marknaden olika varianter av elektriska samt manuella köttkvarnar av alla möjliga prisklasser. Det finns också budgetmodeller liksom dyrare mer högteknologiska modeller. Det finns däremot en del saker att fundera igenom innan du gör ditt köp. För att hjälpa till lite har vi samlat några punkter att tänka på.

 • Hur ofta samt även hur mycket du har användning av en köttkvarn. Samt om det är vanligt att ni är ett större antal gäster vid middagsbordet. I sådana fall bör ni förmodligen köpa hem en lite större, lite rejälare köttkvarn.
 • Är du bonde eller kanske till och med jägare så att det blir stora mängder kött att mala. I såna fall passar också en större, kraftigare köttkvarn.
 • Vad har du för budget att röra dig med. Titta runt för att kunna jämföra prisskillnaden mellan olika återförsäljare. Eftersom priserna kan variera oerhört mycket återförsäljare emellan.
 • Vilken sorts kötträtter brukar du oftast göra. Utformandet av samt tillbehören till köttkvarnarna kan variera mycket beroende på vad de är till för. Du bör därför försöka att hitta en kvarn vilken passar din typ av bruk.
 • Du bör helst köpa något välbeprövat märke. Med tillhörande garanti också, så du vet du att du får en hållbar produkt.
 • Har du stor eller liten plats i ditt kök. Alltså bör du försöka nöja dig med en mindre kvarn eller har du möjlighet att köpa en större.
 • Om du köper kvarnen som en gåva till någon bör du även tänka på designen. Givetvis vill du såklart ge bort en fin gåva, inte något som ser skräpigt ut.

Vilken köttkvarn är bäst?

Vi har testat många Köttkvarnar. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive köttkvarn samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Köttkvarn bäst i test: Ankarsrum Assistent Original Köttkvarn Komplett

  9,7/10
  Tidlös köksassistent av hög kvalitet och flera tillbehör
  Ankarsrum Assistent Original Köttkvarn Komplett
  Bäst i test
  Kapacitet
  3 kg /min
  Motoreffekt
  1500 W
  Hålskivor
  3 st
  2795 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Hög kvalitet
  • Höga kundbetyg
  • Flera tillbehör

  Denna köttkvarn kommer med ett komplett tillbehörskit för att utöka användningsområdet ytterligare något. Vilket innebär att du vid byte av olika skivor till kvarnen kan använda maskinen till så mycket annat än att bara mala kött.

  Denna köttkvarn är utrustad med skivor för grovmalning samt finare malt kött. Även tunnare och tjockare skivor vilka du kan skära köttbitar i exakt den tjocklek du vill ha dem. Du kan även producera dina egna charkuterivaror som exempelvis korv, paté eller varför inte imponera middagsgäster med hemgjorda hamburgare.

  Vi har valt ut Ankarsrum Assistent Original Köttkvarn Komplett till bäst i test tack vare sin välfungerande mångfunktionalitet. Det finns inga hinder för vad du kan förbereda samt tillreda för kött och rätter med denna maskin vilket gör den till en ledande produkt på marknaden idag.

  Utmärkt kvalitet som håller länge utan att varken gå sönder eller krångla vilket många köksapparater annars kan göra. De medföljande pastaplattorna samt kakspritsen är tillbehör vi inte hade väntat oss men fullkomligt älskar då den gör dina bakstunder enormt mycket lättsammare. Den kan till och med tillverka skorpmjöl eller cheesecakebottnar.

  Läs mer
 2. 2. Bästa premiumvalet: Bosch MFW67450 Köttkvarn

  9,5/10
  Ett av bosch premiumalternativ med hög köttmalningskapacitet
  Bosch MFW67450 Köttkvarn
  Kapacitet
  3,5 kg / min
  Motoreffekt
  700 W
  Hålskivor
  3 st
  2699 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Effektiv malning
  • Juicepress ingår
  • Trippla hålskivor
  Nackdelar
  • Klenare motor än flera andra alternativ

  Denna högkvalitativa köttkvarn är tillverkad i rostfritt stål med en tyngd som gör den extra stabil och hållbar. Den har en kapacitet på 3.5 kg per minut, vilket är väldigt snabbt för en vanlig hemmamaskin.

  Det följer med otroligt många tillbehör för att ytterligare öka användningsmöjligheterna något. Du blir aldrig trött på dess funktioner samt att den är lätt att rengöra. Plus att den är utrustad med ett praktiskt handtag för enklare förflyttningar.

  Anledningen till att vi valde ut just Bosch MFW67450 Köttkvarn med Tillbehör Rostfritt stål till bästa premium är mycket på grund av att vi älskar att den inte bara maler kött samt hackar grönsaker utan att den dessutom är utrustad med en juicepress vilken fungerar utmärkt och förser dig med utsökta, hälsosamma juicer till frukosten.

  Denna effektiva köttkvarn kan du efter att du vant dig knappt vara utan då den fungerar som så otroligt mycket mer än en apparat som maler ner kött. Vi har upptäckt att den till och med kan strimla hårdare frukter eller ostar. Den klarar av att finriva både morötter likväl som lök så de försvinner spårlöst i dina såser.

  Läs mer
 3. 3. Mest prisvärda köttkvarnen: Bosch MFW3850B CompactPower Köttkvarn 1800W

  9,3/10
  Prispressad köttkvarn från bosch i snygg kompakt design
  Bosch MFW3850B CompactPower Köttkvarn 1800W
  Kapacitet
  2 kg / min
  Motoreffekt
  1800 W
  Hålskivor
  3 st
  1499 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Motorskydd vid för hög belastning
  • 2 stycken hastigheter
  • Kompakt och smidigt format
  Nackdelar
  • Klenare motor än exempelvis Ankarsrum

  En otroligt stilren köttkvarn i lagom storlek för att tillreda dina kötträtter på ett smidigt sätt. Med denna maskin går det undan då den har en kapacitet på ända upp till 2 kg per minut. Tack vare sin vackra design är den även väldigt lämplig som gåva till någon du känner vilken spenderar mycket tid i köket eller som kanske helt enkelt bara intresserar sig för köksapparater.

  Detta är en väldigt stadig köttkvarn vilken inte glider runt på sin plats tack vare gummifötterna den är utrustad med. Vilket inte är dess enda extra utrustning. Den är enormt multifunktionell med sitt stora antal varierande tillsatsplattor. Den kompakta utformningen gör den även lätt ställa bort eller gömma undan.

  Bosch MFW3850B CompactPower Köttkvarn 1800W valde vi ut till mest prisvärda köttkvarn då vi anser att tillbehören samt kvaliteten på den här maskinen verkligen överträffar förväntningarna. För en lagom billig summa får du allt du behöver plus lite till.

  Något annat vi uppskattar är att du inte bara kan mala kött med denna kvarn utan de där extra tillbehören och tillsatsplattorna du får med tillåter dig också att bereda små maträtter som exempelvis kebbe, korvhorn, en citruspress och dem tillåter dig riva samt pressa grönsaker.

  Läs mer
 4. 4. Bästa billiga köttkvarnen: Funktion Köttkvarn Ink. Kakplatta

  9,1/10
  Toppvalet för dig som har mindre volymer kött eller föredrar att arbeta för hand
  Funktion Köttkvarn Ink. Kakplatta
  Kapacitet
  Manuell
  Motoreffekt
  Manuell
  Hålskivor
  1 st
  289 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Prisvärd handkvarn
  • Kakplatta ingår
  Nackdelar
  • Jobbig att arbeta med vid större volymer
  • Kan ej diskas i maskin

  Denna manuella, lättanvända lite enklare variant av köttkvarn passar perfekt till dig som tycker om att arbeta för hand samt är ute efter en högkvalitativ apparat. Den är tillverkad i gjutjärn vilket i princip är en garanti för att den kommer hålla under en lång tid framöver.

  Den må vara hållbar och av god kvalitet men undvik trots detta att maskindiska denna produkt. Använd istället vatten och diskmedel för rengöring samt torka noggrant av kvarnen innan du ställer undan den.

  Vi har valt ut Funktion Köttkvarn Ink. Kakplatta till bästa billiga köttkvarnen mestadels för att vi älskar den klassiska, enkla designen vilken på något vis ger dig en känsla av sentimentalitet. Den här kvarnen passar perfekt som gåva till morfar eller kanske mormor. Du kan pryda den med ett vackert band för att sedan ge bort till svärföräldrarna.

  Den passar perfekt till både malning av kött, för att producera isterband eller till och med för att köra kakor. Den enkla konstruktionen gör att du också kan låta dina barn använda sig av den utan risk för att ska sig eller att den går sönder.

  Läs mer

KÖPGUIDE- Såhär väljer du bästa köttkvarnen

Idag har erbjuder marknaden olika varianter av elektriska samt manuella köttkvarnar av alla möjliga prisklasser. Det finns också budgetmodeller liksom dyrare mer högteknologiska modeller. Det finns däremot en del saker att fundera igenom innan du gör ditt köp. För att hjälpa till lite har vi samlat några punkter att tänka på.

 • Hur ofta samt även hur mycket du har användning av en köttkvarn. Samt om det är vanligt att ni är ett större antal gäster vid middagsbordet. I sådana fall bör ni förmodligen köpa hem en lite större, lite rejälare köttkvarn.
 • Är du bonde eller kanske till och med jägare så att det blir stora mängder kött att mala. I såna fall passar också en större, kraftigare köttkvarn.
 • Vad har du för budget att röra dig med. Titta runt för att kunna jämföra prisskillnaden mellan olika återförsäljare. Eftersom priserna kan variera oerhört mycket återförsäljare emellan.
 • Vilken sorts kötträtter brukar du oftast göra. Utformandet av samt tillbehören till köttkvarnarna kan variera mycket beroende på vad de är till för. Du bör därför försöka att hitta en kvarn vilken passar din typ av bruk.
 • Du bör helst köpa något välbeprövat märke. Med tillhörande garanti också, så du vet du att du får en hållbar produkt.
 • Har du stor eller liten plats i ditt kök. Alltså bör du försöka nöja dig med en mindre kvarn eller har du möjlighet att köpa en större.
 • Om du köper kvarnen som en gåva till någon bör du även tänka på designen. Givetvis vill du såklart ge bort en fin gåva, inte något som ser skräpigt ut.

Såhär utförde vi testet av köttkvarnarna

För att genomföra detta test har vi tagit hänsyn till många olika faktorer. Vi har tagit med dessa i våra beräkningar för att avgöra huruvida produkterna uppfyller våra liksom era kriterier samt önskemål på våra köksprodukter. Under denna sektion kan ni läsa mer om testets avgörande punkter.

 • Funktionsduglighet. Fungerar produkten som den ska eller gör den inte riktigt jobbet. Samt att vi tittar på vad den har för funktioner.
 • Prissättning. Är det ett rättvist satt pris på köttklubban. Eller har de överskattat produkten och lagt ett högt pris den inte riktigt lever upp till.
 • Kvalitet. Håller köttkvarnen bra, eller går den sönder väldigt lätt. Den kanske rostar enkelt eller är den rostfri.
 • Användarvänlighet. Är det en enkel apparat att använda. Kan du lätt råka skada dig eller är det en behändig samt harmlös manick du till och med kan överlåta till barnen.
 • Rengöring. Är kvarnen lättsam att rengöra. Eller finns det kanske kanter samt hörn vilka är svåra att komma åt under diskning. Tål köttkvarnen med tillbehör att bli maskindiskad eller gör den inte det.
 • Design. Är köttkvarnen estetiskt tilltalande eller ser den mer ut som något snabbt ihop knåpat hembygge.

Är du bonde eller kanske jägare så du har stora mängder kött att mala. I såna fall passar också en större mer rejäl köttkvarn.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senaste tester